Amerika Açık 2009 (Anket Güncellendi)

Amerika Açığı Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    21
marselin maci eurosport 2 kanalindan takip edilebilir, ayrica justin tvde de bilumum link imkani mevcut.

ilk seti 6-3 kaybeden ilhan, ikinci sette ise 2-1 onde su an. Buna ragmen gorunen su ki, Isner onunde Marselin oldukca..

Fakat Pete Sampras-Andre Agassi rekabetinden beri itinayla bu gunleri bekleyen bir yurek icin, 'ilhan' diye bir yazi gorebilmek bile skorboardda gercekten cok guzel..

Ama spor bu, gonul ister ki, bugun bir surpriz olsa da, Marsel Ilhan-Andy Roddick maci diye bir baslik acsak, forum semalarinda..
 
marsel ilhan ilk iki seti kaybettikten sonra, 3. seti tie-break e taşımış ama yetmemiş.. kendisine teşeşkkür ederiz.. bir çok türke , tenis diye bir spor olduğunu öğretmiş / hatırlatmış olması yeter

ipek şenoğlu / shvedova çifti ise sert rakiplerini yenmişler.. shvedova için müthiş bir gün oldu.. aşağıda bahsedeceğim..

flushing meadows'da günler ilerledikçe sular ısınıyor..kazan kaynamaya doğru gidiyor.. dün bayanlarda izlediğim bütün maçlar süperdi ve erkeklerde ağır toplar dururken, bayanlarda dökülmeye devam etti..

safina'nın kalesine etkili ataklar gelmeye devam ediyor.. dün de kalesine gelen şut, üst direğe çarptı, çizgiye vurdu dışarı çıktı.. bir kez daha çok zorlanarak , barrois i yenebildi ve 3. tura çıktı.. set skorları aldatmasın, iyi oynamıyor..

arkasından jankovic-shvedova maçı vardı ki nefis maçtı.. çok çekişmeli geçti.. shvedova çok aktif bir tenis oynadı ve jankovic in maç sayılarını çevirdikten sonra tie-break i 8-6 kazanıp jankovic i dışarı attı.. 2.5 saati aşan bu maçtan sonra, aynı gün ipekle çift olup team radwanska'yı 1.5 saati aşkın bir sürede yendiler.. shvedova dün 4 saatten fazla maç yaptı ama herhalde kariyerinin en önemli gününü yaşadı şu ana kadar ki ( not: jankovic , koyu renk oje takıntısından kurtulmadıkça grand slam kazanamaz:)

günün en dramatik maçlarından biri dementieva ile 17 yaşındaki oudin arasında idi.. ouidin, wimbledon da göze batmıştı.. dün epik bir maçta dementievayı yendi.. setler 1-1 iken sakatlandı ve sol baldırı sarıldı ki bu turnuvada bunu defalarca gördük şimdiye dek.. 3. sette önde olduğu dönemde bazen acıdan gözyaşlarını tutamasa da, puan aralarında ağlayarak da olsa kazandı..sharapova'ya rakip oldu.. bu arada dementieva'ya da üzülmemek elde değil.. kesinlikle en şanssız 3-5 tenisçiden biridir.. şans hiç yardım etmez grand slamlerde.


sahurda ise sharapova'ya rastladım.. gerçekten buldozer gibiydi.. rakibini ezdi geçti.. herhalde sağ elini kullanan bir tenisçi için sağ omuzunun sakat olmasından daha kötü bir şey olamaz.. o omuz ameliyatlı ve kendisi servisteki istikrarsızlığını buna bağlıyor.. benim uğursuzluğum bulaşmazsa sharapova çok maç kazanır daha..

bir de sabine lisicki var tabii..rodinova ile oynarken ve 3. sette 6-5 geride iken , bir topta sakatlandı ve o top maçın son topu oldu.. kendisi yerden kalkamadı ve maalesef sedyelik oldu.. onun da hüngür hüngür ağladığını ve iç parçaladığını söylemeye gerek yok sanırım..


bayanlarda 2. tur bitti ve alt-üst tablolar birleşti.. ama çok fazla döküm olduğundan ortalık biraz toz duman..

erkeklerde dün gece roddick şov varmış..normaldir..

bugün nadal, clijsters, pennetta'nın maçlarına rastlarsam izlemeye çalışırım..

NOT: Ana Ivanovic , kötü sonuçlar ardından tenise ara verme kararı almış.. Umarım doğrusu budur..
 
Kırk yılda bir Türk tenisçisini izleyeceğim diye bekledim durdum ama maçı Eurosport2 yayınladı.Beni hayallerde suya düştü:(Artık Darısı diğer Grand Slamlerin başına.Daha genç bir tenisçi,onu ileride buralarda daha sık göreceğimize inanıyorum.Yolu açık olsun.
Bu arada Jankovic maçına baktım,Shvedova Jankovic'i yenerek beni mutlu etti.
Ah Dementieva Ah.İyiki bir favori gösterdik hemen elenmişsin.
Sharapova'nın da en önemli engellerinden biri kalkmış oldu.Bu formu devam ederse rahat final görür.

Bu arada Roger'in oyu altı olmuş.Hakikaten forumda gizli Federer hayranları var.Uğur bak Federer'e oy veren yok diyordun,şuan Nadal'ı geçmiş durumda:)
Yalnız ilginç olan elenmiş Ivanovic'e bir oy daha gelmiş olması,oy sayısı üç.=)
 
gerçekten kim clijsters müthiş bir geri dönüş yaptı.. dün gece de 3. tur maçını 62 dakikada kazandı ve 4. turda venus w. nin rakibi oldu.. umarım venus u yenmeyi başarır.. sharapova ile birlikte tuttuğum ism olan pennetta da formunun zirvesinde dolaşıyor..O da Wozniack ı sadece 52 dakikada dışarı itip Vera Zvonareva'nın rakibi oldu.. İkisi de çok formdalar.. Seribaşlarından Azarenka ve Vesnina da turnuva dışındalar.. Bu akşam 20.00 de M.Oudin-Sharapova maçı var ki kaçmaz..

Erkeklerde 2. tur tamamlandı.. Nadal 2. sette Kiefer'den bir darbe aldı ama daha sonra masaya yumruğunu vurup 3. tura çıktı..erkeklerde federer, murray, roddick, nadal şeklindeki 4 büyük favori daha zorlanmadılar bile. bunları durduracak gibi bir tenisçi de görünmüyor. herhalde klasik bir grand slam olacak.. erkeklerde yarı final maçları acayip olacak böyle giderse..
 
oudin dementieva dan sonra sharapovayı da eledi. 17 yaşındaki bu genç kız inanılmaz vuruşlar ve dünyanın 1 numarası safina nın gösteremediği soğukkanlılığı göstererek müthiş bir maç çıkardı ve forma giren sharapova ya dönüş biletini verdi. 4. turdaki rakibi ise gene bir rus: nadia petrova

erkeklerde verdasco-haas maçı da günün müthiş maçlarındandı. ilk seti kaybeden verdasco sonraki iki seti tie break le aldı servisini kırdırdığı 4. seti ise adeta dinlenerek seti haas hediye etti final setini alarak haas turnuva dışında bıraktı.

bugün izlemeye değer maçlar arasında hantuchova-serena, clijters-venus, nadal-almagro, maçları var
 
Bir günde üç favori raket.Bu sene Amerika açıkta elenen elenene. :?
Hadi Safina zaten beklenen bir sonuçtu ama Sharapova ve Roddick'e çok şaşırdım.Bir tek Safinanın maçını izledim özellikle yaptığı çift hatalarla kendi kendini yendi diyebiliriz.Diğer iki maç nasıl oldu bilmiyorum.
On yedi yaşındaki bir tenisçinin iyi bir görüntü sergileyen Dementieva ve Sharapova'yı arka arkaya yenmesi şans olmasa gerek.
Oudin-Petrova maçını merakla bekliyor olacağım.
 
oudin-sharapova maçını izledim.. sharapova, mayısta döndüğünden beri, o sağ omuzundaki problem nedeniyle servis problemleri yaşıyor.. etkili-kaliteli servis bir yana, çift hata yapmaktan kurtaramıyor kendini.. dün 7-8 kez servis kırmasına rağmen kendi servislerini alamayınca elendi.. çok yazık oldu.. çünkü safina'nın beklenen mağlubiyeti de geldi ve ana tablonun üst tarafı bomboş kaldı.. ouiden bu hırs,moralle petrova'yı da yener.. alta serena, venus, clisters ve pennetta birbirlerini yerlerken yukarıdan sürrpiz bir finalist gelecek.. bu finalistin kuznetsova olma ihtimali yüksek..roland garros gibi önü bomboş kaldı. iş kendisinde bitiyor..bugünku kim clijsters-venus maçı, kesinlikle günün maçı..

erkeklerde de roddick, marsel i eleyen isner e çok uzun bir maç sonunda teslim oldu..böylece ilk defa erkeklerde bir ağır top turnuva dışı kaldı..bu elenişle muhtemel bir djokovic-roddick çeyrek finali de oynanmayacak.. djokovic için avantaj olabilir.. bugün erkeklerde 3. tur bitiyor.. nadal ve murray korttalar..
 
Eurosport'da maçları sunan abimizi biliriz. Caner Eler adı. Sharapova maçına yorumu şöyle olmuş :)

Caner Eler' Alıntı:
teniste kazanmak için çığlık atmanın gerekmediğini sharapova'ya gösteren Melanie Oudin'e teşekkür ediyoruz. 3-6, 6-3, 7-5..
 
caner eler demişken Sabah'tan Esra Tüzün imzalı bilgiler verelim...
Caner Eler bu yıl Fransa bisiklet yarışında hastalıkla savaşan Lance Armstrong ve Alberto Contador'un kıyasıya rekabetini anlattı. En iyi o anlattı, çünkü o da yarışçılar gibi kanser savaşçısı. Basket oynarken 20 yaşında kemik kanseri oldu, 8 yıl ameliyatlarla bacağını kurtardı, koltuk değnekleri ile Türkiye'nin en iyi spor spikerlerinden oldu. Bu yıl Fransa'da vücuduna yayılan kanseri yendikten sonra yarışlara dönen Lance Armstrong'la Alberto Contador adlı bir İspanyol bisikletçi kıyasıya rekabet etti. Contador da beyninde damar tıkandığı nedeniyle uzun süre komada kalmış, hastane odasında Armstrong'un kitabını okuyarak hayata bağlanmıştı. Garip bir tesadüftür ki finali takım arkadaşı Armstrong'u geride bırakarak kazandı. Bu rekabeti Caner Eler'den başka kimse bu kadar iyi anlatamazdı. Çünkü o da bir kanser savaşçısı.

BASKETÇİYDİ
Eler, 20 yaşından beri koltuk değnekleri ile yürüyor. İTÜ'de başarılı bir basketbolcuyken bacağına saplanan ağrı ile kemik kanseri olduğunu öğrenmiş. "Bacağı kesilsin mi, yoksa kesilmeden tedavi edilebilir mi" tartışmaları sürerken o hasta yatağında Lance Armstrong'un kanserle savaş kitabını okumaya başlamış. Sonraki yıllar bacağından en uzunu 12, en kısası 5 saat süren sekiz ameliyat geçirmiş. Bacağının bir bölümüne protez takılmış, kemoterapiler, radyoterapiler, büyük ağrılar derken sekiz yıl geçmiş. Kemik kanseri en ağrılı ve en zorlu kanserlerden biri olarak biliniyor. Yatağında ansiklopediler bitirmiş. Hastalığıyla ilgili her iyi haberden sonra kendisine ödül olarak verdiği tatillerde Fransa, Almanya, Belçika derken Avrupa'yı koltuk değneklerine aldırmadan dolaşmış. Saint Benoit mezunu Eler, hastalığı nedeniyle üniversite eğitimine ara vermiş, bu arada İngilizce ve Fransızcasına İtalyanca ve İspanyolcayı eklemiş.

'ÖNCE İSYAN ETTİM'
Kemoterapi seanslarının bitimine doğru üç yıl önce Eurosport'a başvurmuş. CV'si nedeniyle çağrıldığında koltuk değnekleriyle onu karşılarında görünce şaşırmışlar. Ancak sporun her dalına meraklı olduğu için çalışmaya başlamış. Atletizm, bisiklet, yüzme, çim hokeyi, tenis gibi pek çok spor dalı ile ilgileniyor. "Futbol da var tabii" diyor. Kanserle uzun süre savaşan spor spikerlerinin duayeni Kenan Onuk'un örnek aldığı isimlerden biri olduğunu söylüyor. Ses eğitimi almamış ancak müthiş dedikleri hafızasına güvenerek spikerliğe başladığını söylüyor. Fransa bisiklet turunu anlattıktan sonra pek çok mail aldığını insanların ona "Hangi bisikleti alayım" diye sorduğunu söylüyor. O bisiklete binemiyor...

işte zorlukların üzerinden ne kadar iyi gelinebildiğine bir örnek daha caner eler, nefis yorumları ve ilginç bilgileriyle kanalında, sesini duyamazsam merak ettiğim ender spikerlerden
 
Ayrıca kendisi GALATASARAYLIDIR.Daha ne olsun.
Önceden hiç izlemediğim halde o anlattığı için azda olsa oturup Fransa bisiklet turunu izledim,benim gibi birçok kişiye izlettirdiğine eminim.

Neyse konu dışına fazla çıkmadan konuya dönersek Caner Eler güzel söylemiş.Sadece Sharapova değil çoğu bayan tenisçinin maçı çığlık çığlığa geçiyor.Valla bayanların maçını izlerken bazen yorulduğumu hissediyorum:)Her vuruşta,her puan alındığında bir çığlık,yumruk sıkma,rakibe sert bir şekilde bakma vs.Önemli bir puan alınınca makul bir davranış ama çoğu olur olmaz her puanda bu tarz hareketleri yapıyor.Rakip bundan ister istemez etkilenir.Şahsen ben oyuncu olsam rakibimin ikide bir çığlık atmasından rahatsız olurdum,özellikle de gerideysem o çığlıklar sinirimi bozardı.
 
Seviyorum şu geri dönüşleri. Eskiden sevmediğim tenisçiler, geri dönünce birden takdirimi kazanıyor. Kim Clijsters bugün Venüs'ü yenerek Eurosport spikerlerinin dediği gibi "Peri Masalını" gerçekleştirmeye devam etti. İnanılmaz teknikti her zaman ve hala da öyle. daha da hızlanmış. Hamilelik yaramış. Venüs'ü başkası elese üzülürdüm (hoş başkası eler miydi zor) ama Kim eleyince üzülmedim. Son set inanılmaz oldu, güç gösterisi idi resmen. Ufukta yarı final Clijsters-Serena gözüküyor ki o maçta müthiş geçer. Serena kardeşinin intikamını da alır kanımca.

Erkeklerde sevdiğim adamlar elendi Roddick, Blake. Kim alırsa alsın.

Ayrıca Justin Henin a geri dönecekmiş. Williams'lara karşı Belçikalılar. İzlemek için artık son 2-3 yılımız.
 
bayanlarda tablonun alt tarafındaki 4. tur maçalrı oynandı.. clijsters , venus ü 2-1 geçti ama ilginç olan set skorları.. 6-0 / 0-6 / 6-4... İlk 2 set tam dominasyon oldu.. Clijsters yürümeye devam ediyor.. Na Li de dişine göre bir rakip.. Onu da bir şekil yenecektir..

Müthiş formda olan Pennetta ve Serena da maçlarını kazanıp birbirlerine rakip oldular.. Pennetta bu kadar iyi oynarken Serena ya yenilip elenirse çok yazık olacak.. Biraz da şans lazım. Tablonun üst tarafında olsa, bu formuyla garanti final oynardı.. Yine de kalbimiz Flavia Pennetta ile.. Bugün tablonun üst tarafı 4. tur maçları var. Sırasıyla Dementieva ve Sharapova'yı yenen Oudin, bu kez başka bir rus Petrova'ya karşı..

erkeklerde nadal yine set vermeden kazandı.. beklediğimden iyi gidiyor.. şimdiki rakibi, bela tenisçilerden monfils.. nadal bu maçı kazanırsa zaten yarı finale garanti kalır bence ki başarılı olmuş sayılır şu durumda.. erkeklerde bir kaç seri başının elenmesiyle 4. tur da yine ağır favorili maçlara sahne olacak.. hala yollar kesişmedi..çeyrek finaller sert olacak ama asıl maçar yarı finalde.. ufukta murray-nadal / federer-djokovic yarı finalleri göründü bile..
 
Dünkü Venüs-Clijsters maçını izleyince "Clijsters iyiki geri dönmüşsün" dedim.
Beklediğim gibi çok güzel maç bir oldu.Gerçi ilk iki set ne olduğunu idrak edemeden bitti.İlk sete Clijsters rüzgar gibi başladı,ikinci sette belki ilk setteki skorunda etkisiyle Clijsters'a bir haller oldu,öyle olunca ikinci sette Venüs rüzgar gibi esti.Son set müthişti.Kaç yıl tenise ara verip,bu arada çoluk çocukla uğraştıktan sonra geri dönüp daha doğru düzgün maç bile yapmadan bir Grand Slamda Venüs'ü yenebilmek gerçekten müthiş bir olay.
Hadi Henin sıra sende.Sende geri dönde bayanlar tenisine çekişme ve kalite gelsin.Bu ortamda Grand Slamleri domine eden Williamsların ve nispeten Rusların egemenliği sona ersin.
........
Murray'ın tarafında herkes Murray-Nadal yarı finali bekliyor,ama bence Del Petro'yu da unutmamak gerek.Bu iki isimden birinin yerinde olma ihtimali yüksek.
Dün onun maçına da baktım biraz.Rakibi delinin tekiydi.O adamı Federer ile aynı kortta hayal bile edemiyorum,iki zıt karakter.Elinde olsa aldığı her puandan sonra havai fişek patlatacak.Hopluyor,zıplıyor,geliyor fileyi öpüyor,seyirciye kendini alkışlatıyor vs.Avusturya Davis Cup takımına diğer Avusturyalı tenisçiler onun girmesini istememişler,o girerse biz çıkarız demişler.
 
Emel Dizili' Alıntı:
Hadi Henin sıra sende.Sende geri dönde bayanlar tenisine çekişme ve kalite gelsin.Bu ortamda Grand Slamleri domine eden Williamsların ve nispeten Rusların egemenliği sona ersin.

biraz çekişkide kalsamda aynı fikirdeyim, sadece grand slamlarda ortaya çıkıp fizik güçleriyle piyasa yapan williamslar yerine justin ve kim gibi soğuk kanlılığıyla onları dize getirecek isimler tekrar ortaya çıkmalı. dün venus çığlıklardan gırtlağını yırtacak nerdeyse ama clijters dan ses çıkmıyor nerdeyse. Galiba bayanlar içinde ses çıkarmadan oynayan ender isimlerden clijters.
çelişki de kaldığım yer ise bu isimler geri dönerse genç yeteneklerin ortaya çıkıp isim yapması biraz daha zor olur.

dün dikkatimi çekti clijters sanki matt damon a benziyor yada ben benzettim :)

Emel Dizili' Alıntı:
...
Rakibi delinin tekiydi.O adamı Federer ile aynı kortta hayal bile edemiyorum,iki zıt karakter.Elinde olsa aldığı her puandan sonra havai fişek patlatacak.Hopluyor,zıplıyor,geliyor fileyi öpüyor,seyirciye kendini alkışlatıyor vs.Avusturya Davis Cup takımına diğer Avusturyalı tenisçiler onun girmesini istememişler,o girerse biz çıkarız demişler.

adam benimde dikkatimi çekti hiç uyarı falanda vermiyorlar tam bir şovmen yada soytarı. cins cins hareketleri var, keşke caner anlatsaydı o maçı hakkında neler diyecekti çok merak ediyorum.
federer değil de novak la maç yaptıracaksın onları, novak zaten moral bozup sinirlenmek, raket kırmak için bahane arıyor. bu adamla bir maç yapsalarda keyifle izlesek


kortta dikkatimi bir şey dün. hakemin arka tarafında elinde bir tür cisim tutan adamın biri oturuyor ve top nereye giderse o tarafa çeviriyor. önce kamera sandım ama kamera hakemin altında sabit ve otomatik olarak kontrol ediliyor. mikrofon desem oyun esnasında kime mikrofon tutacak, yada o kadar uzaktan sesi nasıl net alacak, alacak kadar iyi diyelim rüzgarın sesini de duymamız gerekir o zaman, son ihtimal hız radarı gibi bir şey olabileceğini düşündüm. servisin yada şutun hızını ölçmek için ama o da öyle zırt pırt oynatılmaz ki. velhasıl işin içinden çıkamadım. var mı fikri olan?

görmeyenler için adam hakemin arkasında, sandalyede oturuyor, her kortta var, oyun esnasında daha rahat farkedersiniz hakemin arkasında hareket halinde olan tek o var
 
Emel Dizili' Alıntı:
.Rakibi delinin tekiydi.O adamı Federer ile aynı kortta hayal bile edemiyorum,iki zıt karakter.Elinde olsa aldığı her puandan sonra havai fişek patlatacak.Hopluyor,zıplıyor,geliyor fileyi öpüyor,seyirciye kendini alkışlatıyor vs.Avusturya Davis Cup takımına diğer Avusturyalı tenisçiler onun girmesini istememişler,o girerse biz çıkarız demişler.

emelcim, eğer rastlarsan radek stepanek'in maçını izlemeni de tavsiye ederim.. bahsettiğiniz arkadaşı tanımam ama radek de normal değildir..
 
Keşke geri dönse Emelcim.. Aslında Tenisi bir bakıma Justin ile sevdim.. O bıraktıktan sonra bayanlar da tuttuğum kimse yok.. Bazen eserse Williams kardeşler o kadar.. :)
 
Emre Yuksel' Alıntı:
emelcim, eğer rastlarsan radek stepanek'in maçını izlemeni de tavsiye ederim.. bahsettiğiniz arkadaşı tanımam ama radek de normal değildir..
Emre abi maçını hiç izlemedim ama denk gelirsem bu tavsiye üzerine izlerim.Onunla ilgili şöyle bir resim görmüştüm.Yalnız izlerken korkabilirim:)
stepanek.jpg
 

Üst