2021-2022 Euroleague

Oyunculugu ne kadar tartismasiz da olsa Saras’in “buyuk takim koclugu” bir o kadar tartismali.2 sezondur gerek oynattigi basketbol gerekse de bugunku gibi kritik maclarda sivamasi bunu destekliyor.Bayern Munih’i bile zar zor eleyen bir Barcelona’dan bahsediyoruz.
Real Madrid icin ise diyebilecegim tek sey Pablo Laso.Su takim uzun rotasyonu haric top8 bile yapabilecek bir yapida degil.Ama Laso o kadar buyuk bir koc ki Euroleague’de kimse onu karsisina almak istemez.Ama ben yine de Efes’e finalde Real Madrid’in gelmesini istiyordum.Yabusele ve Tavares ikilisi finalde buyuk sikinti cikaracaktir Efes’e.Tabi her seyden once dusunmemiz gereken Laso’nun bu sefer sapkadan ne cikartacagi.
 
Sezonun en kötü takımı , en formsuz takım, F8'in en zayıf halkası, Madrid'i seçelim eşleşmede falan denirken Laso Eurolig finaline çıkardı Madrid'i.
Saras için bir şey diyemiyorum. Barça için henüz erken bir tercih oldu sanırım ama yerine kim gelirse gelsin Barça da CSKA gibi gudubet ve kasvetli bir kulüp. O ruh halini bir türlü atamadılar yıllardır. Öğütücü gibiler. Oyuncu bazında da böyle. Moerman oradan kurtuldu kariyer zirvesini yaşıyor.
 
Öyle devasa bir bütçeye guard olarak Calathes gibi şutu bile olmayan bir kazmayı seçen takım olan Barça ve loser Saras için kaçınılmaz son. Basketbol takım oyunu. Sadece Mirotic’le yapamazsın.

Finalde tecrübe farkıyla Madrid’i biraz daha şanslı görüyorum. İyi olan kazansın. Efes kazanırsa seviniriz tabii.
 
F4 gerçekten bambaşka bir mevzu. Maçlar içinde o kadar iniş çıkış ve sürprizler oluyor ki yani bu noktada maçı kaybeden takımın koçunu eleştiresim çok gelmiyor.Saras'ı bayern maçlarından dolayı sonuna kadar eleştirmek lazım ama tek maçlık şu sistemde koçtan ziyade oyuncularda bitiyor iş. Laprovitola maç sonunda arkasına bakmadan saçma sapan potaya koşturmasa belki maçı alacaklardı o zaman Saras finale çıkmış olacaktı. Efes maçında ise daha iyi oynayan bence Oliydi ama Micic geldi Jordan gibi şut attı.
 
Bizden ayrılan Ataman 4 yıldır Avrupa'nın zirvesinde. Umarım Nef uzun yıllar basketbol şubesine sahip çıkar, günü gününe maaşları yatırır, kaosa izin vermez.

Yoksa olası başarısızlıkta Ataman'a ihaleyi bırakan zihniyet Pistiolis'i çiğ çiğ yer. Biz de onu Pana benchinde seyrederiz muhtemelen.

Bu arada finalde Beaubois adam gibi oynamazsa Barcelona Efes'e maç sonunu göstermez gibi
Barça yok :)
 
Real Madrid dünyanın en winner kulübü,bu yüzden futbolda olduğu gibi basketbolda da sonuçta bir şekilde zafere uzanıyorlar,özel bir enerjisi var onların,bütün kulüpler bi yana Real bir yana ..

Bu arada final four'da Real ve Barca karşılaşıyor,tribünler felaket,hadi Barca taraftarının biraz sesi çıkıyorduda salonda hiç mi Real'li yoktu ? Neyseki yunan seyirciler bu konunun üstadı olduklarını gösterdiler
 
Real Madrid-Anadolu Efes maci cok zorlu gececek. Bence bu finalde cok degisik bir sonuc cikma ihtimali var. Barcelona olsaydi Anadolu Efes % 60 favori derdim ama bu Real takimi cok enteresan bir takim ( tam kadrolu Milano ve Real takimi ) ve bir takim sanssizliklar olacagini ve kupayi Efes'in kil payi kaybedecegini dusunuyorum. Umarim sampiyon Ergin hocamiz olur.
 
Liginde 8. sıralama ve çeyrek final ötesini görememiş, bütçesi yetersiz bursayı almasınlar bir zahmet. Üstüne bir kalitede katmazlar. Cska sonrası öbür rus takımları da euroleague mantalitesini anlayıp sağlam bütçelerle iyi ve kalıcı takım kurmuşlardı, keşke kalsalardı. Bursa yerine bir ispanyol ekibi kalite olarak daha mantıklı geliyor.
 
Liginde 8. sıralama ve çeyrek final ötesini görememiş, bütçesi yetersiz bursayı almasınlar bir zahmet. Üstüne bir kalitede katmazlar. Cska sonrası öbür rus takımları da euroleague mantalitesini anlayıp sağlam bütçelerle iyi ve kalıcı takım kurmuşlardı, keşke kalsalardı. Bursa yerine bir ispanyol ekibi kalite olarak daha mantıklı geliyor.
İspanyol takımlarından gına geldi
 
Oh be ! Son 2 aydır yaza yaza gönderdim adamı Türkiye'den. Nihayet Vesely'yi başka takımda göreceğiz. Onun ergen tavırlarından, karaktersizliğinden gına geldi yıllardır. Zaten Fener'i de son 3 yıldır iyi düdükledi. Aldığı paranın yarısının dahi hakkını veremedi. En kritik dönemlerde ya uzun süreli sakatlandı ya da maçlarda hep teknikten atıldı. Başka takımda izlemeyi de istiyordum Vesely'yi, merak ediyordum. Denge değiştirebilecek bir oyuncu çünkü. Değişiklik iyidir, miadı dolmuştu burada. Barça kusursuza yakın kadro oluşturdu ancak gudubetliğini atması lazım üzerinden. CSKA gibi kimi alırlarsa alsınlar bir şey eksik o kulüpte. Vesely-Sertaç ile geçecekler o zaman 5 numara rotasyonunu. O da ilginç oldu Efes-FB ortaklığı :D
 

Üst