• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Euroleague Fantasy Challenge 2013 - 2014

630 kredi var bende.

alternatifleri düşünüyorum. Hendrix-Dunston arasında kararsız kaldım. O seçime göre Navarroyu tutup, yada değiştireceğim.

Bende +170 kredi var top 16 ya kadar +200 kredi seviyesine gelmeyi hedefliyorum.

695 kredim var şuan kaltenas -10 geceviciusdan da -20 zarar ettiğim halde iyiyiz çok şükür... Top 16 larda benim kadronun yarısı elenecek gibi :D

merhabalar forumu 1-2 haftadır takip ediyorum. Bu oyunu 5 senedir oynarım. Interbasket forumunda takılırdım. Ama bir türk forumunda da bu oyunu tartışmak güzel olacağa benziyor... Özel liginizde değilim ama yinede zevkli olacaktır.

752 benim kredim

Bonsu bu hafta olmazsa yerine D'or Fischer veya Kerem Gönlüm'ü almayı düşünüyorum. Önerisi olan var mı?

Bonsu bu hafta olmazsa yerine D'or Fischer veya Kerem Gönlüm'ü almayı düşünüyorum. Önerisi olan var mı?

shawn sakat olunca sofo ile gittim ben geçen hafta iyi ranking getirdi bu hafta satıp satmama konusunda kararsızım :D onu alabilirsin

Bende +170 kredi var top 16 ya kadar +200 kredi seviyesine gelmeyi hedefliyorum.

Toplam kredi sorulmuştu Mustafa Yalımdemir ;) Sanırım biraz yanlış anlamış gibisin ...

merhabalar forumu 1-2 haftadır takip ediyorum. Bu oyunu 5 senedir oynarım. Interbasket forumunda takılırdım. Ama bir türk forumunda da bu oyunu tartışmak güzel olacağa benziyor... Özel liginizde değilim ama yinede zevkli olacaktır.

Hoşgeldiniz. Burayı nasıl keşfettiniz peki?

google :) fantasy challenge yazınca çıkıyor bu forum...

google :) fantasy challenge yazınca çıkıyor bu forum...

Interbasket Forum' a ben de üyeyim ve pek yazmasam bile zaman zaman da olsa girip yazılanları okurum.
O forum ile burası biraz farklı platformlar, oradaki insanlar özel lig rekabeti olarak değil de dünya sıralaması için oynayıp dialoglar kuruyorlar.

Keşke sezon başında burayı keşfedip lige katılımı gerçekleştirebilseydin; yine de istişareler edilmesine engel bir konu yok elbette ki.

Interbasket Forum' a ben de üyeyim ve pek yazmasam bile zaman zaman da olsa girip yazılanları okurum.
O forum ile burası biraz farklı platformlar, oradaki insanlar özel lig rekabeti olarak değil de dünya sıralaması için oynayıp dialoglar kuruyorlar.

Keşke sezon başında burayı keşfedip lige katılımı gerçekleştirebilseydin; yine de istişareler edilmesine engel bir konu yok elbette ki.

Oradaki ismim GozGoz oranın özel ligini ben açtım zaten :) geçen sene dünya sıralamasında şansım iyi gitmişti. İlk 10 da idim fakat bu sene baya gerilerden geliyoruz. Yolumuz uzun, amaç bilgi paylaşımı oyuncu yorumları zaten özel ligte olup olmamak önemli değil...

herkese başarılar...

Oradaki ismim GozGoz oranın özel ligini ben açtım zaten :) geçen sene dünya sıralamasında şansım iyi gitmişti. İlk 10 da idim fakat bu sene baya gerilerden geliyoruz. Yolumuz uzun, amaç bilgi paylaşımı oyuncu yorumları zaten özel ligte olup olmamak önemli değil...

herkese başarılar...

Evet tamam biliyorum o halde seni :)
Burada da her hafta için analizler yapmaya çalışıyorum, analizler oyunculara yardımcı olabiliyorsa ne ala

Beyler çok sessiz burası ;) Bu akşam Euroleague 8. hafta maçları başlıyor. Kadrolarınızı kontrol etmeyi unutmayınız.
Bir sonraki mesajımda da benim açımdan haftanın öne çıkabilecek oyuncularını listelemeye çalışacağım.

Euroleague 8. hafta için takımların sakat/cezalı oyuncu raporlarını da açıklamış.
Buna göre göze çarpan sakatlıklık ya da ceza nedeniyle eksik oyuncular;

* Vladimir Micov CSKA MOSCOW (Kesin değil ama risk taşıdığını düşünüyorum.)
* Brad Oleson BARCELONA
* Erazem Lorbek BARCELONA
* Oguz Savas FENERBAHCE
* İlkan Karaman FENERBAHCE
* Leo Westermann PARTIZAN
* Ioannis Bourousis REAL MADRID
* Pops Mensah-Bonsu GALATASARAY
* Nathan Jawai GALATASARAY
* Jamont Gordon GALATASARAY
* Manuchar Markoishvili GALATASARAY
* Erwin Dudley GALATASARAY
* Georgios Printezis OLYMPIACOS
* Mirza Begic OLYMPIACOS
* Cedric Simmons OLYMPIACOS
* Txemi Urtasun UNICAJA MALAGA
* Andres Nocioni LABORAL KUTXA
* Rimantas Kaukenas LABORAL KUTXA (sözleşmesi sona erdi.)
* Fabien Causeur LABORAL KUTXA
* Omar Cook LIETUVOS RYTAS
* Sergey Bykov LOKOMOTIV KUBAN
* Shawn James MACCABI TEL AVIV
* Stephane Lasme PANATHINAIKOS
* Nikos Pappas PANATHINAIKOS

Maccabi'den Sofo geçen hafta kadromdaydı zor bela 25 tanking getirdi 4 faul yaparak... bu hafta elden çıkardım asla asla derrick brown ve richard henrix gibi atletlere karşı önermem aklınızda bulunsun...

furkan aldemir sizce bu akşam ne kadar süre alır 5 numarada ? adam aslında 4 numara idi ama zamanla 5 e sabitlediler...

Bu haftaki maçlar için öne çıkmalarını düşündüğüm kredi sıralamasına göre oyuncu listesi:

POINT GUARDS

* Sergio Rodriguez 69,1 at Armani Milano

Kredisi yüksek olsa bile savunma zaafiyeti bulunan Milano karşısında iyi performans göstermesi kuvvetle muhtemel.

* Dimitris Diamantidis 66,7 vs Crvena Zvezda

Stephane Lasme ve Nikos Pappas' ın yokluğunda Panathinaikos' un liderinin Atina' daki maçı kazanmaları adına artık daha da çalışması gerekiyor. Bence Rodriguez' den de daha banko bir seçenek.

* Justin Dentmon 58,0 at Strasbourg

Zayıf Strasbourg' a karşı deplasmanda da olsa iyi katkılar vereceğini inanıyorum. Faul problemine girmezse sağlam rkg getirecektir.

* Mantas Kalnietis 50,3 at Maccabi Tel Aviv

Rotasyona girdiği Sergei Bykov' un sakatlığında 30 dakika süre alacaktır. Rakip zorlu ve deplasmanda oynayacaklar ama oyun görüşü ile düşünülebilir.

* Carlos Arroyo 44,7 vs Unicaja Malaga

Galatasaray' ın sakatlıklara rağmen yoluna kayıpsız devam edebilmesi için mutlaka kazanması gereken bir maç ve eğer kazanılacaksa bu maçın anahtarı da Arroyo.

* Thomas Huertel 43,8 vs Lietuvos Rytas

Fransız oyun kurucu nispeten zayıf diyebileceğimiz Rytas karşısında beklenen performansı sergileyecektir.

* Ricky Hickman 40,0 vs Lokomotiv Kuban

Bu sezon bir türlü istenen performansı veremeyen Hickman' ın kredisi 40 lara kadar düştü ve Tel Aviv' deki maçta eski Hickman' dan esintiler sunabilir.

* Milos Teodosic 29,0 vs Fenerbahce

Bu sezon yine bir hayal kırıklığı yaratan oyuncu. Moskova' da zor bir maç oynayacaklar ve Teodosic bu kredisiyle riske edilebilir. Tek handikabı tescilli LOSER olması.

SHOOTING GUARDS & SMALL FORWARDS

* Daniel Hackett 89,5 vs Zielona Gora

Takımı Siena eski senelerden çok uzak bir durumda olsa da ligin eli en sıcak oyuncusu diyebileceğimiz Hackett, tam dişine göre bir rakip karşısında. Kredisi oldukça yüksek ama alınmalı.

* Malcolm Delaney 77,4 vs Olympiacos Pireaus

Son cezalar sonrasında güç kaybeden Olympiacos karşısında takımın en önemli skor gücü. Bayern' in gruptan çıkmak adına kendi evindeki maçı kazanması gerekiyor ve bence kazanmaları da sürpriz olmayacaktır.

* Scotty Hopson 73,7 vs Brose Baskets

Bu sezon Euroleague Fantasy liginin en göze çarpan isimlerinden. Oldukça yüzdeli oyunuyla ve penetreleriyle özellikle hücumda büyük potansiyel. İstanbul' daki maçta da istenen katkıyı verecektir.

* Joe Ingles 72,6 vs Lokomotiv Kuban

Son iki haftadır kendisinden bekleneni pek veremiyor olsa da Tel Aviv' deki maçta taraftarın da itici gücüyle performansını yukarıya çıkaracaktır.

* Jonas Maciulis 66,1 vs Crvena Zvezda

Euroleague Fantasy oyununun Joker isimlerinden. Panathinaikos' daki sakatlıkları da gözönüne aldığımızda birçok farklı mevkiide oynayabilen Maciulis' i düşünmemek pek mümkün değil.

* Jamon Gordon 58,6 vs Brose Baskets

Geçen hafta gösterdiği iyi performansı devam ettireceğini düşünüyorum. Zoran Planinic' in süreleri de çalan Gordon takımın jokerlerinden biri.

* Martynas Gecevicius 56,0 at Laboral Kutxa

Kötü geçen Olympiacos macerasından sonra kendini tekrar bulan Gecevicius kendi mevkiisinde sakatlıklar yaşayan Laboral karşısında ön plana çıkabilir.

*
Zoran Dragic 48,1 at Galatasaray

Kardeşinin gölgesinde kalmış olsa da büyük yetenek ve sakatlık sorunları yaşayan Galatasaray karşısında performansı yükselebilir.

* Kostas Vasileiadis 47,4 vs Brose Baskets

Anadolu Efes' den çok oyuncu sayıyoruz ama bu oyuncuların hemen hepsi aynı anda iyi rkg ler getirebilecek isimler. Vasileiadis' e boş şut imkanı yaratılması durumunda maçın en skoreri olabilir.

* Bogdan Bogdanovic 44,1 vs Budivelnik Kiev

Partizan' ın bu sezonki en önemli oyuncusu. Budivelnik maçını kazanmak isteyeceklerdir ve bu sonuca da Bogdanovic' in skorer oyunuyla gidebilirler.

* Fernando San Emeterio 34,5 vs Lietuvos Rytas

Artık takıma istenen katkıyı vermesinin zamanı geldi. Kendi evinde zayıf Rytas maçında döktürmesi muhtemel.

POWER FORWARDS & CENTERS

* Alexis Ajinca 85,8 vs Zalgiris Kaunas

Takımı Strasbourg' un belki de tek silahı olan Ajinca kendi sahalarındaki Zalgiris maçını kazanmak isteyecektir. Son iki maçtır kısmen düşüşte olduğunu söyleyebiliriz ama bu maçta ortalamasının üzerinde rkg getirebilir.

* Derrick Brown 85,0 at Maccabi Tel Aviv

Tel Aviv deplasmanında takımının işi zor olsa da kendi mevkiisi olan 4 numarada karşısında kayda değer bir isim yok. Atletik özellikleriyle fark yaratacaktır.

* Vladimir Dragicevic 78,7 at Montepaschi Siena

Sezonun yükselen değeri. Polonya temsilcisinin sayı ve ribaunt istatistiklerinde lideri diyebileceğimiz Dragicevic Siena deplasmanında takımının kazanması için yine iyi katkı verecektir.

* Richard Hendrix 76,8 at Maccabi Tel Aviv

Zorlu Tel Aviv deplasmanında takım arkadaşı Brown kadar olmasa da fark yaratabilir. Shawn James' in sakatlığı sonrasında karşısında sadece Schortsanitis görülüyor. Her ikisinin de birbirini savunması pek kolay değil ama Kuban' dan tek bir isim tercih edeceksek bu Hendrix değil Brown olmalı derim.

* Bryant Dunston 75,4 at Bayern Munich

Ceza alan Begic ve Printezis' in yokluğunda takımı için değeri daha da arttı. Zaten iyi başladığı sezonda kendisinden beklenen katkı ve inisiyatifi yükselecektir.

* Nik Caner-Medley 74,4 at Galatasaray

Bonsu' nun yokluğunda bir hayli zayıflayan Galatasaray pota altında iyi işler yapabilir. Sezona fena başlamamıştı ancak sakatlık sorunu yaşamasıyla kredisi biraz gerilemiş gibi. İstanbul deplasmanında Galatasaray' a problem yaratabilecek bir isim.

*
Joffrey Lauvergne
62,7 vs Budivelnik Kiev

Pek çok fantasy oyuncusu kendisini beğenmese de özellikle Belgrad' daki Budivelnik maçından ümitliyim. Hücum özellikleri kısıtlı olsa da savunmadaki etkisi yadsınamaz. İyi bir ribauntçu ve bu özelliğine biraz da skor ilave edebilirse iyi rkg ler getirmesi sürpriz olmaz.

* Tibor Pleiss 59,6 vs Lietuvos Rytas

Bu hafta Ispanya ACB liginde çok iyiydi ve Andres Nocioni' nin yokluğunda Laboral' ın pota altındaki en büyük gücü. Rytas karşısında da çok zorlanmayacaktır.

* Kyle Hines 59,5 vs Fenerbahce

Bulunduğu 4 numara mevkiisine göre fiziksel dezavantajı olsa da çalışkanlığıyla ve sertliğiyle Euroleague' de kendisine yer bulan bir isim. Yumuşak Fenerbahçe pota altında da süre bulduğu taktirde iyi işler yapabilir.

*
Felipe Reyes
55,7 at Armani Milano

Yunan oyuncu Bourousis' in sakatlığı söz konusu ve Reyes' in süreleri artacaktır. Rakip de pota altında sıkıntılar yaşayan Armani Milano oldunca Reyes' i seçenekler arasına almamak yanlış olurdu.

* Paulius Jankunas 51,7 at Strasbourg

Litvanya' lı Jankunas 4 numarada yer bulduğu Zalgiris' de iyi işler yapıyor. Strasbourg deplasmanında da karşısında kayda değer bir rakip bulmayacak. Düşünülebilir.

*
Semih Erden
38,6 vs Brose Baskets

Kadrona alsan dert, almasan dert. İstikrar problemi yaşayan Semih Erden son hafta artan performansıyla ön plana çıkıyor. Maçın İstanbul' da olmasıyla riski biraz azaltabiliyoruz.

* Fran Vazquez 32,8 at Galatasaray

Pops Mensah Bonsu' suz Galatasaray pota altında kolay sayılar bulabilir. Kredisi gayet mantıklı.

* Furkan Aldemir 28,6 vs Unicaja Malaga

Galatasaray' da Pops' un cezasıyla beraber 30 dakika süre alabilecek bir oyuncu. Kredisi çok düşük ama süre bulsa da nasıl performans göstereceği belirsiz. Risk ama risk tutarsa 20+ rkg ler sürpriz olmaz.

*
Sofoklis Schortsanitis
26,2 vs Lokomotiv Kuban

Shawn James' in sakatlığında süresi 30 dakikalara dayandı. En büyük riski erken faul problemine girebilmesi. Genel anlamda belki de oyunun en riskli oyuncusu. Tutarsa 25+ rkg kesin.

*
Milan Macvan
20,5 vs Unicaja Malaga

Furkan Aldemir için yaptığım analizler Macvan için de geçerli. Aynı Furkan gibi Macvan' da Bonsu' nun yokluğunda 30 dakika süreler bulabilir. Bence Furkan' dan bir adım daha önde.

Maccabi'den Sofo geçen hafta kadromdaydı zor bela 25 tanking getirdi 4 faul yaparak... bu hafta elden çıkardım asla asla derrick brown ve richard henrix gibi atletlere karşı önermem aklınızda bulunsun...

furkan aldemir sizce bu akşam ne kadar süre alır 5 numarada ? adam aslında 4 numara idi ama zamanla 5 e sabitlediler...

Geçen hafta Sofo zar zor 25 rkg getirdi demişsin ama daha ne istediğini de anlamadım açıkçası :)
Ne getirmesini umuyordun ki 50 mi :P

Rakipte atletik Hendrix ve Brown olsa da, savunmada her ikisi de Sofo' nun karşısında tutunabilecek oyuncular değil. Sofo' nun buradaki en önemli riski pota altında Hendrix ve Brown' a sayı attırmayayım derken faul problemine girme olasılığı. Aksi taktirde Sofo hücum ederken karşısında durabilecek bir oyuncuyu göremiyorum.

Furkan Aldemir konusuna gelirsek; Pops' un cezası sonrasında Furkan Aldemir-Milan Macvan-Zoran Erceg üçlüsü 4 ve 5 numaralar için rotasyona girecekler. Erceg' in sadece 4 numarada düşünüleceğini varsayarsak toplamda üç tane 4 numara iki tane de 5 numara oynama potansiyeli olan oyuncuların rotasyonda bulunacağını görüyoruz. Bu doğrultuda; Aldemir 5 numarada 20-25 dakika, 4 numarada ise 5-10 dakika süre bulsa toplam 30 dakika eder ki bunun da daha düşebileceğini zannetmiyorum.

Geri