Dünya Atletizm Şampiyonas- Berlin 2009

100 m erkekler finalini sizce kim kazanır?


  • Kullanılan toplam oy
    18
Bolt 200 metrede de rekor kırdı..Derecesi 19.19 !

0000025950.jpg
 
Maçlar yüzünden merakla beklediğim yarışı unutmuşum,ama Bolt yine yapmış yapacağını.
Artık Bolt için birşeyde söylenemiyor,yorumsuz kalmak en iyisi.
Bolt'un rakipleri birer insan,bu yüzden haksız rekabet var bu yarışlarda:)
 
yarışı izleyip koşa koşa maça gittim maçın ilk 3 dakkasını kaçırdım ama değdi :)

IAAF:Usain BOLT'un insan olmadığına dair söylentileri üzerine ona uzaylılık testi uygulayacağız ama bir sorun var nasıl yapacaz onu bilmiyoruz :)
 
atletizme ilgim, babamın zoruyla izlediğim 1988 seul, erkekler 100 m finaliyle başladı. ben johnson'ın carl lewis'i geçtiği ancak sonradan doping yaptığının anlaşıldığı yarış.. benim için atletizmin miladı odur..

100 metrede adını hatırlamadığım veya hatırladığım çok adamlar izledik.. ben johnson, carl lewis, donovan bailey, ato boldon, kansas güllesi maurice green hemen aklıma gelenler. ama usain bolt gibisini ne gördüm, ne de göreceğime inanıyorum..

Rekorlar kırılmayı bekler ve kırılır.. WR benim için çok etkileyici değil ama rakiplere atılan farklar, dalga geçilerek, kolay kazanılan yarışlar çok etkileyici.. adam rakiplerine 15 metre fark atıyor, son metrelerde de kronometreye bakarak şampiyon oluyor dünya rekorunu kaça çektim diye..

Eğer bu işin içinden bilinmedik bir doping, siliciler falan çıkmazsa, bu yarışları normal ve temiz bir insan yapıyorsa, benim bir daha böyle bir atlet göreceğime inancım sıfrdır..
 
cuma akşamı finaller açısından biraz sönük..

20.15 erkekler yüksek atlama..
21.20 bayanlar disk atma
22.00 bayanlar 200 m ( alyson felix vs 3 jamaicans )
22.20 erkekler 400 m ( jeremy wariner vs lesahwn marriot)
 
Emre Yuksel' Alıntı:
atletizme ilgim, babamın zoruyla izlediğim 1988 seul, erkekler 100 m finaliyle başladı

Emre abi demek yaşım kadar atletizm bilgin var. :) Biz daha çömeziz:)
Bana,"senin yaşın kadar benim bilgim var" diye hava atabilirsin:)
 
Wariner'ı nedense Pekin'de yağmurdan dolayı mıdır nedir biraz formsuz bulmuştum..Tabi ki o yarışta Merritt'in hakkını yememeliydi , çünkü son 100 metrede adeta Bolt'a bağlamıştı..

Bu final Wariner için iyi bir şans olacaktır..Şayet olur da yine Merritt kazanırsa ciddi ciddi gözdağı olacaktır ilerleyen yarışlar açısından rakipleri için..
 
Emel Dizili' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":194fdr07]atletizme ilgim, babamın zoruyla izlediğim 1988 seul, erkekler 100 m finaliyle başladı

Emre abi demek yaşım kadar atletizm bilgin var. :) Biz daha çömeziz:)
Bana,"senin yaşın kadar benim bilgim var" diye hava atabilirsin:)[/quote:194fdr07]

yok ya emelcim. estağfurullah.. bizimki sadece hobi..
 
200 metre yarışının biometrik incelemesinden usain bolt ilk 100 ü 09.92 ile geçerken, ikinci 100 ü 09.22 ile geçmiş. yani ilk 100m yi piste giriş turu sayarsak ikinci 100 metrede bolt tan 08... li süreler görmemiz mümkün olacak.

formula 1 aracının insan versiyonu gibi bir şey bu bolt

200m. ödül töreninde nerdeyse 70000 kişinin koro halinde "happy birth to you" diye bolt un doğum gününü kutlaması çok güzel bir sahneydi, boltu duygulanmış bir halde de görmüş olduk
 
Halil İbrahim' Alıntı:
200 metre yarışının biometrik incelemesinden usain bolt ilk 100 ü 09.92 ile geçerken, ikinci 100 ü 09.22 ile geçmiş. yani ilk 100m yi piste giriş turu sayarsak ikinci 100 metrede bolt tan 08... li süreler görmemiz mümkün olacak.

formula 1 aracının insan versiyonu gibi bir şey bu bolt

londra da katıldığı 150 metre yarışında 50-150 metre arasını 8,65 te koşmuştu bu demek oluyor ki bolt 200 metre yarışında son 50mtde yavaşlamış buda yorgunluğa bağlı birşey ki kendisi de demişti yorugunum diye yani bu derece daha da aşağı düşebilir :)
 
400 metre yarışında Merritt , son 100 metrede yaptığı sprint ile Wariner'ın önünde birinci oldu..Wariner'da bir formsuzluk var yalnız , bariz bir şekilde belli ediyor..Yarışı genele yayamıyor , özellikle Pekin'de ve , son olarak Berlin'de gördük -ki son 100 metrede oyundan ciddi biçimde düşüyor..
 
Eser Atalay' Alıntı:
kız 18 yaşında 1. 55 in altına iniy0r "Erkek" Türk atletler 1.52 küsürle Türkiye şampiy0nu 0lmuş, var bu işin içinde bişey :=) kız Türkiye de erkeklerde madalya alırmış bu sez0n
Ne yüzeriz ne k0şarız anca k0nuşuruz cır cır böceği gibi ..

klasik eser atalay mantığı budur işte.. hiç bir şey konuşmayacaksın, hiç bir şey söylemeyeceksin.. hemen biz ne koşmuşuz, biz ne yüzmüşüz.. biz koşup, yüzmüyoruz diye bir şey konuşmaya hakkımız yok mu.. birazdan da "bizim insanımız cahil" yazarsın eser.. bırak bu snob tavırları artık. konuşmak için aynı şeyi bizim de yapmamız lazım.. sen de burada nba konuşuyorsun.. sizin biedrins çıksa mesela sana " sen ne yaptın ki konuşuyorsun " dese anormal olmaz mı.. ben ne yapayım şimdi.. usain bolt konuşmak için çıkıp onu mu geçeyim..
 
Wariner dün ünvanını kaybetti. Aslında yarışa fena başlamadı ama Taner Abi'nin dediği gibi kulvar farkı ortadan kalkınca, son 100'de temposunu kaybetti. Merritt ise son bölümde daha iyiydi. Olimpiyatlardan sonra bu şampiyonada da altını alarak Wariner egemenliine son vermiş gibi duruyor.

Ayrıca bayanlar 200 metrede ise Allyson Felix altını kazandı. Zaten favori olarak görülüyordu, kazanması beni mutlu etti. Veronica gümüş, Bahamalar'dan Ferguson bronz aldı.

Bayanlar disk atmada 21 yaşındaki bir Avustralyalı kazandı.
 
4x100 bayrak yarışında amerika takımı diskalifiye edildi. bayrak değişim alanının dışında bayrak değiştirdikleri farkedilen amerika takımı finalde yok.
usain ve asafa lı jamaika yı, amerika nın zorlaması bekleniyordu. şimdi ters bir durum olmazsa şampiyon belli, rekor gelir mi gelmez mi onu bekleyeceğiz
 
4x100 bayanlar ve erkekleri Jamaika kazandı. Erkeklerde şampiyona rekoru da kırdılar.

Erkekler sırıkla atlamada sakat sakat yarışan Avustralyalı Hooker altın madalyayı kazandı.
 
jamaika bana göre 4x100 diziliminde hata yaptı, en sona asafa yı değilde bolt u koysalar dünya rekoru garantiydi. bu dizilimin pekin de ne kadar doğru olduğunu gördük. ama berlin de bolt un temposunu asafa sürdüremedi. belki bilerek yaptılar usain daha fazla öne çıkmasın diye
 
Usain yorgunluktan ağladığı içindir büyük ihtimalle. Zaten yarış sonu "Düzgün şekilde teslim edebildiğim için mutluyum" dedi.
 

Üst