Amerika Açık 2009 (Anket Güncellendi)

Amerika Açığı Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    21
bayanlarda 4. tur bitti.. oudin, petrova'yı da yendi.. 17 yaşında bir kız sırasıyla dementieva, sharapova ve petrova'yı eledi.. söyleyecek söz yok.. bu gazla wozniacki'yi de geçer herhalde.. üstte oudin- wozniacki / wickmayer-bondarenko maçları kaldı.. gerçekten buradan gelecek finalist kim olursa olsun sürprizdir benim için..aşağıda na li - clijsters maçı var.. clijsters seriye devam.. en önemli çeyrek final maçı da pennetta-serena.. pennetta hayatının en formda döneminde. serena kazanmaya yakın ama biz pennettacıyız..

erkeklerde 4. turun alt taraf maçları oynanacak bugün.. üstte federer ve soderling turlayıp çeyrek finalde rakip oldular birbirlerine.. roland garros finalinin rövanşı.. verdasco, isner i zor da olsa geçip djokovic e rakip oldu.. federer-djokovic yarı finali bağıra bağıra geliyor..
 
Halil İbrahim' Alıntı:
kortta dikkatimi bir şey dün. hakemin arka tarafında elinde bir tür cisim tutan adamın biri oturuyor ve top nereye giderse o tarafa çeviriyor. önce kamera sandım ama kamera hakemin altında sabit ve otomatik olarak kontrol ediliyor. mikrofon desem oyun esnasında kime mikrofon tutacak, yada o kadar uzaktan sesi nasıl net alacak, alacak kadar iyi diyelim rüzgarın sesini de duymamız gerekir o zaman, son ihtimal hız radarı gibi bir şey olabileceğini düşündüm. servisin yada şutun hızını ölçmek için ama o da öyle zırt pırt oynatılmaz ki. velhasıl işin içinden çıkamadım. var mı fikri olan?

görmeyenler için adam hakemin arkasında, sandalyede oturuyor, her kortta var, oyun esnasında daha rahat farkedersiniz hakemin arkasında hareket halinde olan tek o var

halil bu post üzerine dün gece dikkatle baktım ve bahsettiğin şeyi gördüm.. bana göre de o bir mikrofon ve sürekli olarak topun olduğu yarı sahaya çeviriliyor bir kişi tarafından.. nedeni sesleri daha net almak olabilir diyeceğim ama iki tarafa, iki sabit mikrofon konularak bu iş kolaylıkla çözülebilirdi.. herhalde bilmediğimiz veya tahmin edemediğimiz başka bir şey var. ama ben de onun mikrofon olduğuna emin gibiyim..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
halil bu post üzerine dün gece dikkatle baktım ve bahsettiğin şeyi gördüm.. bana göre de o bir mikrofon ve sürekli olarak topun olduğu yarı sahaya çeviriliyor bir kişi tarafından.. nedeni sesleri daha net almak olabilir diyeceğim ama iki tarafa, iki sabit mikrofon konularak bu iş kolaylıkla çözülebilirdi.. herhalde bilmediğimiz veya tahmin edemediğimiz başka bir şey var. ama ben de onun mikrofon olduğuna emin gibiyim..

evet mikrofonmuş, bugün uykuyu biraz erteleyince novak maçına kadar izleme fırsatım oldu, adam oyun arasında kucağına koyunca farkettim. dediğin gibi sabitleyerek daha iyi olur sanki böyle yaptıklarına göre vardır bir bildikleri

dün senin dediğin Stepanek i gördüm ilk kez, novak ın rakibiydi, set bile alamamış, bu adamı daha çok eurosportun hazırladığı komik enstantaneler bölümünde görüyordum tenisçi olduğuna ihtimal vermiyordum, ısınmaları uzun sürünce -uyku ağır basınca bana öyle geldi galiba- maçını izlemeye fırsatım olmadı

marsel i eleyen isner verdasco dan ancak bir set alabildi, federer yola tam gaz devam ediyor, soderling çekirgesi zıplayarak son durak federer e kadar geldi, federer i rahat bir çeyrek final bekliyor, Davydenko sakatlanmasa eminim federer i soderling den daha fazla zorlardı.

bayanlarda oudin 3. rus u da eledi, petrova bu gencecik kıza dayanamadı, bir sürprizde Wozniacki den geldi, fransa açık şampiyonu kuznetsovayı eledi,

bugün izlemeye değer maçların arasında en göze batan nadal-monfils, pennetta-serana maçları var, clijters ve murray de bugün korttalar ama rakiplerini rahat geçeceklerini tahmin ediyorum

ts ile 02.00 de başlaması gereken maçlar nadal-monfils, serana-pennetta maçları, bakalım eurosport hangisini tercih edecek, bir ihtimal daha kısa süreceği için bayanlar maçından erkeklere geçiş yapabilir

ben clijters ı matt damon a benzetmiştim ama herkes benim kadar iyi niyetli değilmiş :)

1zpts12.jpg
 
Dün Stepanek'in maçı denk gelirse izlerim demiştim,meğer akşam adamın Novak ile maçı varmış.Amerika'da akşam seansı bizde de sahur seansı olduğu için maçı izleyebildik.Güzel bir maç değildi,Stepanek çok etkisizdi,Novak elini kolunu sallaya sallaya çeyrek finale çıktı.Beklenen Stepanek'i göremedim,sanırım etkisiz kalmasından kaynaklandı.Yalnız bizi güzel bir çeyrek final maçı bekliyor.Verdasco-Djokovic maçı bence ortada bir maç.

Halil İbrahim' Alıntı:
ben clijters ı matt damon a benzetmiştim ama herkes benim kadar iyi niyetli değilmiş :)
Hakikaten çok benziyor:)
 
Clijsters benim en sevdiğim kadın tenisçidir.Evinin kadını çocuklarının anası oldu derken geri döndü :)

Wozniacki-Kuznetsova maçını izledim.Kuznetsova çok atak oynayan bir tenisçi.O yüzden tonlarca basit hata yapıyor.Wozniacki'yide dün ilk kez izledim.Kournikova-Sharapova falan yalan :) Wozniacki on numara :)
 
Gonzalez 4 sette alır oynadım,hiç izleyesim yok alamaz nasıl olsa
Yarında Melanie 0udin e oynayacağım buraya kadar hemen hemen her maçına bi göz attım çök yürekli bir kız,dementieva sharapova ve petrova derken rakip wozniackı yarın akşam; danimarkalı şimdiden tırsmış yarın kortta bir kişi beni destekleyeckmi şüphem var diyor.
artık 0udin Selena finalini bekliyoruz güneyli bir beyazın güneyli bir siyahla us 0pen finali oynaması da ayrıca bi entresan 0lur ...
 
iftar sonrası yatıp yuvarlanırken clijsters- li na maçına denk düştüm.. gerçi biraz gossip girl ile çakıştı ama çoğunu izledim.. clijsters kolay kazanıp yarı finalde serena'ya rakip oldu.. helal olsun.. pennetta-serena maçını serena kazanacaktı ama tüm kalbimle pennetta'yı tutuyordum.. izleyemedik ama serena kazanmış.. pennetta'yı takdir etmek lazım bu turnuva için.. clijsters-serena maçında , clijsters e hep destek, tam destek.. bugün , henüz oynanmamış olan diğer çeyrek finaller oynanacak.. gözler m.oudin de..

emel'in deyimiyle sahur seansında ise monfils-nadal maçı vardı. açtığımda ilk setin tie-break iydi ve monfils kazandı.. ancak nadal'ın yüzünden ne kadar sinirlendiği belliydi.. 2. seti nadal aldı, ben yattım.. 3-1 kazanmış Nadal.. Monfils gerçekten ATP nin baş soytarısı olmaya aday.. Yok Muhammed Ali'nin hayatını okuyormuş da motive oluyormuş.. Kortta boksör gibi zıplamalar, kendi kendine konuşmalar, her puan sonrası abartılı sevinç gösterileri.. Geçen Fedex ile oynayan adamdan farkı yoktu.. Çok sevindim Monfils in elenmesine.. Karşında Nadal varsa maç bitmeden sevinme.. Bu kuralı herkes ezbere biliyor.. Monfils de öğrensin..Şimdi evinde istediği kadar zıplasın hoplasın..

Tabii asıl bomba cilic'in murray'i 3-0 yenmesiydi.. şok bir sonuçtu.. artık nadal'ın final yolu sonuna kadar açıldı.. ben nadal-murray yarı finali nedeniyle nadal'ın elenebileceğini düşünüyordum ama murray pes etti..
 
sahurda Nadal ı görünce uykudan feragat ettim. ilk set tie break le gidince tamam dedim bu soytarı böyle oynarsa sabah 10.00 a kadar ayaktayız. Ama spikerin dediği "Nadal'a karşı bu kadar yüksek tempoda maça başlarsanız, maçın sonunu getirmeniz çok zor, bakalım Monfils ne yapacak?" demişti henüz ilk set bitmeden. 2. sette uzun süren rallilerle ağırlığını koyunca Monfils'in bataryası bitti, oyunlardan sonra eğilip soluklanmaya başladı. Nadal'ın en büyük ve en sevmediğim huyu Çin işkencesi yaparak oynaması, sürekli aynı tarafa arka arkaya top atıyor, rakibi en sonunda "git Allah'ından bul bee" diye topu ya fileye ya dışarı gönderiyor, bunu Federer de dahil herkese uyguluyor, savunma yaparak maç kazanan ender isimlerden. Burnu büyüyen Andy'nin elenmesine çok sevindim, rüya finale doğru yola çıkıyoruz artık.

Nadal'ın sakatlığı dizlerinden değil, karın kaslarındanmış. Karın kaslarından sakatlanan ilk tenisçi benim hatırladığım. Nadal'da sakatlıktan sonra farkettiğim bir özellik Emel'in deyimiyle artık "orasını burasını" çekiştirmiyor, en azından her servis öncesi, baya azaltmış o tikini. Yavaş yavaş kurtuluyor, yardım almış sanırım.

Clijters hayranı yada destekleyen forumda baya bir kişi var ama benim oyumdan başka kazanma ihtimali görmemiş demek kimse
 
Halil İbrahim' Alıntı:
Nadal'ın sakatlığı dizlerinden değil, karın kaslarındanmış. Karın kaslarından sakatlanan ilk tenisçi benim hatırladığım. Nadal'da sakatlıktan sonra farkettiğim bir özellik Emel'in deyimiyle artık "orasını burasını" çekiştirmiyor, en azından her servis öncesi, baya azaltmış o tikini. Yavaş yavaş kurtuluyor, yardım almış sanırım.
Evet bana da öyle geldi.Önceden göstere göstere yapıyordu,şimdi fazla çaktırmadan yapıyor:)ama yinede önce şortunu çekiyor,sonra saçlarını kulağının arkasına alır gibi yapıyor,en son şortunun yan tarafına elini sürerek servis kullanma işlevine geçiyor.Bana bütün sporlardaki o aralar,molalar sıkıntı veriyor,teniste de onlardan fazlasıyla var.Bu yüzden tenisçiler en azından serviste çok oyalanmayarak oyunu biraz hızlandırmalı.Nadal da bunlardan kurtulursa bizi çok mutlu edecek.

Dün en çok Murray'ın elenmesine sevindim,set bile alamadan veda etti.Cilic'i tebrik ediyoruz.Murray kendini favori gösterdiği zaman çeyrek finali göremeden eleniyor,Avustralya Açıkta da kendini favori göstermişti sonuç ortada.Nadal'ın önü açılmış gibi gözükse de bence yarı finalde takılacak.Federer-Del Potro finali göreceğiz gibi geliyor bana.Bayanlarda finali tutturmayı geç yanından bile geçemedik,bali erkeklerde tutsun.
Bu arada Murray iki numarada fazla tutunamadan yerini gerçek sahibine devretti.Nadal ikide iyidir.Federer olmasa gözümde yeri bir numaradır:)

Emre Yuksel' Alıntı:
Yok Muhammed Ali'nin hayatını okuyormuş da motive oluyormuş.. Kortta boksör gibi zıplamalar, kendi kendine konuşmalar, her puan sonrası abartılı sevinç gösterileri..
Demek Monfils de Muhammed Ali hayranı.Soran olursa Tsonga da tenisin Muhammed Ali si.Muhammed Ali'nin bazı davranışlarını yapmakla Ali olunmuyor.
 
Emel Dizili' Alıntı:
Evet bana da öyle geldi.Önceden göstere göstere yapıyordu,şimdi fazla çaktırmadan yapıyor:)ama yinede önce şortunu çekiyor,sonra saçlarını kulağının arkasına alır gibi yapıyor,en son şortunun yan tarafına elini sürerek servis kullanma işlevine geçiyor.Bana bütün sporlardaki o aralar,molalar sıkıntı veriyor,teniste de onlardan fazlasıyla var.Bu yüzden tenisçiler en azından serviste çok oyalanmayarak oyunu biraz hızlandırmalı.Nadal da bunlardan kurtulursa bizi çok mutlu edecek.

baya incelemişsin bakıyorumda :p ben o kadar dikkat etmemiştim. Yalnız saçını kulağının arkasında aldıktan sonra elini şortuna sürmesini inceledim bu kez, saçlarını arkaya alırken, saçlarından eli ıslandığı için o ıslaklığı şortuna siliyor. bunu bu gece yakın çekimde gördüm. Nadal'ın servisi geç atması bilerek geç atıyormuş, bunu bir yerde okumuştum. Taktik icabı yani, (penaltı atılırkende bazı kaleciler yada penaltı atan oyuncular özellikle oyalanıp rakibin konsantrasyonunu bozmaya çalışırlar) özellikle Federer le oynadığı maçlarda daha geç attığına rastlayabilirsin. Geçenlerde bir turnuvada Nadal servis atana kadar altta kronometre çalıştımışlardı 52. saniyede attı tam olarak.
 
Nadal'ın maçının başlarında tribünlerden biri "l love you" diye bağırmıştı tam servis esnasında. Bütün tribünler gibi Nadal'da gülmüştü bu duruma. Maç sonunda aynı kişi tribünden atlayıp Nadal'a sarılıp öpünce tutuklanmış.
 
m.oudin in yolculuğu sona erdi.. wozniacki karşısında hiç tutunamamış ve 2-0 mağlup olmuş.. yine de takdir edilesi bir turnuva oynadığını inkar edemeyiz bu 17 lik kızın.. bondarenko yu yenen wickmayer ile wozniacki arasında oynanacak yarı final var.. bu ikisinden birisi finalde olacak.. sürrpiz değil de ne ki bu..

erkeklerde djokovic ve federer rakiplerine 1 er set vererek yarı finalist oldular ve eşleştiler.. cuma gecesi federer-djokovic maçı şimdiden beklenmeye başlanmalı..

bugün kalan 2 çeyrek final maçı oynanıyor..del potro-cilic ve gonzalez-nadal...
biraz kör topal da olsa devam eden nadal için yine zor bir maç.

bu arada resmi sitelerindeki bilgiler doğruysa veya değişmezse yarı final ve final maçları bizde izlenebilir saatlere düşüyor.mesela erkekler yarı finaleri c.tesi 19 da başlıyor gibi.. turnuvanın en kritik yerine gelmişken, maçların gece yarılarına gelmeyecek olması süper..
 
Amerika Açık'ta son 5 yılın şampiyonu Roger Federer, kariyerinde hiç yenilmediği Robin Soderling'i heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta 12. kez mağlup etti...

Set Skorları: 6-0 / 6-3 / 6-7 / 7-6

Amerika Açık'ta bu sabah tam anlamıyla bir Federer klasiği yaşandı.

Flushing Meadows'ta 39. kez üst üste yenilmeyen Federer, 22. kez üst üste bir Grand Slam yarı finalinde oynamaya hak kazandı, Robin Soderling'i de üst üste 12.kez mağlup etti.
-------------------
22.kez üst üste yarı final.Fazla söze gerek yok sanırım.Onun tarihin en iyisi olarak anılmasının en önemli nedenlerinde biri de bu olsa gerek.Müthiş ve inanılması zor bir istikrar.
Federer ilk iki set resmen şov yaptı,üçüncü ve dördüncü sette Soderling kendi servis oyunlarını alarak iyi direndi ama sonunda yine kazanan Roger oldu.Bugünkü Djokovic'i de gördükten sonra çok büyük bir aksilik olmazsa Federer finale çok daha yakın diyebiliriz.
Djokovic-Verdasco maçı çok keyifli bir maç oldu.Doğrusu Verdasco'nun elenmesine üzüldüm,tek set almasına rağmen Djokovic'e göre daha güzel oynadı,daha iyi puanlar aldı ama,kritik yerlerde yaptığı hatalar ona pahalıya mal oldu,bide sakatlık sorunu yaşadı.
Final maçı da pazar akşamı Türkiye saati ile 22.30 da başlayacakmış.Finali rahat izleyebileceğimiz bir saat.
 
del potro-cilic maçına cilic iyi başladı.. ilk seti kazandı..2.sette de iyi gidiyordu ama bir kez servisi kırıldı ve paramparça oldu..sonrasında maçtan koptu ve del potro, ilk setten sonra yürüyerek yarı finalist oldu..

nadal- fernando gonzalez maçı sahur seansındaydı.. ilk set kimse servis kıramadan tie-break e gitti ve nadal kazandı.. ikinci sette nadal 5-4 öndeyken servis kırmak üzereydi ama kuvvetli rüzgar nedeniyle korta uçuşan poşetler,peçeteler nedeniyle set puanı tekrarlandı ve gonzalez servisini kırdırmaktan kurtardı.. sonrasında 2. sette tie-break de iken , 4-3 nadal öndeyken yine yağmur bastırdı ve maç bugüne ertelendi.. yağmur ve rüzgarın başrolde olduğu bir maçtı ama nadal ın şanssız olduğunu görmek şart.. iki kere maçı koparmaya giderken oyun kesildi.. bugün müthiş bir program var..;

tsi 19.30 clijsters- serena w. ( yarı final)
arkasından, en erken 21.00 nadal-gonzalez maçının tamamlanması..
arkasından, wickmayer-wozniacki ( yarı final)..
 
Novak-Verdasco maçında Verdasco sakatlanmış karın kaslarından tedaviden sonra oyuna dönmüş. Ben izlememiştim tekrarında gördüm. Nadal'ın da karın kaslarından sakatlandığı aklıma gelince acaba solaklara özgü bir şey mi bu karın kasları sakatlığı dedim kendimce. İki ispanyol, iki solak, iki karın kası sakatlığı, ilginç...
 
Amerika Açık'ın takvimi çok saçma olmuş yahu,diğer GS'de bayanların yarı finalleri perşembe finalleri cumartesi oluyordu.Erkeklerin ise yarı finaller en son cuma oynanıyor,final de pazar oluyordu.Şimdi özellikle erkeklerde cumartesi ve pazar üst düzey iki maç çıkarmak zorlu olur,bide beş sete uzadığını düşünürsek.Şimdi bide Nadal'ın maçı ertelendi.Bu iki isimden biri final oynarsa o zaman üç gün üst üste zorlu maç yapmış olacak.Gecikme var herhalde,yoksa bu kadar sıkışıklık olmazdı.
 
yağmur nedeniyle cuma maçlarının hiçbiri oynanamadı ve bugüne kaldı.. bu saatten sonra turnuvanın sarkmaması imkansız.. erkekler finali kesin hafta içine kaldı zaten de bayanlara yarı finalleri bugün oynanabilirse, finali de yarına sıkışabilir.. turnuva son 3 gününe kadar iyi geldi ama program fena karıştı..
 

Üst