Amerika Açık 2009 (Anket Güncellendi)

Amerika Açığı Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    21
Re: Amerika Açık 2009

Halil İbrahim' Alıntı:
heyecan başlıyor, gönlüm nadal dan yana ama içimdeki şom ağızlı biri federer alacak diyor :D
Şom ağızlı doğruyu söylüyor.=)

Dikkatimi çekti de neden hep anketler erkekler için yapılıyor,bir daha bayanlar için isterim.Hem zaten erkeklerde sonuç belli,ankete lüzum yok:)
___________________
BUNLARDA SON HABERLER:
Geçtiğimiz yıl finalde Roger Federer'e kaybederek sahne aldığı ilk Grand Slam finalinden üzgün ayrılan Andy Murray, bu yıl şampiyon olabileceğini söyledi...

Son dönemde Masters Serileri'nin başarılı ismi olan ve ATP sıralamasında 2. basamağa kadar yükselen Andy Murray ABD Açık öncesi iddialı.

Büyük Britanyalı tenisçi, "En iyi derecelerimi bu yıl elde ettim. Geçen yıl final oynamıştım, bu yıl şampiyon olursam kimse şaşırmasın" diye konuştu.
............................
Fransa Açık'ta erken veda etmesinin ardından Montreal ve Cincinnati'de final göremeyerek hayranlarını üzen Rafael Nadal, yüreklere su serpen açıklamalarda bulundu...

John McEnroe, Serena Williams'la birlikte "Big Apple" adı verilen organizasyonda 60 çocukla birlikte raket sallaya Rafael Nadal şampiyona öncesi hayranlarına müjde verdi.

Amerika Açık'a hiç ummadığı kadar formda ve sağlıklı geldiğini söyleyen Rafael Nadal, "Tahmin ettiğimden daha sağlıklı ve hazırlıklıyım. Yeniden burada yarışmak heyecan verici" dedi.
Cincinati Masters'ın kendisine çok faydalı olduğunu belirten İspanyol tenisçi bu yıl, siyah - sarı ağırlıklı kostümüyle Arthur Ashe'teki yerini alacak.
.............................

Rüya finalin önü açıldı

Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta tek erkeklerde kuralar ve seribaşları belli oldu...

ABD Açık'ta Federer ve Nadal yollarına devam ettikleri takdirde finalden önce karşılaşamayacaklar.

Yani; 2008 yılında yarı finalde gerçekleşen, Djokovic-Federer // Murray-Nadal eşleşmesi gerçekleşebilir.

Böylece rüya final Arthur Ashe'te sahne alabilir.
....
Bu güzel haber. ;)
 
Re: Amerika Açık 2009

Emel Dizili' Alıntı:
Dikkatimi çekti de neden hep anketler erkekler için yapılıyor,bir daha bayanlar için isterim.Hem zaten erkeklerde sonuç belli,ankete lüzum yok:)

Rüya finalin önü açıldı

Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta tek erkeklerde kuralar ve seribaşları belli oldu...

ABD Açık'ta Federer ve Nadal yollarına devam ettikleri takdirde finalden önce karşılaşamayacaklar.

Yani; 2008 yılında yarı finalde gerçekleşen, Djokovic-Federer // Murray-Nadal eşleşmesi gerçekleşebilir.

Böylece rüya final Arthur Ashe'te sahne alabilir.
....
Bu güzel haber. ;)

bayanları akıl edemedik, ayrı konu yerine birleştirdim anketleri.
fikstür nadal için iyi olmuş, artık iş kendisinde bitiyor
 
Milli tenisçimiz Marsel İlhan, Brezilyalı Ricardo Mello'yu 2-0 yenerek Amerika Açık'ta ana tabloya kaldı.

Milli tenisçimiz Marsel İlhan, sezonun son Grand Slam mücadelesi olan ABD Açık'ta ana tabloya yükseldi.

Elemelerde 3. turda Brezilyalı Ricardo Mello ile karşı karşıya gelen Marsel İlhan, 6-4 ve 6-2'lik setlerle rakibini 2-0 yenerek tarihi bir başarıya imza attı ve ABD Açık'ta ana tabloya yükseldi.

İlhan, 1963 yılında ABD Açık'ta mücadele eden Nazmi Bari'nin ardından 46 yıl sonra ana tabloya kalan ilk Türk erkek tenisçi oldu.
 
perde bu akşam açılıyor.. umarım güzel- çekişmeli maçlar izleriz.. umarım artık serene williams dışında biri kazanır.. sharapova olursa daha iyi olur.. erkeklerde federer yine götüreceğe benziyor.. djokovic dışında herkese eyvallah:)
 
fikstüre baktım biraz az önce.. bir türlü zaman bulamamıştım.. benim beklentilerime göre federer'in kurası iyi.. davydenko, querry , soderling, hewitt, robredo, djokovic, haas, stepanek verdasco ve tabii ki roddick.. bütün bu adamlar ana tablonun üst tarafında kalmışlar ama aşağıya göre uygun.. bizim marsel ilhan da var.. dayan bakıyım marsel bariyer dibinden be :)

alt tarafta tabii başa murray kuruldu.. nadal, del potro, tsonga, mardy fish, monfils, g.simon, karlovic diğer alt tarafçılar.. ne kadar servis-vole oynayan, sert zemin bekleyen, servisi güçlü adam varsa hepsi burada neredeyse. kan gövdeyi götürür burada.. alt taraf maçları daha çekişmeli geçeceğe benziyor..

bayanlarda üst tarafta tabii ki safina var.. hala grand slam kazanamadı ve bu, bu seneki son şansı.. psikolojik olarak güçlenmedikçe işi zor.. hemen maçı bırakıyor.. daha yeni yenildiği jelena jankovic ile çeyrekte eşleşmesi kuvvetle muhtemel.. silinen ana ivanovic de burada.. dementieva, kız arkadaşım sharapova, roland garros şampiyonu kuznetsova, formda wozniacki, de buradalar.. daha yazamadıklarım da var.. safina buradan çıkıp finale gelemez bence ama dur bakalım..

alt tarafın kraliçesi , sadece grand slam turnuvalarına asılan ama hepsinde de başarılı olan serena w. . radwanska, clijsters , bartoli, sevgilim jelena dokic ve de venus w. ilk göze çarpanlar.. burada bir venus-serena finali olmayacak.. bu da bir şeydir.. en fazla yarı finalde eşleşiyorlar.. sharapova ve dokic den sonraki sevgilim pennetta da burada.. bir de toplara erkek gibi vuran kaslı stosur var..

güzel bir turnuva.. saatler biraz ters ama sabah erken kalkmak zorunda olmayanlar ve sahura kadar oturanlar için ideal.. eurosport bu gece yayınlara başlıyor.. yarından sonra tüm akşamı ayırıyorlar.. başka önemli bişey olursa zaten eurosport 2 ye kaçıyorlar..

bekliyoruz efendim..
 
Erkeklerde Murray'ın tarafı,bayanlarda Safina'nın tarafı daha çekişmeli gözüküyor.
Sanırım Marsel iki tur geçebilirse Roddick'le eşleşiyormuş,keşke böyle birşey olsa.Raketine kuvvet Marsel diyelim.

Erkelerde Federer-Nadal veya Del Potro finali istiyorum.

Bayanlarda Dementieva-Sharapova finalini göremiyeceğimize göre en azından yarı finali görelim.Final Dementieva-Serena finali olsun.Serena Dementieva karşısında genellikle zorlanıyor o yüzden keyifli bir final olma ihtimali yüksek,sonunda kazanan Dementieva olsun.
 
marsel ilhan rakibini 3-2 ile geçerek 2.tura yükseldi ve tarihi başarısını bir kademe daha yukarıya çekti. 2.turdaki rakip abd li john isner.
marsel buraya kadar gelmişken finali görmeden dönmek olmaz, söderling den neyin eksik? biraz boyun kısa onu da dert etme o kadar :D
 
Marsel çok mutlu etti beni, sıkı bir tenis takipçisi değilim ama umarım ilerleyebildiği kadar ilerleyecektir.

Bu arada, şıklarda niye ismi yok Marsel'in? :p
 
Erkeklerde ilk tur maçlarının yaklaşık % 75 i tamamlandı.. Ufak tefek kırılmalar olmasına rağmen ağır toplardan elenen henüz yok..Bugün o maçlar tamamlanıyor, ayrıca 2. tur da başlıyor..Nadal da bugün kortta olacak ve bence ilk tur için fazla sert bir rakip olan r.gasquet ile karşılaşacak.. gasquet çok yetenekli görülen ama kort dışında sorunları olan ve bir sporcu gibi yaşamayan bir tenisçi..

Bayanlarda ise 2 maç izleme şansım oldu.. Safina, adını ilk kez duyduğumuz Rogowska diye 18 yaşında bir kıza elenmekten zor kurtuldu.. Setler 1-1 ken 0-3 geriye düştüğünde rakibinin eli ayağına dolaşmasa şimdi uçağa binmişti.. Gerçekten abisinden bir farkı yok. İşi gücü sinir..

Ivanovic içinse dram devam ediyor.. Dün tek ayağı sakat, bırakın koşmayı yürümekte zorlanan Bondarenko'ya elendi.. Aslında biraz Eşref Apak sendromu yaşadı Ana. 2008 de R.Garros yu kazanmıştı..Ondan sonra antrenörü değişti ve çakıldı.. Şimdi eski antrenörüne döndü ama 2009 da çöpe gitmiş oldu..

Bayanlarda da dökülen seribaşları var ama çok önemli bişey yok Ivanovic dışında.. Sharapova da kolay kazandı..2. tur bugün başlıyor.. Benim gördüğüm en sert maç Bartoli- Clijsters maçı..İkisi de formdalar.. Tv de izleme şansımız olursa seviniriz..
 
Vay Ivanovic elenmiş,aslında çok şaşırmamak lazım ama daha ilk tur yahu.

Henin'in tenise döneceğine dair dedikodular varmış,bayanlar tenisine bakınca keşke diyorum.Baktı bu WTA'da iş yok,dönmeye karar verebilir.

Emre abi daha erken belki ama ilerisi ile ilgili tahminlerini bekliyorum,yalnış anlama kafamda bazı şeylerin şekillenmesi için.=)
.......................................
Roger'den bir rekor daha

Modern tenis tarihinin en özel tenisçilerinden biri olan Roger Federer, kırdığı rekorların yanına bir yenisini ekledi...

Roger Federer, ABD Açık ilk turunda aldığı galibiyetle birlikte, 50 Milyon Dolar ödül kazanma barajını geçen ilk tenisçi oldu.

Turnuvaya 49 milyon 997 bin Dolar toplam ikramiyeyle gelen İsviçreli tenisçi, ilk tur galibiyetinin ardından bu barajı aşarak teniste bir ilkin daha sahibi oldu.

Federer daha önce en çok Grand Slam kazanma, en çok üst üste 1. sırada bulunma, 2 farklı Grand Slam'i 5 kez üst üste kazanan tek tenisçi olma başarılarıyla adını rekorlar kitabına yazdırmıştı.

Tenishaber
 
Forumda baya Anti-Federer'ci var. Federer en önemli favori olmasına rağmen ankette 1 oy falan almış. Bu arada geçenlerde bir gazetedeki haberde dünyada yapılan en tipsiz sporcu mu öyle bir araştırma vardı. Birinci sırada Rooney vardı. Federer de 17. mi 18. mi neymiş. Demek ki Federer'i beğenmeyen tek ben değilmişim. :)
 
Uğur YILMAZ' Alıntı:
Federer en önemli favori olmasına rağmen ankette 1 oy falan almış.
Ben ankete bayanlar da girince oyumu bayanlardan yana kullandım.Federer'e oy verme ihtiyacı duymadım,o bir oyu da büyük ihtimal Saadet vermiştir.

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Forumda baya Anti-Federer'ci var.
Emre Yuksel' Alıntı:
erkekleri federer , bayanları serena kazanır..
ikisini de sevmiyorum ya.. böyle diyeyim bari .)
Emre abi demek sende...=)
Uğur Emre abinin bu iletisi bunu doğruluyor sanırım.Birtek Saadetcim ile ben varım yahu,Emre abi sende bizi yalnız bıraktın,biz ne yapcaz bunca Nadalcının içide.Neyse artık,Saadet ile beraber yeteriz biz onlara. :)
Hem Emre abi hadi Djokovic'i sevmiyorsun mantıklı bir nedeni var peki Serena ile Roger'i neden sevmiyorsun?Merak ettim. ;)
 
emelcim benim öyle keskin çizgilerim yok..

federer'i fazla donuk buluyorum.. nadal'daki heyecan onda yok ama süper bir tenisçi fedex tabii..laf eden çarpılır.. görülmemiş bir adam.. ben nadal'ı da tutmuyorum çok fazla.. ama nadal-fedex oynarsa nadal tutarız her daim.. erkeklerde özellikle başarılı olmasını istediğim birisi herhalde yoktur.. andy roddick severim biraz işte..

serena ve venus ü hiç sevmiyorum.. hiç sevmedim zaten. serena sadece grand slamlerde sahneye çıkıp, Allah vergisi gücüyle bam güm vurup, gerekirse çingenelik yapıp kazanır.. justin henin deki asalet hiçbirinde yok.. henin de steffi graf ı görüyordum.. hiçbiri yokken sharapova yı ön plana aldık.. dokic i de yaşadığı bütün sorunlara rağmen direndiği için çok seviyorum.. şimdi de nükleoz diye bir hastalığa tutulmuş. :((
 
Emel Dizili' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":zitaetwe]Federer en önemli favori olmasına rağmen ankette 1 oy falan almış.
Ben ankete bayanlar da girince oyumu bayanlardan yana kullandım.Federer'e oy verme ihtiyacı duymadım,o bir oyu da büyük ihtimal Saadet vermiştir.
[/quote:zitaetwe]

Hayır tatlım o ben değildim.. Demek ki gizli bir Federer hayranı daha var forum da.. :) Nadal'cıların çoğunlukta olması birşeyi değiştirmez.. Biz Federer'e yeteriz.. :) Zaten erkek üyelerin çoğunlukta olduğu bir forum da Anti - Federer'cilerin daha çok olması kadar doğal birşey yok.. Hepsi kıskanıyor Federer'de ki karizmayı.. :p
:ehue
 
bayanlarda hızlı bir döküm yaşanıyor.. dün de yine bir çok seribaşı elendi.. clisjters karşısında ,son seti sakat sakat oynayan bartoli ve stosur erken elendiler.. clijsters müthiş gidiyor.. serena kolay kazandı.. a.radwanska da turnuva dışı kaldı.. venus devam.. pennetta 6-0 /6-0 kazanarak devam.. bayanlarda ana tablonun alt tarafındaki 2. tur maçları bitti.. bugün üst taraf oynanmaya başlıyor..

erkeklerde sadece 2 maç oynandı 2. tura ait.. federer 2. tur maçını oynadı ve son setlerinde biraz sıkılsa da 3-0 kazanmayı başardı.. federer, eski 1 numaralardan l.hewitt ile oynayacak 3. turda..

bu akşam dementieva, jankovic , roddick, djokovic, davydenko kortta olacak yıldızlar..

ipek şenoğlu çiftlerde kazak ekürisi shedova ile ilk tur maçına bugün çıkacak.. rakipleri polonyalı radwanska lar..

marsell ilhan ise tsi 00.00 da 2.tur maçını abd li isner ile oynuyor.. bizimkilere başarılar..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
dokic i de yaşadığı bütün sorunlara rağmen direndiği için çok seviyorum.. şimdi de nükleoz diye bir hastalığa tutulmuş. :((

Şaka gibi. :?
Nasıl bir hastalık bilmiyorum,inşallah ciddi bir hastalık değildir.Bu kızın başına gelenler Küçük Emrah'ın bile başına gelmemiştir. Hani senaryo yazılsa, fazla abartılı olmuş deriz.
..............
Marsel'in maçını Eurosport verecek mi?Dün uykulu birhalde maçı izlerken spiker sanki maç eurosport ekranlarında dedi.Maç saatide uygunmuş.Versinlerde bizde bir ilke şahit olalım.Bir Grand Slam'de bir Türk tenisçisini canlı izleme şerefine nail olalım.
Hadi Marsel seni Roddick karşısında da izlemek istiyoruz,geç şu turu.

Forumumuzdan Ivanovic'e de iki oy çıkmış,duygusallık sınır tanımıyor.=)
Dementieva dört oy almış,lider durumda.Erkeklerde ise Federer'in gizli hayranları devreye girmiş ve oylar dörde çıkmış.
 
aklımda eksik kalmış emel.. nükleoz değil mononükleoz olacak doğrusu.. daha önce mario ancic ve federer de bu hastalığı geçirmiş.. öpücük hastalığı diye biliniyor ve uzun süreli bir yatak istirahati söz konusu.. dokic sanırım sezonu kapattı ve şimdi tedavi olma zamanı..

yani öyle şanssızki..avustralyada işler düzelmeye başlamıştı, çeyrek finali son topla kaybetti... roland garros da iyi giderken sakatlandı ve sakat sakat maçı bitirmeye çalıştı, başaramadı.. wimbledon da sakatlık devam ediyordu.. arada bu hastalığa tutuldu ve şimdi yine bir ara vermek zorunda..
 
marselin maçı 00.00 gibi başlayacak sanırım bizim saate göre, yayınlarlar mı bilmiyorum. kortun durumuna göre çiflerde ipek ve kazak partneri bizim saate göre sabaha karşı radwanska kardeşlerin karşısına çıkacaklar
 

Üst