Alpaslan Dikmen

dünden beri kendimi tutuyordum ama dayanamadım artık..
Allahım Alpaslan abimizin mekanını cennet et..
ardında bıraktıklarına sabır ver..
 
hangi bahane avutur bilmem
hangi günahın bedeli bu
kandırmıyor ne gündüzüm ne gecem
böyle ayrılık olmas DİKMEN...
 
GK-giris.gif
 
Hayat boş be kardeşim
Bu akşam Ali Sami Yen?de isterse Galatasaray?ın kalesinde beş gol olsaydı, ama...
AlpAslan da tribünde olsaydı...
Yine boynunda Galatasaray kaşkolu ve de fotoğraf makinesiyle onu görebilseydik...
AlpAslan da daha nice yıllar Galatasaray şampiyonlukları görebilseydi.
Yüreğim acılarla dolu.
saygılarımla Osman Tamburacı

gk2.gif


newsmansetresim53alpaslgm7.jpg
 
Tribünlerle bağı olan, her yaştan insanın, tanısa da tanımasa da, saygı duyduğu, sevdiği bir insandı. Tribünde bir güvenceydi, başı sıkışan herkesin danıştığı, derdini anlattığı kişiydi. Allah kendisinden razı olsun, birkaç kere bana da yardımcı olmuştur. Kendisiyle bir basket maçında tanışmıştım, daha dün gibi hatırlıyorum..Şimdi O'nsuz tribünler ne olacak, bir soru işareti. Dedim ya, Alpaslan Abi, tribünlerde birçok kişi, hatta gruplar için bir güvenceydi, o güvence ortadan kalktı bakalım ne gibi değişiklikler olacak ya da olacak mı?

Cenaze töreni kendisine yakışan bir şekilde yapıldı. Eyüp Abi'nin de törende dediği gibi, Allah herkese böyle bir cenaze töreni nasip etsin.

Konyaspor, 4-1, Kewell, Baros, bunların hepsi boş şeylermiş. Cenazede görememiştim, Atahan kardeşim tribünde yanımıza gelince iyice allak bullak oldum.

Demin manasız bir şekilde Alpaslan Abi'nin ultrAslan.com forumundaki son mesajını okuyordum, yazının son kısmını görünce yüreğim yine burkuldu:

Alpaslan Dikmen' Alıntı:
N?oluyorsunuz arkadaşlar?

Biraz şampiyonluktan, yaşanan olumlu değişikliklerden; hadi hepsini geçtim hayattan zevk alın.

Allah?ın bahşettiği nefesi almak bile mutluluk kaynağınız olmalıyken sürekli kaos ve olumsuzlukla beslenmeyi adet edinmeyin.


Herkese sevgiler

4 Temmuz 2008 Cuma 08:55:57
Alpaslan

Huzur içinde yat Alpaslan Dikmen.
 
hani dalga geçtik ya parasız şampiyon olduk sonra hocasız ve seyircisiz şampiyon olduk diye...şimdi de sensiz mi şampiyon olacağız abi...olmayalım be abi şampiyon! Onun yerine çık kupanın içinden ''ben geldim ulan'' de sonra gidip kendi elimizle kupayı azize vermezsek namert olalım...
 
ağabeyin stattan camiye götürülüşü de, camiden dönüşü de kendine yakışır şekilde oldu.. hangi takıma ait olursa olsun, tribüne gönül veren herkes oradaydı.. karşıyakalı da vardı, sakaryalı da.. taraftarımız cenazeyi en güzel şekilde sahiplendi.. Sebo Reis, Yılmaz Başkan, İkizler başta olmak üzere, tribünümüzün tüm ileri gelenleri en önde yerlerini almışlardı.. ailenin hali maaleef çok kötü idi.. Yalnız Alpaslan ağabeyin babasını çok metanetli ve vakur gördük.. Herkese teşekkür etti tek tek..

Camiden çıkınca kalabalık ve sevgiyi gören insanlar " kim bu " diye yakaladıklarına sordular.. "Futbolcu mu öldü "diyenler bile oldu..

Akşam maçta da gereken saygı, gereken vefa gösterildi.. Kendisi için pankartlar asıldı ve yeni yapılan beste söylendi..Metin gibi Galatasaraylıydı, Metin gibi gitti..
Kötü bir gündü sonuçta..
 
Cenaze töreni, iftar, maç.. Bir günümüz daha böyle geçti. Cenaze töreninde çok duygulu anlar yaşadık. Allah herkese böyle bir cenaze töreni nasip etsin inşallah.

Unutmayacağız seni Alpaslan Abi, unutmayacağız.

Şimdi Söyle Nerdesin Sen,
Oldu Mu Bırakıp Gitmen,
Keşke Çıkıp Şaka Desen,
Ne Olur Alpaslan Dikmen..
 
Günümüzün 'Karınca Ezmezi'ydi Alpaslan

Günümüzün endüstriyel futbol ortamında herhangi bir tribün önderinin, geçmişin en romantik taraftarı Karınca Ezmez Şevki'ye benzetilmesi yadırganabilir. Ama Alpaslan Dikmen, işte böyle biriydi. Bu çağda bir Karınca Ezmez Şevki'nin ne demek olduğunu yaşları ancak 50-60 çizgisinde olanlar anlayabilir. Ben bununla ilgili yazıyı yazana kadar bilenler bilmeyenlere anlatsın. Evet belki de ilk defa bir başka olay maçın önüne geçmiş gibiydi. G.Saray'ın gerçekten çok sevilen tribün önderi kardeşimiz Alpaslan Dikmen'in ölümü hepimizi derinden sarstı. Maç öncesindeki cenaze töreni, açıkçası G.Saray'a yıllarca hizmet etmiş yöneticileri dahi kıskandıracak düzeydeydi. Ancak onu çok yakından tanıyan biri olarak biliyorum ki Alpaslan bunları fazlasıyla hak etmişti. Çünkü onun bütün hayatı G.Saray'dı. Sarı-Kırmızılılar da bunu iyi biliyorlardı.

Maç öncesinde Ali Sami Yen'deki manzara da göz yaşartıcıydı. Sarı-Kırmızılı tribünler hiçbir karşılık beklemeksizin katıksız bir sevgiyle Cim Bom'a bağlanmış olan Alpaslan'a karşı görevlerini harika biçimde yerine getirdiler. Maç boyunca süren tezahürat, açılan pankartlar ve öteki güzellikler belki bazı önemli futbolculara bile nasip olmayacak düzeydeydi.

Alpaslan Dikmen, G.Saray'la bütünleşmiş olan hayatının belki de en verimli dönemindeydi. Sarı-Kırmızılı kulübün internet üzerinden yapılan ürün satışlarını artırabilmek için geceli gündüzlü çalışıyordu. Sadece bu mu? G.Saray neredeyse oradaydı ve 24 saat G.Saraylıydı.

Bu güzel kardeşim için elbette ki daha söyleyecek çok sözüm var. Şimdilik bu kadarla kalsın. Nur içinde yatsın.

...

Ahmet ÇAKIR
 
Bu sene futbolda atılacak her gol, basketbolda, voleybolda, atılacak, alınacak her sayı, tüm branşlardaki kupalar senin içindir, senin ruhunadır...
 
Sen rahat uyu Alpaslan Dikmen, takımın kazanmaya devam ediyor...

Cumhuriyet spora ayırdığı topu topu bir sayfanın yaklaşık ¼´indi Alpaslan Dikmen haberleri veriyorsa ne mutlu O´na...

Arif Kızılyalın´ın köşe yazısından;
... Son söz de trafik canavarına yenilen tribünün sempatik lideri Alpaslan Dikmen için... Her ölüm erkendir, ama onunki gerçekten çok erken geldi. Belki eşi, çocuğu gibi emniyet kemerini taksa dünkü maçı stattan değilse bile hastanedeki TV´sinden izliyor olacaktı... Ama bir gerçek var ki Alpaslan Dikmen , bir futbolcu kadar, bir teknik adam kadar, hatta bir başkan kadar sevdirmiş kendisini bu camiaya. Dün gözü yaşarmayan yoktu, pankartlar eşliğinde ?elveda? marşları söylenirken... Işık içinde yat Alpaslan...


Bu arada gözler cenazede Alpaslan Abi´nin oğlu Atahan´ın isim babasını aradı? Umarım "geçerli" bir mazereti vardır Hakan Şükür´ün. Gerçi böyle bir günün mazereti olmaz ama...
 
artık her arabaya bindiğinde emniyet kemeri takıcak tüm galatasaraylılar...bunu örnek vererek yapmasan da olurdu aslında alpaslan abi
 

Üst