Amerika Açık 2009 (Anket Güncellendi)

Amerika Açığı Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    21
Emel Dizili' Alıntı:
Nadal olmadan da güzel finaller olabildiğini Wimbledon'da gördük.

Teniste her zaman unutulmaz ikililer olmuştur, Sampras-Agassi, Seles-Graff vb. bir sürü örnek var, tenis bu ikililerle güzel, bu ikililerle hafızalarda yer etti, bu ikililerle bu kadar sevindi. Tek başına ne Sampras, ne Agassi, ne Sanchez, ne Graff bu kadar ünlü ve efsane isimler arasına girebilirdi. Federer de öyle. Federer'in karşısında Nadal gibi bir isim olmasa Federer oyunundan bir şey kaybetmezdi ama şampiyonukların ve rekorların önemi ve sevinci aynı olmazdı.

Sağlıklı bir Nadal'ın olduğu her final heyecanlıdır, güzeldir rakip kim olursa olsun. Nadal'ın olmadığı Federer'li bir finalin sonucu bellidir %98. Her hangi bir tenisçi o güne kadar gösterdiği performansın kat be kat üstünde bir performans gösterecek ki Federer'e rakip olsun ve oyunda kalsın. Wimledon finalisti Andy kaç yıldır yarı finali zor görüyor, ayda yılda dişlilerle karşılaşmadan finale çıktı ve beklenmedik derecede iyi oynadı. Wimbledon'u izleyenlere bir anket yapılsa Nadal'ın 3-0 kaybettiği final mi yoksa Andy'nin 3-2 kaybettiği final mi daha keyifliydi diye Nadal'lı seçeneğin önde gideceğine eminim. O yüzden ben Challenger serilerinde ilk tur maçında Federer-Nadal maçını izlemeyi, her hangi bir grand slamde Federer'le her hangi birinin final maçını izlemeye tercih ederim. Fanatik olarak değilde tenissever olarak bakanların böyle düşüneceğine eminim.
 
Halil İbrahim' Alıntı:
O yüzden ben Challenger serilerinde ilk tur maçında Federer-Nadal maçını izlemeyi, her hangi bir grand slamde Federer'le her hangi birinin final maçını izlemeye tercih ederim. Fanatik olarak değilde tenissever olarak bakanların böyle düşüneceğine eminim.

Kesinlikle bu ikili birbirini tamamlıyor,bütün tenisseverlerin ilk isteği bu ikilinin maçını izlemektir ,ama ben Nadal yok diye o finalin değersiz olduğunu görüşüne katılmıyorum.Zaten Federer'in orda tek başına durması bile isterse karşısında rakip olmasın o finali benim gözümde değerli kılar:)Sadece benim gibi Federerseverler için değil tenisseverler için de.Geçen Emre Yazıcıol da, normalde seyirci bir oyuncunun domine ettiği maçı sevmez ama domine eden isim Federer olunca durum farklı oluyor demişti.Çünkü tenisin bütün inceliklerini ders verir gibi bize izletebiliyor.Benim görüşüm bu yönde,içine duygusallık etki etmiş olabilir tabi:)

serena w. , çizgi hakemini üzerine oturmakla tehdit etmiş :)
:)

Bu arada Serena'ya 10 bin dolar para cezası verilmiş.
 
Vay be.Beş setlik bir maç ve kaybeden Federer.Bu altıda bir uğursuzluk var anlaşılan.Rekorlerın gelişmemesi açısından üzüldüm.
Del Potro'yu tebrik ediyorum,setlerde 2-1 gerideyken Federer gibi bir ismi yenmek herkesin harcı değil.Mental açıdan ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunu gösterdi.Avustralya Açıkt'a Federer'e 6-0 6-0 6-3 yenilen adam Roland Garros'ta beş set sonucu yenilmişti.Amerika Açık'ta ise beş set sonu galip gelen isim oldu,ne kadar gelişme gösterdiğinin kanıtı.
Maçın Federer adına kaybedilmesinin en önemli nedenlerinden biri onun en önemli silahını yani servisini devreye sokamamasıydı.11 kez çift hata yaptı,ilk servislerini oyuna sokma oranı %47de kaldı.Bunların üzerine birde 62 basit hata yapmış.Çok kritik yerlerde eline geçen onca servis kırma puanını harcadı,teniste böyle bir oyun işte, bir puan bile bazen oyunun kırılma noktası olabiliyor.Federerin insan olduğunu Nadal'dan sonra bir isim daha göstermiş oldu.Bakalım Del Potro kendini geliştirip hep buralarda mı olacak?Umarım sonradan Djokovic gibi sıradan bir oyuncu olma yolunda ilerlemez.
Neyse artık rekorlar gelecek Grand Slamlere kaldı.Artık kendisiyle yarışacak,inşallah bu onun performansını değiştirmez,bizde Federer izlemeye devam ederiz.
 
'İki dileğim vardı, biri tuttu'

Juan Martin Del Potro, Amerika Açık'ta şampiyon olarak büyük bir sevinç yaşadı. Kupayı kaldırırken de haklı olarak sevinçli ve gururluydu...

Juan Martin Del Potro, 6 yıl sonra farklı bir ismin kaldırdığı kupayla gözyaşlarını tutamadı.

Del Potro mutluluğunu şu sözlerle anlattı:

"Güney Amerika ve benim için inanılmaz ve çok özel bir zafer. Kelimelerle tarif edemeyeceğim bu zaferi ömrüm boyu unutamayacağım"

"İki hayalim vardı. Birincisi bu kupayı kazanarak gerçekleşti. Diğer hayalim ise, Roger Federer gibi olmak. Bunun için çok çalışmalıyım"
-------------------------------------
Dile kolay; 2200 gün sonra yenildi

Roger Federer, 2003 yılında en son David Nalbandian'a yenilmişti. 2200 gündür Amerika Açık'ta yenilgi tatmayan Federer, Del Potro mağlubiyeti sonrasında pek de üzgün görünmüyordu...


Flushing Meadows'ta 40 maçtır yenilmeyen Federer'in galibiyet serisi yine bir Arjantinli raket tarafından sonlandırıldı.

Daha önce çıktığı 5 Amerika Açık finalinde toplamda yalnızca 2 set kaybeden Federer, Del Potro karşısında 3 set kaybederek mağlup oldu.

2200 gün sonra bu kortlarda mağlubiyet tadan İsviçreli raket, ilk kez Nadal dışında bir tenisçiye Grand Slam finalinde yeniliyordu. Ancak kupa töreninde dünya klasmanının 1 numarası oldukça sakin ve keyifliydi.

"Evet kazansaydım tabiki mutlu olacaktım ama geriye baktığımda 40 maçtır burada kazanmayı hiç hayal etmemiştim. Benim için inanılmaz bir başarı" diyen Federer, seyircilere 2.'lik ödülüğüyle el sallayarak veda etti.
-------------------------
1630.jpg


B_c2fd1e4fdab0afc97b0b1019edd3fa26.jpg
 
Del Potro'yu Federer karşısında gördükten sonra iyi oyununu Nadal'ın sakatlığına bağlayanlar gerçeği daha rahat gördüler, yalnız genç olduğu için olsa gerek çok çabuk gaza geliyor maçı koparacağı yerlerde inanılmaz hatalar yapıyor. Gününde bir Federer olsaydı hezimete uğramıştı. Bu arada çok etkili bir forehand e sahip Del Potro, bazen Federer'in beli kırılacak diye korktum açıkçası. Bakalım Nadal ve Federer günündeykende onlarla baş edebilecek duruma gelebilecek mi?

Maçta dikkatimi çeken bir durum oldu. Serena'dan sonra Nadal ve Federer'i de kararlara itiraz ederken gördüm A. Açıkta. Serena'dan zaten hep bekledim böyle bir şeyi ona şaşırmadım da Nadal ve Federer'i itiraz ederken görünce kendimce "neler oluyor" dedim. Nadal 2, Federer'de 3 kez itiraz edip hakemle ağız dalaşına girdiler. Hele Federer cümleleri kendisine pek yakışmayacak şekildeymiş, bu yüzden çevirmediler. Duyamadığım için ben tam anlayamadım.
Sanırım yoğun geçen bir sezonun patlama noktasında artık dayanamadılar. Del Potro dersini iyi çalışmış, sinir harbine çevirdi oyunu Federer'i de yoldan çıkardı. Federer duygularını Avustralya'da patlattıktan sonra sakin kalmayı başarabildi.

Federer ikizleri ve eşini evde bırakmak yerine kendisiyle beraber dolaştırıyormuş dünyayı özel jetiyle. Bu kadar küçük çocukların o kadar uzun süre uçması pek doğru gelmedi bana neyse bulmuşturlar bir yolunu. Maç 3.5 saat sürdü nerdeyse, bunun öncesi ve sonrasını da sayarsak 4 - 4,5 saati buluyor. Bu kadar süre bu çocuklar acıkmıyor mu? 2-3 aylık bebekleri hazır mamayla beslemiyorlar heralde, ilk 6 ay sadece anne sütü diye bangır bangır bağırıyorlar buna nasıl bir çözüm getirdiler çok merak ettim.
 
Ah ah!
Şimdi on altıncı kupasını almış Federer'in kupayla olan resmini avatarıma koymak vardı.Bütün hayallerim yıkıldı. :)
 
İlk önce Del Potro'cuğumu tebrik ediyorum. :) Finalden önce Roland Garros'daki maçlarını hatırlatmıştım. Ancak o maçta Del Potro heyecanının kurbanı olmuştu. Heyecanıyla oynayan ve işi hemen bitirmek isteyen bir tenisçi. O maçta da bunun sıkıntısını çekmiş ve alabileceği maçı vermişti. Burda biraz da Federer'in gününde olmaması sebebiyle Grand Slam'i aldı...

Umarım çıkışını sürdürür...

Bunun yanında Nadal-Federer ikilisini tekrar finallerde görmek daha büyük temennim...
 
Emre Yuksel' Alıntı:
Allah gözünüzü doyursun )) Millet bir kupa için ağlarken, siz 16. neden olmadı diyorsunuz.. Bu avatar da güzel Emel.. Ne bu, Del Potro'nun çocukluğu mu ))

bak bu resimde teenage zamanları;

http://ladyjoker.files.wordpress.com/20 ... o_hair.jpg

Amin.Söylemesi ayıp biraz aç gözlüyümdür:)

Hayallerimi yıkan Del Potro'nun resmini koyarmayım ben hiç? :) Avatardaki resim Roger'in çocukluğu,ondan güzeldir.Maşallah küçükken çok tatlıymış.Biryerde tenisçilerin küçüklük resimlerine rastladım,onları tenis başlığına koyayım en iyisi.Çok şekerler.
Del Potro'nun resmi ise yorumsuz. :)Aynı tipte Federer'inde resmi var.
-----------
Federer'den bir rekor daha.
Federer dünkü mağlubiyetiyle bütün Grand Slamlerde hem şampiyon hem ikinci olan ilk erkek tenisçi oldu.
Adamın şampiyonluğu da rekor,ikinciliği rekor.Boşuna rekorların adamı denmiyor:)
 

Üst