Ya bu arada o kadar oynuyoruz oyunu ama hala bir oyuncu kredisini kaç RKG getirirse ne kadar arttırır mantığını bilmiyorum. Hani diyorlar 5 RKG bile verse 10 kredi artacak falan. Mantığını bilen varsa söyleyebilir mi?
Şu haftaya naparsa yapsın kredisi düşecek mantığını da ben anlamıyorum valla

Bir de naparsa yapsın kredisi yükselecek muhabbeti olanlar var. Ben de bunları anlamıyorum.
Şimdi her ikinizin de sorduğu ve açıklığa kavuşmasını istediği konuyu detaylandıralım.
Öncelikle herhangi bir oyuncunun değeri
en fazla % 15 artabilir ve
aynı şekilde en fazla da % 15 düşebilir.
Oyuncunun olması gereken kredisi, ortalama rkg sinin 4 ile çarpımından ortaya çıkar.
Burada ilk etapta en önemli mevzu Euroleague' in oyun başlamadan önce oyunculara biçtiği kredi değeri. Mesela Olympiakos' lu
Vassilis Spanoulis yanlış hatırlamıyorsam oyuna
100 kredi ile başladı. Euroleague Fantasy yönetimi Spanoulis' in kredi değerini böyle belirlemeyi tercih etmişler.
Bu örnekten yola çıkarsak; Spanoulis' in
100 kredilik değere sahip olması için
25 rkg ortalamayla oynaması gerekiyor. Şimdi baktım Spanoulis maç kazanma bonusuyla beraber ilk maçında 14,3 rkg getirmiş. Henüz sadece tek maç oynandığı için direk ortalama rkg de olmuş oluyor ve 4 ile çarpıldığında 57,2 krediye tekabil ediyor. Dolayısıyla kredisi düşmesi gerekiyor ama en fazla % 15 düşebileceği kuralı nedeniyle ilk hafta maçları sonunda Spanoulis' in kredi değeri 57,2' ye değil de 85' e iniyor.
Spanoulis ikinci maçında da kazanma bonusuyla beraber 15,4 rkg getirmiş. İlk maçındaki 14,3 rkg ile ortalaması alındığında 14,85 oluyor ve bu da 59,4 kredi değeri demek. Vassilis' in maç öncesi kredisi 85' di ve dolayısıyla yine kredisi düşmek durumunda kalıyor ve en fazla % 15 düşüş kuralıyla kredisi 72,25' e geriliyor.
En son oynanan üçüncü maçında ise sadece 1,1 rkg alan Spanoulis; şu an itibariyle 10,26 rkg ortalamaya sahip ve bu rkg ortalamasını krediye vurduğumuzda 41 kredi ediyor. Dolayısıyla maç öncesi 72,25 olan kredi değeri yine % 15 düşüp
61,4 ' e geliyor.
SONUC: Vassilis Spanoulis' in 4. maçlar sonunda kredisinin düşmemesi için Siena deplasmanında minimum 30,6 rkg getirmesi gerekiyor. x-x
Konunun daha iyi anlaşılması için bir de inişli çıkışlı bir performans sergileyen Kızılyıldız' lı
Blake Schilb gibi bir oyuncuya bakalım.
Schilb oyuna Euroleague Fantasy yönetiminin belirlediği
56 kredi ile başlamış. Bu kredi değeri yukarıdaki örnekte anladığımız gibi
14 rkg' ye eşit.
Mr. Schilb ilk maçında 23 rkg yaparak otomatikman tek maç olduğu için ortalamasını 23 rkg yapmış oldu. Bu rkg sayısı dört katı olan 92 krediye tekabil etmektedir ancak en fazla % 15 kredi artışı kuralı nedeniyle kredisi 64,4' e yükselebildi.
Büyük satışçı olduğunu senelerdir bildiğimiz Schilb ikinci maçında berbat bir oyun ortaya koyarak -2 rkg getirmiş ve ortalamasını 23 + (-2) / 2 = 10,5 rkg ' ye indirmiş oldu. Bu ortalama rkg değeri de 42 kredi değeri demektir ancak en fazla % 15 düşüş olabileceği için maç öncesindeki 64,4 kredisini 54,74' e düşürdü.
Dün akşam sona eren üçüncü karşılaşmasında ise 22 rkg aldı ve ortalamasını 23 + (-2) + 22 / 3 = 14,3 yapmış oldu. Bu ortalama rkg değeri de 57,3 kredi olarak hesaplanır. Maç öncesi 54,74 kredisi herhangi bir % 15 engeline takılmadığı için otomatikman
57,3 ' e gelmiş oldu.
SONUC: Blake Schilb' in 4. maçlar sonunda kredisinin düşmemesi için Laboral deplasmanında minimum 14,3 rkg getirmesi gerekiyor. /
Umarım konuyu sağlıklı şekilde anlatabilmişimdir. Mesajı gönderdikten sonra tekrar üzerinden geçip varsa anlatım hatalarını düzelteceğim ki oyunun en önemli husus olan bu konu tamamen anlaşılabilsin.