Gist tavsiyesi için teşekkürler.Sağlam oynadı bu hafta.
Beyler 6. hafta maçlarının başlamasına son 6 saat kaldı. Kadrolarınızı kontrol edip gerekiyorsa güncellemeyi unutmayınız.
Tanju Çiçek, GSbasket ligindeki temizliği gerçekleştirmiş görünüyor ama hala ligde 211 takım var
Henüz Injury Report açıklanmadı ama 6. haftanın kendimce öne çıkabilecek isimlerini paylaşmak isterim.
POINT GUARDS
* Sergio Rodriguez 62 vs Zalgiris ------> 16,5 rkg
Fazla söze gerek olduğunu sanmıyorum. Çok büyük yetenek ve onun sahada olduğu anlarda Real Madrid' i izlemek büyük keyif. Kendisi de eski bir oyun kurucu olan coach Pablo Laso eğer herhangi bir faul problemi bulunmuyorsa Rodriguez' i 2 ve 4. periodlarda, Llull' u ise 1 ve 3. periodlarda oynatmayı tercih ediyor. Bu doğrultuda sahada ortalama 15-20 dakika arası kalan Sergio Rodriguez, bu süreçlerde dahi kendinden bekleneni fazlasıyla veriyor.
* Dimitris Diamantidis 59,1 vs Lietuvos Rytas ------> 20,9 rkg
Kendinden bekleneni henüz verebilmiş değil ama lige çok da iyi başlamayan takımı Panathinaikos' un da daha fazla bekleme lüksü yok. Nispeten zayıf Rytas önünde iyi bir performans göstereceğini düşünüyorum.
* Carlos Arroyo 52,8 vs vs Montepaschi Siena ------> 6,6 rkg
Galatasaray' daki sakatlık sorunları malum, kendisiyle beraber oyun kurucu mevkiisini paylaşan Ender Arslan' ın varlığına rağmen Arroyo maç başı en az 30 dakika oynamak zorunda kalıyor. Galatasaray' ın maç kazanması için onun maça karakter koyması şart. Eğer ilk maçta deplasmanda galip gelen Galatasaray' ın Siena' yı İstanbul' da da yeneceğini öngörüyorsak Arroyo' nun da iyi performans ortaya koyacağına inanıyoruz demektir.
* Marcus Williams 48,4 vs Crvena Zvezda ------> 13,2 rkg
Lokomotiv' in itici gücü. Diğer guardlar Kalnietis ve Bykov genelde birbirleri arasında rotasyona giderlerken Williams sahada kalmaya devam ediyor. Maç başı 30 dakikası kesin gibi. Kızılyıldız çok kolay bir rakip sayılmaz ama Lokomotiv takımının kazanması için Marcus Williams' ın da oyuna katkı yapması ve çok güçlü görünen pota altını beslemesi gerekiyor.
SHOOTING GUARDS & SMALL FORWARDS
* Malcolm Delaney 88,3 vs Zielona Gora ------> 15 rkg
Geçen hafta İstanbul deplasmanında pek varlık gösteremeyerek takımının Galatasaray' a mağlup olmasını engelleyemedi ama bu hafta Almanya' da grubun zayıf takımı denilebilecek Zielona Gora karşısında potansiyelini gösterip iyi performans sergileyeceğini öngörüyorum.
* Joe Ingles 86,3 vs Laboral Kutxa ------> 7 rkg
Eski Barcelona' lı Ingles bu sezon Maccabi' de kendini bulmuş görünüyor. Minimum 30 dakika oynayan Ingles takımın en önemli skoreri konumunda. Sakatlıklarla boğuşan Laboral karşısında da hatırı sayılır bir oyun ortaya koyacağını düşünüyorum.
* Emir Preldzic 86,2 vs Budivelnik Kiev ------> 11 rkg
Obradovic' in yeni Diamantidis' i Preldzic bu sezon tam anlamıyla kendini bulmuş görünüyor. Senelerdir Türkiye' de bulunan Preldzic' i kimse bu kadar verimli kullanamamıştı. Belki en skorer değil ama Fenerbahce' nin hücum ve savunmada anahtarı Emir Preldzic. Potansiyel triple-double olduğunu da belirtmeye gerek yok herhalde.
* Keith Langford 73,9 vs Anadolu Efes ------> 25,3 rkg
Armani Milano' nun hücumdaki en önemli ismi takımının İtalya' da ağırladığı Efes karşısında da ilk göze çarpan isimlerden. Jamon Gordon' un savunmasına takılabilir ancak yine de düşünülmesi gereken bir oyuncu.
* Nihad Djedovic 60,2 vs Zielona Gora ------> 18 rkg
Eski Galatasaray' lı Djedovic' in Almanya' da umduğunu bulduğunu söyleyebiliriz. Coach Stenislav Pesic' in oyun planında önemli bir yer teşkil eden Nihad, zayıf Zielona Gora karşısında takımının galibiyeti adına skorer kimliğini gösterecektir.
* Jonas Maciulis 50,8 vs Lietuvos Rytas ------> 24,2 rkg
Litvanya' lı Maciulis' in Zalgiris günlerini düşünerek en büyük rakipleri olan Rytas karşısında extra motivasyon ile sahada olacağını düşünüyorum. Çok faydalı bir oyuncu olan Maciulis' in şiddetle galibiyete ihtiyacı olan Panathinaikos için de önemi yadsınamaz.
* Devin Smith 50,7 vs Laboral Kutxa ------> 9 rkg
Özellikle Tel Aviv' deki maçlarda taraftarın da katkısıyla çok iyi oynayan Maccabi; bu iyi oyunu genelde Ingles ve Smith ikilisiyle gerçekleştiriyor. Skor ve ribaunt katkısıyla Smith özellikle İsrail' deki maçlarda katkı veriyor.
* DaJuan Summers 44 at Fenerbahce Ulker ------> 5 rkg
Istanbul deplasmanında işini zor olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır ama Budivelnik' in de Lavrinovic ile beraber en önemli kozu durumunda ve kaybettikleri maçlarda dahi kişisel performansı çok da aşağılarda kalmıyor. Bununla beraber iyi oynamasa da kredisinin yükseleceğini belirtmek lazım.
* Vladimir Micov 38,5 vs Nanterre ------> 13,2 rkg
Weems' in kötü başladığı bir sezonda kısa forvet mevkiisinde gayet başarılı mücadale ediyor. Zayıf Nanterre karşısında da çokça süre bulacağına inanıyorum. Ayrıca kredisi de yükselmeye devam ediyor.
* Krunoslav Simon 25,8 vs Crvena Zvezda ------> 17,6 rkg
Sezona çok kötü başlayan Simon artık kendisinden bekleneni verme aşamasına geldi. Lokomotiv o olmadan da kazanabiliyor ama onunla beraber saat gibi çalıştıklarını da söylemek gerekiyor. Düşük kredisiyle özellikle kredi sıkıntısı yaşayan arkadaşlar düşünmeli.
POWER FORWARDS & CENTERS
* Alexis Ajinca 92,8 vs Brose Baskets ------> 13,2 rkg
Eurobasket' de yıldızını parlatan Ajinca, ilk Euroleague sezonuna da fırtına gibi girdi. Takımının tek silahı ve bunun da bilincinde. Performansı takımın maç kazanmasına yetmiyor ama yine de konsantrasyonunu kaybetmiyor. Brose Baskets karşısında da kendi evinde iyi bir maç çıkaracağını düşünüyorum ama yaklaşık 93 olan kredisini koruması için minimum 23 rkg ye ihtiyacı var ki, getirebilir ama daha düşük kredili isimlerden de bu katkıyı alabiliriz. Tercih sizlerin.
* Derrick Brown 77,4 vs Crvena Zvezda ------> 17,6 rkg
Lokomotiv' in 4 numaradaki askeri. Mevkiisine göre nispeten kısa olan boyuna rağmen savaşçı yapısı ve atletizmiyle ön plana çıkıyor. İyi bir maç çıkaracaktır.
* Darjus Lavrinovic 74,5 at Fenerbahce Ulker ------> 5 rkg
Aynı DaJuan Summers gibi Lavrinovic' in de İstanbul' da işi hiç kolay değil ama maçı kaybetmeleri kesin gibi olsa da kişisel performansları fena olmayabiliyor. Kredisi az değil ama eğer kadronuzda varsa çıkarmanız bence çok da elzem değil. Sıfırdan kadroya katmalı mıyız derseniz diğer seçenekleri de değerlendirmek gerekir derim.
* Boban Marjanovic 68,9 at Lokomotiv Kuban ------> 8 rkg
Kızılyıldız' lı Marjanovic; Kuban deplasmanında takımının Schilb ile beraber en önemli kozu. Schilb' in özellikle deplasman maçlarında büyük satıcı kimliğine bürünmesi Marjanovic' in durumunu daha da önemli kılıyor. Katic' in gelmesiyle oynama süresinin azaldığı görünen Marjanovic, kendisinden 10-15 cm kısa kalan Hendrix ve Brown ikilisine karşı boy avantajını kullanabilir.
* Vladimir Dragicevic 59,5 at Bayern Munich ------> 35,2 rkg
Sezonun parlayan yıldızı diyebiliriz. Zayıf Zielona Gora' nın en önemli oyuncusu ve bunu da takıma verdiği katkıyla gösteriyor. Bayern deplasmanında çok rahat olmayacaktır ama Olympiakos deplasmanındaki performansı düşünülünce seçeneklerden biri haline geliyor. Kredisi artmaya da devam ediyor.
* Sasha Kaun 56,2 vs Nanterre ------> 5,5 rkg
CSKA' da Krstic' in sakatlığına rağmen çok da iyi performanslar gösterdiği söylenemez ancak bu hafta Moskova' da zayıf Nanterre pota altını rahatça kullanacağını düşünüyorum. Krstic sakatlıktan çıkmış görünüyor ancak yine de Kaun daha fazla oynama süresi bulacaktır.
* Pops Mensah-Bonsu 45 vs Montepaschi Siena ------> 28,6 rkg
Galatasaray' da pota altı canavarlığına soyundu. Takıma özellikle Euroleague maçlarında büyük katkı veriyor ve bu hafta da İstanbul' da Siena karşısında çok da zorlanmayacaktır. Kredisi de hızla yükselmeye devam ediyor.
* James Gist 34,3 vs Lietuvos Rytas ------> 31,9 rkg
Panathinaikos' da Stephane Lasme sakat görüyor. Bu aşamada akla Gist' in gelmemesi imkansız. Kredisi gayet makul ve karşılarında da Rytas var. Düşünülmeli diyorum.
* Gasper Vidmar 30 vs Budivelnik Kiev ------> 19,8 rkg
Hırvat Luka Zoric ile beraber 5 numara mevkiisini paylaşıyor. Genelde de Zoric' e nazaran biraz daha fazla süre aldığını söyleyebiliriz. Düşük kredisiyle İstanbul' daki Budivelnik maçında düşünülebilir.
* Milan Macvan 27 vs Montepaschi Siena ------> 1,1 rkg
Geçen haftaki Bayern Munich maçında iyi performans sergileyen Macvan sadece 27 olan kredisiyle bu haftanın da bombalarından biri. Furkan Aldemir ve Zoran Erceg' in henüz yetersiz oyunları sonucunda Bonsu ile beraber 4-5 numaraları dolduruyorlar. Siena maçında Macvan' da katkı verecektir.
160 puanla haftayı kapattım pek tatmin olmadım Dentmon ortalama bir performans getirdi.Guard sorununa çare olarak Diamantidis'i düşünüyorum tabi bunun için forvette Hairston riskine girmem lazım.Hairston 30 dk süre aldı bence önümüzdeki haftalarda değerini arttıracak diye düşünüyorum 36 rkg bana ucuz gibi geldi.
Spanoulis ve Shawn James'i tam zamanlarında almışım.İki haftadır iyi rkg getiriyorlar.
Khryapa hamlesi aklımda şu an ama henüz net karar veremedim son iki haftadır biraz toparlanmaya başladı.
Diamantidis-Khryapa-Hairston'u takıma katsam nasıl olur acaba fikri olan varmı?
Arda abi Blake Schilb mi yoksa Navarro mu ? Sen ikisini de tavsiye etmişsin ama sence öncelik hangisi olmalı.
@arda
kısa forvet mevkisinde yer alan 4 oyuncumu da yazmışsın.3 değişiklik hakkımı oradan kullandım. Oyuncularımız örtüşüyor.(bendekiler genelde herkesin bilmediği oyuncular yorumlarında da bu detay yazıyor zaten)
hairston ise haftaya çok ideal bir oyuncu olur.