• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Fb alexiayı istiyormuş. Jack ile de anlaşmışlar. Barbolini ve yönetim acaba Alexianın transfer dedikoduları yüzünden mi grobelnanın oynamasını istiyor.
Fb hem erkeklerde hem kadınlarda acayip kadrolar kuracak gelecek sene için.
Her sene başı senin tipik fener en iyisi mesajın geldi.Jack ile ilgilendikleri haberi çıktı ama yalan olduğunu düşünüyorum bizim de Haak ile ilgilendiğimiz konuşuluyor ama inanmıyoruz.Alexia zaten gitmeyeceğini Fenere şuan herkes biliyordur bence.

Her sene başı senin tipik fener en iyisi mesajın geldi.Jack ile ilgilendikleri haberi çıktı ama yalan olduğunu düşünüyorum bizim de Haak ile ilgilendiğimiz konuşuluyor ama inanmıyoruz.Alexia zaten gitmeyeceğini Fenere şuan herkes biliyordur bence.
Şuan gitmeyecek sezon sonu için istiyorlar zaten bu 1. Fb en iyi ise benim yapabileceğim bi şey yok kompleksli olmayı bırak. Haak ile ilgilendiğimiz konuşuluyor dediğin Facebook’ta trol bi gs sayfasının yaptığı yalan haber. Fb jack haberini Türkiye’den bir gazeteci yaptı doğru veya yanlış bilemem ama bir gazetecinin yaptığı haber ile trol haberi bir tutacak kadar kafayı yemedim bu 2! Ayrıca ben bunu o adamın haberi dolayısıyla yazmadım başka birinden duydum. Onun haberine göre yazsam şimdi yazmam zaten! Ve son olarak senin bir şeyin yalan olduğunu düşünmenin gerçeklikle hiçbir bağı yok sen istediğini düşünebilirsin

Sen alexiadan vazgeçmesen ne olacak alexia gitmek ister. Onu geçelim. Rakibin Vargas alexia yapacak hem iki yerli hem güzel rotasyon. Maalesef biz her sene üstüne 1 koyuyorsak onlar 3 koyuyor. Gabi falan da isteyecekler daha. Maalesef voleybolda piyasa bu duruma gelmiş. Şuan yavaş yavaş transfer hareketliliği oluşuyor. Denetlenecek bi şey yok çünkü yasak değil

Aziz Yıldırım ve Ali Koç dönemi bitti. Cebinden delicesine para harcayacak bir Mehmet Ali Aydınlar'da yok ortada. Ondan isteseler de o paraları verecekleri dönem bitti.

Temmuz ayında da yazmıştım yönetim değişirse takım bu haliyle devam edemez diye. "Fenerbahçe'de maaşlar ödenmiyor" döneminin başlaması yakın olduğunu düşünüyorum. Gelir gider dengesinin olmadığı ve taşıma parayla ( Ali Koç ve yönetiminin cebinden karşıladıkları parayla) dönen bir takımın yeni yönetimle ve yeni yönetim tüm ağırlığını futbola vermişken bu sezonu bu kadroyla tamamlaması bana hala olası gelmiyor.

Haak'ın gelme ihtimali yüzde bir bile değilse Alexia'yla en azından 1 yıl daha yola devam etmeliyiz.

Aziz Yıldırım ve Ali Koç dönemi bitti. Cebinden delicesine para harcayacak bir Mehmet Ali Aydınlar'da yok ortada. Ondan isteseler de o paraları verecekleri dönem bitti.

Temmuz ayında da yazmıştım yönetim değişirse takım bu haliyle devam edemez diye. "Fenerbahçe'de maaşlar ödenmiyor" döneminin başlaması yakın olduğunu düşünüyorum. Gelir gider dengesinin olmadığı ve taşıma parayla ( Ali Koç ve yönetiminin cebinden karşıladıkları parayla) dönen bir takımın yeni yönetimle ve yeni yönetim tüm ağırlığını futbola vermişken bu sezonu bu kadroyla tamamlaması bana hala olası gelmiyor.

Haak'ın gelme ihtimali yüzde bir bile değilse Alexia'yla en azından 1 yıl daha yola devam etmeliyiz.
Fbnin mevcut sponsoru medicana fbye ne kadar para veriyor biraz araştırın bi bakın kaç senelik imzalanmış sponsorluk anlaşması. Üstüne vergi iadeleri de geliyor yani hem bize hem onlara vergi iadesi geliyor ama onların sponsor desteği çok. Medicana sponsor kalmaya devam ettikçe bütçeleri hep çok yüksek olacak. Burada önemli olan bizim ne yapacağımız. Minik minik büyümenin hiç faydası yok. Gelecek sene de bütçemiz bu senenin 3 katı artarsa güzel olur. Anca öyle yarışabiliriz

Şuan gitmeyecek sezon sonu için istiyorlar zaten bu 1. Fb en iyi ise benim yapabileceğim bi şey yok kompleksli olmayı bırak. Haak ile ilgilendiğimiz konuşuluyor dediğin Facebook’ta trol bi gs sayfasının yaptığı yalan haber. Fb jack haberini Türkiye’den bir gazeteci yaptı doğru veya yanlış bilemem ama bir gazetecinin yaptığı haber ile trol haberi bir tutacak kadar kafayı yemedim bu 2! Ayrıca ben bunu o adamın haberi dolayısıyla yazmadım başka birinden duydum. Onun haberine göre yazsam şimdi yazmam zaten! Ve son olarak senin bir şeyin yalan olduğunu düşünmenin gerçeklikle hiçbir bağı yok sen istediğini düşünebilirsin
Ben şuan istiyorlar demedim zaten.FB en iyisi demen de dayatarak her sene komik gs formu sonuç olarak zaten bir ara çok abartığın için fener sevdanı ceza da almıştın ama en iyisi Vakıf mallesef.Jack gitti kesin diyorsun öyle bir şey olsa 100 kere haber olurdu Eczacı Fener büyük kulüpler bunlar arasında bir transfer saklanamaz.Hande Bosko da olduğu gibi.Alexi’a Fenere gidebilir diye ortalığı karıştırmak için salamasyonda şey atma az çok gitmeyeceğini herkes tahmin eder.

Valla hoca vs den önce ben ilkin i gönderirim. Kaptan olarak farkını ortaya koyması lazım. Hiç kaptanlık hırsı azmi yok. Kendisinde. Bir eda erdeme bakıyorum. Hem kendi müthiş perfomans ortaya koyuyor hemde arkadaşlarını devamlı motive ediyor. 38 yaşında hala başarıya aç. İlkin hiç etliye sütlüye karışmıyor. Öyle aman aman oynadığıda yok. Biz haddinden fazla değer veriyoruz kendisine. Myriam Sylla ya verelim kaptanlığı

Bu mesaj neden bu kadar tepki çekti. Her ne kadar Cem beyin branşları kapatın fikrini desteklemesem de bunu kendi içimizde bir savaş olarak görsem de bu mesajında sonuna kadar haklıdır. İlkin'in şu yaşına kadar bir başarısını hatırlamıyorum ben de. Evet belki ligdeki geçen sene en iyi 2. yerli smaçördü. Yaprak'ın arkasındaydı. Bu sene de muhtemelen Ebrar'ın arkasında en iyi 2. smaçör olarak devam ediyor ancak asla kaptanlık ağırlığı yok kendisinde. Mesela geçen seneki en kritik maçımızda, kupa maçımızda Chieri serisinde kendisini göremedim. Sadece performans olarak değil davranış olarak da bir duruş olarak da kendisini göremedim. Aynı şeyi Şampiyonlar Ligi bileti aldığımız Eczacıbaşı serisinde de göremedim. Evet Fenerbahçe ile oynanan serinin ilk maçında harika bir performans sergiledi ancak voleybol koskoca sezonda 1 veya 2 maç iyi performans gösterildiğiyle mi değerlendirilmeli? Sonuç nedir? Serileri kaybettik mi? Evet. İlkin o serilerde kalan maçlarda düşük bir performans gösterdi mi? Bu da evet.

Bu kadro da İlkin sayesinde kurulmadı. Şu uydurduğunuz bilgileri doğruymuş gibi anlatmaktan vazgeçin. İlkin sayesinde kurulduğunu düşünüyorsunuz da 2019'da 2021'de 2022'de nerdeydi o kadrolar? İlkin o zaman iyi kadro kurduramadı mı şimdi mi kurdurası tuttu? Bırakalım bunları. Yönetim taraftarın tepkisini gördüğünden iyi kadro kurdu. Taraftar tepkisi olmasaydı İlkin'in tepkisi hiçbir şey değiştirmeyecekti. Oyuncuyu kulübün önüne koymaktan vazgeçelim.

Doğal olarak bu mesaja tepki verenlerin yine bu konuyu kendi fikirleri çerçevesinde şekillendirip karşıt görüşteki insanlara sen voleyboldan anlamıyorsun, sen niye hala bu konuya yazıyorsun diye dışlama peşindeler.

Önceden bunu Mete bey çok yapıyordu şimdi bu görevi Çağrı bey ve Halil bey devralmış. İnsanlar sizin istediğiniz gibi düşünmek zorunda değil. Bunu anlayamadınız hala. Bir kendinize gelin. Ben burada Gizem hanımla da veya diğer üyelerle de ayrı düştüm lakin hiçbirinin kendi fikirlerini direttiğini, bunu dayattığını görmedim. Gerekirse burada kaptan da eleştirilir. Hiçkimsenin fikrine baskı yapmayın arkadaşlar.

Son düzenleme:
Şimdi genel yorumuma geleyim. Barbolini bir paylaşım yaptı bunun hakkında yorum yapacağım.

Barbolini'nin paylaşımını yanlış buluyorum. Elbette zamanında büyük başarılara imza atmış olabilirsin, kariyerinde birçok kupa olabilir ancak sporda dün yoktur, bugün vardır. En son başantrenörken kayda değer kupanı 2019 yılında Novara ile kazandın. Daha sonrasında kendinden ya çok düşük bütçeli takımlara karşı CEV Cup kazandın ya da Velasco'nun yardımcı antrenörüyken turnuvanın favorisi İtalya takımında kupa kazandın. Burada herhangi bir antrenör dokunuşu göremiyorum. Üstelik Türkiye Ligi'nde ve Türkiye Milli Takımı'nda herhangi bir başarın yok. Yabancı sınırının çok olduğu İtalya Ligi'nde 4 yabancıyı sahada oynatırken başarı kazanmak kolay. Aynısını yabancı kuralının katı olduğu Türkiye Ligi'nde görmek isteriz. Bu paylaşımı çok yanlış buluyorum. Ayrıca bir antrenör böyle trip atar mı? Daha önce kaç antrenör eleştirildi, kaç tanesine laf edildi. Vakıfbank, Fenerbahçe, Eczacıbaşı taraftarı geçen sene antrenörlerine linçe varan eleştirilerde bulundular ama hiç böyle trip atan hocaları olmadı. Biz hem başarıya aç bir kulübüz hem de buna rağmen hocaların kaprisleriyle uğraşıyoruz gerçekten yazık.

Massimo Barbolini ilk geldiğinde Ocak ayı gibi imzaladığında yönetim özellikle de şube sorumlusu Mehmet Cibara gelecek sene şampiyonluğu hedefliyoruz dememiş miydi? Ayrıca Massimo sezon öncesi verdiği röportajda Vakıfbank ve Fenerbahçe önde olmasına rağmen onları zorlayacak takımlardan biriyiz dememiş miydi? Vakıfbank'a yenilmemize bir şey demiyorum lakin oyun umut vermiyor. Böyle mi yenilmeliyiz? İlk seti ikili değişiklik hatasıyla 21-18 den vermemize sebep olmasını da geçtim sonraki 2 sette neden hiç direnç ortaya koyamadık? Burada tekrar argümanıma dönüyorum. Her hafta tribüne gitmesi gereken oyuncu Frantti mi? Lukasik kaç gündür nerede? Neden maçta çok geç oyuna aldın? İlkin'in sözleşmesinde oyundan alınamaz gibi bir madde mi var 2 sezondur antrenörler sahada tuttukça tutuyorlar? Takımda liyakatsiz yapılan çok şey var ve bunlar sorgulanmıyor. Şüphe uyandırıyor.

Eczacıbaşı da Vakıfbank'a yenildi ancak 4 setin 3 tanesinde öndeydi hatta son 2 seti kendi elleriyle verdiler. Maçı 5. sete götürüp kazanmaları içten bile değildi. Biz rakibi zorlayamadık bile. Arada büyük fark var. Skor olarak değil ancak oyun olarak takımı eleştiriyorum. İlbank maçında bile maçın bazı sekanslarında üst üste seriler verdik rakibe. Oyun iyi değil.

Şimdi oyuncu bazlı geliyorum eleştirime. Malum bu oyuncu bazlı eleştiriyi buradaki pek çok üye beğenmiyor ve rahatsız oluyor ama eleştirimi yapmaya devam edeceğim.

Timmerman'ı yaz sezonunda savunanların fikrini merak ediyorum. Hala aynı fikirdeler mi? Bu oyuncunun Ayçin'den veya Yasemin'den bir fazlası yok. Tahmini ne zaman anlarsınız? Yasemin kendisinden çok daha iyi bir orta oyuncu. Ayçinle de aşağı yukarı aynı seviyede ama Ayçin yerli. Elimizi rahatlatıyor diğer pozisyonlarda. Diğer konu ise buradan esinlenerek Büşra Güneş. Biz bu oyuncuyu niye aldık? Antrenmanda oyuncu sayısını doldursun diye mi? Aynı şekilde Aslı Tecimer'i de söylüyorum. 3 setlik bir İlbank maçında bile sadece 1-2 sayılığına oyuna gireceklerse keşke yönetim söz verdiği gibi rotasyonu güçlü tutsaydı da giren oyuncuyla çıkan oyuncular arasında fark olmasaydı da birçok oyuncumuzu görebilseydik. Tabi kime anlatıyorum. Anlamayana davul zurna az.

Gelelim smaçörlere. Sanıyorum Sylla'nın ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu herkes görmüştür. Kalitesini de gösterdi istikrarlı şekilde iyi oynayan tek smaçör. Lakin şunu anlamıyorum. Gerçekten 4 smaçörümüz de kısa olmak zorunda mıydı? Bir Markova'nın bir Arina'nın nasıl fark yarattığını görüyoruz. Bu takımda uzun boylu oyunculara karşı bir alerji mi var? Yine kısa kurulan bir takım ve yine hedeflerinden sapacak bir takım kuruldu. Alamaz mıydık bir tane Markova ayarında bir smaçör? Zhu ayarında bir smaçör? Hadi bunu geçtim 1.90 üzeri bir smaçör görsek vallahi rahatlayacağım.

Pasör çaprazlarına gelmek bile istemiyorum. Felaket 2 oyuncu. Vakıfbank maçında birisinin hücum yüzdesi %25 diğerinin hücum yüzdesi %32. Geçen sezon en çok ağzımızın yandığı konu neydi? Pasör çaprazı değil mi? Siz hangi mantıkla Grobelna gibi bir ismi getirirsiniz? Alexia bile bu takımın hedeflerine ulaşmasında yetersiz bir oyuncuyken hücum sorunu çektiğimiz belliyken hücumda bu takımı ileriye götüremeyecek bir kadro özellikle de futbolda santrfor dediğimiz pasör çaprazını nasıl yetersiz seçersiniz? Bu oyuncunun geçen seneki Japonya istatistiklerine hakim değil miydiniz? Hiçkimse mi sizi uyarmadı? Yoksa menajerlik şirketi üzerinden mi transfer yaptınız? Yönetimin bu konuda şeffaf olup bu meselesi açıklaması gerekiyor.

Pasöre geliyorum. Britt konusunda bir sorun yok dönüşümlü oynayabilecek gayet iyi bir pasör. Yalnız şunu anlamadım. Takım menajerimiz Neşve hanım Youtube'da konuk olduğu programda Naz'ın jübile için bize geldiğini söylemişti. Buradan şuraya geçmek istiyorum. Eğer Naz jübile için geldiyse neden yüksek miktarda maaş ödedik ve neden yerli pasör - yabancı pasör çaprazı uyumunu Naz'a göre yapıyoruz? Naz seneye bırakacaksa gelecek sene için de oynatabileceğimiz genç ve iyi bir yerli pasörle gelecek sene alabileceğimiz yabancı pasör çaprazını takıma yavaş yavaş uyum sağlatsak iyi olmaz mıydı? Bu sene yerli pasörümüz uyum sağlardı gelecek sene birkaç oyuncunun devam ettiği kadroya yabancı yıldız bir pasör çaprazı eklemesi yapardık. Bu şubede ciddi bir plansızlık var ve hiçkimse hesap vermiyor.

Eylül'ü Allah nazardan saklasın. Eylül olmasa Ayça gibi bir liberomuz olsaydı olabilecekleri düşünemiyorum. Ayça manşette belki daha iyidir ama performans olarak illallah ettirdi Vakıfbanklıları. Umarım Eylül'ü seneye kaptırmayız.

Hocayı göndermek ne ya? Sürekli birilerini göndermekten vazgeçin artık.

Bana kalırsa da hocayı göndermeyelim 3-4 maç henüz erken lakin Grobelna transferini kimin yaptığını bu oyuncuyla üst seviye takımlara karşı tutunamayacağımızı da daha detaylı konuşalım. Çünkü hatırlarsanız bu transfere taraftar tarafından büyük tepki vardı. Taraftarın bile kapasitesini aşağı yukarı bildiği bir oyuncuyu hangi akla hizmet alırlar? Sebep hocaysa olası hedeflerimizden sapmada hocayla ciddi bir istişare şart. Çünkü 1 sene daha çöpe atacak vaktimiz yok. Eğer sebep menajerlik şirketiyse o menajerlik şirketinden uzak duralım. Eğer sebep menajerse kesin değiştirelim çünkü menajerin kredisi bana kalırsa çok daha az. Olası bir transfer başarısızlığında ve şubeyi yanıltma konusunda menajerin biletinin çabuk kesilmesi taraftarıyım. Farkındaysanız burada oyuncuya suç bulunmamalı. Onu alanlara tepki koyulmalı.

Daha fazla spam olmasın diye bu mesajın altına yazıyorum. Halil bey kaptanlıktan ne anladığını yazar mısınız? İlkin bu takıma çok iyi kaptanlık yapıyor diyorsunuz da ne yaptı mesela? Kupalar mı kazandık? Tek başına çıkıp bir Neslihan katkısı verip herhangi kritik bir seri mi kazandırdı? Milli Takımın vazgeçilmezi bir oyuncu mu? (son 2 maç harici DŞ'de de oynamadı) Takım oyun olarak rakibine ezildiğinde illa ezilmesine de gerek yok biraz geriye düştüğünde takımı mental olarak toparladı mı? Takım içinde çok mu iyi bir arkadaşlık var? Ben yıllardır bu takımı yönetimin düzenlediği organizasyonlar harici oyuncular olarak bir arada görmedim. Hep ayrı ayrı arkadaş grubu var. Hatta yanılmıyorsam geçen sene üyelerden bir tanesi takım içinde olumlu hava yok arkadaşlık manasında diye bir şey söylemişti ardından İlkin'i seven fanları o kişiyi linç etmişti de söylediğinden geri dönmek zorunda kalmıştı.

Kaptanlıktan anladığınızı yazarsanız biz de İlkin iyi kaptan mı kötü kaptan mı tartışabiliriz.

Son düzenleme:
Ya bırakın Allah aşkına bu kafayla kimse başarı beklemesin. Yok o olmasa küme düşerdik, yok bu olmasa batardık. Sanki bulunmaz hint kumaşı. Ben sizin Gs liğinizden şüphe ediyorum. Herşeye bir bahaneniz var. Sanki her sene über başarılıyız. Elif yetersiz dersin ordan biri atlar hemen savunmaya geçer, yasemin dersin başkası savunmaya geçer, elin dersin aynı cevaplar. Sonra neden başarısısız muhabbeti yapılıp kimilerine toz kondurmayıp hersene bir ton hoca değiştirelim.İlkin bu takımın en çok kazananlarından ama fark yaratanlarından biri değil. Bu takım ilkinle onla bunla ileri gitmez. Başarı için Milli takımın as kadrosunda oynayan oyuncuları alman lazım. Zamanında aynı mücadeleyi nevriye içinde vermiştim. Yok nevriye şöyle böyle olmaz bize el hareketi yaptı zamanında vs dendi, oysa kıza fenerdeyken bizimkiler maç boyu saydırıyordu. Her neyse nevriye geldi euroligi bile fenerin elinden aldık. Ben açıkçası basket olsun erkek voleybol olsun amatör takım branşlarındaki başarısızlığımızı yerli oyuncuların yetersizliğinede bağlıyorum. Lider bir kaptana ihtiyacımız var oyunuyla duruşuyla fark yaratacak, takıma sınıf atlatacak. Ben bunu fiyat fayda değerlendirmesine göre ilkinde göremiyorum. Hatta genel bir yerli değişimide şart. Voleybol bazında bir Eda Erdeme bakın, bir ilkine hangisi başarıya aç hareket ediyor 38 lik edamı 25 lik ilkin mi. Devamlı büyüğünden küçüğüne takım arkadaşlarını motive ediyor tam hırs küpü. İlkinde bu varmı yok, lay lay lom bu maçıda kaybettik hadi evimize. Topla arkadaşlarını bir kendimize gelelim de, bir tepki göster. Ayrıca maç kazanılıyor o maçta diyelim x bir oyuncu iyi oynadı diyelim trübünler ilkinde ilkin, ilkin aşağı ilkin yukarı öyle takımda sanki başka oynayan yok. Birde bir bağnazlık tutuculuk var kimi taraftarlarımızda bir oyuncu gittimi yandık bittik kül olduk. Belki daha iyi olacak, misal futbolda kupa canavarı muslera gitti, arkasından kimileri yandık bittik kül olduk diyordu ama gitmesine rağmen hala futbolda takır takır devam ediyoruz. Bence bu senede elle tutulur başarı gelmezse kimsenin gözünün yaşına bakmamak lazım duygusallığa yer yok. Bu takımlar kimsenin gönlünü yeğ etme yeri değildir. Başarısız olan gider.

Cem beyin en katılmadığım mesajı yan branşları kapatalımsa en katıldığım mesajı da budur. Timmerman'ı eleştirirsin Halil bey atlar nasıl eleştirirsin İsveç'e karşı şov yaptı der. İlkin'i eleştirirsin ordan başkası atlar İlkin kaptanımız büyük Galatasaraylı nasıl eleştirirsin der. Elif'i eleştirirsin olur mu öyle şey Elif süper bir oyuncu MT kaptanı eleştiremezsin der. Burada birini eleştirirken buradaki üyelerden izin alacağımızı falan zannediyorlar.

Daha Ekim ayı bile bitmemişken transferlerin konuşulduğu bir spor bana çok sıra dışı geliyor. Kimse denetlemiyor mu bu durumu?

Isabelle Haak ya da Paola Egonu (o da 1 yıllık olabilir. Kariyeri düşüşe geçti) gelmediği sürece Alexia'dan vaz geçmemizi gerektirecek bir durum görmüyorum.

O zaman Alexia'yla ömür boyu 4.lükte sürünelim hatta ligin seviyesi yükseldiğinden daha da gerileyelim öyle mi? Aras Kargo'nun çaprazı Anthouli bile şu anda Alexia'dan iyi. Neden biz Alexia'yı muhtaç mışız gibi davranıyorsunuz? Piyasada pasör çaprazı mı bitti? Bulan nasıl buluyor? Alexia'nın maksimumu bu kadar fazlası olmaz. Alexia ile Antropova aynı yaşta. Birinin seviyesini görüyoruz öteki daha Grobelna'yı kesemiyor. Vakıfbank maçında taze kan olarak girdiğinde de yeterli katkıyı veremiyor Grobelna'dan çok da bir fark sergileyemiyor.

Şuna da değinmek istiyorum. Pasör çaprazı konusunda neden biz 1.90m üzerinde vurduğunu sayı yapan çapraz almıyoruz. Anthouli, Rasinska, Lazareva gibi çaprazlar bazı maçlarda çıkıp tek başına masaya yumruğunu vurup maçı kazandırıyor. Biz neden yıllardır 1.80-1.85m maksimum 1.88m boyunda çaprazları sanki vazgeçilmezmiş sanki ikamesi yokmuş gibi barındırıyoruz. Bunun cevabını verebilecek var mı?

Şuradan geleyim. Şu anda Şampiyonlar Ligi'nde oynayan ve turnuvada çeyrek finale kalması kesin gözüyle bakılan takımların hangisinin çaprazı kısa? Fenerbahçe, Vakıfbank, Eczacıbaşı, Scandicci, Milano, Novara, Conegliano hatta Zeren'in çaprazları 1.90m ve üzeri değil mi? Bu takımlar bu işten anlamıyor da Galatasaray mı anlıyor? Şimdi bunu dedik ya bazıları takıma hakaret mi ediyorsun der? Ortada bir yanlış var ve bu yanlış düzeltilmeli. Görün artık bazı gerçekleri.

Her şeyi geçtim 4 yabancı kuralının gelmesi için çabalamalıyız. Bu karar en çok bizim elimizi rahatlatacak. Fener'de Vargas, Eczacı'da Jack onların elini rahatlatıyor. Vakıfbank bir şekilde inanılmaz bütçelerle dengeliyor bunu. Eğer biz 4 yabancı için zorlamazsak yıldız çaprazı 2 yabancı smaçörle oynatamayacağımızdan asla ilk 3 ile rekabet edemeyiz. Yerli smaçörler hiçbir zaman o seviyelere çıkamayacaklar. Üstelik Eczacıbaşı bir de Ebrar'ı aldı ki baya öne geçti.

Son düzenleme:
Ben şuan istiyorlar demedim zaten.FB en iyisi demen de dayatarak her sene komik gs formu sonuç olarak zaten bir ara çok abartığın için fener sevdanı ceza da almıştın ama en iyisi Vakıf mallesef.Jack gitti kesin diyorsun öyle bir şey olsa 100 kere haber olurdu Eczacı Fener büyük kulüpler bunlar arasında bir transfer saklanamaz.Hande Bosko da olduğu gibi.Alexi’a Fenere gidebilir diye ortalığı karıştırmak için salamasyonda şey atma az çok gitmeyeceğini herkes tahmin eder.
Halil arkadaşım sen herhalde beyin sisi yaşıyorsun kendi kendine benim fbye en iyisi dediğimi iddia edip en iyisi vakıf diyorsun! Senin bu yazdığın şeyler profesyonel olarak spora bakabilen herkesin güleceği şeyler ale fbye gitmezmiş niye gitmesin yahu? Benim derdim fb yüceltmek değil ben olan şeyleri yazarım. Fb seneye daha da üstüne koyacak şu şu isimleri almak istiyorlar demenin neyi suç mesela! O zaman ceza almam da saçmaydı o da ayrı mesele! Jack haberi çıktı zaten şuan Ekim ayında ne kadar haber çıkabilir? He ben fb çok güçlü olacak diyorsam bunun sebebi Jack değil o oyrı. Fbyi anlattığımda şuna gitmen lazım; bunlar bu kadar ilerliyorsa biz de bi şeyler yapmalıyız. Ama yok tek derdin saçmalamak

Fbnin mevcut sponsoru medicana fbye ne kadar para veriyor biraz araştırın bi bakın kaç senelik imzalanmış sponsorluk anlaşması. Üstüne vergi iadeleri de geliyor yani hem bize hem onlara vergi iadesi geliyor ama onların sponsor desteği çok. Medicana sponsor kalmaya devam ettikçe bütçeleri hep çok yüksek olacak. Burada önemli olan bizim ne yapacağımız. Minik minik büyümenin hiç faydası yok. Gelecek sene de bütçemiz bu senenin 3 katı artarsa güzel olur. Anca öyle yarışabiliriz
Gizem hnm herşey dışardan göründüğü gibi değildir. Bunu şöyle anlatayım fenerin ikinci başkanı çıktı anlattı. Efenim kerem aktürkoğlu ile ben şirketim üzerinden anlaştım 30 milyon euroyu ben verdim yoksa transfer limitimiz kalmadığından keremi alamazdık, fenerbahce kereme 1999 TL verecek dedi aylık, hakeza suudi arabistana 20 milyon euro ya Yusuf akçiçek isimli oyuncu satmışlar normalde bu oyuncu 8 e satılacakmış ama kasa dengesini sağlamak adına 12 milyon euro cepten ödedik vs dedi. Kasaya 20 girmesi gerekiyordu gibisinden bir açıklama yaptı. Sponsor olayıda bence böyle kimse amatör branşlara bu kadar para vermez, ülkede kaç kişi bu branşlarla ilgileniyor, takip ediyor, zaten avrupada kupa kazansan bile çok dikkat çekmiyorda parada kazandırmıyor. Haliyle burdada diyelim tüm amatör branşlar için 50 ye anlaştılarsa 40 yöneticilerdendir. Yoksa 10 a anlaşıp 50 harcarsanız kasa dengesi olmayacağından transfer vs yapamazsınız. Ali koç geri gelmezse yada Aziz yıldırım vs gibi başka bir paralı başkan gelmezse, saranla birlikte amatör branşlarda fenerde düşüş olacaktır. Ekstra dışardan kasaya para koymadıkça bu branşlarda başarı mümkün değil.

Halil arkadaşım sen herhalde beyin sisi yaşıyorsun kendi kendine benim fbye en iyisi dediğimi iddia edip en iyisi vakıf diyorsun! Senin bu yazdığın şeyler profesyonel olarak spora bakabilen herkesin güleceği şeyler ale fbye gitmezmiş niye gitmesin yahu? Benim derdim fb yüceltmek değil ben olan şeyleri yazarım. Fb seneye daha da üstüne koyacak şu şu isimleri almak istiyorlar demenin neyi suç mesela! O zaman ceza almam da saçmaydı o da ayrı mesele! Jack haberi çıktı zaten şuan Ekim ayında ne kadar haber çıkabilir? He ben fb çok güçlü olacak diyorsam bunun sebebi Jack değil o oyrı. Fbyi anlattığımda şuna gitmen lazım; bunlar bu kadar ilerliyorsa biz de bi şeyler yapmalıyız. Ama yok tek derdin saçmalamak
Bunu başkası yazsa takmam zaten ama 2 senedir sende biliyorsun neler yazdığını.Site de zaten sana burası gs formu fb reklamı yapma diyerek 2 hafta ceza vermişti.Yani eski mesajlarını bildiğim için zamanında çok tartıştık senin niyetini anlıyorum da o tartışmaya girmiycem şimdi bunu tartışıp siteyi mahvetmeye gerek yok.Tartışmak için değil düzgün yazıyım Jack ile anlaşmışlar bitmiş diye bir olay olamaz direkt haberlere yansırdı.Alexia fb haberi hiç görmedim ki zaten gitmez.Fb medicanadan ondan bundan para alabilir ama çoğu parayı halla kulüp kasası veriyor şuanki başkanları Ali Koç kadar alt branşları önemsemiyor Arina Ana Vargas Orro Hande Koç dönemi 2 sene imzaladı seneye de olacaklar ama bu kadronun daha üstü olacağını sene düşünmüyorum hemen hemen aynısı olur ondan sonraki sene ben bütçe artırmaktansa bir nebze düşüreceklerini düşünüyorum .Aziz ve Koç dönemi bütçeler sınırsız bu branşa ama şuanki başkanlarının çok aşırıya kacağına inanmıyorum ki.Zaten o gelince Yuan ve Li gelişi iptal oldu ekstra bir çinli daha gelecekti oda iptal oldu demek ki o bütçe verilmek istenmedi.Yuan sakat falan karıştırıldı haydi bir nebze ona da inanmıyorum çokda Li ve diğer çinli de bütçeden dolayı iptal oldu çok yüksek ihtimal.

Kendisine ayrı bi dünya yaratan fbliler gibi yorumlar yapmışsın daha fazla muhattap olmak istemiyorum gerçekten. Yaşayıp göreceğiz her şeyi zaten. He fb bütçe artırmasa bile bizim 2,5 katımız falan bütçesi var yine bizim büyümemiz gerekiyor o da ayrı olay

Geri