Eurobasket 2009 | Türkiye 84-76 Litvanya

Yavaş yavaş maçlarımızı konuşmaya başlayalım. Pazartesi ilk maçımız Litvanya ile. 22:15'te NTV'de maç.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Hadi hayırlısı.Turnuvanın hayal kırıklığı yaratmaya 1 numaralı aday takımı Litvanya.Yıllarca hep Jasikevicius,Macijauskas,Siskauskas'a güvendiler hep en önemli maçlarda.Bu turnuvada ise pota altları en büyük silahları,Kleiza ise en skorerleri olacak büyük ihtimalle.Litvanya'ya karşı kazanamamız da artık son buldu zaten.Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen Litvanya basketbol ülkesidir,klasik tabirle ekoldür.İlk maç olması itibariyle de hücumda çok basit oyunlarla bize karşı basit turnikeler bulacaklarına da adım kadar eminim.Bu maçın bizim için bir başka özelliği de Jasaitis'in ligimizin önemli oyuncularından Ömer Onan,Sinan Güler,Bekir Yarangüme'ye karşı da neler yapabileceğini gösterecek olması.

Maç için kendi dileğim ise şu.Jasaitis kariyerinin en iyi maçını oynasın.Son saniye basketiyle biz kazanalım.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Konuyu genel konu yaptım. Sonuçta bir basketbol sitesiyiz. Milli takımın maçı da ilgi çekmeli biraz.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Litvanya eksikte olsa Litvanyadır basketbolda bir ekoldür ve benim favorimdir.Bence Litvanya maçı alır.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Pota altında bizden gerçekten çok üsttün durumdalar.3 numara da Ersan'ı kullanırsak Jasaitis'e karşı biz güçlü olabiliriz ama Ersan'ın sürekli içeri yüklenmesi şart.Bunun yanı sıra guardlar arasında aşırı mesafe yok, onlar daha iyi ama Jasi oynasaydı baştan herşey biterdi.
Ben Hidayet'in sorumluluk alacağını düşünüyorum.Oğuz ve Ömer Aşık'ın oyunlarına göre de maçın sonuçlanacağını tahmin ediyorum.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Japonya'da Ender'in mucizevi 4 sayılık oyunu ile maçı uzatmaya götürüp oradan da maçı kazanmıştık Litvanya karşısında. Sonrada o maçın gazındanmıdır bilinmez çok iyi götürmüştük geri kalanını turnuvanın. Birazda bu sebeple bu maç ve bu maçtaki oyunumuz belirleyecek çoğu şeyi. Bu maçı kazanmanın vereceği rahatlık ile Bulgarlarıda geçeriz, ev sahibinide ama tersi bir durumda durumumuz meçhul olur.
Hücümumuz yine tıkanacak çok belli. Önemli olan takınan zamanlarda olabildiğinde az sayı yemek. Her spor yorumcusu bas bas bağırıyor zaten bunu. 70 ve üstü yersek maç zoa giriyor bizim için. Bogdan şu rotasyonu adam gibi yapıp, her mevkide karşı takıma karşı daha uzun kalma sevdasından vazgeçerse yürür gideriz. Bana göre yedek guard mevkisi dışında çok iyi kadromuz var.
Heyecanla belliyorum yarını.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Bazı takımlar en kötü zamanlarında bile bazı takımların başının belası olur. Litvanya da bizim basketbolumuzun panzehiri. Adamlara bir türlü ayak uyduramıyoruz. Zaten resmî maçlarda sadece 2 galibiyetimiz var ki onlarda Japonya 2006'da idi; öncesi ve sonrası tık yok.

Maçın favorisi yine Litvanyadır. Pota altı farkı var, dış şütör farkı var, bu seviyede hep iddialı olma farkı var, var oğluvar... Sonuçta başabaş geçebilir ama Lavrinoviç kardeşler farkıyla kazanırlar. Bizim 4 numarada Lavrinoviçlerle oynayabilecek Kerem Gönlüm kendi kendini yaktı. Kaya olsaydı belki ama zorlama olurdu. Diğer oyuncularında boy dezavantajı var. Bu durumda 4 numarada oynayan oyuncunun dışarıda da aynı verimle oynayabilen Lavrinoviçlere karşı mücadelesi ve kısaların özellikle ribauntlara desteği çok ömeli olacak. Burada da Ersan dışında bu topları kovalayacak adam yok gibi.
Bizim bir safkan skorerimiz yok; adamlar 3 lükleri turnikeden kolay atıyorlar. SErbest atışlar bizim yıllardır en büyük hastalığımız; Macijauskas avrupa şampiyonu oldukları sene final maçına %100 ile çıkmıştı. Yani her durumda adamlar maçın favorisi.

Malum koç son yılları 2010 hazırlıkları ile geçirdi. Benim hatırladığım 3 avrupa 1 dünya şampiyonası heba edildi bu yolda. Millî ama Fülkerde oynayamayan oyuncularla geçtik bu seneleri. 2009 da pek çok ünlü isim takımlarına katılmadı. Bizim için bu pek bir anlam ifade etmeyebilir zaten son yıllarımız hep böyle geçti.

İspanya ve Yunanistan ortak final adayı. Litvanya, İtalya ve son şampiyon Rusya madalya adayı. Eski yugolar SIrbistan, Hırvatistan hep iddialı, Slovenya süpriz adayı. Fransa NBA'ın avrupa temsilcisi. Bu yıl olmaz ama Britanya sermayasi ve organizasyonuda artık işin içinde.
Bu tabloda bir mesela parağrafı açmak istiyorum. 2010 Türkiye'de değilde mesela Uganda da düzenlenecek olsa idi bizim koç takımını 2010 için hazırlarmıydı? Biz direk katılmağımız bir dünya kupasına şu durumda avrupa şampiyonası performansıyla katılabilir miydik? Bence katılamazdık. Dünya şampiyonasında yukarıdaki takımlardan bildiğim kadarıyla sadece 5'i avrupayı temsil edebilecek.ABD ve Arjantin gibi basketbolun top klas takımları ve her zaman iddialı Brezilya. Avusturalya'yı de ekledikmi listeye 2010'da bizim madalya şansımız var mı? Bence yok.
Sonuç avrupada madalyalar kazanabileceğimiz seneler boşa geçti. Turgay ve Bogdan sayesinde 2009 da boşa geçecek gibi...Bence

Farkettimde çok umutsuz oldu ya. Herşeye rağmen

"Her zaman yanıdayız
Yanlız bırakmayacağız
Kalpler senle bir kez daha
ŞAMPİYON olacağız...."
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Bugün işimiz zor pota altını domine edeceklerini düsünüyorum.çünkü pota altı oyuncularımız bana göre yetersiz.ömer asık dısındaki ne semih ne oğuz ne de barıs hersek yeterli değiller ayrıca kısaların iyi iş yapması gerekiyor.kısalar beklediğimiz üstünlüğü kurarlar ayrıca ersan ile hidayet in preformansı önemli.günümüzde olursak kazanmamız için bir neden yok.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Estetik uzunlarının karşısında bizim odunların ne yapacağını merakla bekliyorum.

Not: Odun derken köyü oyuncu vs. kastetmedim, ne demek istediğim anlaşılmıştır diye düşünüyorum.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

bu akşam ilk maçımız şimdiden milli takıma başarılar ama bazı takıldığım ve sinir olduğum durumlar var ,ve herkesten görüşlerini bekliyorum 2 tane sorum olcak: birincisi şu 1: milli takıma sakatlık,yaşı ilerleme durumu ve tanjeviçin bizzat sevmediği oyunculardan kadroya çağrılmayan oyuncuların listesi:hakan köseoğlu,tutku açık,ersin görkem,serkan erdoğan,ibrahim kutluay,cevher özer,kaya peker,ermal kurtoğlu,cenk akyol,mirsad türkcan ve tabiikide büyük kaptan hüseyin beşok ya bunlar hala baskatbol yaşantılarını sürdüren ve takımlarında hala en önplanda olan oyuncular niye pekii niye davet edilmezler inanılır gibi değil pekii değerli koç tanjevicin bu oyuncuların yerine aldığı oyuncular kim? sinan güler,barış hersek,fatih solak ve bekir yarangüme gibi isimler eyyy tanjeviç bu oyuncuları alırken hangi kriterleri göz önüne aldın bekir yarangümede bizim görmediğimiz senin gördüğün ne gibi büyük cevherler var yani gerçektende çok sinir bozucu bir durum. İkinci sorum ise şu: 2-niye milli takımda galatasaraylı bi oyuncu yok bu bir galatasaraylı olarak beni çok üzüyo açıkcası...
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Basketbolu bilen bir takımla,basketbolu mücadele ettiği ölçüde kotarabilen bir takımın maçı olacak.Litvanya ne kadar eksik olursa olsun,sistemleriyle bize ters gelen bir ekip.Koç faktörü bizim en büyük eksikliğimiz.Ender saçmalamazsa,Hidayet;Hidayet gibi oynarsa bizim İspanya dışında her takıma karşı şansımız olur.
Kerem'in olmadığı takımda Mirsad'ı görmek isteyebilirsiniz.Ancak Mirsad'ın takım içi huzuru bozabileceğini unutmayın.(örneği de var zaten) Yararı orada kalsın da zararı dokunmasın.
Ah Mehmet Okur ah!!!Olsaydı şimdi maçlarımızı sadece biz değil bütün avrupa konuşacak,iple çekecekti.
Sürprize müsait grubumuzda ulusal takımımıza başarılar...
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

geçmişe baktığımzda litvanya'ya karşı bi üstünlüğümüz yok ama son 2 karşılaşmada kazanan tarafız.bu bence çok önemli rakip karşısında kazanmayı artık biliyoruz.evet litvanya en önemli isimlerini polonya'ya getirmediler ama basketbol ekolü olan bir ülke.pota altı oyuncuları bizim oyunculardan daha iyi.
bu maçta guardlarımız gününde olursa bize maçı kazandıracaklardır.çünkü bir guard sıkıntısı var şu anki kadrolarında.
belki de en büyük dezavantaj litvanya'nın polonya'ya çok yakın olması.maçı deplasmanda oynuyacağız yani.
ama günün sonunda umarım kazanan taraf biz oluruz.
kalplerimiz polonya'da sizin için atıyor 12 dev adam.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Gelecek sene ülkemizde düzenlecek Dünya Şampiyonası öncesi kendimizi kanıtlamak adına önemli bir turnuva olacak. Bu turnuvada madalyaya giden yolda bu grubu iyi bir sırada yani birinci tamamlamak için Litvanya' yı yenmek zorundayız. Litvanya' nın yanı sıra ev sahibi Polonya var ki, hiç yabana atılacak bir ekip değil. Aynı şekilde Bulgaristan da.

Bu yüzden işi baştan sıkı tutmalıyız ki, sonradan sıkıntı yaşamayalım. Bu turnuvadan genel anlamda umutluyum. Her ne kadar Efes Pilsen World Cup kötü geçse de nasıl olsa bir hazırlık turnuvası. Her şeyin istediğimiz gibi sonuçlanacağı bir turnuva geçirmek dileğiyle.

Litvanya' yı yeneceğimizi düşünüyorum. Maçı da merakla bekliyorum.
 
Re: Euro Basket 2009

Ömer Onan'ın ateşi çıkmış yüzde 99 oynamayacakmış.

Eee haydi başlasın...

Maçtan sonra görüşmek dileğiyle dostlar.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Burak Barut' Alıntı:
Ömer Onan'ın ateşi çıkmış yüzde 99 oynamayacakmış.

Sinan'a büyük iş düşüyor bu maç.Bekir de kendini ispatlama şansı bulacak.Kötü oldu bu ama Ömer'siz bu maçı kazanırsak,Polonya maçında sağlıklı ve dinç bir Ömer'le daha avantajlı oluruz.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya (Canlı)

Rakibin 3-4-5 numarası çok hareketli ve güçlü gibi görülüyor.Ribaunlarda umarım ezilmeyiz ilk dakikalarda.İlk 5imiz de belli olduğu üzere koş koş basketbolunu tercih edeceğiz.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya (Canlı)

Ya şu Semih milli oluyor, Hüseyin Beşok'un olamadığını düşündükçe çıldırasım geliyor.,Tahmin ettiğim gibi gidiyor herşey.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya (Canlı)

Hedo,Ersan ve Sinan gerçekden harika oynuyorlar Engin Kerem biraz daha oyuna katkıda bulunmaları lazım 5 numaralarımız tam kalas hele Ömer aşık ile Semih erden 3 faul alıp oturdular
 

Üst