Ergin Ataman

Çok söyledim de yeniden söyleyeyim. Ergin Ataman'ı başarısız addetmek Galatasaray Erkek Basketbol şubesine yapılan bir hakarettir. Ben 90 öncesi Dawkinsli dönemleri hatırlamıyorum ama 2000'lerin başından beri nispeten aklıbali dönemler içinde izlediğim Galatasaraylar içinde Ergin Ataman'ın Galatasarayları kadar winner bir takıma şahit olmadım. Ataman insan ilişkileri çok iyi -en azından bizdeki ilk dönemlerinde-, taktiksel olarak Avrupa'nın önde gelenlerinin bir tık altında ancak scout olarak zayıf bir koçtur. 2012 Beşiktaş dönemini hatırlarsanız o dönem transferle bir yönetici mi uğraştı bilmiyorum ama Beşiktaş'ın o dönem yaptığı transferlerin neredeyse tamamı parmakla işaret edilecek tarzdaydı. Bize geçerken o kadronun kemiğini de beraberinde getirdiği için çok da başarılı ilk sezonlar geçirtti. Öyle ki Domercant hayatının sakatlığını yaşamasa, Hawkins bir anda bize gelince uyuşturucu batağına düşmese en kötü Eurocup'ı 1-2 sene önce kazanabilir, Euroleague seviyesinde de bir Final Four görebilirdik. Ancak o kemik kadroda en son Arroyo'yu da kaybettikten sonra çok kötü oyuncu tercihleri yaptı ve profil olarak gittikçe daha aşağılara inen Galatasaraylar ortaya çıkardı. Hem de ortada rakip namına Fenerbahçe'den başka biri gözükmezken. O profil düştükten sonra ezeli rekabeti sadece röportajlarıyla dengeleme çabaları, rakip takımın ve Avrupa basketbol tarihinin en iyi koçunu Fenerbahçe'ye ben getirdim tavırları, en son da öyle ya da böyle taraftarla birebir girdiği hırgür neticesinde kendi sonunu hazırladı.

Ataman hala çok hatrı sayılır, başarılı olma potansiyeli yüksek bir koç. Ancak Terim'in 2. Galatasaray döneminde olduğu gibi o da Galatasaray kariyerinin son evrelerinde bir doymuşluk ve kabullenmişlik haline girişti. Oyuna aç olmayan, günün sporunun gereklerini yerine getiremeyen ve de bilhassa 90 sonrası siyahi Amerikalı transferlerinde yanlış profilde oyuncu tercihleri yapan hiçbir koç bu aşamada Avrupa basketbolunda şans bulamaz. Aynısını geçen yıl Sfariopoulos'la Olympiakos bile yaşadı. Bunun neticesinde de bu yıl başında bizim evladımız Patric Young ve Errick Green gibi değerli Amerikalıları dahi tereddüte uğramadan takım dışında bıraktılar. Yepyeni kadro kurdular ve alışageldik ekolleriyle başarılı olmaya devam ediyorlar. Buna karşın geçen sezon ortası yaşanan takım için gruplaşmaya rağmen de sene sonunda bir kez daha Euroleague finalinde yer almayı başardılar. Ataman yanlış oyuncu tercihleri yapan, bu tercih hataları yüzünden oyuncuları kendisinin hiç hatası yokmuşcasına tuvalet kağıdı gibi harcayan, günü kurtarmada başarısız bir koç. Tabii ki bunda yönetici faktörü de önemli. Arkasında Hakan Üstünberk gibi biri olsa belki bu zor zamanlarda dert dinleyecek daha üst bir akıl olabilirdi ama iş sırf Ataman'a kalınca oraları iyi yönetemediğini gösterdi. Obradovic gibi tanrı bir koç bile Bennett gibi bir çöpü kazanabilmek için 6 ayını harcadı, Nunnaly'i gayet kaydadeğer bir rotasyon oyuncusu haline getirdi, Udoh'u 30 yaşından sonra NBA oyuncusu yaptı. Günün sporunda artık oyuncular başrolde. Biz kabul etsek de etmesek de. Günün oyuncu profii yeri geldiğinde Fatih Terim gibi ülke futbolunun tüm başarılarında 1 numaralı adam olan biri bile Arda Turan gibi dünün topçusu tarafından ülke futbolunda afaroz edilebiliyor. Bugünde oyuncuları idare edebilme, en vasatından maksimumunu alabilme esas koçluğun 1 numaralı noktası. Ataman bizden son ayrıldığında bunun yakınında bile değildi, biraz kafasını değiştirip Terim'in 3. dönemi gibi geri dönebilirse Galatasaray'da görmek isterim. Ama bıraktığı yerden devam edecekse Erman Kunter'le vasatların takımı ve taraftarı olmayı yeğlerim.
 
Son düzenleme:
2 sene önce Eurocup'ı kazanan Galatasaray Odebank şu anda Erman Kunter önderliğinde gruptan çıkmak için ışık arıyor. Traji komik... Bu tabloyu bize yaşatan Can Topsakal ve Erman Kunter'i kutluyorum.

Maçı kazanmamamız için bir sebep olmasa da maçın sonucu rakibin performansına bağlı gibi duruyor. Bunun nedeni de iyi bir savunma anlayışımız olmadığı ve maç içinde inanılmaz iniş çıkışlar yaşadığımız için biraz sistemli düzenli hücum eden takımlar bizi rahatça yenebiliyorlar.

Maça gitmeyi düşünmüyorum ama yine de dayanamıyoruz neticede Erman Kunter'e Topsakal'a kızıp Cimbom'a küsmek olmaz.
yahu biraz destek olun geçen sezon ne yaptık onuda yazsana Doruk kardeşim 10 mil euroyu çöpe attın ama olmaz onu yazmıyorsun sen hiç 3 kuruşa 5 köfte olurmu takım ritim bulmuş yok erman yok şu yok bu bırakın bu işleri artık hala son 3 yılın borçları yüzünden bu halde olduğumuzu kabullenin artık
 
yahu biraz destek olun geçen sezon ne yaptık onuda yazsana Doruk kardeşim 10 mil euroyu çöpe attın ama olmaz onu yazmıyorsun sen hiç 3 kuruşa 5 köfte olurmu takım ritim bulmuş yok erman yok şu yok bu bırakın bu işleri artık hala son 3 yılın borçları yüzünden bu halde olduğumuzu kabullenin artık

Geçen sezon ne yaptığımızı 30 defa yazdık abi :D Haklısın tarihin en önemli bütçesiyle Ergin Ataman yanlış oyuncu seçimleriyle başarısız oldu. Ama şunu da söylemezsek adil olmayız Ergin Ataman vizyonu neredeeee Erman Kunter nerede :) Şahsen yan yana bile getirmem.

Destek olduk sezon başı Erman Kunter'e yeteri kadar ama Ataman'dan beter Kunter. Aynı yalan söylemler aynı kandırmaca çok daha büyük başarısızlık ve vizyonsuzluk. Destek çıkmaz bizden Kunter'e bize kızma ne diyeyim :)
 
Ben şu anki durumumuzun geçen seneden kötü olduğunu düşünmüyorum. Benzer periyotlardaki performanslarımızı karşılaştırdığımızda ligde mağlubiyet sayımız hemen hemen aynı. Eurocup Euroligte de çok farklı bir performansımız yok. Bütçe performans skalasına göre geçen seneden daha iyiyiz diyebilirim hatta. Takımın halinden tabiki memnun değiliz fakat geçen sene Ergin hoca varken de ligde ilk yarıyı 6 mağlubiyetle kapatmıştık. Bu sene de 6 veya 7 mağlubiyetle kapatacağız. Eurocupta da muhtemelen gruptan çıkacağız. İki tane rezil sezonu karşılaştırırken bunları göze almanızı tavsiye ederim. Benim gözümde 10 milyonluk bütçeyle Euroligte rezil olmakla şu andaki halimiz arasında ciddi farklar yok.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:
yahu biraz destek olun geçen sezon ne yaptık onuda yazsana Doruk kardeşim 10 mil euroyu çöpe attın ama olmaz onu yazmıyorsun sen hiç 3 kuruşa 5 köfte olurmu takım ritim bulmuş yok erman yok şu yok bu bırakın bu işleri artık hala son 3 yılın borçları yüzünden bu halde olduğumuzu kabullenin artık

Yahu Ergin Ataman, silah mi cekmis Galatasaray yonetimlerine para harcayin diye? Tehdit mi etmis? Veya Galatasaray yonetimi ortulu odenek gibi bir imkan mi saglamis Ergin Ataman'a?

Sezon basinda butceler belli degilmiydi? Gerceklesen harcamalar belli degil miydi? Bunlardan GS Yonetiminin haberi yokmuydu? Evrakta sahtecilik falan mi yapti Ataman?

Bu soylemleriniz, fena halde Melih Gokcek mantigi ve uslubuna benziyor. Belediye Baskanliginin 20. yilinda, hala Karayalcin'in borclarindan bahsediyordu.

Ustelik, kulup gercekten de, 3 senede harcanan bedellerden bu noktaya geldiyse bile, bu Ergin Ataman'in sucu olamaz. Ergin Ataman, basketbol kocudur ve misyonu takimi calistirmak ve idare etmektir. Bilanco yapmak veya diger mali konular, bir kocun sorumluluk alani olamaz. Akla, mantiga aykiri bir tez bu.
 
Son düzenleme:
Hayirli olsun Ergin Hocamiza, Elinden geleni fazlasiyla yapacaktir sonsuz basarilar dilerim. Eric mccollum sunu demismidir acaba ? nereye gitsem Ergin Hocadan kurtulus yok :)

Buyuk ihtimal Eric Mccolluma cok daha fazla sans verecektir.
 
Ergin ATAMAN Anadolu Efes'de

Ataman'ın başına geçeceği Anadolu Efes Basketbol Takımı, dün oynadığı THY Avrupa Ligi 12. hafta maçında ağırladığı İspanyol ekibi Baskonia'ya 82-81 mağlup oldu. Anadolu Efes organizasyondaki 9. mağlubiyetini yaşadı.

En son A Milli Erkek Takım ile Galatasaray Odeabank'ı aynı anda çalıştıran Ergin Ataman, önce Milli Takım'dan istifa ettiğini açıklamıştı.

Ergin Ataman daha sonra Sarı-Kırmızılı ekipteki görevinden alındı. Olaylı bir ayrılık geçiren Ataman, bu olay sonrası attığı tweet ile "Samimi olmayan yerlerde ayrılıklar kaçınılmaz olur, ihanet ise en ağırıdır" ifadelerini kullanmıştı. Galatasaray Kulübü takımın başına ise Erman Kunter'i getirdi.

Ergin Ataman, 2015-16 sezonunda ise Galatasaray Odeabank'ı ULEB Eurocup'ta şampiyon yapmıştı.

Başarılı koç, antrenörlük yaşamına Eczacıbaşı altyapısında antrenörlük yaparak başladı. Daha sonra Efes Pilsen alt yapısında antrenörlük yaptı. Sırasıyla Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Efes Pilsen'de antrenörlük yaptı.


2008-09 sezonu başında Efes Pilsen ile anlaşan Ataman, takıma 2005'ten sonraki ilk TBL şampiyonluğunu kazandırdı. Normal sezonu sadece 2 mağlubiyetle kapatan Efes Pilsen, saha avantajı ile başladığı final serisinde Fenerbahçe Ülker'e Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda üst üste 2 maç kaybetti. Ancak o maçtan sonra Ataman'ın Efes Pilsen'i Fenerbahçe Ülker'i üst üste 4 maç yenerek şampiyonluğa uzandı. O sezon Teknosa Erkekler Türkiye Kupası'nı da kazanan Efes Pilsen, Ergin Ataman yönetiminde duble yapmış oldu.

Anadolu Efes Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Velimir Perasovic ile yollarını ayırdığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2016-17 sezonu başında göreve getirilen Velimir Perasovic ile görüşülmüş ve Perasovic dönemi sona erdirilmiştir.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 11. haftasında 17 Aralık Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye ile oynayacağımız karşılaşmada takımızın başında yardımcı antrenörlerden Agusti Julbe görev yapacaktır.

Sayın Velimir Perasovic’e katkılarından dolayı teşekkür eder, spor hayatının bundan sonraki döneminde başarılar dileriz.

Kaynak: hurriyet.com.tr
 
lbmalg.jpg


Ergin Ataman Anadolu Efes’te!

Anadolu Efes’te baş antrenörlük görevine Ergin Ataman getirildi. Anadolu Efes, Ergin Ataman ile 1,5 yıllık anlaşma imzaladı.

Üçüncü dönem Anadolu Efes’te teknik patronluk görevini üstlenecek olan Ataman, bilindiği gibi takımımızı 1999-2001 yılları arasında ve 2008-09 ve 2009-10 sezonlarında çalıştırmıştı.

Ergin Ataman’ın kariyerinde bir Euroleague üçüncülüğü, bir EuroCup, bir Saporta Kupası, bir EuroChallenge Kupası, üç Türkiye Ligi şampiyonluğu, beş Cumhurbaşkanlığı Kupası, dört Türkiye Kupası, altyapılarda da bir Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonluğu, üç Genç Erkekler Türkiye Şampiyonluğu ve iki Ümit Erkekler Türkiye Şampiyonluğu bulunuyor.

Ergin Ataman’a yeni görevinde üstün başarılar dileriz.
 
Son düzenleme:
Ataman iyi seri yakaladı maşallah. Kunterli bizim takım gibi gelene geçene yeniliyor. Biraz ara verip kendini sorgulasa/geliştirmeye çalışsa iyi olacaktı ama yapmadı, kendi bilir.
 
Son düzenleme:
Ataman iyi seri yakaladı maşallah. Kunterli bizim takım gibi gelene geçene yeniliyor. Biraz ara verip kendini sorgulasa/geliştirmeye çalışsa iyi olacaktı ama yapmadı, kendi bilir.


Ergin Ataman'ın ayrıldığı ilk yıl küme düşmeye oynadığımızında farkına varsanız keşke. Ergin Ataman, Euroleague'de 13 maçta 3 galibiyet ile gönderilen Perasovic'in yerine, çıkma şansları olmayan, mental olarak çökmüş durumdaki takıma geldi, üstelik Euroleague seviyesinden bahsediyoruz, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi değil. Ne gibi bir beklentiniz vardı? Kalan 17 karşılaşmada 13 galibiyet almasını mı bekliyordunuz? Aynı şekilde Oktay Mahmuti geldiğinden beri kaç maç kazandırdı? Bu sezon için ne Oktay Mahmuti'yi, nede Ergin Ataman'ı eleştirmenin doğru bir yanı yok.

Ergin Ataman geliğinde mental olarak çökmüş ve kopuk takımla BC Khimki ve Olympiakos maçlarıyla başladı, kazanması büyük olay olurdu. Sonrasında oynadığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet 5 mağlubiyet aldı. Eğer Perasovic 5'de 0 ile başladığında kovmuş olsalardı Anadolu Efes şuan playof potasında olurdu.

Ergin Ataman geldikten sonra kaybedilen maçlar deplasmanda CSKA Moskova, Panathinaikos, Real Madrid, BC Khimki, Unicaja Malaga, iç sahada Fenerbahçe Doğuş, Olympiakos. Şu durumdaki takımı Ergin Ataman değil Obradovic almış olsaydı yine bu 7 maçtan en fazla bir tanesini kazanırdı.

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes ligde 6 karşılaşmada 4 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. İlk yenilgisi çıktığı ilk maçta BANVİT karşısında, ikinciside bu hafta Fenerbahçe Doğuş deplasmanında aldı.
 
Adamlar işi gücü bırakmış her hafta Ataman'ın yenilmesini kovalıyorlar. Peki Ataman kim, hayatları boyunca gördükleri yegane Türkiye ve Eurocup şampiyonluğunu Galatasaray'a getiren adam.

Ataman sonrası takım düşme potasında ama adamın derdi hala Ataman. Hakkaten yazık...
 
Son düzenleme:
Ergin Ataman'ın zor bir göreve soyunduğu doğrudur fakat bize Oktay Mahmuti'nin getirdiği kıpırdanmayı, takım direncini Efes'e getiremediği de açık. Euroleage'den kopmuşken ligde FB'den 25 sayı fark yemesinin izahı yok.
 
Ergin Ataman'ın ayrıldığı ilk yıl küme düşmeye oynadığımızında farkına varsanız keşke. Ergin Ataman, Euroleague'de 13 maçta 3 galibiyet ile gönderilen Perasovic'in yerine, çıkma şansları olmayan, mental olarak çökmüş durumdaki takıma geldi, üstelik Euroleague seviyesinden bahsediyoruz, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi değil. Ne gibi bir beklentiniz vardı? Kalan 17 karşılaşmada 13 galibiyet almasını mı bekliyordunuz? Aynı şekilde Oktay Mahmuti geldiğinden beri kaç maç kazandırdı? Bu sezon için ne Oktay Mahmuti'yi, nede Ergin Ataman'ı eleştirmenin doğru bir yanı yok.

Ergin Ataman geliğinde mental olarak çökmüş ve kopuk takımla BC Khimki ve Olympiakos maçlarıyla başladı, kazanması büyük olay olurdu. Sonrasında oynadığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet 5 mağlubiyet aldı. Eğer Perasovic 5'de 0 ile başladığında kovmuş olsalardı Anadolu Efes şuan playof potasında olurdu.

Ergin Ataman geldikten sonra kaybedilen maçlar deplasmanda CSKA Moskova, Panathinaikos, Real Madrid, BC Khimki, Unicaja Malaga, iç sahada Fenerbahçe Doğuş, Olympiakos. Şu durumdaki takımı Ergin Ataman değil Obradovic almış olsaydı yine bu 7 maçtan en fazla bir tanesini kazanırdı.

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes ligde 6 karşılaşmada 4 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. İlk yenilgisi çıktığı ilk maçta BANVİT karşısında, ikinciside bu hafta Fenerbahçe Doğuş deplasmanında aldı.

Ataman goreve geldiginde efes 12 macta 3 galibiyet almisti belki kotuydu ama cikma sansi kalmamisti sozu dogru degil. Top8 hedefinden 3 galibiyet gerideydi ve daha oynanacak 18 mac vardi. Ustelik Pera doneminde sakat olan Brown iyilesmis uzerine bir kaliteli guard almis uzerine de Dragic gibi bir oyuncu yakin zamanda takima dahil olmustu. Yani Pera doneminde cok az oynamis 3 kaliteli oyuncu eklenmisti. Ataman geldikten sonra her takimda olan kan değisikliğinin olumlu etkisi dahi yasanmadi. 10 macin 7 tanesini kaybetti kazandigi takimlar iceride Brose Kizilyildiz Valencia ( siralamada 11-12-13 sirada bulunan takimlar). Deplasmanlarda 5 macta yediği fark ortalamasi 18. Rakibi zorlayamiyorlar bile besinci hafta gelse playoff potasinda olurdu sozunun alti bombos. Deplasmanda rakibine yaklasamayan ust duzey hicbir takima dis geviremeyen bir takim nasil cikacak. Pera doneminde hic degilse ucu ucuna kacan 3 tane mac vardi Ataman ile efesin deplasman maclarina yaz bir yenilgi.

Ligde de BaNvit ve Fener onunde 22-26 sayi fark yedi. Eli yuzu duzgun hicbir takima deplasmanda direnemiyor bile.
 
Son düzenleme:
Ergin Ataman'ın zor bir göreve soyunduğu doğrudur fakat bize Oktay Mahmuti'nin getirdiği kıpırdanmayı, takım direncini Efes'e getiremediği de açık. Euroleage'den kopmuşken ligde FB'den 25 sayı fark yemesinin izahı yok.

Oktay Mahmuti yönetiminde oynadığımız 3 lig, 3 EuroCup olmak üzere 6 maçta 2 galibiyet aldık. Darüşşafaka ile oynadığımız iki maçta zorlayamadık. Fenerbahçe Doğuş deplasmanında ya da Euroleague seviyesinde oynamadık, zaten Euroleague seviyesine en yakın takım Darüşşafaka'ydı. Anadolu Efes deplasmanında kaybettik. Sizin mantığınızla bu durumda Oktay Mahmuti'yi suçlayalım o zaman.
 
Ataman goreve geldiginde efes 12 macta 3 galibiyet almisti belki kotuydu ama cikma sansi kalmamisti sozu dogru degil. Top8 hedefinden 3 galibiyet gerideydi ve daha oynanacak 18 mac vardi. Ustelik Pera doneminde sakat olan Brown iyilesmis uzerine bir kaliteli guard almis uzerine de Dragic gibi bir oyuncu yakin zamanda takima dahil olmustu. Yani Pera doneminde cok az oynamis 3 kaliteli oyuncu eklenmisti. Ataman geldikten sonra her takimda olan kan değisikliğinin olumlu etkisi dahi yasanmadi. 10 macin 7 tanesini kaybetti kazandigi takimlar iceride Brose Kizilyildiz Valencia. Deplasmanlarda 5 macta yediği fark ortalamasi 18. Rakibi zorlayamiyorlar bile besinci hafta gelse playoff potasinda olurdu sozunun alti bombos. Deplasmanda rakibine yaklasamayan ust duzey hicbir takima dis geviremeyen bir takim nasil cikacak. Pera doneminde hic degilse ucu ucuna kacan 3 tane mac vardi Ataman ile efesin deplasman maclarina yaz bir yenilgi.

Ligde de BaNvit ve Fener onunde 22-26 sayi fark yedi. Eli yuzu duzgun hicbir takima deplasmanda direnemiyor bile.


13 maçta 3 galibiyet aldılar, ayrıca f8 yapabilmek için en az 15 galibiyet yapabilmen gerekiyor, o bile yetmeyebilir. Yani kalan 17 karşılaşmada en az 12 galibiyet almaları gerekiyordu. BC Khimki, Olympiakos, Panathinaikos, Real Madrid, CSKA Moskova, Baskonia vs deplasmanları var. Nereye top 8 yapıyorsun? Nasıl şansın oluyor? Perasovic dönemindeki rezalet ortada, geçen sezon Beşiktaş'tan fark yiyerek elenen Efes, bu sezon ligde ve Avrupa'da önüne gelene kaybeden Efes. Ayrıca oyun kurucu sorunu açık bir sekilde ortayadayken hâlâ gidip Muric, Doellman, Dragic vs hamleleri yapmasıda ayrı rezillikti.
 
Son düzenleme:
13 maçta 3 galibiyet aldılar, ayrıca f8 yapabilmek için en az 15 galibiyet yapabilmen gerekiyor, o bile yetmeyebilir. Yani kalan 17 karşılaşmada en az 12 galibiyet almaları gerekiyordu. BC Khimki, Olympiakos, Panathinaikos, Real Madrid, CSKA Moskova, Baskonia vs deplasmanları var. Nereye top 8 yapıyorsun? Nasıl şansın oluyor? Perasovic dönemindeki rezalet ortada, geçen sezon Beşiktaş'tan fark yiyerek elenen Efes, bu sezon ligde ve Avrupa'da önüne gelene kaybeden Efes. Ayrıca oyun kurucu sorunu açık bir sekilde ortayadayken hâlâ gidip Muric, Doellman, Dragic vs hamleleri yapmasıda ayrı rezillikti.

13. Maca Efes Ataman ile cikti Atamanin yenilgilerini baskasina yaziyorsunuz. Gecen sene Ataman 13-14 galibiyetle cikabiliriz diye umut satiyordu bu durumda kalan 18 macta 11 galibiyet imkansiz bir hedef değildi. Olay sadece playoffa kalmak da değil Atamanin takimi deplasmanda rakibini zorlayamiyor bile. Bu zamana kadar ligde iki zorlu deplasmanda ortalama 24 fark yerken 5 eurolig deplasmaninda ortalama 18 sayi fark yedi. Begenilmeyen Pera gecen sene F4'un esiğinden dondu bu seneye cok kotu girse de uc tane pisi pisine verilen mac var. Ustelik onun kurdugu takima uc tane kaliteli oyuncu eklenmesine ragmen ( iyilesen Brown ve ikk yeni transger) Ataman ile siralamada 11-12-13. Olan takimlari icerde yenmek haric galibiyet yuzu goremedi. Sizin ulkenin en iyi kocu zannettiginiz Ataman Part time calisip ( deplasmanlarda tatilde) tam zamanli maas aliyor.
 
Oktay Mahmuti yönetiminde oynadığımız 3 lig, 3 EuroCup olmak üzere 6 maçta 2 galibiyet aldık. Darüşşafaka ile oynadığımız iki maçta zorlayamadık. Fenerbahçe Doğuş deplasmanında ya da Euroleague seviyesinde oynamadık, zaten Euroleague seviyesine en yakın takım Darüşşafaka'ydı. Anadolu Efes deplasmanında kaybettik. Sizin mantığınızla bu durumda Oktay Mahmuti'yi suçlayalım o zaman.
Sonuçlar konusunda haklısın ama takım direncinde ciddi bir gelişme olduğunu göz ardı edemeyiz. Bu kadroyla bu kadar. Efes'te aynı direnci göremiyoruz koç değişikliğinden sonra.
 
13. Maca Efes Ataman ile cikti Atamanin yenilgilerini baskasina yaziyorsunuz. Gecen sene Ataman 13-14 galibiyetle cikabiliriz diye umut satiyordu bu durumda kalan 18 macta 11 galibiyet imkansiz bir hedef değildi. Olay sadece playoffa kalmak da değil Atamanin takimi deplasmanda rakibini zorlayamiyor bile. Bu zamana kadar ligde iki zorlu deplasmanda ortalama 24 fark yerken 5 eurolig deplasmaninda ortalama 18 sayi fark yedi. Begenilmeyen Pera gecen sene F4'un esiğinden dondu bu seneye cok kotu girse de uc tane pisi pisine verilen mac var. Ustelik onun kurdugu takima uc tane kaliteli oyuncu eklenmesine ragmen ( iyilesen Brown ve ikk yeni transger) Ataman ile siralamada 11-12-13. Olan takimlari icerde yenmek haric galibiyet yuzu goremedi. Sizin ulkenin en iyi kocu zannettiginiz Ataman Part time calisip ( deplasmanlarda tatilde) tam zamanli maas aliyor.


Ataman'ın yenilgisini başkasına yazdığım yok, Perasovic'e 1 maç fazla yazmışım, Ataman 10 maçta 3 galibiyet, 7 mağlubiyet aldı. Ayrıca 12 maçta 3 galibiyet, 9 mağlubiyet alan takımın f8 yapabilmesi için kalan 18 maçta en az 12 galibiyet alması gerekiyor, 15 galibiyette ne kadar yeterli olur tartışılır, geçen yıl 8. sıradan f8 yapan Darüşşafaka 16 galibiyet almıştı.

Ergin Ataman geldikten sonraki Anadolu Efes fiktürüne bakan kimsenin böyle bir beklentisi olduğunu sanmıyorum. Ayrıca takımın o haliyle değil Ergin Ataman, herkesin çok beğendiği Zeljko Obradovic gelse Ataman'ın kaybettiği 7 karşılaşmada en fazla 1 maç kazanırdı (BC Khimki, Olympiakos, CSKA Moskova, Panathinaikos, Real Madrid, Unicaja Malaga, Fenerbahçe Doğuş). Zaten çok hazır ve iyi durumdaki Zeljko Obradovic'in Fenerbahçe Doğuş'u bu takımlarla oynadığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet, 5 mağlubiyet aldı.

Siz kabul edersiniz ya da etmezsiniz bunun bir önemi yok. Ergin Ataman kariyeri, başarıları ve kazandığı kupalarla bu ülkenin gördüğü en iyi yerli antrenör. Daha fazla başarı kazanan varsa, başarılarıyla beraber yazarsınız bizde haklısınız deriz.

Perasovic'ın takımı geçen yıl f8'de elendi, laf attığınız Ergin Ataman'da Galatasaray'a tarihindeki ilk çeyrek finali oynattı, kariyerinde final fourlar ve Avrupa şampiyonlukları olan yerli antrenör yok, hâlâ kabullenemiyorsunuz. Bu Anadolu Efes en son Ergin Ataman ile şampiyon oldu (2-0 geride olduğu Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek), o yıldan beri şampiyonluğa yaklaştığı yıl yok. Bu sürede Ivkovic ve Perasovic gibi hocalar geldi, öncesinde David Blatt'inde Anadolu Efes'te tek bir başarısı olmadı.
 
Son düzenleme:

Üst