Amerika Açık 2010

Amerika Açığı Kim Kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    21
Moral bozma kısmı neyse de uğursuz gelme için böyle bir şeye ihtiyaç var mı bilemem. =)

.................

Bu arada maçlarda Emre Yazıcıol'un anlatımına hiç rast gelmiyordum, sanırım askere gitmiş, tenis maçlarında onun anlatımı aranıyor. Güzel sayılardan sonra inanılmaz gerçekten inanılmaz deyişini duymak istiyorum, bütün tenis maçlarını o anlatsın.
 
Eren Akın' Alıntı:
Yok yok bu sefer affetmeyecek Soderling'i , Rafa'yı :)

İlki gerçekleşti, Soderling'i üç sette saf dışı bıraktı, sıra Rafa'da, yani finalde onu bekliyoruz, tabi önce arayı, görmeye artık alıştığımız Djokovic'den temizlemek lazım. Federer Federer gibi oynasın yeter.

17 için iki adım kaldı artık, bekliyoruz.

Bu arada Soderling ve maç sonu:

http://www.tenishaber.com/artikel.php?artikel_id=27
 
Şu an oynanan bir diğer çeyrek final maçında Wawrinka-Youznhy maçı var.Setler 1-1 ve 3.sette 4-1 Wawrinka üstünlüğü var.

Ne dersiniz , finalde iki İsviçre'li görür müyüz? :)
 
Eren Akın' Alıntı:
Şu an oynanan bir diğer çeyrek final maçında Wawrinka-Youznhy maçı var.Setler 1-1 ve 3.sette 4-1 Wawrinka üstünlüğü var.

Ne dersiniz , finalde iki İsviçre'li görür müyüz? :)

artık göremeyiz eren, çünkü o maç döndü ve yüzbaşı kazandı..
yüzbaşı youzhny'e lakabını veren selamı linkte görülebilir.

http://www.extradeportes.com/futbol-f1- ... ouzhny.jpg

öte yandan nadal , verdasco'ya nefes alma şansı tanımadı..
böylece youzhny-nadal ve djokovic-federer yarı finalleri ortaya çıktı.

zvonareva-wozniacki ve venus-clijsters yarı finalleri ise bu gece..
 
Emel Dizili' Alıntı:
http://lovegametennis.blogspot.com/2010 ... e-sev.html[/url]

Şuradaki videodan Soderling'in terbiyesizliği görülebilir..Atp Tour'un neden en nefret edilen oyuncularından biri olduğu görülüyor işte. Daha önce de Nadal'ın her puan öncesi kıçının arasına kaçan şortunu çıkarması ile dalga geçmişti kendince..Şimdi de o yarım aklınca hakeme ayar vermiş.. Matts Wilander, vatandaşı Soderling'in artık bunları aştığını ve yavaş yavaş sempati kazanmaya başladığını söylemişti, öyle bir şey varsa da artık yok.. Bütün dünya hep beraber nefret ediyor bu adamdan, bence haksız da değil.. Teniste rakiple dalga geçmek, hakemin elini sıkmamak falan diye bir şey olamaz.. Futbol değil bu. Hemen afaroz ederler adamı.
 
Wawrinka'nın kaybedişine üzüldüm.Oynadığı bir set bir seti tutmadı.Son seti de çeviriyordu.Servis kırdıktan sonra hemen servisini kırdırdı.Yer yer çok güzel maç oldu.Youzhny çok formda ama.Nadal'a bir sürpriz yaparsa şaşırmam :)
 
wozniacki'ye inanmak güç.. buraya gelene kadar bırakın seti, neredeyse oyun kaybetmemişti.. zvonareva karşısında dümdüz oldu. "madem böyle olacaktı , sharapova'yı neden yendin " demek istiyorum kendisine.. Onun yolunu ne demeye kestin arkadaşım..

Clijsters ise çok zor geçen maçta Venus'u indirdi.. Burada hep yazıyoruz.. Bayanlar tenisinin en dirençli, direnci en zor kırılan ismi kesinlikle Clijsters.. İlk seti kaybetti, ikinci set tie-break e gittikten sonra ise resmen iki vites yukarı attı.. şampiyon olmayı hak etti.. bu gece tsi 02.00 de clijsters-zvonareva finali var.. şampiyon, ünvanını koruyacaktır..

Erkekler ise bugün yarı final oynuyor.. tsi 19.00 da youzhny- nadal yarı finali var.. nadal final yürüyüşüne devam ediyor.. kariyerindeki tek eksik parça us open için savaşmaya devam.. bu maçın ardından, tsi 21.45 ten önce olmamak şartı ile djokovic-federer maçı var.. yeni bir federer-nadal finali için herkes hazır artık.
 
Wozniacki-Clijsters'a hazırlanmışken beklediğim final sayısı bire düştü.Federer-Nadal finalini beklemeye başlayalım.
 
Şampiyon Kim? Clijsters!

Bayanlarda şampiyon Vera Zvonareva'yı 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup eden Clijsters oldu.

....................

"Djokovic finale, Fedex sen nereye?"

Bugün Türkiye-ABD finaliyle birlikte Nadal-Federer finalini izlemek vardı.
Buradan Djokovic'e sesleniyorum (kesin duyar) madem yaptın birşey bali sonunu getir de anlamı olsun, yenemiyorsan bile kolay yenilme en azından, Nadal'da o kupayı dişleyecek hal bırakmayana kadar pes etme diyor son noktayı koyuyorum. Bunları kime diyorum, Djokovic'e :roll:

Neyse bir süre buralara uğramam yazmam artık.
 
Şimdi bayanlardan başlamak lazım; Clijsters iki senedir burada kaybetmiyor ve yine şampiyon oldu.. Zvonareva tamam düzeldi, artık ağlamıyor derken dün raketleri paramparça etti, kendisini dövdü falan. Psikolojik desteğin ağababasını alması lazım nerden alınıyorsa.. Clijsters'a ne söylense az.. Bu kadar direnç eşiği yüksek bir oyuncu her türlü övgüyü hak eder.. Gece 4 'e kadar uyumadığımıza değdi. Her zamanki gibi şampiyonluğunu eşi ve çocuğu ile kutladı.. Şu da tatlı yavrusu ile fotosu : )

http://3.bp.blogspot.com/_eJHSLDU4HTE/T ... ters04.jpg

Bu turnuvanın Nadal için öneminden hep bahsettik.. Çünkü Roland Garros, Wimbledon, Avustralya Açık ve Olimpiyatı kazanmış, henüz 24 yaşında olan bir adamdan bahsediyoruz.. Koleksiyondaki tek eksik parça bu ve doğal olarak çok istiyor.. Youzhny'i de dümdüz etti ve Federer'i beklemeye başladı ama beklenen gelmedi.. Federer inanılmaz bir maç oynadı. Alışık olmadığımız görüntüler vardı.. Federer ilk seti kazanıyor ikinciyi 6-1 kaybediyor.. Üçüncüyü alıyor, dördüncüyü 6-2 kaybediyor.. Resmen korttan silindi 2.ve 4. setlerde.. Final setinde de maç puanından yaralanamadıktan sonra, final avuçlarından kayarken çok kayıtsızdı Fedex.. Bu sene Avustralya Açık sonrası, 3 grand slamde de final öncesi elendi.. Nadal'ın 1 numarada yalnız kaldığını söylemek çok mümkün.. Federer yavaş yavaş geriliyor.. Her turnuva biraz daha geri gidiyor.. Djokovic kedi olalı bir fare tuttu ama ben değil Nadal'ı yenmek, set bile alacağına inanmıyorum.. Nadal'ın kariyeri için çok çok önemli bir maç.. İlk kez Us Open'ı kazanmaya yaklaşmışken direncinin ve konsantarsyonunun çok yüksek olması beklenmelidir..

Maç tsi 23.30 da ama başlayana kadar 00.00 olur.. Yarın da iş var. Bakalım ne yapacağız..
 
Final maçı yağmur nedeniyle, bu gece tsi 23.00 da başlayacak. en azından öyle programlanmış.. Rakibine göre daha uzun ve çetin bir yarı final oynayan ve ondan sonra korta çıkan Djokovic için bu bir avantaj.. Bir gün dinlenmeye,O'nun daha fazla ihtiyacı vardır..
 
Sühan Cem' Alıntı:
Nadal az sonra efsane tenisçiler arasına girecek. Novak kovaN'ına geri döner.

eğer 2. seti kaptırmasaydı çok daha büyük bir efsane olacaktı.. 50 yıldır bu turnuvayı set kaybetmeden kazanan çıkmamış.. Nadal bunu başaracaktı ama olmadı.. Böylece 24 yaşında carrier slam yapmış oldu.. Aynı zamanda da olimpiyat şampiyonu.. 4 grand slam+ olimpiyata "golden slam " deniyor ki bunu daha önce sadece agassi ve graff yapmış .. dün nadal da bunların arasına katıldı..

http://truegrandslam.blogspot.com/2010/ ... -slam.html

graff'ı zaten biliyoruz. Kendisi takvim slam de yapmış bir ablamızdı.. Daha ilginç olansa sanıyorum dün geceye kadar golden slam yapabilmiş iki tenisçi olan bu iki kişinin evli olmaları olsa gerek..

Bir de şöyle bir rekor kırılmış; daha önce hiç kimse üç farklı kortta üst üste grand slam kazanmamış.. avustralya ve amerika hep üçlünün içinde olurmuş.. bu sene toprakta roland garros, çimde wimbledon ve sentetikte us open kazanarak, erkeklerde bu rekoru kırmış..

Bundan sonra Nadal'ı tek bir şey kurtarır.. Takvim slam yapmak..Yani bir yıl içinde 4 grand slam'i birden kazanmak ki bu sene 3 tane kazandı.. Çok zor ama imkansız değil.. 24 yaşında rekorları bitirmek üzere.. Her geçen gün Federer ile ara açılıyor puan anlamında.. Artık Federer zirve noktasını geçti yaşı itibari ile.. Nadal'ın 2009 daki sakatlığı sayesinde 1 sene daha zirvede kalabildi ama artık tamamdır.. Nadal sakatlanmadığı sürece bu iş bitmiştir.. Djokovic de gerçek bir loser.. Federer , 1-2 sene sonra gider ama Nadal olduğu sürece Djokovic'e hayat şansı yok.
 

Üst