Amerika Açık 2009 (Anket Güncellendi)

Amerika Açığı Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    21
Re: Amerika Açık 2009

cincinati de alınan sonuçlar;

jankovic- bammer. 6-0 / 6-3
pennetta-hantuchova. 6-3 / 6-3
safina- clijsters. 6-2 / 7-5
dementieva - wozniacki. 6-2 / 6-1

yarı final eşleşmeleri;

safina-pennetta
jankovic-dementieva


erkeklerde ise kanada'da çok önemli bir turnuva devam ediyor..Montreal turnuvasında çeyrek final maçları oynandı.. Nadal ve Federer elendiler.. sonuçlar;

tsonga- federer: 7-6 / 1-6 / 7-6
roddick- djokovic: 6-4 / 7-6
del potro - nadal: 7-6 / 6-1
murray- davydenko: 6-2 / 6-4

eşleşmeler;

tsonga-murray
roddick-del potro

nadal'ın olduğu yerde imkansız yok denir ama bu sene Nadal ın US OPEN da çok fazla gidemeyeceği belli oluyor.. Sakatlığı ve verdiği ara onu geri bıraktı.. Federer nasıl yenildi bilmiyoruz ama Roddick'in Djokovic i yenmesi Wimbledon moralinin ve formunun devam ettiğini gösteriyor.. Roddick kendi evinde ve en iyi topunu oynadığı sert zeminde yine sonuna kadar gşdeceğe benziyor.. Murray ve Del Potro da önemli rakipleri yenmişler..
 
Re: Amerika Açık 2009

Emre Yuksel' Alıntı:
Federer nasıl yenildi bilmiyoruz ...

federer ilk seti 7-6 kaybetti ikinci seti 6-1 aldı son sette 4-0 öndeydi maçın en fazla 10 dakikası var diye düşünürken tsonga müthiş bir geri dönüş yaptı federer in arka arkaya 2 servisini kırdı ve 5-4 öne geçti bir anda. bu oyunda 3 kez maç puanını kullanamadı tsonga ve maç tie breake gitti. federer çift hatayla maçı bitirince tie breakte, ilk setteki tie break gibi 7-3 tsonga aldı maçı.
 
Re: Amerika Açık 2009

Halil İbrahim' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":pxwqxeqe] Federer nasıl yenildi bilmiyoruz ...

federer ilk seti 7-6 kaybetti ikinci seti 6-1 aldı son sette 4-0 öndeydi maçın en fazla 10 dakikası var diye düşünürken tsonga müthiş bir geri dönüş yaptı federer in arka arkaya 2 servisini kırdı ve 5-4 öne geçti bir anda. bu oyunda 3 kez maç puanını kullanamadı tsonga ve maç tie breake gitti. federer çift hatayla maçı bitirince tie breakte, ilk setteki tie break gibi 7-3 tsonga aldı maçı.[/quote:pxwqxeqe]

Bu maç arada gördüğümüz,özelikle de bu tarz maçlarda gördüğümüz Federer sapıtmalarından biriydi işte. Çoluktu çocuktu derken Federer iyi dağılmış.=)
Grand Slamlerde genelde 5-1den gelir maç alır böyle maçlarda 5-1 den maç verir.FEDERER işte : )
.....................

Murray bugün Tsonga'yı elerse sanırım iki numaranın yeni sahibi olacakmış.Bu şansı Djokovic birkaç kez yakalamıştı ama başaramamıştı, bakalım Murray buraya kadar geldikten sonra bunu başarabilecek mi?
 
Re: Amerika Açık 2009

cincinati de final belli oldu.. dementieva yı yenen jankovic ile penneta yı yenen safina final oynayacaklar.. montreal de ise tsonga yı yenen murray ile roddick i yenen del potro nun finali var.. haftaya us open başlıyor. son hazırlıklar..
 
Re: Amerika Açık 2009

del potro müthiş bir form yakaladı amerika açıkta yarı final görmesine hiç şaşırmam. hele nadal'ın kendine gelemeden, federer'in saçma sapan oyun tarzları sergilediği bu dönemde finali bile kazanma şansları var diğer tenisçilerin.
gözlerim hala verdasco yu arıyor avustralya açıkta nadal'a kök söktüren vatandaşı o gün bugündür çeyrek final göremedi üst düzey turnuvalarda. balon soderling'te ortalardan kayboldu gene...
nadal 2. liği murray a bıraktı, düşenin dostu olmaz hesabı fırsatı iyi değerlendirdiler. novak bir zamanlar 1. sıra hayalleri kuruyordu 4. lüğünü koruma derdine düştü.
 
Re: Amerika Açık 2009

safina'nın final sendromu geçmiyor.. dün gece de jankovic karşısında hiç bir varlık gösteremedi ve cincinati turnuvası da finalde kaybedildi.. 2. setin ortasında safina iyice kontrolünü kaybetti.. bir oyun içinde tam 4 çift hata yaptı ve ilginçtir o oyunu kazandı.. safina'nın ekibe iyi bir psikolog katıldı diyorlar.. sinirini, öfkesini, hırsını belli bir bileşimde tutup kendini kontrol edebilmesi lazım ama yapamıyor.. aileden gelen bir şey bu.. sürekli raketler havalarda uçuşuyor..

montreal turnuvasında ise ilk seti kaybeden andy murray, del potro'yu 2-1 yenip şampiyon olmuş..
 
Re: Amerika Açık 2009

Emre Yuksel' Alıntı:
safina'nın final sendromu geçmiyor..

hakikaten bu kızın hali ne olacak ya? acımaya başladım artık bizim milli takım gibi oldu (voleybol yada basketbol) uğraşır didinir finale çıkarız ama finalleri hep kaybederiz. anında moralini bozup dağılıyor, bir değil bir kaç uzman birleşip fikir birliğine vardıktan sonra tedaviye başlamalılar, jankoviç bile maçtan önce williams ların olduğu yerde onu rakip olarak görmüyorum demişti, bu jankoviç ki hiç bir grandslam kazanamamış biri. millet dua edecek artık finale çıkayım karşıma safina gelsin diye,
marat zaten en son yaptığı açıklamadan sonra amerika açığı bekliyor galiba son noktayı koymak için. o ailenin son ferdi dinara toparlanmazsa aynı senaryolar tekrarlanmaya devam edecek
 
Re: Amerika Açık 2009

bu hafta kanada'da oynanacak rogers cup turnuvası, us open öncesi bayanların son hazırlık fırsatı.. hemen hemen bütün seribaşı raketler orda olacaklar.. cincinati de çeyrek final yapan 8 tenisçi ilk turu bay geçiyorlar.. günü en sert maçı kuşkusuz sharapova-petrova.. eurosporttan takip edilebilecek bir turnuva daha.. gece 23 den sonra falan oluyor maçlar..
 
Re: Amerika Açık 2009

cincinati deki erkeklere ait turnuvadaen çok merak edilen nadal ın durumu..dün seppi yi yendi.. şimdilik sorun yok.. us open a hedeflendiği çok belli querry de roddick i indirmiş..tsonga yine elenmiş.. önüne gelene yeniliyor bu ara.. federer devam.. djokoic devam..

bayanlarda turnuva torontoda.. dün sharapova ve bammer karşı karşıya geldi.. mariaya inanmak mümkün değil.. maç boyunca toplam 17 çift hata ve toplam 50 basit hata ile oynamasına rağmen kazandı.. öyle oyunlar oldu ki.. maria servis atarken 5 tane çift hata aynı game içinde yaptı mesela ve servisi kırıldı.. tarihte yoktur böyle bir şey.. bayan tenisi, tüm bayan sporları gibi öncelikle morale bağlı.. maria da bugün servisim kötü psikolojisine girince çuvalladı ama yine de kazandı.. hep destek, tam destek sharapova ve dokic e..

safina da bir çift hata rekor denemesi yapıp kaybetmiş.. onun sorunu tamamen psikolojik zaten. ivanovic yine mağlup, jankovic devam.. clijsters ın dikkat çekici dönüşü sürüyor.. pennetta nın elenmesine de şaşırdım..

us open a son 4 gün..
 
Re: Amerika Açık 2009

toronto'da oynanan rogers cup'da sona yaklaşılıyor..
çeyrek final eşleşmeleri şöyle

kleybanova-jankovic
sharapova- radwanska
stosur- dementieva
safarova-serena w.
 
Re: Amerika Açık 2009

cincinati masters'ta ağır toplar, ağırlıklarını koydular ve şöyle yarı final eşleşmeleri oluştu;

nadal-djokovic
federer-murray..

nadal toparlanmış görünüyor.. her zaman yaptığı gibi djokovic i yenmesini bekliyoruz..


bayanlarda ise sharapova tam gaz geliyor..toronto'da yarı final şöyle oluştu

sharapova- kleybanova
dementieva-serena w.
 
Re: Amerika Açık 2009

cincinati de final roger-novak şeklinde. nadal dan beklentim yoktu zaten final için, ama giderek elenme turlarına bakarsak giderek kendine geliyor. amerikada final bekleyebiliriz.
bu akşamki finalde novak kazanırsa şaşarım
 
Re: Amerika Açık 2009

Hem erkeklerde hem bayanlarda finaller belli oldu.
Erkeklerde Federer Murray'ı 6-2 ve 7-6 ile mağlup etti.Dünkü Federer'i beğendiğimi söyleyebilirim.Diğer taraftan güzel bir final için Nadal gelsin diye bekledim ama olmadı.Eğer Nadal,formsuz olsada sert kortta herzaman iyi olan bir Nole'yi yenseydi Amerika Açık için Nadal'ın iddaalı olduğunu düşüncektim ama formsuz bir Djokovic'e 6-1- ve 6-4 yenildiyse Amerika Açık için pek ümitli olmamak lazım.Yinede belli olmaz tabi.

Bayanlarda Dementieva Serena'yı 6-1 ve 7-5 ile geçmiş.Beni çok şaşırttı,yarı finalde elenmeyerek.Diğer taraftanda Sharapova gelmiş.Burada da güzel bir final olacak. ;)
 
Re: Amerika Açık 2009

Maçtan önce sanırım Murray Federer'i rahat yeneceğini söylemiş.Biride bunun üzerine maçtan sonra yorumunda Murray için şunu uygun görmüş=)

7.gif

Bayıldım. :)
 
Re: Amerika Açık 2009

sharapova-dementieva finali müthiş geçti, çığlık çığlığa bir maç izledik. maria yavaş yavaş eski formuna geri dönüyor, elena servislerini biraz daha düzeltse daha çok can yakacak eminim
 
Re: Amerika Açık 2009

Amerika Açık finalinde yine bu ikiliyi görmek isterim,yine kazanan Dementieva olsun. Ivanovic'in,Kuznetsova'nın Grand Slam şampiyonluklarının olduğu bir ortamda Dementieva'da bir Grand Slam şampiyonluğunu kazansın artık.
Sharapova'nın kendine gelmeye başlaması ve Williamslar'ın,Safina'ın formsuzluğu onu daha iddalı kılıyor.

Erkeklerde ise beklendiği gibi Federer rahat kazandı.Nole bence bu performansıyla çeyrek finalden öteye gidemez,gerçi Nadal karşısında iyi oynamış ama dün Federer karşısında ki Nole çok vasattı.Bide Nole'nin kesinlikle file özürü var,fileye çok fazla top takıyor,dünde bunu fazlasıyla yaptı.
 
Re: Amerika Açık 2009

heyecan başlıyor, gönlüm nadal dan yana ama içimdeki şom ağızlı biri federer alacak diyor :D 1ve 2 oldukları zaman genelde finalde karşılaşan ikiliği, nadalı n sakatlığından dolayı 3 numaraya düşmesiyle finalden önce federer le karşılaşabilir. buda hayallere erken veda demek. umarım nadal toparlanmıştır, tsonga federer i tekrar yener vs. kısaca ölme eşeğim ölme :D
 

Üst