Behzat Ç.

Ankaragücü. :)

4-2'lik Gençlerbirliği - Beşiktaş maçındaki görüntülerini sevmiştim amirlerimin. :) Geçen sene pazar akşamlarında evde olamadığım için izleyememiştim hiç. Dün başladım izlemeye. Gençlerbirliği'ne karşı nötr olsam da, Gençlerbirliği'nin Ankaragücü'ne tercih edilmesini sevdim. Yoksa öyle değil midir? Bimiyorum.
 
Yeni sezonun ilk bölümüyle ekrana gelen "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" dizisine rating şoku. "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" tüm İzleyicilerde 17. AB'de ise 10. oldu. Doğuş grubunun satın aldığı Star TV'nin büyük ümit bağladığı dizinin aldığı sonuç herkesi şoke etti. Doğuş grubu Star TV'yi almadan evvel rafa kaldırdığı TVEN porjesi için de "Behzat Ç." dizisini transfer etmeyi düşünüyordu.


Daha ilk bölümünün olmasının etken olduğunu ümit ediyorum sevenleri için. Kanımca önümüzdeki haftalarda yükselişe geçecektir. Geçmesse gün yada saat değişikliği gelmesi muhtemelen
 
Kaldığı yerden devam etti heyecan. Bayağı değişiklikler olmuş dizide. Öncelikle çekimler sinema tadında olmuş yani tamamen profosyonel hale gelmiş ki bu iyi mi yoksa kötü mü bilemedim. Jenerikte değişmiş. Onun haricinde cinayet büronun yeri tamamen değişmiş, başka bir mekana geçmişler. Ben bu yeni mekanı da sevmedim, eskisi daha iyiydi. Selim, cinayet bürodan ayrılıp olay yeri incelemeye geçmiş. İyi de olmuş.. Bir de ilk 50 dk. reklamsızdı, en güzeliyde buydu. Zırt pırt reklama girmedi ve aldığı reklamlarda o kadar uzun değildi. Böyle devam eder mi bilmem ama inşallah değiştirmezler, aralıksız izlemek epey keyifli çünkü.

Hayalet'le Akbaba'nın atışmaları güzel olsa da bazıları fazla zorlama geldi bana. Onun haricinde olumsuz yanı neredeyse yok gibiydi.Behzat'ın susma hallerini filmde beklerden dizide gerçekleştirdiler. Kitabı okuyanlar bilir, Son Hafriyat'ta kitabın sonuna kadar susuyordu. Dizide bunun çok uzun olmayacağını düşünüyorum, en fazla 2-3 bölüm daha konuşmaz. Ayrıca kitaba sadık kalırlarsa ağzından ilk çıkacak cümle "saçma sapan konuşma la" olacak Behzat Amirimin. : ) İlk bölüm olduğu için haliyle diğer konuları açıklamadılar. Bir çok süpriz olacağını düşünüyorum. Daha çok yorum yazabilirim ama izlemeyenler vardır, okuyupta küfretmesinler diye kısa keseyim.
 
"Tamam herşeyin üzerine bir sünger çekelim. Ama son kez ... anladın sen onu."

"Ama son kez" i söyleyiş tarzı ve gülümseme muhteşemdi.

Gece yarısı kahkaha attırdı bu replik bana :)
 
Son iki bölümdür resmen şaha kalktı dizi ve ikinci sezonun en iyi bölümleri ortaya çıktı. Geçen hafta Cumartesi Annelerini konu ettiler, bu hafta ise bomba bir bölümle karşımıza geldiler.

ÖSYM skandalı, liseli ergen&İnci Sözlük muhabbeti ( amk ve zaaaaa XD olayları ), Liboş ve tabii ki Fener'e Opera! : ) Büyüksün Behzat Ç.
 
Ve Ercüment Çözer Ankara semâlarına geri döner.

Sezonun son iki bölümünde nihayet geliyor adamımız, şu sıralar Ankara sokaklarında sezon finali çekiliyor. Bu arada kesip parmak olayının sonuna geldik artık, üçüncü sezon bambaşka bir hikaye izleyeceğiz. Yanlız Anne Ç.'nin gelmesi, büyük patronun Anne Ç. çıkması, Memduh Başgan ve Ercüment Çözer'in sahalara ikili olarak geri dönmesi, Behzat'la çekişmeleri vs. hem süpriz oldu hepimize hem de bölümler acayip yükselişe geçti.

Kesik parmak olayında ise şüpheler tamamen Akbaba'ya döndü, umarım katil o çıkmaz. Çünkü koskoca 3. sezon Akbobuş'suz geçmez. =) Ve son olarak Hayalet. Parmağını falan geçtim eğer kılına zarar gelirse üstüne atlarım Suna, bu postu iyi oku. =)

Son olarakta, 67. bölümün fragmanını vererek çekileyim kenara. Buyrun; http://www.youtube.com/watch?v=AoZLURigjq8&feature=share
 
Türkiye'ye çok fazla dizi. Görünce yazmadan edemedim. Her bölüm sonu düşüncelere itiyor. Son bölümde acelece birşeyler ortaya çıktı. Yayından kaldırılması mecliste tartışıldı umarım acele bazı şeylerin çözülmesinin bunla alakası yoktur. Son sahneye kadar herşey güzeldi de Hayalet'in türkü girdiği an dağıldım resmen.

Kesik parmak Akbaba'ya döndü normal çünkü geçen büroya gelen adama Nazlı ile konuşurken bir baktı Akbaba. Ayrıca adam takip edildiğini söylemişti ve uzun saçlı zayıf biri diyerek Akbaba'yı tarif etmişti. Dizi sürprize çok açık. Ters köşe olabiliriz. Akbaba-Nazlının geçmişi falan ihtimaller arasında.

Bu arada Behzat'a seçimini yap diyende Ercü kesin. Çünkü ilk sezon finalinde seçimini yaptın mı başkomiser falan diyordu o bu işleri sever.
 
Yeni sezonlarını izleyemedim hiç. Ama izlemeyen varsa; 10 yıl öncekini izleyerek başlayabilirler. Şiddetle tavsiye ederim. Asla , 1 dakika bile sıkmayan bir dizi. İlaveten; muazzam oyunculukların olduğu top kalite bir dizi. Bir kere başlayınca bırakamıyorsun zaten, bağlıyor seni. Tarifsiz bir tadı var. En kısa zamanda yeni sezonlara bakmaya çalışacağım bir site bulursam.
 

Üst