EL | UMMC Ekaterinburg:85-Galatasaray M.P.:80

14 Aralık Çarşamba
15:00 Rusya

Şu ana kadar 18 maça çıktığımız 2011-12 sezonunun, en keyif veren basketbolu oynadığımız maçın rövanşı için Çarşamba günü Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde olacağız. Euroleague'in en güçlü takımlarından UMMC Ekaterinburg'u İstanbul'da harika bir performansın ardından 84-65 ile geçmiştik.

İlk maç öncesindeki değerlendirmede kadro yapılarını incelediğimiz ve takımın her bireyinin kadın basketbolunun tanınan yüzleri olmasından ötürü tekrara girmiyoruz. İlk maçta UMMC forması giyen Hana Horakova'nın sakatlandığı ve yerine Sandra Linkeviciene'yi transfer ettiklerini belirtelim tabii. Linkeviciene, VICI Aistes formasıyla İstanbul'daki maçta takımımıza karşı oynamıştı. Çok geniş bir rotasyon ile oynamalarından ötürü istatistiklerin de çok dağıldığını ve yakın olduğunu görüyoruz. Takımın Euroleague'deki en skorer oyuncusu Sandrine Gruda (13.1 sayı), Maria Stepanova maç başına 6.1 ribaund ortalaması ile lider, Cappie Pondexter da 3.3 asist ile takımın en çok sayı pası veren oyuncusu.

Kadro kalitelerine karşın 9 maçta, 3 mağlubiyet almaları potansiyellerini tam olarak sahaya koyamadıklarını gösteriyor. Galatasaray ve Ros Casares deplasmanlarından galibiyet çıkaramamaları çok ilginç değil belki ama son hafta Fransa'da Bourges karşısında aldıkları sonuç fazlasıyla şaşırtıcıydı. Rus Ligi'nin Spartak ile birlikte namağlup iki takımından biri konumunda UMMC. Geride bıraktığımız Cumartesi, ülkenin bir diğer Euroleague takımı Nadezhda ile karşılaşmalarında, 85-58 gibi farklı bir skorla gülen taraf oldular. Stepanova'nın 18 sayı-9 ribaund, C.Pondexter da 8 sayı-13 asist ile oynadılar bu maçta.

Çarşamba günkü maç için ribaund üstünlüğü kurabilecek potansiyellerine dikkat çekmeye gerek dahi yok. İstanbul'daki maçı izledikten sonra, kendi oyunumuzu oynadıktan sonra yenebileceğimizi bildiğimiz bir rakip. Bilindiği gibi özel durumundan ötürü Epiphanny Prince, Rus takımlarına karşı forma giyemiyor. Alba Torrens'in ise bu maç ile birlikte parkeye dönmesi bekleniyor. Prince kadroda olmayacağı için pota altı rotasyonunda Michelle Campbell'i de kullanabileceğiz. İstanbul'daki maçı kazandıktan sonra yakaladığımız özgüven ve havayı hatırlarsak şu maçın mesaj maçları olması gibi bir özelliği olduğunu biliyoruz. Rusya'dan yüzümüzü güldürecek bir sonuç ile dönmelerini bekliyoruz Sarayın Sultanları'nın.

Başarılar takımımıza.
 
Gs Tvden Veli abinin twitter adresinden söylediklerine inanamadım hava sıcaklığı -31 derece ve saat 10.30 ile 16.30 arası hava aydınlanıyormus.Parayı dökseler ben orda yaşayamam o deplasmanı görünce bizim Türk takımlarına neden bu kadar gelme isteklisi olduklarını anlıyorum...
 
Serhatcım büyük konuşma :) Sadece 3 gün kal bence bir daha geri dönmek istemezsin :)

Maça gelecek olursak;ben açıkçası pek ümitlenemiyorum.Zira ilk maçın rövanşını almak isteyeceklerdir muhakkak.Pota altları ilk maç çok kötüydü onca mükemmel oyuncuya rağmen.Ben bu maçta Tina'nın o günkü şahane performansını yakalayamayacağını düşünüyorum.Çünkü o gün ekstra bir gündü bizim takımımız için bana göre.Candace Parker,Stepanova,Vidmer,Gruda,Leuchanka ile baş etmek nasıl olacak görmek lazım.Sanki bana Sylvia oynasa daha iyi olur gibime geliyor özellikle savunma açısından.

Bu arada Diana günüde olursa da yeneyemeyeceğimiz hiç bir takım yok.Alba düzelmiş olmalı diye umut ediyorum.Benim tek istediğim yeneriz,yeniliriz hiç önemli değil o sertliği,mücadeleyi sahaya yansıtalım yeter.Nasılsa bir uzun takviyesiyle herşey yoluna girecek.
 
Maçı kazanacağımıza dair hiçbir inancım yok açıkçası. Kötü bir dönemdeyiz Alba'nın sakatlığı ve formsuzluk. Türk oyuncular da formsuz ve bana kalırsa çokta iyi oyuncular değiller. Gülşah'ın bir problemi mi var merak ediyorum aslında geçen haftaki lig maçında ısınmaya çıktı ve maç sonuna kadar suratı 5 karıştı. Bir de bizde genç bir oyuncu var 7 numaralı. İsmini bilmiyorum. Kız hayatından bezmiş gibi öyle oturdu ısınma hareketlerine bile çıkmadı kimseyle konuşmadı öyle tek başına takıldı bi kenarda. Ciddi anlamda bir iletişimsizlik var sanırım
 
Fiba Europe Haftanın maçı seçmiş ve Işılla kısa bir söyleşi yapmışlar.

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8...id_afeABErTInsuYznWATfCR0.articleMode_on.html

"Group A definitely has some really strong teams and it's a big struggle," says Alben."But, I think it's a good thing for us because as long as we play tough games we are going to be getting better as a team. I believe this toughness will help us when we host the Final Eight."We have a big opportunity and we want to use it," continues the guard."We played great during the first game against Ekat and won by 19 points but we know they have good players and they play better and better in Russia."Each game in EuroLeague Women is tough. I actually think we just have to focus on doing our best because I still believe when we all give our best effort, we can be difficult to beat."
 
17-16 10 kişiik rotasyon var ama sanırım 7 kişiyle bitirceğiz maçı baharda 3ledi daha ilk çeyrekte
 
Taurasi 3 ledi sanırım. Maçın 40 dakikasında sahada olma şansı az.
 
Dee büyüksün valla. Büyük oynuyor yine. Ardadaş bu UMMC de nasıl takımdır öyle Pondexter çıkıyor Nolan giriyor Stepanova çıkıyor Gruda giriyor. Parker'ı falan saymıyorum daha.
 

Üst