Eurobasket 2009 | Türkiye 84-76 Litvanya

Çok uzun zamandır böyle milli takım izlememiştim. Litvanyanın sertliğine müthiş cevap verdik. Hidoyla Ersanı zaten biliyoruz ama asıl alkışlanıcak adam bu gece Ender Arslandır. O nası faul yüzdesi kardeşim öyle :)
 
Murat Murathanoğlunun bi s0runun olduğunu düşünüy0rum allah şifa versin acil tedavi edilmesi gereken bir hastalık şizofreni ilerlerse engel olunmayabilinir maçın sonunda "İhsan! hırvat hakemin elinde bıçak var bana doğru sallıyor ""yok yok İhsan bu hakemlerin içinde Litvanyalılar çip koymuş" gibi hezeyanlarıı dinlememek için kapattım maçı
İhsan desen İlker Yasin in basket versiyonu olmuş,birdaha ki maç sayıcağım kaç defa "lazım" kelimesini kullanacak İhsanı dediğini yapsak en fazla 20 sayı yememiz lazım bi 130 140 da atarız
 
kazandık eyvallah ta sanki hüseyin beşok,serkan erdoğan,kaya peker,cevher özer olsa daha mı iyi olurdu özellikle büyük kaptan hüseyin beşok....
 
Jasaitis mükemmel bir mac cikardi.

Neredeyse ceza sutlarini firesiz degerlendirdi.

D.Washington , Wilkinson ve Jasaitis cok iyi transferler.
 
Şu semihle ömere hala çok değerli ve yetenekli diyen basketbol yorumcuları bir kez daha düşünürler umarım.Uzun boylarının dışında basketboldan anlamayan oyuncular milli takıma çağrılıyor.Yedek kadroda da oğuz gibi değerli bir oyuncu ve çağrılmayan kaya hüsayin beşok son yıllarda iyi olmasada ermal gibi oyuncuların olduğunu düşünürsek tanjevic her zaman ki gibi yine beni (belkide herkezi) deli etmeye devam ediyor.Kaya pekerin söylediği bir cümleden dolayı onu kadroya almaması milli takıma zarar verdiğini bugün anlamıştır belkide.Bunların dışında diğer oyuncularımız çok iyi mücadele ettiler kerem tunçeri biraz aksasada.Litvanyada sarunas jasikevicius ve siskauskasın yokluğunuda iyi değerlendirdik.
 
Re: Eurobasket 2009 | Türkiye-Litvanya | Pazartesi 22:15

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Turnuvanın hayal kırıklığı yaratmaya 1 numaralı aday takımı Litvanya.Yıllarca hep Jasikevicius,Macijauskas,Siskauskas'a güvendiler hep en önemli maçlarda.Bu turnuvada ise pota altları en büyük silahları,Kleiza ise en skorerleri olacak büyük ihtimalle.

Maç için kendi dileğim ise şu.Jasaitis kariyerinin en iyi maçını oynasın.Son saniye basketiyle biz kazanalım.

Maçtan önce böyle yazmışım.Son saniye basketiyle olmasa da söylediğim herşey gerçekleşti.Mutluyum... :)

Not : Polonya'nın Litvanya'yı yenebileceğini düşünüyorum.
 
Sezar'ın hakkı Sezar'a, Tanjevic'i tebrek etmek gerek. kenarda harikaydı.

Mehmet Okur denen ukalayı kadroya almamasının meyvelerini topluyoruz.

Bkz: mücadele.
 
Jasaitisi anormal beğendim...
Ender,Hedo ve Ersanın ekstra oyunlarıyla hakederek kazandık darısı önce Bulgaristan sonra Polonya maçlarına...
 
Grubun ilk maçıydı ama ayrıca en önemli maçıydı. Çok iyi bir oyunla galip geldik. Hedo ve Ersan zaten bu seviyelerde oynayacaklar genelde. Önemli olan onlara yardımcı olacak birilerinin çıkması. Bugün bu görevi Ender çok iyi üstlendi ve güzel bir galibiyet aldık.
 
Tamda istediğimiz gibi oldu.Jasaitis iyi oynadı ama biz kazandık.Artık Litvanya'yı çözmüş gibi bir halimiz var.Çok mücadele,azim,kazanma hırsı Litvanya'yı çözen faktör oldu.Açıkçası pek umudum yoktu ama her maç böyle bir oyun ortaya koyarsak belli bir yerlere gelebiliriz diye düşünmeye başladım :).
 
Bugün sahada son yılların en mücadeleci milli takımı vardı. Guard zaaflarını çok iyi değerlendirdik. Mazutis ve Kalnietis neredeyse hiç katkı yapamadı. Onlar oyunu yönlendiremeyince baskımız karşısında uzunları da rahat pozisyon bulamadı. Yalnız Petravicius'a karşı eşleşme sorunu yaşadığımız için çok açık verdik. İlk yarı hücumda organize olamasakta, savunmada direnç göstererek oyunu dengede götürdük. İkinci yarıda hem savunma bir kademe yukarı çıktı, hem de hücumda daha üretken oynadık ve çok değerli bir galibiyet aldık. Takımdaki herkes rolünü kabullenmiş ve vargücüyle "savaşıyor". Maçtan sonra oyunculara baktığımda sarfettikleri yoğun enerjiden ve temastan dolayı ellerinde titreme ve vücutlarında kasılma vardı. Bu durum çok emek verdiklerinin emaresi. Bugün diğer takımların aldığı sonuçlara ve oynanan basketbola baktığımızda madalya kazanma ihtimalimizin mevcut olduğu aşikâr.

Yeni transferimiz Simas Jasaitis her zaman yaptığı şeyi yaptı, boş kaldığında ceza şutlarını isabetli kullandı. Doğru zamanda, doğru yerde topu aldığında çok önemli bir şut tehdidi... Tam bir sistem oyuncusu... Savunmada da diri idi, aksamadı. Dilerim şampiyona onun için iyi geçer.
 
İzlediğim en kötü Litvanya takımı idi. Her daim müthiş kısalar çıkaran bir takımı böyle görmek üzüntü verici. Tüm kısaları toplasam Jasikevicus'un tek bacağı etmez. Lavrinovic kardeşlerde şut günlerinden olmayınca çok kısır kaldı Litvanya. sırf bu nedenle Milli Takımın bu galibiyetini abartmamak lazım. ama başlangıçlar her zaman önemlidir.
 
Çok iyi oynadık tamam.Gerçekten bunu kabul edip hem takımı hemde teknik heyeti tebrik ediyorum ancak yıllarca basketbolda oynaamış biri olarak günün birinde Litvanya'yı bbu kadar kötü görebileceğimi pek düşünmezdim.Üstelik bizim karşı takımın guard sorunundan yararlanabileceğimizi ayrıca tahmin etmiyordum.

Hey gidi Litvanya hey...

Bunun dışında yıllardır Litvanya ile sürekli oynamaktan olsa gerek gerçekten Litvanya'yı çözmüş bir takım olduk.
 
Bu pota altı savunması ilerki maçlarda canımızı yakabilir. Pota altı savunmamız kötü olduğunda dış müdafasıda aksamaya başlıyor. Böyle turnuvalarda bu hataları tekrarlarsak başımıza büyük iş alırız. Mücadele açısından takımımızı yürekten kutluyorum.
 
Maça Hido'nun akıllıca yönlendirdiği hücumlarla iyi başlasakta hem faul problemi hem de pota altı savunmasını yeterli seviyede yapamadığımızdan oyun sürekli ortada gitti . Hido ve Ersan kenarda olduğu dönemde oyun Litvanya'nın kontrolüne geçti . 2 takımında kolay skor üretemediği dakikalarda Milli takımımız , iyi mücadelesiyle farkın 5 sayıdan(Hatırlanacağı üzere Jasaitis'in üçlüğüyle) daha yukarı çıkmasına izin vermedi ve ilk yarıda eşitlikle sonuçlandı .

2.yarı Hido ve Ersan'ın oyuna girmesiyle , Oğuz'un birebirleriyle oyunun kontrolünü elimize gecirdik(maç sonuna kadar da bizdeydi) . Bu dakikalarda skor olarak hiç geriye düşmedik ve oyun içerisinde hep diri kaldık . Hakemlerin trajikomik kararlarına rağmen oyunu hep üstün götürsekte Litvanya av bekleyen avcı gibi hep ensemizdeydi . Sürekli hata yapmamızı bekliyorlardı ki yaptığımız hatalarıda değerlendiremediler . Oyun içinde bizden daha fazla hata yaptılar .

Taktik fauller sonucunda fark açıldığında bizde galibiyetimizi garantilemiş olduk .

Kağıt üzeinde Semih Erden dışında kötü oynayan oyuncumuzu göremedim . Hepsi görevlerini laikiyle hatta fazlasıyla yerine getirdiler . Hido ve Ersan skor olarak genelde bizi taşıyan isimlerdi . Onlara Ender - Oğuz - Sinan 3'lüsü eklenince hem skorer ikilimizin yükü hafifledi , hem de farklı bir galibiyete zemin hazırladı . Sonuc olarakta turnuvanın ilk gününe mükemmel bir başlangıç yapmış olduk . Millilerimizi mücadelelerinden ötürü kutluyor ve devamının gelmesini diliyorum .

Ayrıca yarın ki Bulgaristan maçında bu oyunu oynadığımız ve pota altı savunmasını iyi yaptığımız taktirde rahat bir galibiyet elde edeceğmize inanıyorum .

Madalya bekliyorum
 
Gökce Başaran' Alıntı:
İzlediğim en kötü Litvanya takımı idi. Her daim müthiş kısalar çıkaran bir takımı böyle görmek üzüntü verici. Tüm kısaları toplasam Jasikevicus'un tek bacağı etmez. Lavrinovic kardeşlerde şut günlerinden olmayınca çok kısır kaldı Litvanya. sırf bu nedenle Milli Takımın bu galibiyetini abartmamak lazım. ama başlangıçlar her zaman önemlidir.
Benim içindee maçın analizi budur.Anlatmak istediklerimi Gökçe çok güzel özetlemiş üzüldüm bu litvanyayı görünce bu turnuva onlar için iyi geçmiyebilir.Saras olmadığı için bu durumdalar diyebilirim.Oyun kurucunun bir takımın performansını ne anlamda etkilediğini direkt gördüğümüz bir maç oldu.
Ama yine de galibiyet galibiyettir Milli takımımızı tebrik ederim
 
Maçın özeti benim için Jasaitis'tir. :) Harbi iyi...

Burada yaşları genelde 15-30 arasında değişen delikanlı tabirine uyan insanlarız (büyükler alınmasın onlar taşı sıksa suyunu çıkarır,eski topraklar :) ) hayatı boyunca bu kadar kötü bir Litvanya izlemiş olan var mı aramızda ? Basketbolu bilmeyen arkadaşlarıma maçın zor olacağını Litvanya'nın ekolünden bahsederken bu maçın esnasında '' Bu lan ekol '' gibi monoton ve bahtsız yorumlara denk geldim. Turnuva sonunda bu maça tekrar dönüp '' Keşke Litvanya bu kadar kötü olmasaydı '' deyip de aldananlardan olmayız inşallah...
 
Zor olanı başardık sıra kolay olanı yapmakta ki bizim ana sorunumuz da bu zaten. Bugünkü güzel galibiyetin üstüne yarın gönül rahatlığıyla kazanırız diyemiyorum ne yazık ki, sistemsizliği sistem haline getiren bir ülkeyiz çünkü. Bu basketbolda da böyle, futbolda da böyle çünkü Türkiye'de hayatımızın her alanında bu böyle.. Yüreği ile oynayan, iniş ve çıkışları çok ağır olan bir takımız ve ne yazık ki gri rengimiz yok siyah ve beyazdayız aralıklarla.

Litvanya'nın o bildiğimiz Litvanya olmadığı kesin ama bugün çok iyi mücadele ettik, benim için mühim olan buydu. Yoksa bu takım Nowitzki'siz Almanya'ya da yenildi sonuçta..

Semih'in basketbol bilmediğini biliyoruz hepimiz ama coach kontenjanından oynuyor işte yapacak birşey yok. Bugün ekstra kötüydü, çok da yorulmadı zaten. Yarın zayıf Bulgar pota altını dağıtabilir, bol bol smaç yaparak.

Ömer Aşık akıllı oyuncu ama onun da faul problemi can sıkmaya başladı artık. Kenardan geldiğinde dahi bunu yaşayabiliyor iken ilk beş başlayıp da faul problemine girmediği maç yok herhalde.

Ender Aslan kariyer maçlarından birini yine Litvanya'ya karşı oynadı, seviyor adam Litvanya'lıları yapacak birşey yok. Ama yarın kampdan ayrılsa üzülmem yani.

Savunmanın sert olmasını sağlayan ana etkenlerden biri Sinan'ın sahada oluşu ve yarı sahadan topa baskı yapıyor olması. Savunmada sağladığı direncin yanı sıra bir de soldan üçlük soktu ki bugün Bekir Yarangüme'den, Ender Aslan'dan da önemli katkılar aldık. Hidayet, Ersan'ın yanı sıra bu isimlerden gelecek bu tarz katkılar çok önemli bizim için, maçı kazandıracak katkılar bunlar çünkü. Yarın da çıkıp Oğuz bunu yapabilir rahatlıkla ya da Ömer Aşık, potansiyelli kadromuz içerisinde.

Ender - Bekir - Sinan üçlüsü sahada iken bir 5-6 dakika oynadık, enteresandı açıkçası. Sahada sayı yapabilecek tek kişi Oğuz'du o sırada, Ender 15 saniye elinde tutup kendi klasik hücumlarını yapmayı tercih etti tabii.

Hücumda sıkışsak da zorlansak da savunmada hiç geri adım atmadık, maçı getiren de bu oldu zaten. Nasıl başlarsa öyle gidermiş klişesine daha bir inanası geliyor insanın..

Yarın Hidayet'i dinlendirme fırsatımız dahi olabilir eğer topu pota altına indirebilirsek her hücumda bize karşı direnmesi mümkün değil Bulgaristan'ın. Fakat Fenerbahçe Ülker'in maçlarından alışığız Tanjevic'in topu pota altına indirmeme durumuna, bekleyip görelim. Bugün bütün takımları izledim hemen hemen, şu kadroyla şu konsantrasyonla yenemeyeceğimiz takım yok, yeter ki biz oynayalım..
 
Ayrıca Jasaitis'in de tıpkı Gurovic gibi fayda sağlayamayacağını düşünüyordum, bugün bir kez daha gördüm bunu.. Tabii bu Jasaitis'in iyi ya da kötü oyuncu olması ile alakalı değil, bizim basketbola bakışımız ile alakalı tamamen..
 
Öncelikle milli takımımızı galibiyetinden ötürü kutlarım, bu galibiyeti bir başlangıç kabul edip, devamını bekliyoruz.

Ender Arslan; Bugün ki performansı beni çok şaşırttı desem yeridir. Yahu hazırlık maçlarındaki Ender gitmiş sanki yerine bambaşka bir oyuncu gelmiş, bugün çok doğru işler yaptı. Umarım devamı gelecektir.

Kerem Tunçeri; Ender'in yorulduğu dakikalarda süre aldı verimli oyun oynadı ama Kerem'in skor olarak takıma katkı vermesini bekliyorum. Neden boş pozisyonlarında şut kullanmayı tercih etmiyor anlam veremiyorum. Gizli iyi bir şutör katkı bekliyorum.

Engin Atsür; Türkiye'nin hiçbir maçında katkısını görmedim hâlâ da göremedim. Engin'in milli takımda oynamayı haketmediğini düşünüyor yerine Tutku Açık gelmesi daha mantıklı olurdu. Tutku ekstra katkı verebilen bir isim. Gözebatan isimler içindeydi,umarım beni yanıltır da takıma gereken katkıyı verir.

Sinan Güler; Öncelikle milli formayı hakettiğini düşündüğüm bir isim. Hata yapmaktan korktuğu için, şut atmaktan çekiniyor,dikkatli olmak istiyor ama sayı attığı zaman kendine özgüveni geliyor ardı ardına sayılar üretebiliyor. Bence Sinan Güler üzerinde ekstradan çalışılıp,gerekli güvenin verilmesi gerekiyor.Herşeyden çok motiveye ihtiyacı olan bir isim. Bu çok rahat okunabiliyor. Performansı yeterli değildi ama daha iyisini verecektir mutlaka.

Bekir Yarangüme; Berhûdar ol Yarangüme! Milli takıma ne amaçlı alındı bilmem ama milli takım seviyesinde oynayacak bir isim değil,Cevher Özer'i tercih ederdim Bekir Yarangüme'nin yerine. Maçtaki performansı yetersizdi diğer maçlar için de pek ümitvar olduğum söylenemez, umarım yanılan ben olurum.

Ersan İlyasova; Takımın makinası... Sayı bulamadığımız anlarda devreye girdi, içeri drive edip sayı buldu, hızlı hücum da takıma sayı kazandırdı, doğru pasları verdi... Daha ne yapsın? Performansı çok iyiydi umarım performansını devam ettirir.

Hidayet Türkoğlu; Herşeyden önemlisi Nba'de oynadığı için kendinde aşırı bir güven var bunu görmemek imkansız! Geriye çekilerek zor şutlar atabiliyor,doğru paslar yerinde verebiliyor. Bana göre tek eksiği birebir oynayıp dışardan el üstü şut atmasıdır. Anlarım Nba'de oynuyorsun,kendini geliştirdin ama egoist oynayıp takıma zarar vermesi en büyük korkumdur. Dikkat edilecek bir husustur. Bir de ağızlık takıp göstere göstere gezmesi yok mu deli oluyorum,şov,özentiden başka birşey değil... Yakışmıyor be Hedo!

Barış Hersek; Bu oyuncu bildim bileli milli kadroda. Arkadaş bu kadar saçma bir tercih olur mu ya. Barış'ın yerine Ümit Sonkol'a bile razıyım ekstra işler yapar ve savunması etkili en azından. Maçta da hiçbir katkısı yoktu...

Semih Erden; Tanjevic'in oyuncu tercihi yaparken egoist olduğunu düşünüyorum. Hüseyin Beşok alınması gerekirken ne gereği var da gidip bu adamı alıyorsun! Maç esnasında gereksiz fauller,hücumda katkı olmadığı gibi savunmada rakip pivotlarına resmen pota altında geçit verdi al at dercesine... Hüseyin Beşok olsa savuma ve hücumda çok daha etkili olurduk ve bugün Litvanya'ya adım gibi eminim 70'in altında tutacak seviyeye gelirdik ama yanlış tercihin kurbanıyız. Suç Tanjevic'te değil onu takımın başına getiren şahsiyetlerde.

Ömer Aşık; Yetersiz bir oyuncu. Gayretli falandır ama sert savunma yapacağım diye çok faul yapıyor,faul problemine giriyor verim alamıyoruz. Profosyonel değil,hazırlık maçlarında oynayarak böyle maçlarda süre alarak kendini geliştirebilir ama gerekli anlarda süre alarak. Hücumda etkili olabiliyor ama savunma için bunu söyleyemem. Kaya Peker'i tercih ederim bu konuda. Umarım daha dikkatli olur,heyecanın ve stresin verdiği baskıyla oynadığını da düşünüyorum. Sinan için söylediğim gibi Ömer'in de motiveye ihtiyacı var,umarım ileri ki maçlarda en iyi performansını sergiler.

Oğuz Savaş; Bu formayı hak ediyor sonuna kadar. Hücumda ve savunmada bekleneni yapıyor, tek istediğim skor olarak takıma biraz daha katkı vermesi. Takımın üstündeki güç tamamen Ersan ve Hidayet'e yıkılmış durumda pota altında daha da etkili olabilir Oğuz Savaş. Güzel maç çıkardı tebrikler.

Hastalığı sebebiyle oynamayan Ömer Onan'a da geçmiş olsun diliyorum,en kısa zamanda takıma sağlıklı bir şekilde dönmesi dileğiyle.

Galibiyette emeği geçen oyuncularımızı tebrik ederim. Teşekkürler!
 

Üst