Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray MP 103 - 97 Fenerbahçe Ülker

Galatasaray tv havalimanından canlı yayın yapıyor oyuncular çıkarken hep bir ağızdan yapılan kaldırsın kaldırsın parmak kaldırsın fenere koyanlar parmak kaldırsın tezehuratı kayda değerdi.Kesmemelerine çok sevindim
 
Sezonun ilk kupası maç genelinde inişli çıkışlı ama büyük bir muadeleye sahne oldu. Galatasaray maç içinde normalden fazla dalgalanma yaşasa da geçen yıl olduğu gibi asla vazgeçmedi ve son bölümde 7 sayı geri düşse de maç sonunda geri geldi ve uzatmalar sonunda maçı kazandı.
Galatasaray açısından maçı ele alırsak sezon boyu sıkça göreceğimiz çift gardlı sistem maç boyu etkili oldu takımın 4 kısasının toplam 22 asist yapmışlar ki bu rakam Fenerbahçe Ülker takımının asist sayısından fazla.
Maç içinde Furkan, Andriç ve Zaza müsait pozisyonları değerlendiremeyince skor açısından istenen düzeyi yakalanmamasına neden oldu özellikle Andriç maçın ilk 3 çeyreğinde geçen yılki performansının epey uzağında kaldı. Maç sonunda önce Furkan ve daha sonra Andriç pozisyonlarda bitirici olmaya başlayınca pota altında skor olarak Galatasaray önde çıktı.
Galatasaray takım halinde süre alan 12 oyuncunun 11'i skora katkı yaparken 9 oyuncudan asist katkısı almış maç genelinde topu paylaşan ve birlikte hücum eden bir takım görüntüsü verdiler. Maçın en kritik anlarında takım halinde pozisyon üretip çok kolay basketler buldular.
Jamon Lucas kötü bir hücum performansı ile oynamasına karşın savunma, ribaunt ve asist kategorilerinde takıma ciddi katkı verdi Lakoviç ise kariyeri boyunca zorlandığı Ömer Onan karşısında ortalamanın üstünde katkı verdi bile denebilir. Maçın anahtarı Galatasarayın gardları ve hareketli pota altı oyuncuları oldu maç boyu Tutku ve Ender ikili oyunalar ile maçı kontrol altında tuttular Ender skora ciddi anlamda katkı verirken kritik anlarda attığı üçlükler ile geriye düşen takımı da ayağa kaldırdı. Turku ise sezon başından beri şut denemesi yapmaması dışında takıma ciddi katkı verdi yine de sezon ilerledikçe potaya da bakması şart.
Sezon için birkaç nokta da kritik bir hal almış durumda Lakoviç ve Lucas'ın katkı vereceği konusunda şüphe yok lakin takımda 2 nokta da soru işareti var. Darius Songaila fiziksel açıdan iyi durumda gözükmedi. Darius geçen sezonu genelde kenarda geçirdiği için bazı alışkanlıklarını kaybetmiş buna yazın milli takım ile yoğun bir kamp geçirmesi de eklenince fiziksel açıdan düşüş içinde olarak buraya gelmesi kaçınılmaz bir durum onun ne ölçüde geri döneceği ve performansını ne derece arttıracağı sezon için kritik bir hal alacaktır. Shipp ise geçtiğimiz sezon olduğu gibi takıma savunma ve ribaunt konusunda ciddi katkılar verecek lakin günümüzde artık takımlar saha içinde bütün zaafları anında cezalandırıyor bu durumda Shipp bazen saha içinde taşınmaz bir hal alıyor bu sorunu çözmesi için mutlaka şut tehdidinin arttırması lazım özellikle euroleague maçlarında bu durum çok daha çarpıcı bir hal alacaktır.
Zaza ise beklendiği gibi pek etkili olamadı zira Avrupa Şampiyonasında sakatlık yaşadı ve uzun süredir idamn da yapmıyordu henüz takım ile pek uyum göstermemeside cabası. Zaza gördüğüm kadarıyla 1-2 haftadan önce ciddi katkı verecek durumda değil tabi dünkü maçın üst düzey bir mücadele olduğunu da unutmamak lazım.
Koç Oktay Mahmuti 1 yıl içinde özel bir takım yarattı ve her gün üzerine koyuyor takımın geldiği nokta tamamı ile koç'un eseri. Kulüp bu değere daha çok sahip çıkmalı ve camia içinde çatlak seslere müsaade edilmemeli.
Fenerbahçe Ülker ise geçen yıldan gerekli dersleri çıkaramamış ve doğru hamleler yapamamış gözüktü. Koç ve transfer tercihlerinde hatalar yapmaya ve bunda ısrar etmeye devam ediyorlar dün iyi bir maç çıkarsalar da Gist ve Bogdanoviç büyük hedefler için soru işareti taşıyor. Gist Galatasaray uzunlarının genelde zorlanacağı bir yapıda olduğu için etkili gözüktü yine Bogdanoviç boy avantajı ile basketler bulsa da maç sonunda yaptığı tercihler ile kafalarda ki soru işaretlerini haklı
çıkardı. Guard Jerrels ise bu seviyelerde oynayacak biri değil dün de maç boyu bunu defalarca gösterdi.
Fenerbahçe Ülker bu tercihlerle eldeki eski oyuncularının çok üst düzey de sezon geçirmemesi halinde sıkıntılı bir sezon geçirecek Ukiç sakatlıktan yeni gelse de fena oynamadı yine Emir verimli bir maç çıkardı bu oyuncuların performansı çok büyük önem kazanmış durumda.
İki takımın genel anlamda temel farkı maçında kilit noktası oldu Fenerbahçe Ülker belli oyuncuların bireysel parlamaları ile hücum ederken Galatasaray takım halinde topu paylaşıp takım olarak pozisyon üretmeye çalıştı sezon genelinde takımların bunu ne ölçüde başarıp başaramayacakları kaderlerini çizecektir.
 
maçı baştan sona izleyebileceğim herhangi bir link verebilecek olan var mı:D
 
Çok güzel oynadığımız ve normal süresinde bitecek maçı hakemlerin sayesinde 2 kere uzatmaların sonucunda kazandık.4.cü periyodun sonunda Shumpert'a ve daha sonra Ender'e yapılan faulleri hakemlerin çalmaması bizleri çıldırttı.Ama İlahi adalet vukuu buldu ve son uzatmanın sonunda Gist topu Emir yerine dışarı attı ve hak yerini buldu.Maçta gördümki Kaya'nın çirkinlikleri hakikatten çok düşük bir oyuncu karakterine sahip olduğunu gördüm ve iyiki de milli takıma çağrılmıyor söyletti bana. Ayrıca Spaija'da çok çirkef birsiymiş, maçın sonunda iş bitmiş herkes birbirini tebrik ediyor adam hala gidip hakemlere bağırıyor.Hakemler okadar hucüm faul çalmış ki bize hala itiraz ediyor, nebiçim birisi dikkat ediyorum sadece bizim maçlarda böyle bu herif eurolig de böyle davransında göreyim onu.Herhalde patronlarından fırça yiyecek diyemi bukadar çıldırdı anlayamadım.
Helal olsun oyuncularımıza yine hem bu çirkefleri hemde hakemleri yendi.Ayrıca taraftarımıza da helal olsun, gerçekten çok güçlü dev bir taraftarımız var, onlarda muhteşemdi tribündeki maçıda açık ara kazandılar.Hepsinin ağızlarına, yüreklerine, verdikleri helal bilet paralarına çoook teşekkürler.Allah hepsinden razı olsun.
 
Muhteşem bir atmosfer vardı gerçekten, maça gittiğim için oldukça mutluyum. Kupayı da kaldırdığımız için benim için geçen en güzel deplasmanlardan biriydi. Bütün oyuncuları gönülden kutluyorum. 2 haftada telafisi olmayan bir yığın maç oynadık ve hepsinden alnımızın akıyla çıktık. Bu takım herşeyi hakediyor. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler..
 
maçı tv den izleyenler farketmiştir...
fenerlilerin elleri havada tam 1-2-3 derken bir anda cimbombommmmmmmmm diye heryer inledi o kısmı kesip youtube yada bu tarz yerlere koyabilecek arkadaşlar varsa onlara zahmet))))
taraftar harikaydı ya bayıldım
 
maçı tv den izleyenler farketmiştir...
fenerlilerin elleri havada tam 1-2-3 derken bir anda cimbombommmmmmmmm diye heryer inledi o kısmı kesip youtube yada bu tarz yerlere koyabilecek arkadaşlar varsa onlara zahmet))))
taraftar harikaydı ya bayıldım


[video=youtube;iAhfa7KtDiA]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iAhfa7KtDiA[/video]
 
Koyduk mu koyduk. Bence maç için %90 istediğini yapan bizdik. Sadece 2. ve 4. periyotta 3-4 dakikalık kısımlarda istediğimizi yapamadık. Zaten bu arada Fenerbahçe serileri geldi ve onları maçta tutmaya yetti.
benim açımdan sıkıntı şu:
Bu kadar istediklerimizi yaparken maç yine kafa kafaya geliyor. Öldürücü yumruğu indiremiyoruz. Yani koparıp alamıyoruz. Buda özgüven ve alışkanlıklardan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Asıl bu takım bu alışkanlıkları kazandıktan sonra düzen basketbolu devam ederse ezip geçmeye başkalayacağız rakipleri diye düşünüyorum.
 
Maçın tekrarını GSTV den izledim hakem çok basit hücum fauller verdi çok fazla gözüken top kayıplarımızın 5-6 tanesi bunlardan bence Oktay hoca yı da tebrikler doğru beşi hep aradı sonunda da vazgeçmedi eksiklerimiz yok mu elbette var ama koç faktörüde var her maça önde başlıyruz gibi geliyor bana Oktay Mahmudi sayesinde
 
bir kez daha kanıtlandı ki Fenerbahçe yalnızca İstanbul'da güçlü taraftar açısından. İstanbul sınırlarından çıkınca sıradan bir Anadolu takımı kimliğine bürünüyor.
 
Söylenecek çok söz yok Başkan divan toplantısına katılmadı ordan kayseriye gitti yönetimden sanırım 8 kişi vardı . Taraftar olarak muhteşemdik bu takım çok çok daha fazlasını hakediyor muhteşem maçtı yerimde duramadım .
 
Ben de salondaydım. Bugün sesim kısılmış. Taraftarımız tabi ki iyiydi ancak maçın kritik anlarında, hakemlerin kararlarında falan sahaya etki sıfırdı nerdeyse. Hakem hata yapıyor. Bizim taraftar "lay lay laaay" diyor. Emir durmadan hakemlerle oynuyor. Bir teknik faul isteyen yok. Yine de fenerlilerin sesi pek duyulmadı.
Maçta en fazla korktuğum eşleşme Ömer-Lakovic'ti. Ancak Lakovic-Bogdanovic eşleşmesi daha kötü oldu. Lakovic'in ciddi boy dezavantajı vardı. Baya işlediler orayı. Sonra Lucas girdi de biraz dengelendi durum. Ginst'i ben de beğendim. Ancak son anlarda önemli hatalar yaptı. Bu da çabasındandı bence. Ayrıca 5 numaralı oyun kurucularını beğenmedim. Fener bizim ikili oyunlara iyi çalışmış. Çok zor ikili oyun yapabildik. Genel olarak biz takım oyunu oynadık. Onlar bireysel yetenekler ve hızlı hücumlar ile oyuna tutundular. Doğal olarak bizim galip gelmemiz gerekirdi. Hakemler hücum faullerde standardı tutturamadı. Bize çaldıklarını onlara çalamadılar. Son anlarda adil yönetim olsaydı zaten maç uzatmaya da gitmezdi.
Son olarak Andric'in son smacını hiç unutmayacağım.Fenerliler bir umut beklerken tam önlerindeki potaya balyoz gibi indirdi. Müthiş bişeydi. Bir bu anı bir de Shipp'in son saniye basketini ömrüm boyunca unutmam heralde.
Teşekkürler Aslanlar..
 
dar ağacında olsan bile "kurabiye fenerbahçe". twitter da başlattıkları "koymalı" muhabbete atfen... bu arada forumda fark yaparız demiştim ama sanırım yeni oyuncularımız derbiyi öğrenme sürecindelerdi sayısal olarak beklenen katkıyı veremediler. bundan sonraki maçları daha farklı alırız bence. kesinlikle daha iyi bir takımız 31 asist ne demektir bu sayı herhangi bir düşük bütçeli takıma karşı bile çok ekstra bir sayı kaldı ki tüm imkanlarını fenerbahçe'ye seferber eden ülker takımına karşı bu sayı düşünülmesi ve alkışlanması gereken bir asist sayısı. bir maçın ilk yarısında 31 sayı atılan maçların olduğu bu derbide 31 asist muazzam gerçekten muazzam.
 

Üst