Draft 2014

Artık ufaktan drafti de konuşmaya başlayabiliriz. Son yılların en iyi draftı olacağı söyleniyor fakat bence en iyiden ziyade en derin gözüken draft denebilir. Müsait bir zamanda bir kaç oyuncuyla ilgili düşüncelerimi yazacağım.
 
Son yıllarda göreceğimiz en iyi draft sınıfı bu bence videolar izledim oyuncularla ilgili ilk 6-7 sırayı alan takımlar iyi iş yapar bu draftta

Wiggins-Jabari Parker-Joel Embiid'in ilk 3 olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Wiggins çok büyük bir potansiyel.Millwaukee ve Philadelphia gibi takımlara süper olur.

Parker bana daha hazırmış gibi göründü.Phila'ya çok uygun bence.

Embiid çok yönlü bir pivot herşeyi yapıyor bu özellikleriyle Noah'a benzettim biraz.Tam Celtics'in aradığı adam saki Ainge bunu kaçırmaz diyorum ben seçemezse bile takasla falan almaya çalışır.

İlk 3'ün ardından Julius Randle-Dante Exum-Marcus Smart geliyor Noah Vonleh-Gary Harris gibi isimlerde fena değil.

Randle'ı Orlando isteyecektir.Kings ve Lakers hangisi önde olursa Dante Exum'u ister gibi duruyor ama 1-2 oynayabiliyor Exum saf PG denilemez hatta pek alakası bile yok desek yeri bile var 1 numarayla Kings'e daha çok uyar.Smart'ta saf bir PG değil ama Lakers'a daha çok uyar bence.
 
Temmuz ayından beri bu draftın hesabını kitabını yapan Ainge, draft gecesi gerekirse babasını takaslar ve yine napar eder bizi şaşırtır...
 
Baya zaman oldu NCAA maçı izlemeyeli, o sebeple kim var, kim yok, bilmiyorum. Ama genelde okuduğum kadarıyla son yılların aksine oldukça geniş bir oyuncu havuzuna sahip, iyi bir draft olacağı. 76'ers'ın zaten fena bir çekirdeği yok. MCW, Young, Noel gibi parçalar var. Bunun yanı sıra Salary Cap'te ciddi boşlukları oluşuyor sanırım, üstüne bir de drafttan beklenen isimleri katarlarsa, çok iyi bir yapılanma oluşturabilirler.
 
Biraz yazalım da kafam açılsın. Bıktım seçimlerden :D
Öncelikle burada Wiggins'i filan yazmayacağım. Çünkü internette bu top playerlarla ilgili bir sürü kaynak var. O yüzden bu adamları kısa geçeceğim.
Wiggins : Potansiyeli belli ama March Madness'ta elendikleri maçta toptan kaçtı resmen. Playofflardaki Eddie Jones gibiydi resmen.
Parker: O da erken eve döndü. Kalabilirim filan diyordu bir sene daha ancak ne yaptı bilmiyorum şu an. Çok dengeli bir oyuncu ama savunmada daha agresif olmalı.
Emblid : Çok potansiyelli fakat bence süreye ihtiyacı var. Özel yanı ise pas özelliği bana göre. İyi bir organizasyonda özel bir pivot olabilir.
Randle : Bence draftın en iyi potaaltı hücumcusu. Bitirişleri Boozer'a çok benziyor. İyi karakterli bir oyuncu olduğu söyleniyor. Undersize gibi gözüküyor ancak daha ölçümler açıklanmadı. Fakat orta mesafe eklemesi şart repertuarına.
Exum : Maçını izlemedim ; videolardan konuşacağım. O yüzden sağlıklı olmayabilir. Bana çok savruk gibi geldi. Fakat oyun görüşü dendiği kadar kötü değil. 1 yıl Avrupa'ya gelseydi çok farklı bir oyuncu olabilirdi. Doğru yere gitmesi şart yoksa draftın balonu olabilir.
Vonleh: Drafta hazır filan değil. izlediğim 3 maçta da çok hamdı . Fakat cidden harika bir size avantajı var. Bu çocuğun tipi bile tam bir 4 numara :D
Smart : Tuttuğum elemanlardan biri. Gerekirse cesedini bırakır sahada kazanmak için. Tyreke Evans'a benziyor biraz. Fakat çok daha agresif. Sadece özelliklerini keskinleştirmesi gerekiyor. Şu an ortaya karışık bir oyun stili var ve bu tarz oyuncular NBA'de ortalama olmuyor ; ya üst oluyor ya da bench warmer. Smart'ın da kafa olarak netleşmesi lazım oyun stili anlamında. Keşke bize gelse . Nasılsa 1 numarayı bize yedirmezler.
Ennis : Çok övülmüştü ancak March Madness'ta olmadık yerde elendi. Lider oyuncu olarak adlandırıyorsan elenmiyeceksin olmadık yerde. Zaten sıralamalarda da baya düştü. Yalnız 15in altından kim çekerse acaip bir iş yapmış olur.
Harris : Draft öncesi çok da iyi bakmadığım bir adamdı ancak çocuk turnuvayı iyi oynuyor. Biraz cücük ama pas kabiliyetinin çok da kötü olmadığını düşünüyorum. Bence pg oynayabilir biraz ısındırıldıktan sonra. Ki pg/sg arası size farkı da eskisi gibi değil.
Mcdermott : Senior bir oyuncu ve lige hazır. Özellikle 15in altından bir playoff takımında ciddi bir steal olabilir. Fakat 4 filan zor oynar bu çocuk. Bi kere zıplaması gözüme kötü gözüktü ki ölçümlerde ne derece haklı olduğumu göreceğiz.
TJ Warren : Bu çocuk hakkında ben bir şey demeyeceğim . Çünkü drafta girerse seneye kendini anlatacak zaten.
Zach Lavine : Hacı girme sen drafta. Seneye bir kendini göster. Yoksa seni harcarlar bu draftta.
Rodney Hood : Pek de tuttuğum bir oyuncu değil. Açıkcası şu draftta ilk 10 yapamaz. Yapmamalı da zaten. Fena oyuncu değil ama çok sabit ve stabil bir oyun anlayışı var.
Kyle Anderson : Çok özel bir oyuncu. Tam bir Lakers çocuğu ki zaten UCLA'de oynuyor. 2.04 olup da böyle bir oyun görüşü gerçekten inanılmaz birşey. Bu çocuk başka bir draftta ilk 3 yapar ama bu draft çok kalabalık.
Cleanthony Early : Bu genç de admlarımdan. Bi kere 3 de 4 de oynayabilir hakkıyla. Zor zamanlarda elini taşın altına sokabiliyor. Net bir eksiği de yok. Ve şu var ki NBA'e hazır. Fakat ölçümler onun için de önemli. Zira boyunun 2 metre anca edeceği söyleniyor ki bu biraz kritik.
Adrian Payne : Adamın dibi. Öncelikle çok karakterli , iş disiplini yüksek bir adam. Ben Taj Gibson'a çok benzettim. Sağlam bir çocuk pota altında. 4 numarada rahat 25 dakikamı verirdim takımımda.
Shabazz Napier : Adamımdır. Takımını da final four'a çıkardı . Ben kesinlikle öyle ilk turun sonundan filan gideceğini düşünmüyorum. Eğer oralardan gidersen de boşver gel bize Avrupa'da terör estirelim hacı.
Nik Stauskas : Bizim köyün çocuğu . Acaip bir şutör. Size olarak da lige uygun ama şutör eksikleri olan atletizm onda da eksik. Umarım güzel bir takıma gider de çocuğu harcamazlar.
2. tur denilen oyuncular içinden steal önerilerim ise ;
CJ.FAir
Sean Kilpatrick
Keith Appling
ve kentucky'li Harrison kardeşler
 
Ben önümüzdeki senenin fantasy draftı için ufaktan incelemiştim bu seneki gençleri. Potansiyele göre değil fantasy katkısına göre sıralamam Randle- Embiid- Parker- Smart- Wiggins- Vonleh şeklinde.. Hele ki Wiggins'in düşük fg ve yüksek to ile seçenleri üzeceğini düşünüyorum ilk sene.. Exum ise bence bu senenin hayal kırıklığı olacak.. Bunlar dışında 12-14 kişilik bir ligde alınabilecek oyuncu yok bence. Bu seneki draftta seçtiğim MCW ve Oladipo'dan çok verim alırken Otto Porter ve Cody Zeller ise feci elde patladı.
Ligde ise en çok Philly'yi merak ediyorum. Thaddeus Young'ı da gönderecekler yazın bence. ilk tur 2 seçim hakkı olacak sanırım.. Takasla filan iki hakkını da yukarıdan kullanabilse MCW-2 numara--Parker--Randle-Noel gibi bir kadro çıkabilir ki bir kaç seneye başarıya ulaşabilirler.
 
GM olsam kafayı yerdim,keşke 3 seçim hakkım olsaydı:)
ama en rahat 76ers yani en azından embiid'i seçmeyecekleer..çünkü embiid hakikten kafa karıştırıyor.bazıları thabeet olabilir diyor ama o kadar da değil.çok deli atlet ve bence bitiriciliği de gayet iyi..boston celtics için ideal.
draftta kim kimi seçer bilmiyyoum ama umarım lakers 6.-7.-8. sıraya kadar düşer..bu kadar cazibesi olan takımın kaliteli bir drafttan çok iyi bir oyuncu seçmesini istemem..
1-bucks
2-orlando
3-76ers
4-boston
5-utah
böyle bir sıralama olursa rekabet için daha adil olur..
 
Favori cankilerim hakkında güzel haberler var.
Favorilerimden en bodur olanı olan Napier şu an final four'da Florida'yı düdüklemekle meşgul.
CleAnthony Early draftta ortaların da altında gösteriliyordu son zamanlara kadar ama öngörülenden daha değerli olduğu yazılıyor şu an sağda solda. Bir de ölçümlerde kısa filan çıkmazsa kesin sıra yükselir.
Camiamızın çocuğu Stauskas bugün nbadraft.net'te 14. gösteriliyor. Tamam sıkı çocuktur ama 14 onun için çok yüksek.
Smart'ı bize yazıyorlar. Tek heyecanımız draf olduğu için bugünden draft için konuşmamız normal. Zira Ocak'tan sonra prestij mücadelesine çıkıyoruz her sene.
Kyle Anderson da ufaktan kıymete binecek gibi gözüküyor. Bu adam iyi adam , kaliteli adam. Fakat ne gariptir ki takımında herkese yaratabilirken , kendi şutunu pek yaratamıyor gibi gözüktü hep. Halbuki boyuna göre dribbling kalitesi de gayet yüksek. Sonuçta 2.06 olup 2 numara oynayabilen bir adamdan bahsediyoruz.
 
Boşnak pivot, Jusuf Nurkic'in tahminlerdeki yeri hızla yükseliyor.Draftın en yetenekli 2. pivotu olduğu için ilk 5'in altında seçecek ve pivot seçecek her takıma [mesela Lakers-Boston-Cleveland] gidebilir.Büyük ihtimalle lottery'den seçilen ilk Boşnak oyuncu olacak.

Eski, Fenerbahçe oyuncusu Berkay Candan'da katılacak draft'a.45'den sonra seçilebilir bence.
 
Deniz için NBA'in en anlamlı günü .Draft kurası bugün seçiliyor. :)

Aaron Gordon'ın adı heryerde geçmeye başladı."Yeni Amare" ,"Yeni Griffin" gibi yakıştırmalar yapılıyor.Büyük ihtimalle 3-6 arasından gidecek.

Deniz'in adamı Cleanthony Early'de gün geçtikçe yükseliyor tahminlerde.Chicago [16-19] ya da Phoenix[14-18] seçebilirmiş kendisini.
 
Bu gece 3 teymiş Lotarya uzun sürmez sanırım izlemeyi düşünüyorum.

Doğu takımlarına iyi haklar gideceğini düşünüyorum.1.Sıra Philadelphia'ya gidecek gibi bir his var içimde daha doğrusu mantık yürüttüğümde bu geliyor akla eğer bu draftlarda ayarlamalar varsa bu tarz bir şey görebiliriz.Hatta ilk 3 falan Doğu takımlarına giderse çok şüphe duyarım.

Bu draft çok önemli ama abartılıyor da biraz oyuncuların mevkiileri benzeyince 2003 draftına benzetiliyor hatta Parker-Carmelo Anthony ve Wiggins-LeBron benzetmeleri yapılıyor.Melo-Parker neyse de diğerinin hiç bir benzerliği yok bence

Bu draft sınıfı efsane olamayacak bence en azından 2003-96 kalitelerinde olmaz.2008 kalitesinde bir draft sınıfı bekliyorum şahsen.

Draftta da daha tutacağını düşündüğüm oyuncu Jabari Parker daha hazır geliyor ve önemli bir skorer olabilir.

Wiggins atletik ve yetenekli ama tam hazır değil ve beklenildiği gibi olmayabilir.
 
Müthiş bir süpriz diye buna denir %1.7 şansla Cleveland 1.Sırayı aldı daha önce yazdığım gibi Doğu takımları en yüksek sıralamaları aldı.

1. Cleveland

2. Milwaukee

3. Philadelphia

4. Orlando

5. Utah

6. Boston

7. Los Angeles Lakers

8. Sacramento

9. Charlotte

10. Philadelphia

11. Denver

12. Orlando

13. Minnesota

14. Phoenix
 
Yeter lan yeter kapatıyorum beyler konuyu. Draft filan konuşmak yok. İkametini Ohio eyaletinde belgelemeyen kimse bundan sonra bu konuya yazı yazamayacak.
 
LeBron dönmez Cavs'a bence 1.Sıra hakkını Embiid'ten yana kullanmakta çok riskli olur.Mevzu Cavs olunca insanın aklına daha büyük bir fantazi denerler mi diye de geliyor. Wiggins-Parker yolundan dönmemek lazım sonra Pistons gibi uzun yıllar hatırlanmakta var işin ucunda.

Sacramento 8.Sırayı takas bloğuna koymuş çok erken davranmışlar.Jeff Teague haberi gördüm bence kötü olur.İyi bir PF alabilse belki iyi bir takas olabilir ama Teague'ye hem ihtiyaç yok hemde bekle büyük ihtimal Noah Vonleh yada Aaron Gordon kalacaktır.

Utah'ta takaslamak istiyormuş sanırım 5.Sırayı güzel bir draft olacak bol takaslı
 
Belki yayınlamazsın diye ohio'ya göç ettim:)Bu yılki lotarya ile beraber son 4 yılın 3'ünde,lebronun seçildiği draftla beraber son 12 yılın 4'ünde cleveland 1.sıra seçim hakkını almış oldu.Geçtiğimiz yıllarda Nick Gilbert'ın şansı olduğu sanılıyordu ama bu yıl o da yokken yine 1 oldular.Ama bu sefer %1.7 şansla kazanmalarını onlarda beklemezdi.Zaten şimdi kucaklarına düşen bir seçme hakkı var.LeBron'u getirirmiyiz derken ona bile gerek olmadan sağlam bir temel kurabilirler ama lebron gelirse de şampiyonluk adayı olırlar.Lotarya sıralaması belli olduğuna göre lotarya seçimi olanların kimleri seçeceğinin tahminini yapmanın sırası geldi.Bu tercihlerini potansiyel ve takımın ihtiyaç duyduğu posizyon gibi kıstaslara göre yaparlar.Ama bu yıl draftta çok yetenekli oyuncular olduğu gibi posizyon skalasıda diğer yıllara göre çok geniş.Bu yüzden ellerindeki başka bir parçayı takas etmek yerine takımda eksik olan oyuncu tipini seçmek akıllıca olacaktır.Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yılda sürpriz seçimler olabilir ve bu durumda akıllarında olmayan bir parçayı önlerinde bulurlarsa o oyuncuyu seçip tahminlerde alt üst olur.Bu yüzden bu tahminler önceki seçimlerle bağlantılı bir senaryodur.Seçimler başladığında fikirlerim değişebilir.

1.Cleveland CAVELIERS:Yukarıda da dediğim gibi 1.sırayı kucaklarında buldular.Ama bu yıl isteselerde BENNETT ahmaklığını yapamayacaklrına göre IRVING'i heyecanlandırıp bu yıl istemesini sağlayacak bir kardeş geliyor.Eğer lebron iddiaları ciddiyse wigginsi seçmemeleri daha iyi bir tercih olabilir.Ayrıca iyi bir guard pivot ikilisi her zaman iş yapar.O yüzden wiggins'in kansas'tan takım arkadaşı Joel EMBIID iyi tercih olur.Wiggins kadar skorer olmayabilir ama bu takıma cuk oturur.Böyle kalıplı pivotlar herkesin ilgisini çeker.Yinede hemen bu yıl yüksek katkı verebilecek şekilde hazır sayılmaz.1 numara baskısını idare edip yeterince kendini geliştirmeli.Tahminim Joel EMBIID.

2.Milwaukee BUCKS:1 Numaradan da seçseler 10 yıl uğraşsalar yapamayacakları marketingi tek başına sağlayacak WİGGİNS'İ seçerlerdi.Olurda cavs seçerse EMBIID gelir.Kişisel olarakta umarım bu draftta Ersan'ı elden çıkartırlar.Tahminim: Andrew WIGGINS.

3.Philadelphia 76'ERS:Micleal carter williams'ın yanına iyi bir parça bulacaklar ama bu takım biranda ayağa kalkmaz baştan söyleyeyim.Jabari PARKER'IN adını ilk 2 sırada geçirmesemde daha önden seçilmesi hiç şasırtıcı olmaz.Potansiyeli şu anda olduğundan daha yüksek.Savunmasınıda geliştirmeli.Benim 3.sıra tahminim:Jabari PARKER.

4.Orlando MAGIC:NELSON'ın miadı doldu.Son yıllarda ilk sıralardan seçilen pg'lerin takımlarını seviye olarak atlattıklarını düşünürsek Dante EXUM MAGIC için en muhtamel ve gerekli tercih olur.OLADIPO ile iyi bir guard ikilisi olur.Daha üstten de seçilebilir ama benim 4.sıra tahminim:Dante EXUM.

5.Utah JAZZ:Bu sezon nihayet yeniden yapılanma sürecine girdi.Bu noktada iyi bir dış skorer işlerine gelir ama onların isteyeceği tarz bir oyuncu pek yok.Belki takasada gidebilirler ama bence seçimlerini kalıplı pg marcus SMART'TAN yana kullanmalılar.Tahminim:Marcus SMART.

6.Boston CELTICS:Yeniden yapılanmaya girmiş bir başka takım daha.RONDO'YU ellerinde tutacaklar mı belli değil.Ellerine gelebilecek oyuncular arasında en iyisi calipari'nin bu yıl ki prensi Julius RANDLE olur.Tahminim:Julius RANDLE.

7.Los Angeles LAKERS:Yıllar sonra lotaryaya girdiler.Pahalı kadrolarına besliyecek bir boğaz daha eklenmesin diye kıytırık çaylakları takasla yollamaktan draftın üst sıralarına çıktılar.Ölü sezonda farklı şeyler olabilir lakersta ama yeniden yapılanmayı silbaştan yapacak bir takım değil.Noah VONLEH potansiyelli ama tam hazır değil.Uzunların adam olduğu bir yerde gelişir.Tahminim Noah VONLEH.

8.Sacramento KINGS:5 numara dışında her yere ihtiyaç var.Bu açıdan bakınca NBA'E adım atar atmaz katkı verecek skorer ama tek yönlü bir oyuncu olan forvet Doug McDERMOTT'u seçerler.

9.Charlotte BOBCATS:Bakalım logo değişikliği sahaya yansıyacak mı?Bu takıma atletizmiyle var olan ama çok skorer olmayan bir oyuncu birşeyleri değiştirmez ama vizyonları geniş değil.Tahminim:Aaron GORDON.

10.Philadelphia 76'ERS:ilk 10'dan 2 tercih yapabilmeleri büyük şans.nba'e hazır post oyunu olan bir forvet dario SARIC'İ seçerler.Bu yıl cibona'da da parladı.Tahminim Dario SARIC.

11.Denver NUGGETS:Çabukluğu olan atlet oyuncuları severler.skorer guard takıma iyi olur.Tahminim:Gary HARRIS.

12.Orlando MAGIC:MAGIC beklediğim gibi guard ikilisini bulursa pivota bakması lazım.Kalan adamlar arasında fiziğiyle tam bir"ayı"olan Jusuf NURKIC uygun kaçar.NBA'E tam hazır değil ama idare edecek kadar size'lı ve güçlü bir oyuncu.MAGIC'inde pek acelesi yok zaten.

13.Minnesota TIMBERWOLVES:Fiziği ve atletizimiyle nba'e hazır bir oyuncu olan Rodney HOOD' u seçerler.

14.Phoenix SUNS:Oynadıkları basketbola bakarsak şutu olan bir SG olan Nik STAUSKAS'DAN katkı alırlar.Hızlı hücumları eli titremeden üçlükle bitirebiliyor.Başkasının eline bakmadan kendi posizyonunu da yaratabilir.tahminim:Nik STAUSKAS.
 
Bulunduğu Yer : Ohio :D Gerçekten iyiydi :)
Bizim pick çok garip bir yerde. Pickin kaderini takasın içeriği belirler gibi. Çünkü takımda yine çok çöp birikti. Cousins ve Gay haricei herkesi gönderebilirler takımdan. Hatta Gay'in bile kontratının son yılı olduğu için 2015 free piyasasına dalmak isteyen bir takım onu isteyebilir.
 
Senelerini kulubune adamis bir Lakers taraftari olarak, uzerime duseni yaptim ve sanli kulubumuzu tekrar hak ettigi yere tasiyacak mucizevi senaryoyu olusturdum. Do it Mitch.

Gasol-Nash to Thunder
Westbrook-Perkins to Lakers

Neden: Thunder Westbrook mu süperyıldızımız, Durant mi derken senelerini kaybediyor beyler. Ayrıca bu takımın üçlük çizgisinin içersinde hiç bir skorerinin olmaması, çoğu zaman set dahi oynayamayıp Durant'in eline bakmasıyla sorunlar dağ gibi büyüyor. Yıllar geçtikçe Perkins'e verdiklere kontrata da yanıyorlar. Onlara pota altında ligin en iyi skorerlerinden biri olan Gasol'u ve yaşına rağmen gardın kelime anlamı olan Nash'i veriyoruz. Win-Win :)

Kevin(Martin-Love) to Lakers
Dilediğince biten kontrat, keş para ve bu seneki mucize draftta 1.tur 7. sıra hakkıyla birlikte, yine bu senenin ikinci tur hakkı.

Neden: Love gitmek istiyor. Yanında Kevin Martin'i de alıyoruz. Love doğuştan Lakers'lı. Minnesota fa'den süperyıldız alamaz, onlara buralardan draft hakkı da kimse vermez. Win-Win.

Westbrook-Kobe-Eleman-Love-Perkins. Beş gibi beş.

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 

Üst