• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Euroleague Fantasy Challenge 2013 - 2014

Haftayı istediğim puanla kapayamadım ama birçok yıldız oyuncunun puanı yerlerde o oyuncuları alabilme şansına sahibim.

Kararsız kalıyorum açıkçası örneğin Schillb-Langford-Emir gibi iyi rkg getiren oyuncularımdan birisi yerine Spanoulis şansım var bu tarz oyuncuların zamanı mı yoksa 2. turu mu beklemeliyim karar veremiyorum.Çok sayıda yıldız potansiyelli ismin değeri düşmüş durumda.

Ya bu arada o kadar oynuyoruz oyunu ama hala bir oyuncu kredisini kaç RKG getirirse ne kadar arttırır mantığını bilmiyorum. Hani diyorlar 5 RKG bile verse 10 kredi artacak falan. Mantığını bilen varsa söyleyebilir mi?

Şu haftaya naparsa yapsın kredisi düşecek mantığını da ben anlamıyorum valla :) Bir de naparsa yapsın kredisi yükselecek muhabbeti olanlar var. Ben de bunları anlamıyorum.

Şimdi her ikinizin de sorduğu ve açıklığa kavuşmasını istediği konuyu detaylandıralım.

Öncelikle herhangi bir oyuncunun değeri en fazla % 15 artabilir ve aynı şekilde en fazla da % 15 düşebilir.
Oyuncunun olması gereken kredisi, ortalama rkg sinin 4 ile çarpımından ortaya çıkar.

Burada ilk etapta en önemli mevzu Euroleague' in oyun başlamadan önce oyunculara biçtiği kredi değeri. Mesela Olympiakos' lu Vassilis Spanoulis yanlış hatırlamıyorsam oyuna 100 kredi ile başladı. Euroleague Fantasy yönetimi Spanoulis' in kredi değerini böyle belirlemeyi tercih etmişler.

Bu örnekten yola çıkarsak; Spanoulis' in 100 kredilik değere sahip olması için 25 rkg ortalamayla oynaması gerekiyor. Şimdi baktım Spanoulis maç kazanma bonusuyla beraber ilk maçında 14,3 rkg getirmiş. Henüz sadece tek maç oynandığı için direk ortalama rkg de olmuş oluyor ve 4 ile çarpıldığında 57,2 krediye tekabil ediyor. Dolayısıyla kredisi düşmesi gerekiyor ama en fazla % 15 düşebileceği kuralı nedeniyle ilk hafta maçları sonunda Spanoulis' in kredi değeri 57,2' ye değil de 85' e iniyor.

Spanoulis ikinci maçında da kazanma bonusuyla beraber 15,4 rkg getirmiş. İlk maçındaki 14,3 rkg ile ortalaması alındığında 14,85 oluyor ve bu da 59,4 kredi değeri demek. Vassilis' in maç öncesi kredisi 85' di ve dolayısıyla yine kredisi düşmek durumunda kalıyor ve en fazla % 15 düşüş kuralıyla kredisi 72,25' e geriliyor.

En son oynanan üçüncü maçında ise sadece 1,1 rkg alan Spanoulis; şu an itibariyle 10,26 rkg ortalamaya sahip ve bu rkg ortalamasını krediye vurduğumuzda 41 kredi ediyor. Dolayısıyla maç öncesi 72,25 olan kredi değeri yine % 15 düşüp 61,4 ' e geliyor.

SONUC:
Vassilis Spanoulis' in 4. maçlar sonunda kredisinin düşmemesi için Siena deplasmanında minimum 30,6 rkg getirmesi gerekiyor.
x-x

Konunun daha iyi anlaşılması için bir de inişli çıkışlı bir performans sergileyen Kızılyıldız' lı Blake Schilb gibi bir oyuncuya bakalım.
Schilb oyuna Euroleague Fantasy yönetiminin belirlediği 56 kredi ile başlamış. Bu kredi değeri yukarıdaki örnekte anladığımız gibi 14 rkg' ye eşit.

Mr. Schilb ilk maçında 23 rkg yaparak otomatikman tek maç olduğu için ortalamasını 23 rkg yapmış oldu. Bu rkg sayısı dört katı olan 92 krediye tekabil etmektedir ancak en fazla % 15 kredi artışı kuralı nedeniyle kredisi 64,4' e yükselebildi.

Büyük satışçı olduğunu senelerdir bildiğimiz Schilb ikinci maçında berbat bir oyun ortaya koyarak -2 rkg getirmiş ve ortalamasını 23 + (-2) / 2 = 10,5 rkg ' ye indirmiş oldu. Bu ortalama rkg değeri de 42 kredi değeri demektir ancak en fazla % 15 düşüş olabileceği için maç öncesindeki 64,4 kredisini 54,74' e düşürdü.

Dün akşam sona eren üçüncü karşılaşmasında ise 22 rkg aldı ve ortalamasını 23 + (-2) + 22 / 3 = 14,3 yapmış oldu. Bu ortalama rkg değeri de 57,3 kredi olarak hesaplanır. Maç öncesi 54,74 kredisi herhangi bir % 15 engeline takılmadığı için otomatikman 57,3 ' e gelmiş oldu.

SONUC: Blake Schilb' in 4. maçlar sonunda kredisinin düşmemesi için Laboral deplasmanında minimum 14,3 rkg getirmesi gerekiyor. /:)

Umarım konuyu sağlıklı şekilde anlatabilmişimdir. Mesajı gönderdikten sonra tekrar üzerinden geçip varsa anlatım hatalarını düzelteceğim ki oyunun en önemli husus olan bu konu tamamen anlaşılabilsin.

Toplamda 145,3 puanla 26. sırada kapatmışım haftayı.

Alt sıralarda kalıp tecrübelerimden yararlanmak isteyen arkadaşlar varsa seve seve yardımcı olabilirim. : )

Toplamda 145,3 puanla 26. sırada kapatmışım haftayı.

Alt sıralarda kalıp tecrübelerimden yararlanmak isteyen arkadaşlar varsa seve seve yardımcı olabilirim. : )

İyi güldürdün gerçekten de :)

İşte benim problemim bu oluyor; yine düşündüğüm kadar yüksek alamasalarda Kerem Secer ve Onur Yavuz' un takımları benim kendi takımımdan fazla puan aldı :)

Komisyonumu arttırın yoksa bırakacağım hesaplarınızı gençler :P :)

Abrines'a 2 hafta sabrettim. Çıkardığım hafta coşmuş şaşırmadım tabiki. Nocioni hamlesi iyi gelse de Bryant ve Kaun katletti haftayı :(

İyi güldürdün gerçekten de :)

İşte benim problemim bu oluyor; yine düşündüğüm kadar yüksek alamasalarda Kerem Secer ve Onur Yavuz' un takımları benim kendi takımımdan fazla puan aldı :)

Komisyonumu arttırın yoksa bırakacağım hesaplarınızı gençler :P :)

Bu oyun, sınavda arkadaşına kopya verip kendisi daha düşük not alan öğrencinin dramı gibi desene başkan. : )

Allahini seven ustume guard atsin!

2 takımım dediğim takımım 174 puan aldı ve haftanın 4. oldu.
iki takımım genel klasmanda 14 ve 15 . sıradalar.
Bunları çıkarırken tercih sorulacak mı yoksa en yüksek puanlı tutulup diğerleri silenecek mi?
tek takıma düşelim de konsantrasyonu sağlayalım artık :)

oyun kurucu olarak Strelnieks ve Saras ı bu hafta hedef oyuncular diye (puanlarına göre tabi ) kadrolarıa almıştım. ilk takıma Strelnieks, kredisi daha düşük diye de Sarası 2. takıma aldım. bu da bana artan kredileri de hesaba katarsak 16 krediye mal oldu. birde getirdiği puanlar var tabi.
ilk takım (khan1905 Galatasaray ) Huertal sakatlığı da yaşayınca 134 lerde kaldı.

2 takımım dediğim takımım 174 puan aldı ve haftanın 4. oldu.
iki takımım genel klasmanda 14 ve 15 . sıradalar.
Bunları çıkarırken tercih sorulacak mı yoksa en yüksek puanlı tutulup diğerleri silenecek mi?
tek takıma düşelim de konsantrasyonu sağlayalım artık :)

oyun kurucu olarak Strelnieks ve Saras ı bu hafta hedef oyuncular diye (puanlarına göre tabi ) kadrolarıa almıştım. ilk takıma Strelnieks, kredisi daha düşük diye de Sarası 2. takıma aldım. bu da bana artan kredileri de hesaba katarsak 16 krediye mal oldu. birde getirdiği puanlar var tabi.
ilk takım (khan1905 Galatasaray ) Huertal sakatlığı da yaşayınca 134 lerde kaldı.

Bu hususta Tanju CİÇEK' in artık bir açıklama yapması gerekiyor.
Hakan' ın belirtttiği gibi tercih sorulmalı ama ligdeki tüm kullanıcılar forumda ve bu başlıkta çok fazla aktif değiller ve ulaşım/iletişim problemi yaşanabilir.

En kötü şu şekilde bir yol izlenebilir; bir tarih kararlaştırılır (örneğin 4. maçlar sonu), o tarihten sonraki 2-3 gün içinde tercihini belirten kullanıcıların istedikleri takımları ligde kalır, iletişimsizlik dolayısıyla tercih belirtmeyenlerin ise en yüksek puanlı takımları ligde devam ederler.

Ben konuya müdahil olmak istemem lig yöneticimiz Tanju Bey kararını verip konuyu aydınlığa kavuşturmalı :)

Bu hususta Tanju CİÇEK' in artık bir açıklama yapması gerekiyor.
Hakan' ın belirtttiği gibi tercih sorulmalı ama ligdeki tüm kullanıcılar forumda ve bu başlıkta çok fazla aktif değiller ve ulaşım/iletişim problemi yaşanabilir.

En kötü şu şekilde bir yol izlenebilir; bir tarih kararlaştırılır (örneğin 4. maçlar sonu), o tarihten sonraki 2-3 gün içinde tercihini belirten kullanıcıların istedikleri takımları ligde kalır, iletişimsizlik dolayısıyla tercih belirtmeyenlerin ise en yüksek puanlı takımları ligde devam ederler.

Ben konuya müdahil olmak istemem lig yöneticimiz Tanju Bey kararını verip konuyu aydınlığa kavuşturmalı :)

en mantıklısı bu olur gibi.
aksi bir durum bildirilmedikçe en yüksek puanlı takım kalır,diğerleri silinir.

Nocioni'yi almak için dayanamayıp yine Westermann'ı kadroya aldım. Artık bi yerden başlamalı ve o maç bu hafta olabilir diye düşünüyorum. Bonsu da uygun kredide diye düşünüyorum.

Nocioni ve Bonsu'yu aldık bu hafta. Gentile ve Kaun'u yolladık. 120 küsür bir puan almışım. Geçen hafta 92'den sonra ancak bu kadar toplayabildik.

NOT: 4.hafta maçları bittikten sonra, 13 Kasım'daki Real Madrid - Anadolu Efes maçıyla başlayacak olan 5.hafta maçına kadar ligde kalmasını istediğiniz takımı belirtmeniz gerekiyor, 1'den fazla takımı olan arkadaşlar hangi takımının kalması gerektiğini buraya yazmazsa puan durumunda üstte bulunan takımı kalacak sadece.

Caner medley'in saglik durumuyla ilgili bilgi bulamıyorum gören bilen var mıdır?

Risk aldım ve son haftalarda kötü olan ve rkg'si çok düşmüş olan oyuncuları bu hafta kadroma aldım.20 rkg civarı arttı.

Milos Teodosic-Shawn James'i kadroya aldım umarım çıkış gösterirler.Spanoulis-Krstic gibi isimleri de düşünüyordum ama nedense henüz onlar için erken diye düşündüm.

Kerem Secer ve Onur Yavuz;

Kadrolarınızı güncelledim; kalan sürede bir gelişme olursa v.b. tekrar üzerinden geçerim.
Sizin de aklınızda birşeyler varsa girip hesaplarınızı kontrol edin diyorum beyler ...

Özellikle Onur Yavuz bensiz 2 hafta geçirdiği için kredi hüsranı yaşıyor, çok yetersiz kredisi nedeniyle maalesef aklımızdaki gerekli oyuncuları alamıyoruz.

Geçen hafta verimli olmasını beklediğim ucuz oyuncuların birçoğu kadrolarına alanları memnun etti. Kalnietis, Jayson Granger, Dejuan Summers, Charles Jenkins kredilerine göre oldukça iyi puanlar getirdiler. Krstic'in ise bu sezona gerçekten berbat başladığını görüyoruz. Ondan FB Ülker maçında ağırlığını koymasını bekliyordum ama, sanırım form tutması için biraz zaman gerekecek...

Bu sezon yüksek kredi yapan çok oyuncu var ve artık düşüşe geçmeleri olası. Diğer yandan kredisi iki-üç hafta daha yükselecek oyuncular da var. Bunları kadrolara alıp oyuncu puanları tam yerleşene kadar kar etmek mümkün.

Geri