Dünya Atletizm Şampiyonas- Berlin 2009

100 m erkekler finalini sizce kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    18
Dünya Atletizm şampiyonası 15 Ağustos 2009 cumartesi günü start alıyor.. Kapanış 23 Ağustos 2009 pazar günü.. Şampiyonayı trt-3 ve eurosporttan canlı takip etmek mümkün olacak..

Blanka Vlasic,Yelena Isınbayeva ve tabii ki Usain Bolt en büyük şampiyon adayı atletler.. Usain Bolt un grand prix lerde zorlanmadan yaptığı 10 snaiye altı dereceler sonrası burada rekor için asılması bekleniyor..

Bizden giden atletler içinde en çok merak ettiklerim Nevin Yanıt ve Eşref Apak olacak.. Nevin, 100 engelli koşuyor.. Kendisi final koşmayı bile başarı görmediğini, elemeleri mutlaka geçip final koşacağını söylüyor.. Eşref ise antrenör değişikliğinin getirdiği bocalama sonrası toparlanma sürecinde.. Ne kadar potansiyelli olduğunu herkes biliyor.. İyi sonuç alabilir..

Kesinlikle en çok merak edilen yarış olan 100 m erkekler finali 16 austos pazar akşamı son yarış olarak koşulacak.. Yaklaşık saati tsi 22.35 ama saatin değişebileceği belirtilmiş.

Bu başlık altında turnuvayı günlük olarak takip edebiliriz..

Dipnot: Şampiyonadan bağımsız olarak alınmış bir karar var.. Bilindiği gibi faullü start olan yarışlarda, ilk hatayı kim yaparsa yapsın ikinci hatayı yapan diskalifiye oluyordu.. 2010 yılından itibaren ilk hatayı kim yaparsa elenecek.. Bundan sonra uyarı yok.. Tabanca sesinden önce veya reaksiyon süresinden önce çıkan her atlet diskalifiye olacak.. Şu an uygulanan kural saçma ve adaletsizdi.. Yeni kural saçma ve adil olacağa benziyor..
 
anketi bolt rekor kırarak mı şampiyon olur kırmadan mı diye açmak lazım aslında. bu adam kötü çıkış yaptığı halde bu kadar iyi. birde iyi çıkış yapabilse çoktan rekorlar alt üst olmuştu
 
Bu yarışın bambaşka bir havası var. Benim oyum Asafa' ya. Son zamanlarda biraz arka planda kaldı, artık öne çıkma vakti geldi. Nedense Bolt' un kazanamayacağına dair bir his var içimde.

Son olarak kural değişikliğini çok doğru bulmuyorum, atletler kasti hatalı çıkmadıklarına göre, ilk hataları affedilebilir. Geçen de hangi yarıştı hatırlamıyorum, ama üç kere hata olmuştu. O kadar da olmasın tabii. =)
 
Benim en sevdıgım dallar bayanlar dısk ve bayanlar cekıcdır
Bu dallardakı sp0rcular eskı yunanda tasvır edılen ıdeal sp0rculara en uzak sp0rcular 0lup,10 yılda aldıkları h0rm0nlar yuzunden ya cubbelı gıbı sakkaları cıkar yada Amerıkan guresıne gecerler.
Bu arada Emre Yuksel arakadasımız gene mutevazılık yapıp bahsetmemıs ama kendısı eskı bır gullecıdır ustelık Turkıyeyı defalarca temsıl etmıs ve 10 defa 20 metre 6 defada 21 metreyı gecmıs bır gullecıdır bunlada yetmezmıs gıbı kendı adıyla anılan "Desteklı Emre Atısı" nı gelıstırmıstır :p .Gercı atıs 2008 yılında musabıklardan gelen zaralı gaz cıkartımı sıkayetlerı yuzunden IAAF tarafından yasaklansada hala bazı ulkelerde Desteklı Emre Atısını kullanan gullecıler vardır
Emre bze gulle sp0ruyla ılgılı bıraz daha bılgı verırıse şampıy0na öncesı ç0k makbule gecer
ustelık bu sp0ra başlamaya heveslı gulle severler yararlanmıs 0lur
Mesela gullenın ıyısını nasıl anlarız :p burdan başlayabılırız
 
türk atletizmi ve türk güllesi için bir şey yapabildiysek ne mutlu bize.. osmanlı dedelerimiz istanbul'un fethinde koca kayaları kaldırmış.. biz 7 kiloluk gülleyi fırlatmışız çok mu..

Geyik bir yana biz ortaokuldayken ( o zaman ortaokul diye bir şey vardı) çok atraktif beden dersleri yapardık..gülle atmalar, uzun atlamalar falan.. hocamız zaten milli atletti.. hatta bir ara akdeniz oyunlarına mı ne gitmişti.. bize 1000 kere aman tahtayı geçmeden atın dedi gülleyi.. herkes attı 4-5 metre neyse.. ben attım 3.5 metre.. hoca demişti ki "oğlum ayak izine bak, tahtaya 2 metre varken atıyorsun ". bilinçaltımıza işledi tahtaya basma diye.. ondan sonra kızıyor.. öyle teknik falan öğretmişti bize.. işte bir tek ben gülleci olabildim o sınıftan.. altın jenerasyonduk..

not: eser atalay bu başlığı da sulandırma.. adam gibi atletizm konuşacağız burada... geyik yapmak istiyorsan nba e geç, ben geliyorum..
 
Bu arada Jamaika kampa katılmayan Powell, Shaley-Ann Fraser, Melaine Walker'ın şampiyonada yarışmalarına izin vermeyeceklerini söylemişti. Ama daha sonra sorun çözülmüş, Jamaika çark etmiş. 100 metrede Bolt varken Powell'ı fazla takmayabilirlerdi. Ama Fraser ve Walker'ı devre dışı bırakmak yemedi heralde...
 
jamaika son olimpiyatta , sprint yarışlarda resmen abd yi silmişti.. bütün kısa yarışlarını, bayraklar dahil kazandılar.. muhtemelen bir daha öyle bir şampiyona yaşayamazlar ama şu gerçek ki, jamaika da atletler ağaçta yetişiyor.. 16-17 yaşında alıyorsun dalından koşturuyorsun.. sokakta elini sallasan sprintere çarpıyor.. önce gelenek, sonra yetenek.. genlerde var..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
jamaika son olimpiyatta , sprint yarışlarda resmen abd yi silmişti.. bütün kısa yarışlarını, bayraklar dahil kazandılar.. muhtemelen bir daha öyle bir şampiyona yaşayamazlar ama şu gerçek ki, jamaika da atletler ağaçta yetişiyor.. 16-17 yaşında alıyorsun dalından koşturuyorsun.. sokakta elini sallasan sprintere çarpıyor.. önce gelenek, sonra yetenek.. genlerde var..

Çok haklısın abi. Nasıl Brezilya'da her sokakta bir futbolcu bulabilirsek, Jamaika'da da her yerde bir sprinter bulabiliriz. Bu alanda Amerika'nın egemenliğini kötü şekilde sarstılar. Dediğin gibi bu şampiyonada olimpiyata benzer bir dominasyon kurmaları zor. Ancak yine de en önemli favoriler.

Bu iyi sprinterlerin en iyileri de işte Bolt oluyor. Adam yapılmaz denen işleri yapıyor. Elini kolunu sallayarak 10 sn altında koşuyor. Herşeyi geçtim Johnson'ın rekorunu geçmesi başlı başına bir olaydı. Beni 100 metre yarışından daha çok etkileyen yarıştı...
 
Dibaba 10 binde yok

Elvan'ın en büyük rakiplerinden, Olimpiyat şampiyonu Etiyopyalı Tirunesh Dibaba 10 bin metre finalinden çekildiğini resmen açıkladı.

Cumartesi start alacak Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Elvan Abeylegesse'nin 10 bin metredeki en büyük rakibi Etiyopyalı Tirunesh Dibaba, sakatlığı nedeniyle yarışmayacağını açıkladı. Pekin'in çifte altın madalyalı ismi, sağlığında gelişme olursa 5 bine katılacak.

Geçtiğimiz yıl Pekin'de hem 10 binde hem de 5 binde atletimiz Elvan Abeylegesse'nin önünde altın madalyaya koşan Dibaba geçen hafta sakatlanmıştı. Dibaba'nın 5 bin metreye katılması da şüpheli görünüyor. Bu arada Dibaba'nın eşi Sileshi Sihine de erkekler 10 bin metreden sakatlığı nedeniyle çekildi.
............
Elvan için iyi bir haber,şimdi altın madalyaya daha yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Biz dokuz sporcu ile katılacakmış,bakalım kaç madalya ile döneceğiz.

Berlin'de ay-yıldızlı formayı giyecek atletler ise şöyle:

Bayanlar: Almitu Bekele Degfa (5000 metre), Aslı Çakır (1500 metre-3000 metre engelli), Elvan Abeylegesse (5000 metre-10000 metre), Karin Melis Mey (Uzun atlama), Nevin Yanıt (100 metre engelli), Yeliz Kurt (800 metre).

Erkekler: Ercüment Olgundeniz (Disk atma), Eşref Apak (Çekiç atma), Fatih Avan (Cirit atma).

Şampiyonanın ilk gününde, Elvan'ın 10 bin metredeki final koşusu TSİ 20.25'te, Aslı Çakır'ın 3000 metre engellideki seçmesi TSİ 11.50'de, çekiççi Eşref Apak'ın ise seçmesi, TSİ 14.20'de başlayacakmış.
 
Ben Elvan' dan 5.000 ve 10.000 ' de madalya bekliyorum. Altın diyemiyorum çünkü hiçbir şeyin garantisi yok. Bir altın bir gümüş olsa iyi olur aslında.
Ayrıca Eşref Apak' tan da artık bir madalya bekliyorum. Nevin Yanıt ise finale kalır, ama madalya şansı düşük gibi görünüyor. Umarım beklentilerin üzerinde bir şampiyona geçiririz.
 
dibaba olmadığı için, olimpiyat 2.si elvan favori gibi duruyor. yalnız meserret defar bu kez çok iddaalı.. Hem 5000 i, hem de 10.000 i rekor kırarak kazanacağını iddaa etmekte..

Elvan çok fazla iniş çıkışları olmayan bir atlet.. çizgisini koruyor.. tabii umudumuz altın ama kazanamasa bile iki mesafede de mutlaka madalya alacak kadar koşacaktır..
 
şampiyona bu sabah yapılacak eleme yarışları ile başlıyor.. gün içinde 3 final var.. şöyle ki;

14.00: Erkekler 20 km Yürüme
20.25: Bayanlar 10.000 metre
21.15: Erkekler Gülle Atma

Bayanlar 10000 de Elvan var tabii.. En sert rakipleri, hayatında ilk defa bu sene 30 dakikanın altın inen Meserret Defar ile senenin en iyi derecesine sahip Etiyopyalı Melkamu gibi görünüyor..Kalbimiz Elvanla.. İnşallah İstiklal Marşını dinletir herkese..

Gülleciler sabah eleme yapacak , gece de finalleri var.. ABD li Hoffa yarışmanın favorisi.. Abd li gülleciler ile sovyet ekolü arasında bir yarışma yine.. Belaruslular iyi derece yapacaklar..
 
Emel Dizili' Alıntı:
[quote="Halil İbrahim":1fr6xlgn]elvan yarışı bıraktı umutlar gene başka bahara kaldı
Ben yarışı unutmuşum ya, izleyemedim.
Neden çekildi?
Üzüldüm,en büyük madalya umudumuzdu. :([/quote:1fr6xlgn]

sakatlığı nüksetti tekrar son 10 tura kadar dayandı ama arkasını getiremedi
 

Üst