2021-2022 Euroleague

En iyi oyunu gene Real-Efes ve CSKA oynuyor. Fener Kokoshkov oyunundan fayda alamayınca Obra dönemine geri dönüp daha primitif şekilde hücum ediyor. Şu an oyunlarında emeğin kaliteye oranı %70'e 30 gibi. Vesely-De Colo'yla aynı oyuna devam mı ederler, yoksa daha fark yaratan şekle mi dönerler bilmiyorum ama herkesi de dünkü Milano gibi 15 hücum ribaundu verip 60'da tutacak kadar sınırlayamazlar heralde. Zaten Messina da sezonun en kötü maçını oynadıklarını itiraf etmiş. Dün Guduric'in ekstra oyunu ve kalitesi galibiyeti getirdi ama bir tane Simon tarzı iyi top yönlendirici alamazlarsa en zor noktada gene çok sıkıntı çekecekleri aşikar.
 
Maç ikinci yarı da böyle devam ederse; bi anormallikler olmazsa, Madrid maçı 40 ile tamamlayacak en fazla. Fener de sayı atamıyor ama bu kadar sayı atamayıp , rakibi kendinden daha düşük tutmak da ilginç. Zaten savunmaların maçı olacağı belliydi de bu kadar beklemiyordum. 50-40 falan kazanır Fener böyle giderse.
 
Allocen, Abalde, Henry, Causeur.. Kısalar da çok kalitesiz , saçma isimler. Bi ara Bogdanovic, Rodriguez, Sloukas gibi isimlerin düellosunu izliyorduk.
 
Maçı savunmayla kazandılar. Hücum performansları iyi değildi pek skor bazında. Neticede ilk devre 27 sayı atabildiler ancak. Ama zaten bu savunma performansıyla yüksek sayı da atamazsın pek. Ayrıca önemli bir detay da; Madrid'in dış şut yüzdesi inanılmaz kötüydü. Ve denedikleri çoğu üçlük de boş şutlardı. Misal bizim maçta Efes zor 3 lükleri bile sokunca, oyun olarak ezsek de kazanamadık. Madrid 2-3 tane bile dış şut sokabilse hem maç daha keyifli hale gelecek, seyri değişecek hem de netice değişebilecekti. Oyun kurucu rotasyonunda da inanılmaz zayıflar. Son 10-20 yılın belki de en kötü kısa rotasyonu. Tek üzüldüğüm Tavares oldu.
Fenerbahçe bu performansı sürdürebilir mi , playofflara kadar aynı çizgide devam edebilir mi bilmiyorum. Böyle devam ederlerse kartlar yeniden dağıtılır playofflarda. Ancak bu geçici bir durumsa, tıpkı Kokoskov dönemi gibi-ki aynı aylara denk geldi çıkış dönemi- o zaman taraftarın psikolojisine geçmiş olsun.
 
Eski Panathinaikos-Olympiakos maçlarına benzedi.

Bayılıyorum böyle kora kor sert savunma yapılan, son saniyesine kadar mücadeleyle geçen maçlara.

Euroleague’in en güzel tarafı da bu zaten.
 
İnanılmaz bir atmosfer vardı dün. Maçın adamı Floyd'du bence. Çünkü Real'in guard eksikliği varken en büyük fark pota altında yaratılacaktı ve Real 1 kafa boyu yüksek adamlara sahip olmasına karşın undersize Floyd inanılmaz bir performans ortaya koydu. Tam bizim ihtiyacımız olan eleman, dünkü performansı ve fizik yapısıyla da Patric Young'ı hatırlattı bana. Oyun gene çok estetik değildi ama mücadele olağanüstüydü. Tebrik etmek gerek.
 
Micic'in yaptığı inanılır gibi değil. Maç saatiyle hücum süresi arasında 5 saniye var. Topu sonuna kadar tutup 3'lük denese, rebound falan derken kalacak 2-3 saniye adam 10 saniye kala turnikeye girdi, dönen topta buzzer yediler
 
Bein haberde geriye sarıp izledim şimdi.Oyun kurucunuz süreye bakmadan paldır küldür çembere gidiyorsa,dönüşte buzzer yiyebilirsiniz şeklinde bir açıklama geldi mi Ergin hocadan ?
 
Bugün Bein Eurolig programında İsmail ile İhsan Bayülken bir konu üzerinde tartıştılar ve İsmail de biraz bozuldu sonunda. İsmail ısrarla mücadelenin, güzel oyunun taraftarı maça çektiğini savunsa da ; İhsan hoca ''ne kadar iyi oynarsan oyna , taraftar sonuç odaklıdır'' düşüncesini savundu. Maçlara bu kadar taraftar gelmesinde alınan 'galibiyet'lerin daha önemli olduğunu söyleyen cümleler sarf etti.
Aslında sezon başında İsmail de Djordjevic'in bu takımın koçu olmadığını ve hatta yanılmıyorsam koç değişikliğini söylüyordu aleni ya da üstü kapalı. Şimdi Fener taraftarı da yorumcular da methiyeler düzüyor. Aslında haksız da değiller. Djordjevic'i anlamak da güç. Madem böyle yapabiliyordun aylarca niye takım heba oldu. Belki de sistem bulup oturtması zaman aldı diyeceğim ama bilmiyorum. Kokoskov da başlarda rezil başlayıp sonra herkesi süpürmüştü. Ha tabii marttan sonra da kendi süpürülmüştü.
Bu arada herkes ''eksikler çok, eksikler var'' diyor ama Vesely dışında eksik göremiyorum ben. De Colo'nun olması takımı ona bağımlı hale getiriyordu. Yani bir bakıma avantaj oldu gibi olmaması. Barthel, Shayok falan yazılıyor; e bu adamlar vasat hatta çoğu zaman vasat altı; taraftarın da sürekli sövdüğü adamlar. Kesinlikle kadro daralması ve takımın birbirine sarılması Fener'in asıl yapması gereken taktiğin stratejinin bu olduğunu gösterdi. Yani çıkış yolunua bir nevi bu sakatlıklar göstermiş oldu. Her şerde bir hayır...
 
Bein haberde geriye sarıp izledim şimdi.Oyun kurucunuz süreye bakmadan paldır küldür çembere gidiyorsa,dönüşte buzzer yiyebilirsiniz şeklinde bir açıklama geldi mi Ergin hocadan ?

Bunu hocadan dinleyemedim ama bugünkü programda bu olayı çok eleştirdiler. Özellikle 7 saniye kala penetre edip rakip pota altında kalıp takımını savunmada eksik bırakan Micic'in baya bi kulağı çınlatıldı. Yorumcular bunu söylüyorsa Ergin Ataman'ın da bunu söylemiş olma ihtimali yüksektir.
 
Real ile barça ikilisi 54 milyon euro zarar etmişler cska bile eskiye göre bütçe düşürdü sanki bütçeler en az yüzde 30 düşecek gibi görünüyor bizimkiler de yüzde 50 civarı düşürecek gibi görünüyor o zaman göreceğiz takımlarımızın başarısı para kaynaklı mi değil mi
 
Bunu hocadan dinleyemedim ama bugünkü programda bu olayı çok eleştirdiler. Özellikle 7 saniye kala penetre edip rakip pota altında kalıp takımını savunmada eksik bırakan Micic'in baya bi kulağı çınlatıldı. Yorumcular bunu söylüyorsa Ergin Ataman'ın da bunu söylemiş olma ihtimali yüksektir.

Zenit deplasmanı sonrasındada Micic'e çok kızmıştı.Oyun kurucunuz bu kadar top kaybı yaparsa nasıl kazanacaksınız diye :) 7 top kaybı yapmıştı.
 

Üst