2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Eurocup yönetmeliğine biraz bakındım ingilizcemin yettiği kadarıyla. 15 Eylül'e kadar minimum 10 oyuncu, sezonun ilk maçından bir hafta evveline kadar yani 25 Eylül'e kadar da minimum 13 oyuncu lisansını bildirmemiz gerekiyor. Yani 10 gün içinde transfer yasağının kaldırılması gerekiyor. Yanlış veya eksim bilgim varsa lütfen biri düzeltsin linki de buraya bırakıyorum sayfa 18 http://www.euroleague.net/rs/894dtk...9aaa2/052/filename/2017-18-eurocup-bylaws.pdf

Bu yönetim kesin kaldırır yasağı diyemiyoruz.
Hatta daha kötü olanı kaldıramayacağına daha çok ihtimal veriyoruz.
Kimbilir belki de bu durumun farkında bile değillerdir.
Yeni bir acı ile karşı karşıyayız.
Ona göre hazırlanalım...
 
Semih en son ne zaman 600 bin dolar alıyordu? Bana inandırıcı gelmedi, şu an Sertaç'ın Anadolu Efes'ten 350 bin dolar alacağı ortamda Semih en fazla 250-300 bin dolar eder, onu verecek kulüp çıkar mı bilemem...

Basketbolcuların maaşları 10 aya bölünerek verilir, yani istediği para 500 bin dolar ama veren çıkmadığı için hala anlaşamadı bir yerle. Düşürmek zorunda kalacak illa.
 
Aylık derken bunu 12 ile çarpmıyalım bence. Ligler Mayıs gibi bitiyor. Ekim itibarıyla anlaşılsa Mayıs'ta kontrat biter. 8 ay, 50 bin dolardan 400 bin dolar yapar.

Semih beklediği kontrattan kolay taviz vermez. İstediği parayı ona verebilecek Efes ve Fb dışında takım yok. Onlar da Semihi'i almazlar. Muhtemelen sezona kulüpsüz başlar.

Kasım gibi bizim Arapovic ile sözleşmemiz bittiğinde ondan vazgeçersek Semih'i yoklarız. O da biraz fiyat indirir muhtemelen. O zaman görüşme yapılır
 
Semih kulüp kariyerinde istikrarlı katkı vereli bir 10 sene filan oldu herhalde. Milli takımda katkı alan Ufuk Hoca bile kulüp takımında aynı katkıyı alamadı. Ama derseniz ki başka alacak yerli mi var orası da başka konu tabi. Felaket sezon geliyor derken birden bire üst üste gelen yabancılar(en azından 2-3'ü net iyi transfer) heyecanlandırdı bizi umarım yerliler de iyi katkı verir de sezon beklentilerimizi aşar.
 
Semih Erdem tam bir milli takım oyuncusudur. Nedenini ise Mourinho’nun Pogba için söyledikleri ile açıklayabilirim.

“I think the World Cup is the perfect habitat for a player like him to give the best. Why? Because it’s closed for a month, where he can only think about football. Where he’s with his team on the training camp, completely isolated from the external world, where they focus just on football, where the dimensions of the game can only motivate.”

“During a season, you can have a big match then a smaller match, then one even smaller, then you can lose your focus, you can lose your concentration, then comes a big match again.”


Türkçe metin bulamadığım için bu şekilde paylaştım, kusura bakmayın.

Fenerbahçe ilk f4 yaptığı senede obradovic, semih’i 5-10 dakika oynatıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bence kulüp takımlarında semih’ten verim almanın tek yolu bu. Bunların dışında, belki çok klişe olacak ama şu anki takımdan tam bir kolej takımı havası alıyorum. Semih’i getirmek demek bu havayı bozmak demek. Yasaklar kaldırılsın, sezon boyunca maaşlar düzenli ödensin benim için kafi. Semih de eksik kalsın, o önemli değil. Bir yerliye yatırım yapılacaksa o da okben, buğrahan ya da metin türen olmalıydı ama o trenler de kaçtı.

 
Yasakların kalkmasıyla ilgili gelişme var mı acaba ? 15 Eylül tarihine üç gün kaldı. Yasakları kaldıramayacaklar diye cidden korkmaya başladım.
 
Basketbol yöneticilerimiz nerede ? Niye onlar gidip kaldırmıyor bu yasakları da her şeye albayrak koşturuyor başkanla ? Başkanla albayrak dışındaki herkes etkisiz eleman bu yönetimde. Ayrıca ben de temkinli olunması gerektiğini düşünüyorum, bu forvet skandalından sonra basketbolda da bir skandal olursa hiç şaşırmam.
 
Basketbol şirketleşmesi içinde hala emin değilim dedi sanırım offffff bence bu sene Euro Cup a gitmeyeceğiz gibi baksana son güne bırakıyorlar herşeyi
 

Üst