Dünya Atletizm Şampiyonas- Berlin 2009

100 m erkekler finalini sizce kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    18
Karin Melis Mey sayesinde şampiyonadaki ilk madalyamızı aldık.Umarım diğer şampiyonlarda daha fazla sporcu ile katılır,başarılı dereceler elde ederiz.
 
Bu arada Melis Mey'in madalyası Türkiye'nin bayanlar uzun atlama dalında dünya atletizm şampiyonalarında aldığı bugüne kadarki tek madalya oldu.
 
Federasyon başkanı Melis' den madalya beklediğini söylemişti turnuva öncesinde. Madalyasız bitirmekten iyidir.
Güney Afrika Atletizm Federasyonu ile anlaşamadıktan sonra ülkemiz adına yarışmaya başlayan bir sporcu, Melis. Bunu da belirtelim. Daha iyi başarılar da bekliyoruz.
 
bu arada bu sporcunun menajeriyle hala milli sporcu antrenörü sözleşmesi imzalanmamış ve türk yapılıncaya kadar ki bütün masrafları fenerbahçe karşılamış...''madalya bekliyorum'' demek çok kolay ama masrafları bir spor klübüne yıkmak ne derece doğru?
 
büyük tartışmalara neden olan caster semenya'nın cinsiyeti ile ilgili bulutlar dağılıyor.. gayriresmi açıklamalar yabancı spor gazetelerine ve bloglara düştü.. sonucun şu olduğu söyleniyor; semenya çift cinsiyetli.. tıbbi adı hermafrodit.. semenya nın rahmi ve yumurtalıklarının olmadığı ancak içte kalmış testislerinin olduğu, bu nedenle testesteron oranının yüksek olduğu söyleniyor.. iaaf nın semenya yı incitmemek ve özel hayatını da alt üst etmemek, olayı magazinel boyuta taşımamak adına yumuşak bir yol aradığı, bir ara çözüm aradığı söyleniyor.. yakında bununla ilgili resmi açıklama bekleniyormuş..
 
Murat İNAL' Alıntı:
Magazinsel incinme diyorsun da abi/abla mız "magazinsel" dergilerin kapağında poz veriyor. NAsıl olucak :)

kadirşinas ahbabım murat;

herkes istediği hayatı yaşamakta özgür. isterse pirelli takvimine soyunsun.. ya da hugh hefner ın malikanesine taşınsın.. iaaf , bunu kendisinden kaynaklanmasını istemiyor.. yani çıkıp " bu çift cinsiyetli " diye bir açıkma yapıp da kameraların bir anda caster'in yüzüne dönmesini istemiyor olabilirler.. daha el altından, daha resmi kanallardan, belki atletizm federasyonu bazında bu işi halletmek istiyor olabilirler.. tabii bunlar hep duyum..

iaaf ı ilgilendiren işin sportif kısmı.. madalyayı almayı gerektirecek bir durum var görünüyor ortada.. onlar işin başka taraflarına bulaşmak istemiyorlar. zaten bu olay tamamen ortaya döküldükten sonra gündemi yeterince meşgul edecektir.. sports illustrated'a falan kapak olur artık. Neyse bize kapak olmasın da kime olursa olsun:)
 
Gay 9.69 koştu
Şangay Golden Grand Prix'sinde 100 metre erkeklerde eski dünya şampiyonu Tyson Gay, 9.69 ile hem tüm zamanların en iyi ikinci derecesine ulaştı hem de Birleşik Devletler rekoru kırdı.

İSTANBUL - Şangay'da 100 metre erkeklerde tarihi gecelerden biri yaşandı. Eski dünya şampiyonu Tyson Gay ve eski dünya rekortmeni Asafa Powell'ın karşı karşıya geldiği yarışta gülen taraf Birleşik Amerikalı Gay oldu.

Tyson Gay, 9.69 ile hem tüm zamanların en iyi ikinci derecesine ulaştı hem de Birleşik Devletler rekoru kırdı. Pekin Olimpatları'nda 9.69 ile dünya ve olimpiyat rekoru kıran Usain Bolt, geçen ay Berlin'deki Dünya Şampiyonası'nda bu derecesini 9.58'e çekmişti.

Şangay'da Jamaıkalı Asafa Powell ikincilikte kalırken, bir diğer Birleşik Amerikalı atlet Darvis Patton üçüncü oldu.
.....................
Gay için herkes üzülüyor,ama haberin altına güzel bir yorum yapılmış:"Gay dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı ikincisidir.hiç bir ikinci hatırlanmayacakken o hep hatırlanıcak,böyle de bi adam vardı diye"
Bu bir avuntu olabilir,yani en iyi ikincilik. :roll:
____________________
Bu arada Isinbayeva da rekorunu bir derece daha geliştirmiş,5.07 metre atlamış.
 

Üst