2024-2025 Kadın Voleybol Takımı

Alexia transferi çok eleştiriliyor ama senin başından beri transfer edilmesi gereken bir oyuncu olduğunu söylemiştim.Alexia as oynarken neler yapabildiğini zaten senelerdir bize gösteriyor. Ama yedek oynadığı her sezonda bir okadar kötü oynuyo Alexia yedek olma psikolojisini yönetemiyor bu çok net. Vakıfın oynadığı 3. olma mücadelesinde iki maçta da Vakıfbank’ın en skorer oyuncusuydu blok ve servis de çok üst düzey katkı verdi. Alexia’nın halla Alexia olduğunu as oynadığı bu iki maçta gösterdi.
Kim neyi eleştiriyor? Aleksia'yı beğenmeyecek şımarıklık nerden nasıl geliyor anlamıyorum.
 
Alexia zorunlu olarak devşirme oyuncu kısıtlamasından dolayı sadece bu seneye mahsus Vargas ile aynı anda sahada olamıycak oyüzden çok fazla kadroda barınamaz gibi bu sene ama seneye değişilmez oyunculardan olur.
 
Bu kadrodan benim beklentim; lig ve kupanın toplamında Fenerbahçe ve Vakıfbank'a karşı galibiyet, Eczacıbaşı'na karşı da tercihen birden fazla galibiyet çıkarması. 2019-2020'de Gizem Hanım'ın vurguladığı gibi hücumcu smaçörle oynamak iç sahada Fenerbahçe derbisi galibiyeti getirmişti. Vargas yine sahadaydı üstelik.

İtalya Ligi'nin finansal akışın sınırlı olduğu zamanlarda ortaya çıkardığı bilfiil yer savunması yapan takımları izlemek bana keyif veriyor. Fakat öncelik sonuçtur. Piyasada, pazarda Lazovic'e kıyasla öncül bir seçenek dikkat çekiyorsa elbette yönelim gösterilsin. Zeren Group, şayet iş hukukunda da sorun yaratacak bir isim benzerliği yoksa Karadağ'ın ilk Starbucks'ını açacak olan finans topluluğu. Bilimselliği çok tartışmalı İşletme derslerinde yıllar boyu anlatılacak bir risk alıyorlar Balkanlara kahve zinciri sokarak, üstelik markanın ekonomi-politikteki karşılığı bu haldeyken. İlk 3'e karşı toplam 3-4 galibiyet bekliyorum dememin sebebi bütçeyken, kendileriyle rekabet üzerinden oyuncu alamamak da şaşırtıcı gelmiyor bana.
Beklentilerinizi biraz düşürseniz sizin için iyi olur :)
 
Kim neyi eleştiriyor? Aleksia'yı beğenmeyecek şımarıklık nerden nasıl geliyor anlamıyorum.
Ben bu sene kendini göstereceğini düşünüyorum Alexia gayet başarılı bir oyuncu bunu her sene gösterdi bu sezon çok iyi değildi diye geçmişi unutmak saçma önceki sene Egonu salantıdayken ligin ilk devresi Alexia’yı neden oynatmıyor Gui diye Vakıf taraftarı eleştiriliyordu bu kıyasa kısa bir süre dahi olsa bile girebilmesi daha çok genç olan bir oyuncu için çok önemli.
 
Hatırladığım kadarıyla Romanya da yılın kadın sporcusu,Sultanlar ligi en skorer oyuncusu,Sultanlar ligi en çok ace bulan oyuncusu,Bir Avrupa kupası maçında en çok sayı üreten oyuncu,Challenge cup:Mvp en iyi pasör çarpası en skorker oyuncu.Romanya kadın voleybol takımı yılın oyuncusu gibi bazı başarılarını hatırlıyorum daha fazlası muhakkak vardır ve bu kız daha 20 yaşında ve 2 senedir Vakıfda yedek bireysel ödül alamıyor bu yaptığı başarıların hepsi 18 yaş öncesi hiçbir oyuncunun gençken bu kadar büyük başarıları olduğunu hatırlamıyorum.
 
Alexia düşüşte olduğu için eleştiriliyor ama yine G.Saray seviyesinde eski formuna dönebilir. Bu arada voleybolu pek takip etmediğim için devşirme statüsü bize ligde +1 yabancı kontenjanı gibi mi yansıyacak, ekstra kısıtlamalar vs söz konusu mu devşirme olayında?
 
Alexia bence düşmedi zaten bıkınlık yaşadı.2 sene Yeşilyurt 1 sene Galatasarayda üst düzey katkı verdikten sonra her röpartajında söylediği gibi hayalerinin takımı olan Vakıfbank kadrosunda yer edindi.İlk sezonu Egonu gibi bir oyuncuyla partner oldu ve muazam katkı verdi bence yedekten Egonu oyundan düşüncede fazlasıyla o bölgeyi toparladı.Sene başı Thomson ile partner olarak başladı sezona Alexia çok iyi başladı yedekten oyuna girdiğinde hemen hemen her topu öldürüyordu ama Gui Thomson en formsuz zamanındayken bile çok formda Alexia yı kenarda tutu zaten Gui elinden bu şekilde kaçırdığı yıldızlarla ünlü.İlk devre sonu Alexia ne yaparsa yapsın bence formayı Gui nin vermiyeceğini anlayıp takımdan ayrılmak istedi Vakıf her ne kadar tutmak için çabalasa da bizle anlaştı.Zaten ondan sonra sezonun 2. yarısı düşüş dönemine girdi çok katkısı olmuyordu bence bu sezonu kafasında tamamladı çünkü.3-4 turunda felaket oynayan Thompson ağrılardan dolayı kadroya alınmadı zaten Alexia kendisine as oynama alanı açılınca iki maçında Vakıf adına en skoreri oldu.
 
⚡️ Ana Kalandadze x Rzeszow 2023/24

🏐 37 Maç - 133 Set
💥 465/1079 hücum, 54 hata, 71 bloklanma
🔝 %43.1 hücum, %31.5 verim
🙌 59 blok - 0.44 set başına ortalama
☄️ 40 ace - 77 hata
🤝 %41.2 pm, %18.5 mm
📌 1032 manşet, 36 hata
✅ 564 sayı, +326 WL
📊 Maç başına 15.2 sayı, +8.8 WL
 
Günümüz voleybolunda en önemli şey servis karşılamak iyi servis karşılarsan büyük takımları yenme şansın oluyor.Önümüzdeki sezon için Lazovic kesin değil ama oda oldu gözüyle bakarsak 4 tane çok üst düzey manşet alan smaçörümüz olacak liberoyu da dahil edince ligin en iyi manşet alan takımı olucaz gibi duruyor istatistiklere bakarsak.Seneye takımın sıralamasını orta oyuncular belirleyecek çok iyi manşet geldiği zaman orta oyuncularını daha çok devreye sokarsın orta oyuncular da oyuna dahil olursa hücumda da blok kurulması zor bir takıma dönüşüp en zor takım bile gelse zorlayacak seviyeye gelirsin.Eğer orta oyuncularımız sezon içerisinde hücum da bir tıkanıklık yaşamaz alınan manşetlerle oyuna dahil olabilirse seneye çok zevk alırız bu takımı izlerken.
 
Son düzenleme:
Bu sene bile 1m civarı bütçemiz vardı.
Lig'te max bütçe bile 5 6 m civarı ile vakıf yada eczacıda falandır herhalde, diğer bütçeler imkansız.
Bizim ise sene'ye maks 1.5 veya 2'dir.
Pek ihtimal vermiyorum .
 
Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla Eczacı dan net 1.5 Sırbistan milli takımı ile her sene başarıya göre değişen ama ortalama 1 milyon euro kazancı var eğer yanlış bilmiyorsam.
 

Üst