Enes'li Utah Jazz

Forumdaki arkadaşlar Enes'e bence fazla yükleniyor.Ortada hiç bir şey yok şu an milli takımla ilgili.. Hele bir kadro açıklansın, sonra bakılır duruma.
Ayrıca çok toy ve tecrübesiz.. Maksadını aşan cümleler de kurabilir, biraz kredi vermek lazım..

Yukarıda yazılan örnek adam Nowzitki olmalı sözüne tamamen katılırım.. Benim korkum Mehmet Okur'a öykünmesi olur.. Private Label yıldızımız Mehmet Okur.
 
NBA Draft’ında, bizim Mehmet Okur’un Takımı Utah Jazz tarafından, ilk tur 3. sıradan seçilerek, NBA’e ilk adımını atan 2.10′luk genç Dev Enes Kanter, ikinci adımı da Milli Takım’a attı. Kanter ile dün akşam, ayağının tozuyla geldiği İstanbul’da görüştük ve ağzından çıkan ilk söz ‘Milli Takım ve Ay-Yıldızlı Forma’ya olan özlemi’ oldu.
‘Milli forma için, her şeyimi vermeye hazırım’ diyerek söze başlayan Enes şöyle konuştu: ‘Türkiye’ye geliş amacım A Milli Takım’dır. Şu anda ne Utah Jazz’a, ne de NBA’deki lokavta odaklanmış durumdayım. Gözüm, milli takımdan ve Ay-Yıldızlı formadan başkasını görmüyor.’
Şunu dediğin anda benim için kralsın yani bu kadar basit. Ne o öyle lokavta bağlı demeler... Gel oyna terini akıt , sonra all starda her gün abanıyım oylamada sana , heryerde savunayım , gurur duyayım.
 
Enes şöyle konuştu: ‘Türkiye’ye geliş amacım A Milli Takım’dır. Şu anda ne Utah Jazz’a, ne de NBA’deki lokavta odaklanmış durumdayım. Gözüm, milli takımdan ve Ay-Yıldızlı formadan başkasını görmüyor.’
Şunu dediğin anda benim için kralsın yani bu kadar basit. Ne o öyle lokavta bağlı demeler... Gel oyna terini akıt , sonra all starda her gün abanıyım oylamada sana , heryerde savunayım , gurur duyayım.

O laflardan sonra ona baya yüklenmiştim. Şimdi beklediğimiz açıklamaları yapmış, umarım diğer konularda da bu düzelmeyi gösterir. Bu biraz da yönlendirme ve iletişim ile alakalı. Böyle açıklamalar yaptığı sürece, mütevazı davrandığı sürece tüm Türkiye onun arkasında olacaktır.
 
Enes ,NBA kariyerine 5 pts 11 reb ile basladı. Bu ribaund sayısı, son 12 senede NBA de ilk maçını oynayan oyuncular içinde alınan en yüksek ribaund rakamıymış..NBA in saçma istatistikleri işte. Mutlaka bir rekor kırılmıştır, yeter ki o rekor tanımlanmış olsun.
 
3 uzatmaya giden maçta sadece 11:40 dk oynayan ve 1 sayı atan Enes Kanter'e koca bir yuh. Tabi sakatlık falan yoksa.
 
all jefferson da paul milsap da alev aldı toronto maçında.. enes'in süre almaması kadar dogal bir şey yok..3. uzun olarak da derrick favors enes'ten daha iyi bir seçenek utah adına. kaldı kı enes de yüksek ihtimal boston'a takas olacak
 
Enes'in oynayamaması gayet normal.. Siz coach olsanız , siz de rotasyonda arkaya atarsınız. Jefferson ve Milsap iyi oynuyorlar..Dün Philly maçında da aynısı olmuş.. Yalnız takas olmasa bile böyle kalmaz.. Lig içinde dengelerin değişeceği ve Enes'in daha çok süre alacagı maçlar mutlaka gelecektir.. Mühim olan, o zaman "ben buradaydım" diyebilmek.
 
Kanter dün Al Jefferson ve D.Favors'ın yokluğunda ilk 5 çıkmış ve 18 sayı 8 ribaund ile oynamış. 7/16 ile oynarken kaçırdığı 9 şutun 5'inde blok yemesi ilginç geldi bana.
 
Kanter dün Al Jefferson ve D.Favors'ın yokluğunda ilk 5 çıkmış ve 18 sayı 8 ribaund ile oynamış. 7/16 ile oynarken kaçırdığı 9 şutun 5'inde blok yemesi ilginç geldi bana.

Çok fazla zorluyor bazı pozisyonları, topu eline alınca asist yapma, boştaki adamı görme gibi bir olayı yok. Yani vardır belki de kullanmıyor. Eline her aldığı topu, mümkün bile olmasa kendi sonlandırmaya çalışıyor, bu şekilde göze gireceğini sanıyor bence. Enes'in Allah vergisi çok üstün yetenekleri var, ama hem oyun içinde hem de oyun dışında basketbol zekası adına en ufak bir şey görmedim ben daha bugüne kadar.
 
Maçın tam olarak neresinde buldu sayıları bilmiyorum ama dün gece Lakers karşısında istatistiksel olarak iyi bir oyun ortaya koymuş Kanter. Ömer Aşık ile beraber her maçının en azından istatistiğine bakıyorum. Daha iyi oynar umarım.
 
Enes Kanter dun cuma namazina Chicago'daki kultur merkezine geldi. Ameliyat icin Chicago'da. Gecen ay da babasiyla gelmisti. O gun Bulls ile maclari vardi.
 
tek tek takımları kontrol etmedim fakat muhtemelen bu yılki en genç takım Utah olacak...

Enes bu yıl maç başına en az 30 dakika alacak ve takıma katkısı ne olacak çok merak ediyorum..
 

Üst