Amerika Açık 2010

Amerika Açığı Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    21
Sular iyiden iyiye ısındı turnuvada.. Elenen seribaşları ve sert maçlar arka arkaya geliyor..

Djokovic ve Federer kolayca 3. turdalar..Mardy Fish sadece Us Open'ı iyi oynayan bir oyuncu olmaya devam ediyor.. Davdenko sakatlık dönüşü 2. turda Gasquet'ye çarpıldı..Soderling devam dedi.. Marin Cilic yine tamam dedi.. Sakatlıktan sonra hiç iyi dönemedi..

Bayanlarda sevgililerim Ana İvanovic ve M.Sharapova dümdüz gidiyorlar.. Nazar değmesin..Wozniacki oyun bile vermiyor.. 4. turda Wozniacki- Sharapova maçında küçük kıyamet kopar.. Kuznetsova, Jankovic, Zvonareva, Pennetta ve Stosur'dan fire yok.. Herkesin sevgilisi Andrea Petkovic kısa kariyerinin en iyi grand slamini oynuyor.. Radwanska kardeşler aynı anda farklı kortlarda veda ettiler.. Radwanska ailesinin acısını paylaşıyoruz..

2. tur da öyle-böyle biter ama 3. turla beraber ortalık toz duman olacak.. Bu akşam güzel maçlar var..Akşam saatlerinde Clijsters, Dementieva ve Ana Ivanovıc in maçları izlenebilir.. Sahurda ise Nadal'ın Istomin'e karşı oynayacağı zor müsabaka..
 
Nadal için turnuva başının zor olacağını söylemiştik.. Öyle de oldu.. Dün 2. seti Istomin'e vermek üzereyken, tie-break'te 1-5 den geri geldi ve kazandı.. Şimdi yolu daha açık..Çeyrek finali her şekilde garantiledi artık.. Nalbandian-Verdasco galibine gelene kadar sorun çıkmaz.. Federer, Murray ve Djokovic henüz bu denli sert rakiplerle karşılaşmadılar.. Querry, Fish ve Isner gibi bu turnuvadan başka adları geçmeyen isimler devam ediyor.. Monfils ilginç şekilde devam ediyor.. Nalbandian ve Verdasco da devam dediler..

Bayanlarda ise alt tarafta kıyamet kopuyor.. Pennetta veda etmek zorunda kaldı o karambolde.. Tablonun dibinde Clijsters- Ana Ivanovic ve Dementieva- Stosur gibi turnuvanın finali olsa şaşırmayacağınız eşleşmeler var..Pennetta'nın elenmesiyle, hala düzgün bir rakiple karşılaşmayan Venus'un rakibi Peer oldu.. Venus'e bir kolay lokma daha.. Üst tarafta Kuznetsova ile Kirilenko oynuyor.. Birisine yazık olacak.. Bu gece de Sharapova-Wozniacki eşleşmesine doğru gidilecek.. Üzgünüm Caroline, bu sefer Sharapova'yı yenemeyeceksin.. Venus den sonra en ballı isim olan Jankovıc de hala sert bi rakip bulamadı karşısında.. İlk sert rakipte yerle bir olacak zaten. Sırasını bekliyor..

Ana Ivanovic tamamen toparlandı ama Clijsters onun asla direncini kıramayacağı bir oyuncu.. Gönlüm Ivanovic'den yana ama hiç sanmıyorum.. Wta'nın psikolojik direnci en yüksek oyuncusu Clijsters bence..Dün akşam 12 oyun üst üste kazandı..

Bugün akşam seansında Jankovic, Sharapova, Federer, Soderling ve Wozniacki maçları var.. Sahur seansında ise Djokovic in maçının ardından Kuznetsova- Kirilenko.. Sabah 5 ten önce başlayacağını sanmasam da Kuznetsova- Kirilenko maçını kaçırmak istemem..
 
Emre Yüksel' Alıntı:
Venus den sonra en ballı isim olan Jankovıc de hala sert bi rakip bulamadı karşısında.. İlk sert rakipte yerle bir olacak zaten. Sırasını bekliyor..

* 2 gün önce yazdığım üzere yola balla devam eden Jankovic, Kanepi'ye elendi ve 3. turda veda etti

*bugün 18.00 de dev bir 4. tur maçı var.. Clijsters- Ivanovıc.. Ana'yı böyle motive eden o golfçü sevgilisinden ayrılmasıymış. Clijsters ile Ana'nın çok iyi ilişkileri varmış, Ana'nın zor zamanlarında ona destek oluyormuş falan.. Kalbim Ivanovıc diyor ama mantığım Clijsters..

* Akşam Nadal, Simon ile oynayacak.. Simon'un bir bebeği olmuş.. Nadal espriyle karışık uçak biletini ben ısmarlıyorum bu akşam demiş : ))

* Herşeyimiz Sharapova dün tamamen "out of control " vaziyetteydi. 6-0 lık iki setle turladı.. Yarın Wozniacki ile oynuyorlar.. Hem mantığım, hem kalbim Sharapova diyor..

* Gece yarısı Dementieva-Stosur gibi dev bir 4. tur maçı daha var..

* Federer, Djokovic , Murray ve Nadal.. Daha zorlanmadılar bile..Ancak fikstür olarak Djokovic ve Federer zorlanmaya ilk başlayacak isimler..

* Jankovic'ten sonraki ballı Venus'e doğru düzgün rakip bulamıyoruz.. Yarı finale kadar durmaz.. Orada Clijsters durdurur diye düşünüyorum.
 
Dün Sharapova ezmiş geçmiş rakibi, insan ayıp olmasın diye en azından bir oyun verir, ama rakip Woz. de aynı şekilde, gerçi o lütfedip bir oyun vermiş.

Federer'e gelirsek, dün yine çok rahattı, sıkıldım izlerken, yani o kadar rahattı. İyi servis attı, belli bir ritimde oynadı rakipte ekstra bir yapmayınca yahut yapamayınca maç neticelendi. Mirka'da bir ara sıkıntıdan sakız şişirip patlatıyordu, sakız çiğnerken çok gördümde patlattığına şahitliğim ilk oluyor.
 
Emre Yüksel' Alıntı:
bugün 18.00 de dev bir 4. tur maçı var.. Clijsters- Ivanovıc.. Ana'yı böyle motive eden o golfçü sevgilisinden ayrılmasıymış. Clijsters ile Ana'nın çok iyi ilişkileri varmış, Ana'nın zor zamanlarında ona destek oluyormuş falan.. Kalbim Ivanovıc diyor ama mantığım Clijsters..

tam da beklendiği üzere ivanovic'in gücü clijsters'a yetmedi.. Çok iyi bir turnuva geçiriyordu ama Clijsters ve Sharapova bu turnuvanın en formda oyuncuları.. Başka kimle oynarsa oynasın kazanırdı bence ama böylece turnuva kapandı.. Clijsters ise taşlı yollardan finale yürümeye devam ediyor.. Çeyrek de Dementieva-Stosur galibi ile yarı finalde de büyük ihtimalle Venus ile oynayacak.. Sharapova, Wozniacki'yi yenebilirse Sharapova-Clijsters finali ufukta görünür.
 
Ömer Faruk Ünalan' Alıntı:
Emre abi, tribünlerde kavga çıkmış heralde? Sebebi biliniyor mu?

ömer tam emin olmamakla birlikte videodan yerle ilgili bir kavga olduğu anlaşılıyor..yaşlı bir çift ile genç bir adam arasında.. önce kadın gence saldırıyor, sonra yaşlı adam.. sonra hep beraber gence : ) aşağıda linki var.. yukarıdan diğer taraftarlar falan geliyor ama göstermelik..

http://www.tmz.com/2010/09/03/tennis-fa ... age-video/
 
Pazar günü tam bir İspanyol rüzgarı esti turnuvada.. Nadal, Robredo, F.Lopez, Ferrer, Verdasco, Robredo bir üst tura çıktılar..Sadece Almagro kaldı.. Son 16 da 6 ispanyol var erkeklerde.. Roland Garros için bunlar normal kabul ediliyor ama toprak kortta oynanmayan turnuvalarda anormal.. İspanya sporu her yerde başa güreşiyor.. Futbol, basketbol, tenis ve bisiklette şu anda açık ara bir numaralar..

Andy Murray saçma mağlubiyetlerine bir yenisini ekleyip Wawrinka'ya elendi.. 2. bir Djokovic'ten başka bir şey olabilmiş değil.. Hep büyük beklentiler..Hep hayal kırıklığı..Britanya'nın çilesi sürüyor..

Venus Williams zorlanarak kazanmaya devam ediyor.. Dün S.Peer ilk seti kendi elleriyle verdi.. Yahudi lobisi çok iyi çalışmış yine.. Maç Amerika'da ama tüm kort Peer'i destekliyordu, Amerikalı Venus'ü değil.. 2. sette maçın gittiği anlaşılınca bir anda kort boşaldı.. Kimse tenis aşkına gelmemiş.. Peer elenince maç sonunda bir alkışlama gereği bile duymadan maçtan ayrıldılar..

Dementieva?yı yenmek , bir dağı iterek yerinden oynatmak gibi bir şey.. Bugün Stosur?ın emdiği süt burnundan geldi.. Her topa koşuyor, hepsini çeviriyor, hiç pes etmiyor.. Bir ara maç puanı bile attı ama olmadı.. Stosur daha üstündü ve tie-break e giden son seti kazandı.. Maç yerel saat ile 01.35 de bitti.. İki testiden biri kırılacaktı, servis atamadğı için Dementieva kırıldı.. Bu maça en çok sevinen Clijsters olmuştur.. Rakibi çok zor , uzun ve gece yarısı biten bir maçtan çıkarak karşısına geliyor.. Stosur?ın işi zor..

Bugün akşam seansında Kuznetsova-Cibulkova ve Fish-Djokovic maçları var.. Umarım Djokovic-Fish maçı çok uzamaz.. Uzamaya aday bir maç. Arkasından da Sharapova-Wozniacki maçı var çünkü.. Bu maçı kazanan bence final oynayacak bayanlarda.. Bunu izlemek istiyoruz.. Sahurun maçı ise Federer-J.Melzer..
 
C-Woz Sharapova'yı 6-3'lük 2 setle geçti.Maç rahat geçmedi , oldukça kafa kafayaydı.Sonucu Sharapova'nın basit hataları belirledi.Servislerini çok rahat kırdırdı Wozniacki'ye göre..Wozniacki ise kusursuza yakın oynadı maçın büyük bölümünde , harikaydı..
 
Eren Akın' Alıntı:
C-Woz Sharapova'yı 6-3'lük 2 setle geçti.Maç rahat geçmedi , oldukça kafa kafayaydı.Sonucu Sharapova'nın basit hataları belirledi.Servislerini çok rahat kırdırdı Wozniacki'ye göre..Wozniacki ise kusursuza yakın oynadı maçın büyük bölümünde , harikaydı..

kalbimi kıran bir maç oldu diyebilirim.. oyunun başından sona atak oynayan sharapova iken c-woz baseline'da savunma yapmayı tercih etti.. kesinlikle masha üstün bir tenis oynadı ama o omuz ameliyatı sonrası takıntılarından kurtulamıyor.. bir kez çift hata yaptı mı arkası kesilmiyor.. dün gece de durup dururken arka arkaya 3-4 çift hata yapıp ilk seti verdi 5 dakikada.. 2. seti de kafa kafaya oynadı ama yetiştiremedi.. Maria'nın aklına servis sorunu geldiği zaman dağılıyor.. Çok yazık oldu.. Zaten bu maçı kazanan finale gidecekti.. Wozniacki gidecek artık.. Kuznetsova da elendi.. Geçen seneki Wozniacki- Clijsters finaline gidiliyor adım adım. Çeyrek final eşleşmeleri;

C.Wozniacki- Cibulkova
Kanepi- Zvonareva
Schiavone- Venus W.
Clijsters- Stosur..

Erkeklerde Federer ve Djokovic zorlanmadılar.. Ben Melzer, Federer'i kıstıır diyordum biraz ama maç bile olmadı.. Federer-Soderling, Djokovic- Monfils eşleşmeleri oldu.. Soderling zorlar mı bakalım..

Akşam seasında Venus ün maçı var.. Sahur seasının en önemli maçı Clijsters- Stosur kuşkusuz.. Son maç ise Nadal-F.Lopez..
 
Tüh şu iddaa işini etraflıca düşünseymişim keşke. =) Sharapova 9 çift hata ve 36 basit hata yapmış, iki setlik bir maç için bu sayı çok fazla, yani yenilmesine şaşırmamak lazım. Yalnız Sharapova'nın maçlarda gereğinden daha fazla hırslı olduğunu düşünüyorum, fazla gergin gözüküyor, boksörler maç başlamadan önce birbirlerine bakışlarıyla meydan okumaya çalışırlar ya Sharapova da bütün maç boyunca rakibe o şekilde bakıyor, çığlıklarda ekstrası . Tabi böyle görünmesi, oynanan oyun dışında bir atraksiyonun olmadığı Federer maçlarına alışkın bir bünyeden de kaynaklı olabilir.
 
Emel Dizili' Alıntı:
Tüh şu iddaa işini etraflıca düşünseymişim keşke. =) Sharapova 9 çift hata ve 36 basit hata yapmış, iki setlik bir maç için bu sayı çok fazla, yani yenilmesine şaşırmamak lazım. Yalnız Sharapova'nın maçlarda gereğinden daha fazla hırslı olduğunu düşünüyorum, fazla gergin gözüküyor, boksörler maç başlamadan önce birbirlerine bakışlarıyla meydan okumaya çalışırlar ya Sharapova da bütün maç boyunca rakibe o şekilde bakıyor, çığlıklarda ekstrası . Tabi böyle görünmesi, oynanan oyun dışında bir atraksiyonun olmadığı Federer maçlarına alışkın bir bünyeden de kaynaklı olabilir.

Sharapova'nın maçı kaybetmesindeki en önemli etken fazla hırstı bana kalırsa.Buna bağlı olarak stres başladı kendisinde.Bir tane çift hata yapınca arka arkaya devamı geldi , çok fazla basit hata yaptı.Sonucunda daha iyi mental yapıya sahip olan Wozniacki kazandı maçı.
 
erkekler tablonun ust tarafinda afedersiniz elini sallasan ispanyola carpacak bu ne kardesim!
yalniz soderling vs.federer artik bi derbi olmustur artık ne derbisi derseniz deyin ama bir gun federer mutlaka autobiyografisini yazacak ve orada bi 10 sayfa soderling ten bahseder artik
 
Federer-Melzer maçının ilk setini izledim.Ezdi geçti Federer.İlk 3 servis oyununda puan vermedi Melzer'e.Arada bir tane de servis kırdı.Soderling'e formda geliyor.Rolland Garros'un intikamını alacak inşallah..
 
Stosur ve kasları da dayanamadı Clijsters baskısına..
Kim'in yoluna şimdi de Schiavone'yi susturan Venus çıktı..
Kim akıllı olsun, kazansın.. Bütün sevdiğim oyuncuları bir bir eledi..
Gidip o Venus'e yenilirse küserim, mektubumu keserim..
Bu arada Venus dar ve kısa bir etekle oynamaya çalışıyor..
Her puan sonrası etek belinin üstüne çıkıyor, kıçı başı meydanda..
Her turnuva aynı şey.. Utanmasa çıplak oynayacak..
Biri bu kadına dur desin..
Alt tarafta yarı final eşleşmesi Clijsters-Venus W. olarak belli oldu ama yukarıda olmadı..
C-Woz yukarıyı hadım etti ve Sharapova'yı da yıkınca rakipsiz kaldı..
Artık Caroline Wozniacki - Zvonareva yarı finali olur..
Zvonareva ağlar..
Geçen seneki gibi Clijsters-Wozniacki finali olur..
10 gündür uğraşıyor millet, yine 1 ve 2 nolu seribaşları finale gidiyor..

Erkeklerde Nadal, gece yarısı 2 de biten maçta Feliciano Lopez'i yendi ki maç 3 sette bitti.. 5 setlik bir maç olsa sabaha kadar yolu vardı..
Solak İspanyol Nadal, solak ispanyol Lopez i eledi ve solak ispanyol Verdasco ile eşleşti.. Eser'in dediği gibi her yerde İspanyollar dolaşıyor gibi..
Wavrinka'nın yürüyüşü devam ediyor ve rakip Yüzbaşı Youzhny..
Youzhny artık tamam der..
Erkeklerde kıyamet aşağıda kopacak..
Uçan balon Soderling , Federer karşısında ama bence bu sefer hiç şansı yok..
Federer ritmini bulmuş durumda, yağmurlu havada su vermez Nole'ye..
Kankası Gwen Stefani de hep maçlarda.. Ben Gwen ile kanka olsam Federer'i yolda görsem selam vermem.. Kitap gibi kadın. Bence bu dostluğa sevinmesi gereken Federer..
Djokovic ise Monfils i karşısına alıyor.. Umudum yok ama La Monf bir sürpriz yaparsa sevinirim..
Adım adım Federer- Nadal finaline yürünüyor..
Final pazar gecesi ve pazartesi tatil sonrası ilk iş günü..
Çok kötü.. İnşallah burada akşama denk gelecek bir saate denk gelir..
Geçen sene sanki öyle olmuştu.
 
Youzhny Robredo'yu çok rahat geçti geçtiğimiz turda.Wawrinka da çok iyi geliyor ama Youzhny gerçekten harikaydı.Ben yarı finali görmesini bekliyorum Youzhny'nin.
 
Emre Yüksel' Alıntı:
Ben Gwen ile kanka olsam Federer'i yolda görsem selam vermem.. Bence bu dostluğa sevinmesi gereken Federer..
Emre Yüksel' Alıntı:
blake livly ile federer yan yana gelmişler..
bence şanslı olan federer.. o imza alsın blake'den..

Emre abi Federer'i ne hale sokmuşsun, adama ard arda iki iletiyle hem sağdan hem soldan vurulmaz ki. =)
 
Emel Dizili' Alıntı:
[quote="Emre Yüksel":3dnvxcsc]Ben Gwen ile kanka olsam Federer'i yolda görsem selam vermem.. Bence bu dostluğa sevinmesi gereken Federer..
Emre Yüksel' Alıntı:
blake livly ile federer yan yana gelmişler..
bence şanslı olan federer.. o imza alsın blake'den..

Emre abi Federer'i ne hale sokmuşsun, adama ard arda iki iletiyle hem sağdan hem soldan vurulmaz ki. =)[/quote:3dnvxcsc]

moral bozma, uğursuz gelme çalışmalarıma hız verdim emel : )
 

Üst