Enes'li Utah Jazz

JERRY SLOAN İSTİFA ETTİ

22 yıldır bu takımın head coachu olan Sloan istifa etmiş.. Vazgeçirmek için uğraşmışlar ama başaramamışlar.. İstifanın nedeninin Deron Williams ile olan anlaşmazlıklar olduğu sanılıyormuş.. Deron, "seneye bu coach varsa, ben yokum " demiş.. Franchise bu çağrıya kulak asmamış ama Sloan çok rahatsız olmuş ve artık bırakmaya karar vermiş..

Ben Jazz ve Sloan'u sevmem ama büyük saygı duyarım.. Hiç bir zaman belli bir seviyenin altına düşmediler.. MJ izin verse bir kaç şampiyonlukları da olabilirdi.. Karl Malone, John Stockton, Jeff Hornacek , Greg Ostertag li o kadro unutulmaz..

Deron ile bir sorunu varsa bilemem.. Ama bu yazı beklese bir şeyler olabilirdi.. En azından Krilenko'dan kurtulacaklar..Seneye de Memodan kurtulup Deron ve Al Jefferson iskeletli bir takıma yelken açılabilinirdi ama olmadı..

Bir devir kapandı.
 
Kapansın abi kapansın.Sloan beanch'te vefat etmesi yüksek olasılık olan adamlardan biriydi.
Bu tehlikeyi atlatmış olduk.Deron da haklı sende haklısın abi doğrudur Sloan ve Utah asla bir seviyenin altına düşmediler ama saydığın efsane kadronun haricinde o seviyenin üstünede hiç çıkamadılar.Utah maçlarını takip edenler daha iyi bilir Sloan artık hamle olarakta oldukça zayıfladı.Geç kalıyor,maç içinde dalıp gidiyordu.Gidişi yararlı olacaktır bence.
 
Başlığı geçici olarak değiştirdim. Emre abi el atar sonra.

Utah bu sezon en çok konuşacağımız takımların başında gelecek. Takas yoluyla kimler gidecek benim en çok merak ettiğim konu bu. Al Jefferson (kendi severim ama iyi oyuncular gelsin diye gitmesi şart) ve Harris'in gitmesini istiyorum ben. Kirilenko yerine 3 numara, Harris yerine de oyuna daha hakim bir 1 numara gelebilir. Bilmiyorum çok takip edemiyorum ama Harris olursa pota altı oyuncuları çok beslenmezmiş gibi geliyor.

Harris veya 1 PG
Burks
Takasla gelecek forvet
Millsap veya Favors
Enes

ile iyi bir 5 olacak gibi. Tabi bu takımın ve ligin uzmanı ben değilim, Erdal konuşsun haha.
 
Bence en başta bir guard ayarlamaları lazım. Deron'dan, Harris'e düştüler. Oyun stili, oyun aklı olarak baktığımızda arada Himalayalar var. Kirilenko'nun kontratı bitti, FA'den oraya bir ayar çekerler. Ellerinde Al-Jeff var, onu da takas edebilirler. Ellerinde Deron olsaydı, çok iyi planlar yapılırdı ama...
 
NBA in en soğuk takımı.. Coach gitti, bütün yıldızlar gitti.. Büyük ihtimalle başaşağı gidecekleri bir sene olacak.. Enes değil bütün Türkler orada toplansa sevemem bu takımı ama Enes'i bir süre destekleyeceğiz.. Söylendiği gibi milli takıma burun kvırırsa ayrı..

Tabii bir de Mehmet Okur davası var orada.. NBA in en çok üçlük atan oyuncusu olmasına az kaldı, böyle denemeye devam.. Bir maçta 5 kere üçlük deniyor, ama 5 tane ribaund alamıyor, arkadaş uzun sözde.. En son smaç yaptığında ben 25 yaşında falandım.. Oyunu tamamen eri gitmiş, K.Van Horn gibi, R.Lafrentz gibi bir şey olmuş, bir de milli takım konusunda trip atıyor erkek. Fason yıldız Mehmet Okur..
 
Çirkin takım tanımının bir diğer örneği.
Enes'i ise sevmiyorum arkadaş. Bu ne şımarıklık yahu lock-out olursa gelirim diyor. Gelme lan çok da meraklıydık. Sen daha bir şey başarmadın Enes efendi. Ve geleceğin takım uganda milli takımı değil dünya 2.si . Çağrılırsan gelirsin , çağrılmazsan gelemezsin bence bu kadar basit. 1 yıldız maç yapmıyorsun zaten şurda adam gibi gelip top oynayacağına , yok gelmem de yok bilmiyorum da filan şımarık yaratık. Zaten diğer kılın yanına gitti. Öğrnir artık ondan bahaneleri , masum gözükme çabalarını , paşalığı . Ama o paşa bile zamanında oynadı milli takımda
''İki kıl birbirini Salt Lake City'de bulurmuş. ''
 
Çağrılmayacağını bildiği halde bu tür saçma açıklamalar yapması üzüntü verici. Çok yetenekli ancak aynı yapıdaki çok yetenekli adamların ne hale geldiğini gördük. Cenk Akyol'un haline baksın. NBA scoutları bile geleceğin NBA yıldızı diye tanıtırken adam ne hallere düştü.
 
Mehmet Okur ile yeterince itici olan Utah, Enes'in de katılımı ile nefret edilesi bir hal aldı..

Enes Kanter için söylenecek çok şey varken aslında hiçbir şey yoktur. Konunun özeti budur..
 
Enes'e olan bu tepkiyi gerçekten anlamıyorum.

Adam kendine güveniyor diye itici oldu. Milli Takım konusunda yazın "Çok yaşa Enes" diyeceğiz zaten, ona hiç girmiyorum.
 
Enes'e olan bu tepkiyi gerçekten anlamıyorum.

Adam kendine güveniyor diye itici oldu. Milli Takım konusunda yazın "Çok yaşa Enes" diyeceğiz zaten, ona hiç girmiyorum.

Arkadaş Cibona Zagreb'e gel demiyoruz , Galatasaray'a da gel demiyoruz. Milli takıma gel diyoruz. Gelirse gelir başımızın üstünde yeri var , gelmezse de cehennemin dibine kadar yolu var. Hido , Ersan , Mehmet de gitti NBA'e. Kimse sana yılın çaylağı olma demiyor. Keşke olsa... Ama milli takıma yaklaşımı beni kendisinden nefret ettirdi açıkçası. Milli takıma gelmedikten sonra , milli formayı giymek için ''düşünürüz ya hacı'' havalarında olursa ne bu adamı severim , ne milli gurur filan derim. Önce adam olacak !
 
Yahu Enes "Milli Takım'a gelmeyi düşünmüyorum" mu dedi? Lokavt olursa gelmeyi düşünüyorum dedi, aksi durum için bir soru sorulmadı zaten.

Ayrıca Enes'in bu şüphesi de normal karşılanmalı. Adam 2 senedir maç oynamamış, önce inanılmaz sert maçların oynandığı Avrupa Şampiyonası'nda oynadıktan sonra hemen ardından ligde 81 maç oynamayı kaç oyuncu kaldırabiliyor? Kaldı ki bu adam daha profesyonel olarak doğru dürüst maç yapmamış bir adam. 1 sene içinde 100'e yakın sert maçı kaldırması kolay mı? Draft edilen uzunlar için de ilk senesindeki performansları çok önemli. Nowitzki bile ilk kez yazın Milli Takım'a katılmadı, bunun karşılığını da yüzük ile aldı.

Bu sene için gelmek istemezse bu nedenlerden doolayı Enes'e kızamayız ama 2-3 sene sonra maç anlamında tecrübe kazanınca, aynı şeyleri söylerse en sert çıkan kişilerden biri de ben olurum, o da ayrı.

Enes Kanter, from Istanbul, Turkey !
 
Gazanfer bence bu konuda yazdıkların mantıklı değil. Arkadaş adam daha birşey ispatlamadı. Ve kimse ona 1 sene basketbol oynama demedi. Sakat da değildi . Kendi aptallığına oynayamadı basketbol. Fenere taşı atmaya gerek yok . Adamlar güvendi emek sarfetti ve süre bulacağı sene ben Ncaa'ye gitcem dedi Enes. Sen takımı satarsan , takım da seni satar olay basit. '' Lokavt olursa gelirim'' ne demek yahu ? Resmen saçmalamış başka açıklaması yok. Açıkçası umrumda değil Enes , eğer bu sene milli takıma gelmezse.
Ki zaten dışardan bakıldığında da itici geliyor insana. Kendine güven ayrıdır , vır vır vır konuşmak ayrıdır. Çık topunu oyna zaten güvendiğin belli olur. Ama sanki dünyadaki tek potansiyel Enes'te var. Francis trip yapıp gitmediği Memphis'e minimum kontratla dönüp sonrasında kapı önüne koyuldu. Görürüz yakında Aliağa Petkim'de. Villanueva ilk 5in altına düşmek skandal olur dedi ve 8den seçildi. Şimdi ise sıradan bi oyunucu. Sahaya çıkana dek gıkını çıkarmayan Roy gibi , Evans gibi adamlar ise franchise taşıyor şu an. Ben açıkçası kıl oldum bu çocuğa. Azcık insanda saygıdan dolayı mütevazilik olur. Kendisi drafta giren ne ilk potansiyelli uzun , ne de son potansiyelli uzun. Neler neler kaybolup gitti Nba'de. Son 10 yılın en tırt draftında 3. sırada seçildi diye ne bu tripler anlamak güç.
 
Ben ''lokavt olursa gelirim'' diyen adam için, milliyetçi duygularımı kabartıp, adam haklı beyler, yılın çaylağı da olur, MVP de olur, Jazz'ı şampiyon da yapar demem, diyemem. Pippen çıktı, abuk subuk konuştu, LeBron'u Jordan ile kıyasladı diye, herkes LeBron'u itin bir tarafına soktu. LeBron'un ağzından bir şey çıkmamışken. Daha ağzı süt kokan bir bebe çıkıcak, ben Howard, Gasol karışımıyım falan diyecek, yılın çaylağı olurum diyecek, onu play-off'a çıkarırım, bunla iyi oynarım diyecek, ben de ''lokavt olursa gelirim''ci bir adama, lan bu Türk koruyalım diyeceğim.

Enes kimsenin gazına gelmesin, doğru adamları örnek alsın. Baksın Nowitzki'ye açık ve net. Önüne başka bir örnek koymasın. Bunu karakter açısından söylüyorum. Yeteneklerine zaten lafım yok, alt gruplarda falan yapmadığı iş kalmadı zaten, ama karakter çok önemlidir. Yetenek, iyi-büyük oyunculuk ayrıdır, karakterli, saygı duyulan bir oyuncu olmak ayrıdır.
 
Enes'in Draft sırası ve yeteneği mükemmel de sanırım kimse ne oynayacağından emin değildir. Çünkü üst düzey izleme şansımız henüz olmadı. Her ne kadar bu Draft'e katılıp iyi yerden seçilen (Irving dahil) bazı oyuncuların oynadığı 2010 Nike Hoop Summit'te maçı domine etse de emin olamıyoruz. Peki takasları da dikkate alırsak yani ilk 5 çıkacağını varsayaraksak Enes'in ilk senesindeki performansı veya insanlarda bıraktığı iz kim gibi olur sizce? Genel görüşe göre AL Horford mıdır Enes hem stil hem de performans olarak?

2010 3 D.Favors
2010 5 D.Cousins
2010 6 E.Udoh
2010 7 G.Monroe
2009 1 B.Griffin
2009 2 H.Thabeet
2008 5 K.Love
2008 10 B.Lopez
2007 1 Oden
2007 3 Horford
2007 9 Noah
2007 10 Hawes
2006 1 Bargnani
2006 2 Aldridge
 
Enes benim izlediğim DeMarcus COusins'e çok benziyor . Çünkü fiziğinden beklenmeyecek kadar hızlı ve eli topa yakışıyor. Yani nasıl dese topla oynayabilen bir uzun ama saf 4 numara olmadığı için bi garip duruyor. Bu Demarus'ta da böyle. Mesela 3lüğün biraz içinde topu alıyor ve ''napcak şimdi bu tamam bitti hücum'' diyip sinirleniyorum ama öyle bi dribbling yapıp turnikeyi atıyor ki sanki saf 4 numara gibi kıvrılıyor içeri. Vücutları 4 numaraya göre baya geniş olduğu için de garip duruyor.
 
underkanter1.jpg


''UnderKanter''

:D
 
Enes lokavt olursa Milli Takım'a geleceğini, Gasol kardeşler, Nowitzki ve onlar gibi iyi isimlere karşı oynamak istediğini söylemiş. Bu da kariyerini düşünüyor diye algılanmasın ama sonra. :)

İddialı olması hoşuma gidiyor. Sonuçta çok geride planda kaldı, kendini daha şimdiden göstermek istiyor. Böyle adamları severim. Mourinho ve LeBron gibi. Zaten bi Terim'i sevemedim egolu olan. :)
 
Enes lokavt olursa Milli Takım'a geleceğini, Gasol kardeşler, Nowitzki ve onlar gibi iyi isimlere karşı oynamak istediğini söylemiş. Bu da kariyerini düşünüyor diye algılanmasın ama sonra. :)

İddialı olması hoşuma gidiyor. Sonuçta çok geride planda kaldı, kendini daha şimdiden göstermek istiyor. Böyle adamları severim. Mourinho ve LeBron gibi. Zaten bi Terim'i sevemedim egolu olan. :)

Umarım oyunuyla, performansıyla, başarısıyla ve karakter gelişimiyle bu oluşan imajı değiştirir abi. Zira şu aşamada bunları söyleyince antipati yaratıyor. Yoksa kimsenin Enes'e bir garezi yok, adam türk, gitse MVP olsa en çok biz seviniriz ama karakter önemli, konuşmalar önemli. Ortada bir Nowiztki örneği var.
 
2 sene doğru düzgün maç yapmamış biri olsam ben en azından kendimi tartmak için Avrupa Şampiyonasına katılırdım. Enes hep çoluk çocuğa karşı oynadı bildiğim kadarıyla. Turnuvaya gelsin de kendini göstersin.
 

Üst