2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bu yabancı kuralı olumsuz anlamda en çok bizi etkiler. McCowan dışında kesin güvenip sahaya koyabileceğimiz bir oyuncumuz an itibariyle yok.
Transfer piyasasındaki en iyi 2 yerli oyuncu Tilbe ve Sevgi fb ile anlaşmış. ÇBK Mersin’de ise Gökşen,Asena,Sinem gibi skor anlamında takıma katkı sağlayan iyi oyuncular var. Muhtemelen gelecek sene de ligde şampiyonluk imkansız gibi. Tek çıkış yolu kaliteli yabancı oyuncular ile Euroleague,olmuyorsa Eurocup’u kazanmaktır diye düşünüyorum.
Gökşen Asena Sinem iyi oynucular olduysa yazık kadın basketbolunun haline. Uzaktan yakından iyi oyuncu olmak ile alakaları yok.
 
Isil bu saatten sonra ne verebilir ki?Verseydi Arda Turan verirdi,Babel verirdi,Feghouli verirdi, gunumuzde Mata verirdi..Isil dahil hepsinin ismi var spor camiasinda, ama su an icin sampiyonluklara goturebilecek bu isimlerin hic bir gucu,enerjisi yok.
 
Isil bu saatten sonra ne verebilir ki?Verseydi Arda Turan verirdi,Babel verirdi,Feghouli verirdi, gunumuzde Mata verirdi..Isil dahil hepsinin ismi var spor camiasinda, ama su an icin sampiyonluklara goturebilecek bu isimlerin hic bir gucu,enerjisi yok.
Keşke şampiyon olacka kadormuz olsa da Işıl da içinde olsa. Ne şampiyonluğu ya adamlar hala Alperle anlaşmayı düşünüyor.
 
Bizim takimda hem kisa hem de uzun rotasyonunda Iq'su yuksek avrupali oyuncu eksikligi var. Emma meessemann'i izleyince bu eksikligi daha fazla hissediyorum. Biz de alba torrens'ten beri bu kumasta bir avrupali izlemedik.

Bu tarz oyunculardan yoksun olup karar verme anlarinda topun pelin deryada oldugunu gordugumde daha da dehsete kapiliyorum.

Pota altina marie gulich gibi birini isterim acikcasi ama sartlardan dolayi dublicevice bile raziyim
 
Bir sezonda her yönü güçlü bir kadro kurmak çok büyük şans gerektiriyor. Bir transfer döneminde 2 mevkiyi hakikaten kapatacak oyuncu bulmak başarılı bir iş olur. Her sene oyuncu grubu gelip gidiyor. Yani aslında her sene en baştan para harcanıyor. Sadece "evlat" kontenjanından olup kalan rotasyonda tamamlayıcı durumdaki gençler hariç oyuncuları da elde tutmayı hedef haline getirmeli kulüp. Günlerdir hep Işıl konuşuyoruz ama arka arkaya iki sözleşme yapıp da tamamlayabilen ikinci bir oyuncu aklıma gelmiyor takip ettiğim 17-18 senelik dönemde.

Pandemi sebebiyle yarım kalan sezonda mesela bizim takımın ilk 5'inin 4'ü netti. O takım da ne kadar farklı bir atmosferde oynanmış olursa olsun Fenerbahçe yenerek yapmıştı finalini. 2020-21 sezonuna girerken o iskelet tamamen dağılıp yerine yeni 6-7 oyuncu alındı. Biz o ilk 5'in 4'ünü elde tutup yerine belki 1 belki 2 takviye yaparak her halükarda daha sağlam bir takım kurardık.

Her sene başı her transfer dönemi aynı şeyleri yazıp duruyoruz aslında ama bu kadar basit bir şeyi gerçek yapamıyoruz. Değirmen gibiyiz. Ne oyuncu sözleşme yenilemek istiyor, ne kulüp, ne taraftar. Kulüp kaçırmanın derdinde, oyuncu da kaçıp kurtulmanın. Her sene 7 oyuncu gönderip 8 oyuncu alarak sadece masraf yapabiliriz. Başka da bir yol olmaz bizden. Zamanın YDÜ'sü gibi arkasında 2 milyar dolarlık bir servet olup da 25 bin liraya serbest kalır maddesi olan topçuya çıkarıp 600 bin lira verecek kadar para derdinden uzak olmadığnız sürece 1 yılda kaderini değiştirecek bir kadro kuramaz kimse.

Kaldı ki ıskaladığımız bir gerçek, ne yazık ki kulübün sporcular ve menajerler arasındaki repütasyonu kötü bile değil, rezil. Herhangi bir yerli oyuncuyu Galatasaray'da oynamaya ikna etmek gerçekten zor. Yabancı transferinde kulübe yakın 1-2 menajerin elindeki oyuncular ya da Türkiye piyasasına çok uzak oyuncular hariç çok bir şansımız yok.
 
Mccowan'ın sakatlık durumu zannedersem ciddi. Dallas wings, takımdan ayrılan kalani brown'ı mccowan sakatlıktan dönemeyince geri çağırıp sözleşme imzalamış
 

Üst