2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Sinan disinda cok guzel gorunuyor kadromuz. Bir cok kisi fark yememizi bekliyor. Haksizda sayilmazlar. Lakin unutulan birsey var, o da Galatasaray Avrupada bir baskadir. Basarilar takimimiza.

Not: Bu arada Porto ile Avrupada ki ilk macimizmis. Herseyin bir ilki vardir. Yani ne demek istiyorum ? anladin sen onu Porto =))

Not2: Ndiaye olaymis ne guzel olurmus.
 
Son düzenleme:
Amanin ne gol kacirdik inanamazsiniz. Sinan azcik daha derli toplu vursa ondeydik simdi. Onyekuru ortaya nefis pas atti Sinan kacirdi mi diyeyim olmais gereken mi bilmiyorum.
 
Ah ulan Sinan ah 100 de 100 de pozisyonda bostaki Onyekuruya vermedi pasi cimrilik yapti. 100 de 100 luk gol pisi pisine kacti arkadaslar. Pozisyonu gorseniz Sinanla akraba olursunuz kesin :(
 
Şu alınamayan santrafor yüzünden inşallah daha fazla sıkıntı yaşamayız. Resmen eziyet çekiyoruz, kaleci Casillas yerine 60'lık Zenga olsa gene gol atamazdık. Arkadaş bu kadar mı zordu bu iş?
 
Valla ben oylesine atesli yazmisim demisim ki Sinanin kacirdigi pozisyonu ve yaptigi cimriligi gorseniz kufurbaz olursunuz. O pozisyonu bir sekilde bulup izlemeyenlerle konusmayacagim <=-P

O pozisyon acilen bulunup izlenile yoksa cok darilir ve kirilirim. =))
 
Bu mağlubiyet çapsız yönetime yazılır. Golcün olmadan ŞL'ye gidersen ancak bu kadar olur. Mustafa Cengiz Özbek'ten bile beceriksiz çıktı. İnşallah tez zamanda defolup gider. Çene çalmakla GS başkanı olunmaz.

Bu Porto'yu ASY'de yeneriz bir aksilik olmazsa... Orası ayrı...
 
Noldu Fatih hozanız şapkadan tavşan çıkardı mı vasıfsız ordusu ? Ben bu sonucu da yönetime yazarım. En kötü Vagner Love bile hat trick yapardı şu maçta.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bu kadar kötü bir Porto'ya yenilmek başarıdır..

Yediğimiz golde ki Maicon faciası yine beni şaşırtmadı.. 6 pasta, rakibin tek forvet oyuncusuna, bomboş kafa vurdurmak, nasıl açıklanabilir??

Bir de kaçan goller bana tam da şu pozisyonu hatırlattı..

https://www.youtube.com/watch?v=gpgPYAvztW0

Yasin gider, Sinan gelir.. Olan yine taraftara olur..
 
Yahu tamam yonetime yazalim baska hic kimseye de bisey demeyelim mi yani ? Kacan golleri gorseniz kafayi yersiniz. Sinan kusura bakmasin asla buyuk oyuncu olamayacaksin. Aydin Yilmazdan daha kotu desem yeridir.

Keske su maci 90 dakika izlemeseydim. Izleyen adam kahrolur. 5 tane 100 de 100 pozisyonu atamadik. Hele hele 44. dakikda Sinanin pas vermedigi bir pozisyon var bir de dakika 84. te Rodriugezin kacirdigi sacimi basimi yoldum.

Gomisi aradik. Kusura Bakmasin Fatih Terim. Gomis her turlu Fatih Terime yazar.
 
"galatasaray, tipik bir türk takımı değil. normalin daha üstünde şampiyonlar ligi tecrübesi olan oyunculara sahip, olgun bir takım. schalke'nin kazanmasıyla grup inanılmaz bir dengeye geldi. sıradaki maçımız çok belirleyici olacak."

"galatasaray, birçok pozisyon yakaladı. o anlarda casillas çok iyi iş çıkardı. 3. bölgede topa daha fazla hakim olmalıydık. 2. yarıda bunu biraz daha iyi yaptık. bu zor maçta, adil bir sonuç elde ettik."
Porto teknik direktörü Conceicao

En az 5 net gol pozisyonu kaçırdık, normal bir günde bile olsa minimum 3 tanesini gol yapardık. Deplasman karnemizi düşününce, farklı mağlubiyet bekliyordum. Kendimi ona hazırlamıştım ama bu şekilde yenilmek daha çok üzdü. Can sıkıcı ama ilerisi için ciddi şekilde umut veren bir gece oldu.
 
Kolay pozisyonları atamayıp basit bir gol yedik. Eksiklere rağmen beklediğimden iyi oynadı takım. Devre arası için şimdiden bir forvet ile anlaşmak gerekiyor. Modeste olsaydı dün skor bambaşka olurdu.
 
En azından beraberlik olmalıydı. İçim yanıyor hala. Mutluyum, gururluyum ve aynı zamanda felaket üzgünüm.
Bu mağlubiyet yönetime yazar açık ve net...
 
İlk yarı oynadığımız futbol bu sezon belki de bir maçta en iyi oynadığımız ilk yarıydı. İçerideki Moskova maçında bile bu kadar net pozisyonlara girememiştik. Ama takımın forveti olmayınca atamıyorsun o golleri bu kadar basit. Geçen sezonki Gomis olsaydı bu maçı kesin kazanırdık. Çünkü Sinan takımı 1 kişilik eksik oynattı ve net pozisyonu da değerlendiremedi. Gomis atardı o golleri.

60. dakikaya kadar izledim sonra sinirden kapattım zaten. Özellikle yenilen golden sonra moralsizlik ve Porto'nun defansa çekilmesiyle ikinci yarı pozisyona giremedik. Yenilen gol ise skandal. Takımda iki tane Maicon ve Donk olmak üzere 190'lık adam var ama atılan topta kafa topuna bile çıkmaya tenezzül etmiyorlar 170'lik Nagatomo mu çıkacak abi o kafa topuna? Maç boyunca iyiydiler ama o yaptıkları bir anlık hata maçın geri kalan bölümünde yaptıkları iyi şeyleri örtbas etti. Futbol böyle bir oyun 90 dakika iyi oynarsın ama bir dakika kötü oyna, golü yedir yaptığın her şey boşa gider.

Belhanda mevzusu açıkça artık taraftarı bezdirmeye başladı. Ben Galatasaray tarihinde bu kadar gamsız bir oyuncu hatırlamıyorum. Belki Lincoln denilebilir ama o da birçok maçta katkı vermişti. Tek başına aldırdığı bir Hertha Berlin deplasmanı var mesela. Ama Belhanda denen karaktersiz 1,5 sezondur bu takımda onun sayesinde aldık dediğimiz bir maç yok. Gol atmayı, asist yapmayı geçtim, sürekli top kayıpları yapması, olur olmadık yerde kırmızı kart görmesi de cabası. Hele hele yenildiğimiz ve kötü oynadığı bir maçta pişmiş kelle gibi sırıtması ayrı bir konu. 1 ay önce küfür etmiştim bu topçuya (?) ve ceza almıştım, değmezmiş cidden. İnşallah kadro dışı bırakılıp tez vakitte gidersin gamsız baykuş.

Bundan sonraki maçlarda içeride oynadığımız maçları kazanıp Moskova deplasmanında da en az 1 puan alırsak bu gruptan çıkarız.
 
Feghouli sanırım forvet arkası 10 mevkinde oynadığında herkes beğenmişti. Belhanda ve hatta sağlıklı da olsa Emre yerine o mevkiye Feghouli olsa fena olmaz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Zorlu bir Antalya deplasmanı var bugün.
Son haftalarda çok formdalar ve çok iyi savunma yapıyorlar.
Hücum hattında Doukara'ya dikkat etmek lazım.
Bence Serdar-Ozan ikilisi ile maça başlamalıyız.
Sakatlıksız 3 puanlı bir maç olur umarım...
 
Seneye Mariano, Maicon, Belhanda, Feghouli, Sinan Gümüş isimli oyunculardan kesinlikle kurtulmalıyız. Rodrigues ve Fernando'ya da iyi teklif verirlerse satmak lazım. Zaten seneye Selçuk, Tarık, Eren gibi çöplerden de kurtulmuş olacağız. 19/20 sezonu yeniden yapılanma için çok iyi bir sezon olacak eğer radikal ve mantıklı kararlar verirsek.

Seneye şöyle bir kadro düşünüyorum;

Kaleci;

Muslera
Yedek Türk Kaleci
İsmail Çipe

Defans;

Serdar Aziz
Ozan Kabak
Martin Linnes
Yuto Nagatomo
Tecrübeli bir defans (Gary Cahill)
Hızlı ve ayağı düzgün bir sağ bek (Rafael)
Ömer Bayram

Orta saha;

Ryan Donk (1 sene daha kalabilir eğer bu sezon iyi performans gösterirse)
Fernando (10 m €'dan fazla para verirlerse gidebilir yoksa kalsın)
Yunus Akgün
Emre Akbaba
Ndiaye tarzında enerjik, oyunun iki yönünü de oynayabilen bir oyuncu (Leroy Fer)
Yacine Brahimi (seneye sözleşmesi bitiyor, mutlaka yoklamalıyız tam bizim aradığımız bir oyuncu)
Kaliteli, futbol zekası olan, her 3-4 maçta bir kırmızı kart görmeyecek, takım yenildiğinde pişkince gülmeyecek bir 10 numara (Kagawa)
Onyekuru tarzında genç, hızlı, teknik bir kiralık kanat

Forvet;

Gomis tarzında bulduğunu atan, takımı taşıyan yıldız bir santrafor
Hızlı, dar alanda etkili olan bir forvet (Welbeck)
Eren Derdiyok (eğer maaşını düşürürse kalsın maaşı çok fazla, düşürmezse onun tarzda yedek yerli forvet)

19/20 Gala Edition;

Fernando Muslera
Rafael ------ Gary Cahill ------ Serdar Aziz ------ Yuto Nagatomo
--------- Ryan Donk ----- Leroy Fer -----------
Genç Kanat ------------------------ Shinji Kagawa ----------------- Yacine Brahimi
------- Çilek Forvet -------

Subs: Yerli kaleci, Ömer Bayram, Ozan Kabak, Martin Linnes, Yunus Akgün, Welbeck, Emre Akbaba​


Gidenler;

Rodrigues (12 milyon €)
Fernando (10 milyon €)
Belhanda (5 milyon €)
Feghouli (5 milyon €)
Maicon (5 milyon €)
Mariano (3 milyon €)
Sinan Gümüş (2 milyon €)
Selçuk İnan (sözleşme sonu)
Eren Derdiyok (sözleşme sonu)
Tarık Çamdal (sözleşme sonu)


Toplam: 42 milyon € gelir.

Gelenler;

Yerli kaleci (3 m €)
Rafael (Manu sürekli bir yerlere kiralıyor, ama bir türlü kendini gösteremedi mutlaka uygun bir fiyata satarlar 6 milyon €)
Gary Cahill (Sözleşmesi sona eriyor, bedelsiz)
Leroy Fer (Sözleşmesi sona eriyor, bedelsiz)
Shinji Kagawa (10 milyon €)
Yacine Brahimi (Sözleşmesi sona eriyor, bedelsiz)
Genç kiralık kanat (1 milyon € kiralama bedeli)
Çilek forvet (10 milyon €)
Danny Welbeck (Sözleşmesi sona eriyor, bedelsiz)

Toplam: 30 milyon € gider.

Böyle bir kadro veya buna benzer bir kadro kurmalıyız. Hem takımı gençleştirmek hem de daha başarılı yapmak için. Seneye çok büyük bir fırsat elimize geçecek iyi değerlendirmek gerek.
 

Üst