Sühan abi dediklerinde kismen haklisinda;
1- galatasaraya gönül veren insanlara yapilacak transferlere heyecanlanacak insanlara(genclere) zibidi demek hos degil.
2- Abi söyledigin gibi transfer cok degiskenli bir sürü bilinmenyeni olan denklem insanlar bunu anliyor sadece cok cok emin bir sekilde yazilmasina kiziyor, üzülüyor. Beklenti icine giriliyor sonra ucunu acik birakmak dogru dili kullanmak lazim.
3- Yönetim konusuna virgülü virgülüne katiliyorum bence de esas suclu ya da hatali gözardi ediliyor.
Son olarak basketbola olan ilginin artmasi güzel umarim takim nasil olursa olsun belli bir taraftari olan salon atmosferi olan bir takim olabiliriz. Salonun bos olmasi herseyi etkiliyor.
Gençlere değil zibidilere diyerek o ayrımı yaptım zaten Deniz. Futbolda bu iş daha da fazla. Basketbolda nispeten aklı başında taraftar fazla (ya da basketbolla ilgilenen az olduğundan öyle gözüküyor) Şimdi isim vermeyeyim bir çok muhabire yöneticiye x'e Y'ye abi nolur trabsfer söyle diye yalvarıp (neden lazımsa) SOnra küfredenleri görüyoruz. Ki Futbol özelind eGS'ın sorunalrı transferden daha farklı. Neyse onuyda kalırsam eğer işte o adamlar benim için senin bahsettiğin gençlerle aynı değerlendirilecek durumda değil. Var mı aranızda GS XX isimli PF ile ilgileniyormuş diye çıkıp isim verecek biri? İşte bu bahsettiğim kişiler hemen zıplıyor ortam lapini olarak yok o gelmez ehiehi ehi salağa bak ohohoho ya bırak o yalancı bunu da demişti bla bla bla. Vallah kusura bakma ben o adama da genç dersem diğerlerine ayıp etmiş olurum.
Transfer dili ise hep böyledir. "X GS'da!!" der insan. Bunu beğenmeyen transfer düşünmez okumaz bilgilenmez. Ya da okur sallar önemsemez. Ama dünyanın her yerinde transfer denen şey başladı başlayalı bu dil böyledir. İnternet elinizin altında açın İngiltere'de de İtalya'da da İspanya'da da bu böyle! Al dünyanın en saygın gazetelerinden Guardian 10 gün önce Flamini GS'da!! dedi. Adamların sporla alakaları bile yok. Siyaset ekonomi ağırlıklı gazetedir Guardian. Ee ne oldu Guardian saygınlığına gölge mi düşürdü? Transfer dili budur. Dediğim gibi bu dilden rahatsız olan transfer için kendi kaynaklarını kullansın.
Basketbolda ise salon dolması hikaye. Bu sene Eurocup seneye EL şampiyonu olalım ertesi sene gene 2-3bin kişiye oynarız. Bunun tek istisnası var. Aslantepeye bir salon yapılırsa insnaların ayakları oraya alışır belki öyle rakam artar