2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

İlk defa böyle bir istatistik açıklaması görüyorum :)

“Geçtiğimiz sezon forma giydiği 32 maçta 4.75 sayı, 1.88 ribaunt, 1,69 asist ortalamaları ile oynadı.”

Mahir ve Yunus hiç ama hiç içime sinmemişti, 2 yıllık kontratlar içimi iyice kararttı.Bizim hedefimiz önümüzdeki yıl Euroleague falan değil, buna emin oldum.

Aynen Torrent gibi , bu arkadaşlara da verilen bu kontratlar bana şunu düşündürüyor :

1 artı 1 versen acaba başka yere mi gideceklerdi ya da Hint kumaşı mı bu oyuncular ? Piyasada onca eli yüzü düzgün oyuncu varken; bu 2 yıllık kontratlara kafam basmıyor !
 
Yunus Emre'yi en son 1 ya da 2 sezon önceki İzmir'deki maçtan hatırlıyorum. Acayip top oynamıştı, Can Korkmaz'ın bir gömlek üst modeli gibi gelmişti bana. Sağlık durumu, oyun istikrarı nedir bilmiyorum ama bu şartlar birbirine yakınsa 2 yaş ufağı, zamanın wonderkid'i Kenan Sipahi'nin önünde tercih ederim işin açıkcası. Ki fiyat olarak da daha azına mal olduğunu tahmin ediyorum. Bence beklentinin fazlasını verebilecek bir oyuncu, inşallah utandırmaz.
 
🔥Son dakika!
✅Galatasaray Nef, Dylan Ennis transferini bitirmek üzere.
🏀2numara pozisyonunda oynayan Ennis, geçen sezon Gran Canaria'da 14.6 sayı, 2.6 asist, 3.5 ribaund ortalamasıyla oynarken, %35 ile üçlük atmış. (Eyüp Yıldız)
 
Nasıl bir oyuncudur arkadaşlar ?
Savunması Melo ile kıyaslarsak daha iyi. Takım savunmasında sırıtmıyor. Hatta konsantrasyonu yüksek maçlarda top çalmaları ve top kaybına zorlamaları var. Bu yüzden geride olduğumuz maçlarda zone pres yada baskılı savunmalarda etkili olacaktır.

Oyun görüşü fena değil. Fakat genelde kendisi birebir bitirmeyi seviyor. Asist yada oyunu açma değil de biraz daha kendisine pozisyon hazırlayıp bitiren bir oyuncu. Aslında Akoon Purcell 'e benzerlik gösteriyor ama ondan artı olarak potaya daha çok gidip faul alan ve bitiren bir oyuncu.
 
Butce arttirıminin yapılan hamlelerle kısıtlı oldugu kanaatine vardım(2.5 Milyon Usd'den 3 Milyona çıktı herhalde)
Ben bu sezon daha net hamleler beklerdim ama daha riskli hamleler yapıldığını görüyorum, tutarsa evet yine baş alti(3 ile 5 arası) ligi bitirip Play-Off yari finali ve heyecan bizi bekler lakin ya tutmazsa...
Avrupa'da hedef zaten kupa kaldırmak olmalıydı ama onun da oluşan kadroyla zor oldugu aşikar insallah yanılırım.
 
Dylan Ennis de geldiğine göre 3 numaraya alınacak yabancı, Kaan Kural’ın tabiriyle fizikli kanat olmalı muhakkak.

Hem Dylan hem Bost top yönlendirebileceği için, 3 numaramız ya çok atlet ya da net şutör olmalı. Bu şartlarda Canaan kalamaz diye düşünüyorum.
 
Tyler Ennis de abisinin transferi için ufaktan sinyali çakmış sanki.

Karakter olarak bir tane daha Bost aldık diyebilirim. Ennis de Bost gibi sahaya yürek koyan, geri adım atmayan ve hücumda çılgınca tercihlere kalkışabilen bir oyuncu. Kendi adıma hem profil hem kalite anlamında sevindiğim bir transfer. Ennis kendisini 4 yıldır İspanya Ligi'nin Eurocup ve BCL'deki favori takımlarında ispatlamış bir isim.

2018-2019 Andorra ile Eurocup yarı finali
2019-2020 ve 2020-2021 Zaragoza ile BCL yarı finalleri ('2020-2021'de Karşıyaka'ya elendiler)
2021-2022 G.Canaria ile Eurocup çeyrek finali

Bu sezonlarda oynadığı takımlar için hep önemli isimdi. Bizim de beklentilerimiz düşünüldüğünde bence oldukça yerinde bir hamle
 
Son düzenleme:

Üst