Amerika Açık 2009 (Anket Güncellendi)

Amerika Açığı Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    21
bugün yensede yenilsende de Galatasaray-Beşiktaş ve basketbol maçı konuşuldu. Program arasında Nadal ve Federer'in bugüne kadar oynadığı maçlardan en güzel vuruşların olduğu bir klip yayınladılar ki, bu iki ismin olduğu bir zamanda yaşadığım için ne kadar şanslı olduğumu düşündüm. İyiki Federer ve Nadal var, Federer'siz Nadal'ın; Nadal'sız Federer'in hiç bir tadı yok. Bunu bir kez daha anladım. Ayrıca saha içinde birbirleriyle bu kadar ezeli ve müthiş bir rekabete giren iki insan, saha dışında nasıl bu kadar iyi arkadaş olabilir bu da ayrı bir konu. Sanki o mücadele, o yumruk şovlar onlardan çıkmamış abi kardeş maç izlemeye gelmişler. Umarım Amerika Açık ta da bu iki isimle oluşan bir final izleriz...
 
Nadal sonunda maçı tamamlayabildi. Yarı finalde Del Potro-Nadal mücadelesi izleyeceğiz. Novak-Roger maçına oranla daha kolay bir eşleşme gibi görünüyor. Beklenen final adımına iki isimde bir ayaklarıyla bastı sayılır. Bakalım havalar müsade edip, maçlar yarım kalmadan bitebilecek mi?
 
Gökce Başaran' Alıntı:
Serena büyüksün !

Hemde ne büyüklük?

Kim onun yüzünden finale çıkma sevincini bile tam yaşayamadı.
Clijsters için söylenecek söz yok.İki buçuk sene tenise ara verdikten sonra bir Grand Slam'da önce Venüs'ü sonra Serena'yı yenip finale çıkıyor.Eğer şampiyon da olursa bildiğim kadarıyla iki Williams kardeşi de eleyerek şampiyon olan ikinci isim,ikinci Belçikalı olacak.Tahminim Kim rahat bir şekilde Wozniacki'yi yenip şampiyon olur.
 
günlerdir serena'yı yenecek diye beklediğim clijsters-serena w. maçı dün gece sahur seansındaydı..kaliteli bir tenis-çekişmeli bir maç oldu..clijsters ilk seti 6-4 aldı.. ikinci sette 6-5 öndeyken ve serena servis atarken skor 15-40 dı. Yani iki kere maç puanı için servis karşılıyordu.. bu esnada ayak hatası yaptı ( servis atarken çizgiye basmak ) ve yoğun itirazlar sonrası puan cezası ile maç bitti..

Tv deki açıdan ayak hatası olup olmadığı belli olmuyor..Yalnız Serena'nın bir sprocunun bir hakeme davranma sınırlarını çok aşarak itiraz ettiğini gördük.. yanına kadar gidip, raketi yüzüne sallayarak uzun uzun bağırdı.. sonrası turnuva komiseri geldi, orada bir dolaplar döndü ve serena elendi..

Bu maçı Serena zaten kaybetmek üzereydi.. Bence burada tüm sinir,stresini boşlatmakla kalmadı, rakibinin başarısına da gölge düşürdü.. dediğim gibi belki de haklıdır ama olayı puan cezası almaya kadar götürmesi hataydı. kendini kontrol etmesi beklenirdi.. gitti clijsters ın elini sıktı.. clijsters hiç bir kutlama, sevinç gösterisi yapmadı.. hatta finalist diye anons edildiğinde ayağa kalkıp tribünleri de selamlamadı..

Çok güzel, kaliteli bir maç , bir ayak hatasının gölgesinde kaldı.. Tabii şöyle bir mesaj var Serena'ya.. Artık öyle bütün sene yatıp, sadece grand slamleri kazanarak gemiyi yürütmek yok.. artık karşısında safina yok.. clijtsres döndü, sharapova hızla geliyor ve justin in de geleceği söyleniyor.. wta de artık bir çıta yükselmesi yaşanacaktır..

clijsters için söyleyecek bir şey yok..uzun bir ara.. turnuvaya wild card ile katılıyor ve finalist.. finalin de büyük favorisi.. rakibi wozniacki olacak...

yağmur muhalefeti olmazsa ve değişiklik yapılmazsa program şöyle bugün;

19.00 nadal -del potro
23.30 federer-djokovic
arkasından clijsters-wozniacki ( final)
 
maç sonrası baın toplantısı.. serena olayı kabullenmiş görünüyor..


Q. To the best of your knowledge, what did you say to the lineswoman out there?
SERENA WILLIAMS: Well, I said something that I guess they gave me a point penalty. Unfortunately it was on match point.

Q. What did you say?
SERENA WILLIAMS: What did I say? You didn't hear? Oh.
 
Böyle olaylar hep oldu, hep olacak. Bir şekilde isyan koyması lazımdı. Hakemde ayak hatası verince patladı. Normal. Kanı kaynıyan biri Serena. O hırsı, isyanı olmadan oynadığı bir turnuva geçirmedi Grand Slam bazında. O yüzden efsanedir zaten. Kuşkusuz son 10 yılına damga vurmuştur tek başına Serena. Bu 10 yıllık süreçte baş "düşmanlarından" birinin tenise dönüp onu elemeye bu kadar yaklaşması ve dominant bir oyun oynması (Serena karşı dünyada kaç kişi bunu yapabiir?) isyan ettirmiştir tabi. Safina olaylarına hiç girmiyorum bile. Elendikten sonra Safina bu turnuvada da 1 numarayı herşeyden çok istediğine eminim Serena'nın. O yüzden olağan karşılıyorum bu tutumıunu ve büyüksün Serena diyorum tekrardan.

Kim'in de hiçbirşeyine gölge düşmemiştir. Son 10 gündür o konuşuluyordu zaten, muhtemelen de şampiyon olacak. Serena'ı, Venüs'ü aynı turnuva da geçip şampiyon.. Gölgelerin gücü adına.
 
kanı kaynamak diye bir bahane varsa, emre belözoğlu'nun her yaptığı normal.. kanının kaynması var, bir de sporcu kültürü,ahlakı , duruşu var ki bu spor tenis.. tam bir aristokrat sporu, gelenek sporu.. bir puana itiraz etmek için kendini kontrol edemeyip karşı sahaya geçti diye fransız seyircisi 5 dakika içinde martina hingis i asmadı mı.. kızı ağlayarak kaçırmadılar mı.. eğer sporcuysan, yani sporcu gibi sporcuysan öfkeni kontrol etmeni bileceksin..

gölge düşmedi mi ? inan bir yumruğunu sıkmak, tribündeki ekibine el sallamak, belki ölen babasının hatrına tenise döndüğünden bir kaç kelam etmek, ismi anons edildiğinde tribünleri selamlamak isterdi ama olmadı. herkes serena nın şovunu konuşuyor şimdi.. tsn isimli kanal dudaklarını okutmuş.. hakeme 10 kere "you dont know f..king " demiş.. inkar da etmiyor..

bu kanı kaynamaksa ben sporcuların kanının kaynamamasını tercih eden taraftayım.. bu yazdıklarımın serena'yı zerre kadar sevmememle hiç alakası yok..

bence her sporsever böyle serenaların, emre belözoğluların , pau gasol ların karşısında olmalıdır..
 
Valla Emre, Emre Belözoğlu konusu farklı bir konu, Serena williams farklı bir konu. Martina Hingis maçını hatırlarım o zaman Martina Hingis'e gıcık olmuştum. Ama artık bu konulara daha farklı tarzda yaklaşıyorum. Serena'ı çok severim, Kim'i de artık seviyorum. Finale cıktığına da çok sevindim. Ama bunlar olağan şeyler. Öfkkeni kontrol edemezsin elenirsin, bitti. Öfkesini kontrol edemediği için bir Efsane olabilecek Safin sıradan bir adam olmuştur. O nedenle benim görüşüm bazı maçlarda bunların yaşanması normal. Serena'nın kaç tane örneğini verebilirsin ki bana. Böyle biri değil Serena. Çok yaptığını hatırlamam bunları. Konum, kiminle oynadığı, stres... Bunların hepsi etken. Sen beğenmezsin hareketini, ben de beğenmem ama sen olağan karşılamazsın ben olağan akrşılarım. Bakış açısı yada ikimizin farklı tarzda insan olmasındandır. Bu yüzden tartışmaya değmez.

Kim konusunda haklısın belki ama olay Kim-Serena olayı değildi. Serena ve diğer etkenler sonucunda doğpan bir durumdıu. Finali alırsa güzel bir konuşma yapacağına da eminim.
 
Emre Yuksel' Alıntı:
kanı kaynamak diye bir bahane varsa, emre belözoğlu'nun her yaptığı normal
Emre abi Emre Belözoğlu örneği çok uç örnek olmuş yahu.Kimi benzetirsek biraz haksızlık etmiş oluruz.
Tenis sporu ile ilgili söylediklerine katılıyorum.Herkes bir karakterde olmaz ama tenise asil ve spor ahlakı olan oyuncular daha çok yakışıyor.

Bu arada erkekler finali hangi gün oynanacak acaba?

Serena Williams'a yakışmadı
Kim Clijsters'la oynadığı yarı final mücadelesinde ayak hatasını tespit eden çizgi hakemine küfürler sallayan Serena Williams'ın hareketleri tenise hiç yakışmadı...

2001 Amerika Açık'ta Lleyton Hewitt'in, James Blake ile oynadığı maçta ayak hatasını tespit eden siyahi çizgi hakemine ırkçı suçlamalarda bulunup, "Bu hakemi korttan çıkarmanızı istiyorum" sözleri hala hafızalarda.

8 yıl sonra bu kez bayanlar yarı finalinde benzer bir durum tenisseverlerin neredeyse kanını dondurdu.

Serena Williams, ayak hatasını bildiren çizgi hakemini, binlerce seyircinin önünde çocuk gibi azarladı.

11 Grand Slam şampiyonunun, "Benim kim olduğumu biliyor musun? Tanrı şahidim olsun ki bu topu alır, boğazına sokarım" diye bağırması başlı başına bir skandaldı.

Sonuçta soğukkanlılığını kaybedip, çizgi hakemine sürekli küfürler savuran Serena Williams bu davranışının bedelini maçı kaybederek ödedi.

Kortun karşı tarafında olan biteni şaşkınlıkla izleyen Kim Clijsters, maçı kazandığını öğrendiğinde bile sevinemedi ve yaklaşık 4 yıldır başarıya aç tenisçinin hevesi kursağında kaldı.

Oysa ki Serena kariyerinde birçok kez maç puanlarını çevirip üst turlara yükselmişti. Son olarak, Dementieva'yı Wimbledon yarı finalinde maç puanını çevirdikten sonra mağlup etmiş, Rus tenisçi büyük üzüntü duymasına rağmen rakibini centilmence tebrik etmişti.

Yine son dönemde Dinara Safina'nın 1. sırada bulunmasını sorgulayıp, iddialı, bir o kadar da kendinden emin konuşan Serena Williams, bu hareketiyle 1 numara hayallerini de bir başka bahara erteledi.

Kısacası bu sabah, son aylarda yaptıklarıyla gündemden düşmeyen Serena'nın, ablası Venus Williams'tan halen öğreneceği çok şeyin olduğu tüm gerçekliğiyle ortaya çıktı.
 
Yıllardır bu sporu yapan birinin kabulenemeyip turnuvanın başrole geçmiş olmasının ardında söylenecek tek şey var 'AYIP'.

Serena'da olsa Federer'de olsa bu davranışın adı 'AYIP'tır.
 
veeeee Nadal da elenir.Del Potro tahminimde beni yanıltmadı,hislerim nasılsa doğruları söylemiş,bu günün tarihini bir kenara not etmem lazım:)

Beklediğim bir Del Potro vardı,ama karşısında da çok etkisiz bir Nadal olduğunu söyleyebiliriz,yalnız bu Del Potro'nun oyununu,başarısını gölgelememeli.Çünkü aynı şeyi bir bakıma Roland Garros'ta Federer'e de yapmıştı,onu baya bir zorlamıştı.O maçta Federer iyi bir servisçi olduğundan kendi oyunlarını rahat alıyordu,ama Nadal kendi servislerine de tutunamadı.Sadece altı oyun alabildi.Birde Del Potro'nun rakibi gıcık edecek bir özelliği; kendi servis oyununda 0-30 geriye düşüyor,tam servis kırma puanı verecek derken oyunu alıveriyor.Roland Garros yarı finalinde aynı şeyi devamlı yapmıştı.
Tebrik ediyorum Del Potro'yu.Sevdiğim bir tenisçi yalnız kısa kollu giyerse daha çok seveceğim,gözümde daha iyi bir yer edecek:)

Eğer Del Potro böyle giderse ve kendini biraz daha geliştirirse,özellikle de toprak kortta gelecekte Nadal'ın başını çok ağrıtabilir.Zaten diğer zeminlerde başka isimler onu zorlayabiliyor ama toprakta rakipsiz gibi görünürken altan altan onu zorlayacak yeni isimler geliyor.
Neyse istediğim finale az kaldı.
GO ROGER.
 
nadal, maçın hiç bir yerinde kazanacak bir oyun oynayamadı..bir çok kez yaklaşmasına rağmen bir kez bile servis kıramadı.. del potro bileğinin ve servisinin hakkıyla kazandı.. tüm boca juniors camiasını sevince boğdu hasta bir boca taraftarı olarak.. resimdeki diğer şahsiyet, boca nın forveti martin palermo...

http://i43.tinypic.com/2n9c0v8.jpg
 
Emre Yuksel' Alıntı:
nadal, maçın hiç bir yerinde kazanacak bir oyun oynayamadı..bir çok kez yaklaşmasına rağmen bir kez bile servis kıramadı.. del potro bileğinin ve servisinin hakkıyla kazandı.. tüm boca juniors camiasını sevince boğdu hasta bir boca taraftarı olarak.. resimdeki diğer şahsiyet, boca nın forveti martin palermo...

http://i43.tinypic.com/2n9c0v8.jpg
Bu arada Martin de eski bir tenişçiymiş juni0rlarda arjantin şambiy0nluğu varmıi,hatta tenisde arjantini milli seviyede temsil etmiş gençlerde falan filan ne salladım heee raket tutuşa bak hayatında raket görmedinmi adam kavra şöyle avucunda bi
 
eser bey, avatarlarınıza olan hayranlığım, size olan hayranlığımı geçti..

federer-djokovic maçını izlemedim ama maç herşeyiyle normal bitmiş gibi.. djokovic elinden geleni yapmış, sonuna kadar kasmış ama yetmemiş görüntüsü var.. normaldir.. federer böyle bir şey..

bayanlar finalinin de ancak ilk yarısını izleyebildim.. clijsters tam ritmini bulamamıştı.. nerdeyse bütün backhand leri filede kaldı.. servisleri kırıldı.. ama kendisini 6-5 öne geçiren oyunu çok zor bir şekilde kazandıktan sonra çok kolay servis kırdı.. ikinci sette de işler yoluna girmiş herhalde..

clijsters sonuna kadar haketti.. hikayesi olan bir turnuva oldu.. clijsters ın dönüş turnuvası olarak anılacaktır.. wozniacki de ondan geri kalmadı.. m.oudin ana tablonun üst tarafını temizleyip , sonra da intihar edince güzel bir yol açılmıştı. oradan iyi yürüdü.

ayrıca clijters in kızının da tribünde olduğunu gördük..

http://4.bp.blogspot.com/_eJHSLDU4HTE/S ... ters12.jpg

böyle sahnelere bayan tenisinde çok nadir rastlanıyor.. genelde kariyerleri bittikten sonra çocuk yapmayı tercih ediyorlar doğal olarak..

erkekler finalinin başlama saati değişiklik olmazsa tsi 23.00 bu gece. son maç..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
eser bey, avatarlarınıza olan hayranlığım, size olan hayranlığımı geçti..

federer-djokovic maçını izlemedim ama maç herşeyiyle normal bitmiş gibi..

Normal bitti ama pek normal başlamadı. Novak ilk sette oyun 5-5 durumda 40-30 novak lehineydi. Novak'ın attığı servise Federer dokunamadı bile. Çizgi hakemi sesini çıkarmadı top içerde olduğu için ama orta hakem dışarda dedi. Bunun üzerine Novak'la hakem tartışmaya başladı. Şahin gözüyle görüldü ki top çok net bir şekilde içerde. Novak hakeme öpücük gönderdi -bu da sana kapak olsun gibilerinden- Hakemde sayıyı Federer'e verdi. O saatten sonra; o âna kadar oynayan Novak gitti yerine bambaşka bir Novak geldi. Moral ve istek kalmamış bir şekilde devam etti. Seyirciler bile Novak'tan yana olmuştu haksız karar karşısında ama Novak'ta aynı Safina'lar gibi. Bir kere moral gitti mi bir daha kendine gelemiyor.

Federer'in maçtan önce röportajını izledim. Almancası ingilizcesinden daha iyiymiş. Eşiyle tanışmalarını anlattı, hiç bir başarısı yokmuş tanıştıklarında. Bana çok şey öğretti dedi eşi için. Önceden maçtan yada antremandan sonra dışarıya çıkıp neler yapacağımı planlardım şimdi ikizlerin bezlerini değiştirmek daha zevkli geliyor diyor.

Gelelim Nadal'a. Ama bu başka bir Nadal. Böyle bir Nadal'ı ilkkez Madrid'de görmüştüm ikinci kez de dün. Bu kadar silik oynayan bir Nadal'ın maçı kazanamayacağını anlamıştım. Hele ilk sette servis attıktan sonra acıdan kıvrılıp yere çökünce "tamam" dedim "bu iş buraya kadar" Hep, Del Porto'nun oyunu konuşuluyor ama karşısında Nadal'ın sadece bedeni vardı. (İlk sette oyun 4-1 iken Nadal'ın basit hatası 8, çift hatası 4 tü. Böyle bir istatistik bu güne kadar görülmemiş bir durum.)Murray bile "Sakat bir Nadal'ı yenmektense, sağlıklı bir Nadal'ı yenmeyi tercih ederim" demişti. Rakibini aşağılayan bir Del Potro'dan böyle bir açıklama beklemek yalan olur sanırım.

Nadal verdiği arada büyük değişimler yaşamış tiklerinden kurtulmak gibi. Diğer bir değişimde şortunda olmuş. Eskisi kadar uzun giymiyor şortunu. Bu değişimler Nadal'a yaramamış, ben uyarımı yapayım burdan: Hazır sezon bitmişken adamakılıı bir tedavi ol ve servislerini geliştir, oyunu savunma yaparak değilde saldırarak kazan. Ne demişler "en iyi savunma, hücumdur". Ayrıca (Emel'in tabiriyle "oranı buranı çekiştirmeye devam et" :p) Biz seni uzun şortun ve çekiştirmelerinle sevdik.

Not: Bu yazıyı yazarken öğrendiğim haber şu: Dünkü maçata Nadal'ın karın kaslarında yırtık oluştuğu tesbit edilmiş. En az bir ay kortlardan uzak kalacak deniliyor şimdilik.
Bu durumda maçı yarıda bırakmayı bırakın, doktor molası vermeden bile bir maçı bitirmesi takdir edilecek bir durum. Umarım bir an önce eski Nadal'ı görürüz. Eğer düzelmezse tenis dünyası büyük bir yıldızını kaybedecek. (Diğer bir deyişle ortalık Federer'e kalacak, Nadal'sız kırdığı rekorların yanına kimse yanaşamayacak haliyle.)

Finali izlemeye gerek bile yok aslında Federer'in yeni rekorunu şimdiden yazmaya başlayabiliriz..
 
nadal, hemen ispanya'ya dönüp doktoruna görüneceğini söyledi.. fernando gonzalez maçında hissetmeye başlamış acıları.. hatta o maçta servis atarak ısınırlarken gonzalez in bir topu sekip karnına çarpmış.. o anda da büyük bir tepki verdiği söyleniyor nadalın. yani acıyı hissetmek anlamında bir tepki..

karın kaslarında yine yırtık var.. bence bundan sonraki ıvır zıvır turnuvaları pas geçip ocak ayına hazırlanmalı.. australian open a ve ona hazırlık turnuvalarına kadar tedavi olmak için 2-3 aylık bir vakti olacak.. kariyerini kaybetme tehlikesi olduğunu söyleyenler bile var..tam iyileşmeden oynamak mantıksız.. nadal , us open da yarı final oynasa ne olur, oynamasa ne olur.. onu tatmin edecek tek şey şampiyon olmaktır bundan sonra.. koleksiyonunda eksik tek parça da us open olmaya devam ediyor..
 
Bayanlar finalini tam izleyemedim,şampiyonluğu sonuna kadar hak eden isim şampiyon oldu.Tebrik ediyoruz Clijsters'ı,müthiş bir başarı,müthiş bir geri dönüş.Belki bu Henin'in iştahını açar ve oda geri döner,dönmesini dört gözle bekliyorum.

Federer maçınının tamamını izledim.Hakem hataları oldu elbette ama her şekilde Federer'in yeneceği bir maçtı.Novak iyi mücadele etti ama Federer'i yenmek için çok daha fazlası gerekiyor,zaten bunuda birtek Nadal yapabiliyor birde 2008 de Novak bir kez yapabilmişti.Roger bütün övgü dolu sözleri tükettiği için birşey söyleyemez hale geldik, yalnız spikerin sözü güzeldi.Federer topu dışarı atınca "oda bir insan robot değil",hemen sonrasında kazandığı puandan sonra"bu cümle üzerinde biraz daha düşünmem lazım.":)
Birde o puan neydi yahu: :shock:
Videosu:
http://www.tenishaber.com/haber.php?haber_id=1750
Normal bitti ama pek normal başlamadı. Novak ilk sette oyun 5-5 durumda 40-30 novak lehineydi. Novak'ın attığı servise Federer dokunamadı bile. Çizgi hakemi sesini çıkarmadı top içerde olduğu için ama orta hakem dışarda dedi. Bunun üzerine Novak'la hakem tartışmaya başladı. Şahin gözüyle görüldü ki top çok net bir şekilde içerde. Novak hakeme öpücük gönderdi -bu da sana kapak olsun gibilerinden- Hakemde sayıyı Federer'e verdi. O saatten sonra; o âna kadar oynayan Novak gitti yerine bambaşka bir Novak geldi. Moral ve istek kalmamış bir şekilde devam etti. Seyirciler bile Novak'tan yana olmuştu haksız karar karşısında ama Novak'ta aynı Safina'lar gibi. Bir kere moral gitti mi bir daha kendine gelemiyor.
Orada sayıyı Federer'e vermedi,sadece topun içeride çıkmasından sonra Novak lehine ace olarak kabul edilmesi gerkirken,puan gereksiz yere tekrar edildi.Ben böyle gördüm.

Ben güzel bir final bekliyorum,Nadal olmadan da güzel finaller olabildiğini Wimbledon'da gördük.
 
Nadal'ın sakatlıktan sonra eski Nadal olmadığı hep görülüyordu. Ve bu durum devam etti. Ara ara sakatlığı da nüksetti. Umarım bunu atlatır ve eski günlerine geri döner. Çünkü Nadal'ı böyle görmeye alışık değilim. Tenis tarihinin en inatçı adamlarından birini böyle görmek üzüyor.

Diğer tarafta ise Del Potro benim beğendiğim tenisçilerden biri. Roland Garros'daydı sanırım Federer ile iyi bir maç çıkarmıştı. Maçı kazanabilecek seviyeye getirmesine rağmen olmamıştı. US Open tabi daha farklı bir ortam. Federer'in avantajlı olduğu da aşikar...
 

Üst