Dünya Atletizm Şampiyonas- Berlin 2009

100 m erkekler finalini sizce kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    18
Elvan' ın yarışta sakatlığının nüksetmesine üzüldüm. Yarışı bitirememesiyle birlikte tartışmalar başladı haliyle. Elvan' ın sakatlığından atletizm başkanının haberdar olmadığı bile iddia ediliyor. Elvan bizim için çok değerli, bizim için çok başarılı yarışlar çıkarmasına rağmen ona yeteri kadar önem verdiğimizi düşünmüyorum.

Elvan' ın son durumu 5.000 finalinde de yarışamayacağı yönünde. Yürümekte bile zorlanıyormuş.

Eşref Apak yine hayal kırıklığı yarattı. Elemelerde 27. olarak elendi, ne yazık ki.
 
erdoğan arıkan yanlış saymadıysam 32 adımda koştu 100 metreyi demişti bolt için. bir adımı 2.5 metre civarıymış, yarıştan sonra yapılan incelemerlerde 60-80 metre aralarında hızının son noktasına ulaşıp saatte 37 km. hıza çıkıyormuş. son 20-30 metrede bolt un temposunu düşürdüğünü farketmişler. biz pekinde yada elemelerdeki beklentide olduğumuz için farketmedik ekran başından ama temposunu düşürdüğü farkedilmiş.

bu durumda gösteriyor ki 09.58 geçici bir rekor, bolt bunu daha da geliştirebilir. ben 200m. ve 4x100 metrede de rekorlar bekliyorum bolt ve jamaika takımından
 
geyigi cok donuyordu okulda, usain bolt burada calisiyor, spor salonuna ugrayin diye, sehir efsanesi oldugunu dusundugumden, her gun onunden gectigim yere bir kez olsun ugramadin..

meger cidden bizim okulda antreman yapiyormus bolt son bir aydir, okul da resimlerini yayinladi yaristan sonra, kacirdigima uzuldum cidden, yoksa giydirir gsbasket atkimi cektirirdim bir resim..
 
Isinbayeva sıfır çekti
Bayanlar sırıkla atlamanın tartışmasız kraliçesi Rus Yelena Isinbayeva, Berlin'de sıfır çekti ve madalya alamadı. Altın Polonyalı Anna Rogowska'nın.
.............
:( En beklenmedik sonuç.
 
Emel Dizili' Alıntı:
Isinbayeva sıfır çekti
Bayanlar sırıkla atlamanın tartışmasız kraliçesi Rus Yelena Isinbayeva, Berlin'de sıfır çekti ve madalya alamadı. Altın Polonyalı Anna Rogowska'nın.
.............
:( En beklenmedik sonuç.
Geçen hangi gp idi unuttum oradada 2.olmuştu.Noldu bir anda Isinbayeva'ya şaşırdım.
 
ısıbayeva dünya rekoru kıracak derken sıfır çekti.. gerçi o kadar yukarıdan açıyor ki kapıyı, son atlayışında başarılı olsa direk altın madalyayı alacaktı.. olmadı.. arkasından gözyaşları ile bir röportaj verdi ki o ruh hali ile basından kaçmaması da takdire şayandı.. Geçildiği atlet de yine Rogowska.

bayanlar 100 metreye de Jamaika damgasını vurmayı başardı.. Shelly Ann Fraiser ile vatandaşı Kerron Stewart bizim atçılık tabiriyle fotoluk oldular ama kazanan burunla Shelly oldu.. Müthiş bir startı var.. Startta kazanıyor zaten.. İlginç kirpikli Carmelita Jeter de 3. kaldı.. Anladığım kadarıyla "curve mascara" kullanıyor.. Biraz da abartmış..

Erkekler 10.000 in hiç tartışmasız en büyük ismi Kenenisa Bekele yine kolay kazandı altını.. Bayanlar üç adımda yine Kübalılar , bayanlar 3000 su engellide de teyzem yaşındaki Marta Dominguez altını götürdü..

bugünün finaller programı;

19.05 Erkekler üç adım atlama
20.25 Bayanlar cirit atma
20.35 Bayanlar 400 m
20.50 Erkekler 3000 m su engelli
21.50 Erkekler 400 m engelli

* Erkekler 400 engellinin tarihi isimlerinden Felix Sanchez finale kalmayı zor da olsa başardı.. Son yıllarda hep sakattı.. Belki de son defa izleme şansı bulacağız..
 
tyson gay, kasığındaki sakatlığından dolayı 200 den çekilmiş. Biz Türkler komplo teorisi üretmeyi ve ona sapına kadar inanmayı severiz.. Acaba bir kez daha Bolt a geçilip , bir kez daha onun smacına poster olmak istemediğinden mi çekildi şeklinde komplo teorimi ortaya atıyorum:)
 
Emre Yuksel' Alıntı:
tyson gay, kasığındaki sakatlığından dolayı 200 den çekilmiş. Biz Türkler komplo teorisi üretmeyi ve ona sapına kadar inanmayı severiz.. Acaba bir kez daha Bolt a geçilip , bir kez daha onun smacına poster olmak istemediğinden mi çekildi şeklinde komplo teorimi ortaya atıyorum:)

aynı fikirdeyim. 100m yarışına kadar yılın en iyi derecesiye geldiği içn kendine güveni vardı ama 100m abd rekoru kırmasına rağmen bolt a yetişemeyince bir daha karizmayı çizdirmemek için çekildi bencede. bolt işi biraz sıkı tutunca aradaki fark açıkça ortaya çıkıyor. bolt un katılmadığı yarışlarda kendini avutmaya devam eder artık
 
Isınbayeva geçen Londra'da da geçilmişti. Eski görüntüsünden uzak. Dalgalı bir grafik çiziyor. Ancak yine de altını alabilirdi. Emre Abi'nin dediği gibi o kadar yüksekten başlaması, geçemeyince bir süre sonra stres yaratıyor olsa gerek.

Bekele bu arada altını alırken ''şampiyona rekoru'' ile aldı, yanılmıyorsam. Söylendiği gibi rakipsiz...
 
dün gecenin yıldızları sanya richards ve kerron clement ti.. ikisi de kendi disiplinlerinin en iyi sporcuları.. 3000 su engelli erkek yarışında da Kenyalılar duble yaptılar..

Bugün 19.45 de Nevin Yanıt, 100 engelli de yarı final koşuyor.. Umarım final yapar.. Çok sert rakipler var.. Final için favorim Perdita Felicien..

Final programı şöyle;

21.10: Disk Atma Erkekler
21.25: Erkekler 1500 m
22.15 Bayanlar 100 engelli
22.35 Bayanlar 800 m
 
bolt bugünkü 200m elemelerinde yarı finale kaldıktan sonra gazetecilere, yorgun olduğunu, kendisinden rekor beklememelerini söyledi.

umarım bu bir taktik yada mütavaziliktir, pısırık koşan bir bolt düşünemiyorum bile
 
kısa yarışlarda, sprintlerde jamaica dominasyonu artarak devam ediyor.. yani ben gitsem jamaica forması ile, sprinterim abi desem bir bronz falan koparırım..

dün akşam da bayanlar 110 engellide 1. ve 3. oldu jamaicalılar.. kısa yarışların alayına ambargo koymuş durumdalar.. şampiyona bittiğinde bunla ilgili başka bir şey yazacağım..

bu akşam müthiş yarışlar var..

20.10 da bayanlar yüksek atlama finali var ki blanka vlasic bu kez rakipsiz görünmüyor.. olimpiyatta beklenmedik şekilde 2. kalmıştı.. bu kez ev sahibi frederich ona rakip olabilecek gibi görünüyor.. 1.90 a aşkın bir kızın günlük hayatı da kolay olmuyor.. blanka, sabah yataktan kalkarken kafasını vurmuş, başına 6 dikiş atılmış.. bu ikisi arasında süper bir yarışma olması lazım..

21.15 de bayanlar 400 engelli finali var ki herhalde burayı da jamaicalı melaine walker kazanacak..lashinda demus 52 ye inebilen tek atlet.

21.45 erkekler 200 finali var.. Bir start, fodepar sorunu falan olmazsa usain bolt a kimse yaklaşamaz.. elemelerde son 10 metreyi yürüyerek kazanmıştı..

21.55 akşamın erken saatlerinde elemesi olan 110 erkekler finali var.. sakatlığı izin verirse deyron robbles kazanır..
 
bu arada dün akşam çok ilginç bir şey yaşandı. Diğer kanalda sharapova-bammer maçı vardı ve ara ara o tarafa kaçıyordum.. döndüğümde 800 bayanlar finali başladı.. caster semanya diye bir atlet yarışı çok kolay ve büyük farkla kazandı.. tekrarını izlerken karın kasları ve kollarına dikkatli bakınca normal bir kadın olmadığı anlaşılıyordu.. yüzü de bir garipti.. bu nasıl kadın falan derken spiker , gerçekten her şeyi bilen caner eler den açıklama geldi.. bu atletin cinsiyet değiştirmiş olma ihtimalinden şüpheleniyormuş ve iaaf cinsiyet testi istemiş.. sonuç 15-20 gün sonra belli olacakmış.. gerçekten bakınca normal bir kadına benzemiyor.. kalçaları falan da normal değildi hiç.. bakalım ne çıkacak..

bizim at yarışında yarımkan denen bir şey vardır.. atın anne veya babasından biri ingiliz, diğer araptır.. bir şekilde bu atın arap atı olduğu kabul ettirilir ve bu at taşıdığı ingiliz kanıyla arap atları içinde çok sivrilir.. bütün yarışları çok kolay kazanır.. bunun bir çok örneği var, şimdi isim vermeye gerek yok.. bu kız da yarımkan atlar gibi işte..

http://www.parool.nl/static/FOTO/pe/12/ ... 173330.jpg
http://www.eluniversal.com.mx/img/2009/ ... O-OKAS.jpg

şu resimlere bir bakın bence.. 1991 doğumlu bir kız mı sizce bu arkadaş..
 
Emre Yuksel' Alıntı:
http://www.parool.nl/static/FOTO/pe/12/ ... 173330.jpg
http://www.eluniversal.com.mx/img/2009/ ... O-OKAS.jpg

şu resimlere bir bakın bence.. 1991 doğumlu bir kız mı sizce bu arkadaş..
Evet ya bence hiç bayana falan benzemiyor.
Ntvspor'da 24.00 de çıkan spor programında Mert Aydın o günkü yarışları değerlendiriyor, dünde bu konuyla ilgili baya bilgi verdi,böyle birşey olacağını hiç düşünmezdim.Daha öncede cinsiyet değiştiren erkek yarışmacılar olduğunu söyledi,hatta böyle birkaç ismin resimlerini falan gösterdiler.Hakikaten ilginç bir durum.
Eğer erkeksen git adam gibi yarış erkekler finalinde ne işin var bayanlar arasında yahu:)
 
antrenörü sporcusunun görünümünün erkeğe benzediğini kabul ettiğini, hatta ülkesindeyken bayanlar tuvaletine girdiği için sporcusunun tepki gördüğünü, dayaktan ucuz kurtulduğunu söylemiş. ama oda arkadaşlarına sorabilirsiniz duşa çıplak girdiği için erkek olmadığını oda arkadaşları çok iyi biliyor falan demiş.

konuyla ilgili açıklama yaptı yetkililerden biri sporcunun erkek mi kadın mı olmasının anlaşılma sürecinin ayları bulabileceğini söyledi. demekki adamlar bizim bildiğimiz şekilde incelemiyorlar kadın mı erkek mi diye
 
kız 18 yaşında 1. 55 in altına iniy0r "Erkek" Türk atletler 1.52 küsürle Türkiye şampiy0nu 0lmuş, var bu işin içinde bişey :=) kız Türkiye de erkeklerde madalya alırmış bu sez0n
Ne yüzeriz ne k0şarız anca k0nuşuruz cır cır böceği gibi ..
 
Yarışı uzaktan çekimle izlerken yine bir nebze inanırım da, yakın çekimde o zatın ''kız'' olduğuna inanmak çok güç...

Bu arada bugün Bolt'un 200 metre finali var. 21:35 mi 21:45 mi ne? O saatte maçlar var ama fırsat bulup Bolt'a 20 sn ayırmak lazım...
 

Üst