Football Manager

Oyunda 3.senem Galatasaradayım hala.2 SENEDE 2 Süperlig şampiyonluğu 2 kere de süper kupayı aldım.
UEFA da finalde city ile penaltılar da mağlup oldum.
3.senemde trabzonla son 4 haftaya aynı puanda giriyoruz.Türkiyede alamadığım tek kupa türkiye kupasında finaldeyim.
ŞAMPİYOnlar liginde yarı finale çıktım.Rakip Barça.Zor ama korkumuz yok :D

Kaleye Alex Smithies'ı alın rahatınıza bakın
Sol beke Dodo çok iyi
Barosun alternatifi mevlüt ve chevanton
Dos santos ile jonun bonservislerini alarak santosu 20 joyu 10 a satmıştım.
Emre Çolağa sanşverin derim ben.
 
Adam düpedüz ırkçı, Alperen. Cem Sultan, Özer, Topuz, Berk Neziroğulları falan oynatıyor :)

Kewell ile Barış'ı ucuza bırakmışsın. :) Ben Kewell'ı, Sunderland'e 9'a bırakmıştım. Barış da 5 küsür gibi bir paraya gitmişti. Ama Lincoln elimde patlamış, 5 kuruş alamadan satmıştım.

Bu arada yedek forvet için PSV'den Lazovic'i düşünebilirsiniz. Bonservisi baya düşmüştü, 2-3 gibi bir fiyata almıştım. 2 senede 30'a yakın gol atmıştı.

Gökhan, FM'de oynadığının yarısını oynasa ben varım ama adam sakatlıktan kurtulamıyor ki.

City'de Community Shield Finali'nde Arsenal'i mucizevi bir şekilde yendim. Maç 1-1 giderken kırmızı kart gördük, aynı pozisyonda golü yedik. Son 10 dakikada Jo iki gol attı, kupayı aldım. Ucuz yırttık yani. :)
 
Bu arada oyundan zevk almak isteyenlere bir öneri, sağdan soldan milletin söylediği oyuncuları almayın. Ben FM 2005'den bu yana bıraktım o işi, Serkan Gedik diye bir elemanı ikinci ligden almıştım adam 40 a yakın gol atmıştı ve şampiyonlar ligini kazanmıştım, dedim ki oyunun gerçekçi olması için bırakıyorum bu işi ve o gün bu gündür tüm önerilere kapalıyım. :)
 
Valla kiralığın her türlüsüne karşıyım arkadaş.Bu GS psikolojimi bozdu.

Oyuna başladığım gibi ne kadar kiraladığım adam var hepsini yolluyorum gözünün yaşına bakmadan.

Ben kusura bakmasın Kewell'ı 11 milyona iteledim Sunderland'e :p

Barış'ın biraz oynatınca değeri artıyor diye takımda tutuyorum.Sene sonunda abbas oda.Mustafa Sarp'a aynı kaderi paylaşıcak.

Ömer Toprak'ı kaçırmayın derim şahsen.7 milyon dolar gibi bir rakama o işi bitirebiliyorsunuz.Hem iyi hemde gelişme ihtimali yüksek olan bir oyuncu.

Gio'nun bonservisini alabilirseniz oda iyi yatırım.

Bunların yanında yeni sezona başlayacak olursanız Shaktar'dan Jadson'u kaçırmayın sözleşmesi bitiyor devre arasında takımınızda olur.Ama istediği rakamın 2 katına yakınını teklif edin çok teklif var arkadaşa.

Son olarakta James Rodriguez'e bir göz atın derim.
 
Abi ben kesinlikle tavsiye ile oyun oynamıyorum, o zaman bir mantığı yok bence. Foruma yazmış adam şunu al 17 yaşında, iki sene sonra İbrahimovic'den iyi oluyor. Tamam da bu benim oyunum olmuyor, benim menajerliğim olmuyor o zaman..? Oyunun gerçekçiliği zarar görüyor.

Sen de 11 milyon Euro'ya mı sattın Kewell'ı, yoksa dolar mı? :)

Ben mükemmel bir gözlemci ekibine sahibim şu an. Özkan Sümer, Mehmet Scholl ve Oliver Bierhoff gibi tanıdık simaların da içinde olduğu ekibim sayesinde iyi bir kadroya sahibim. Mesela Leo Franco'dan daha yetenekli olduğunu belirttikleri bir Brezilyalı kaleciyi 5 bin euroya getirdim. :)

Şu an kadromda Ochoa, Gago, Drenthe, Dzeko, Vidal, Di Maria, Riquelme gibi yıldızlarla birlikte yardımcı oyuncu kontenjanından Selçuk İnan,Murat Ceylan, Umut Bulut, Halil Altıntop, Gökhan Ünal, Aydın Toscalı, Abdurrahman Dereli, Wederson, Serdar Kulbilge, Hakan Arıkan ve Mehmet Aurelio gibi yerli oyuncular var. Eski günlerden kalma Sabri, Uğur, Servet, Balta, Topal, Keita, Sarp, Emre Çolak falan var takımda. Gençlerden Emrah Yollu'yu 4.1 milyon euro'ya Empoli'ye, Murat Akça'yı 6 milyon euro'ya Nürnberg'e, Serdar Eylik'i 2.5 milyon euro'ya Gimnastic'e yolladım.

Yukarıdaki kadronun yanında 65 milyon euro gibi bir para da kasada mevcut. :)

İlk sezon ligi ve kupayı kaldırdım. Uefa'da çeyrek finalde Everton'a elendim. Çeyrek final yolunda Villareal,Zürich ve AZ'yi devirdim.

İkinci sezon ligi üçüncü tamamlayabildim, ilk devre feci giden ve ikinci devrenin başındaki beraberlikle 11. sıraya kadar gerileyen takımı ikinci devre açmayı başardım ama üçüncülükle tamamlayabildik sezonu. Lider Beşiktaş, ikinci Bursa oldu. O sezon Süper Kupa'yı ve Türkiye Kupası'nı alarak bir nebze olsun başarısızlığın üzerini örttük. Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda İnter ve Liverpool'un ardından üçüncü olduk ancak Anfield'deki 4-3 lük galibiyetimiz efsane oldu. Uefa'da ilk eleme turunda Zenit'e elendik ne yazık ki...

Bu sezon yeni başladı ancak ilk altı maçın beşini kazandık, Sivas'ın ardından ikinciyiz. Galibiyetlerimizden bir tanesini Fener deplasmanında kazandık. Süper Kupa da yine bizim oldu. Uefa kupasında guruplara kaldık, M.Haifa, Roda ve Brondby'nin yer aldığı görece kolay bir guruptayız.

Beşiktaş'ın başında Stoickhov var, Fenerbahçe'yi Matthaus yönetiyor. Stoickhovlu Beşiktaş iyi gidiyor, ikinci senesi adamın ama ilk sene şampyion yaptı takımı kupada bana finalde elendi. İkinci sene ise Şampiyonlar Ligi'ne Getafe galibiyeti ile başladı. Kadrosu da çok iyi sayılmaz, iyi oyuncular getirmediler çok fazla. Fener facia gidiyor şu an, gerçi bu sezon ikinci sıradalar ama Matthaus'un 3-5-2'si modern futbolun çok uzağında kaldı. Kadrolarında tanıdık isimler de var, Deco ve Misimovic gibi. Misimovic'in oyunda gerçektekinden çok daha geride olduğunu da hatırlatmalıyım.

Ulusal takım antrenörlük kariyerimde de Paraguay ile Dünya Kupası'nda guruplardan çıkmayı başarsam da ikinci turda şanssız bir şekilde ABD'ye elendim. Sonrasında istifa ettim ama daha iyi bir kulüp bulamayınca Jamaica'nın başına geçtim. Hedef Karayip Kupası'nda iyi derece alıp Gold Cup'a gidebilmek. :)
 
Ertan Vatansever' Alıntı:
Ben silmek zorunda kaldım . Oyun oynuyorum çıkarken kaydediyorum .Giridiğimde tıklıyorum giriyor continue yapıyorum maçları kendi oynuyor ben yönetemiyorum

Takım seçeneklerinden maçları yardımcı antrenöre oynat demişsindir.. :)
 
Her oyunun gittiği yön çok farklı zaten. Mesela ben Hakan Balta'yı 17 milyon euro'ya, Sarp'ı 11'e, Ayhan'ı 9'a, Milan Baros'u 17.5'a filan sattım ama geçen sene oyunu oynadığım ilk zamanlarda da tam tersi oldu hiçbir oyuncumdan para kazanıp adam gibi transfer yapamadım. Zaten ondan sonra oyunu bırakmış ama can sıkıntısınan yine döndüm, bu kez şansım yaver gitti görüldüğü gibi :)
Fm'nin uluslararası forumlarında da oyuncu önerenlere çoğu insan bu iş öyle olmaz her oyunun kendi yolu vardır tarzı şeyler söylüyolardı. O yüzden ileride adam olucak oyuncu tiyosu için en iyisi FMScout programlarını yüklemek. Ben daha kullanmadım ama bi yerde tıkanırsam mutlaka kullanıcam :)
 
Bu arada kendimce Türkiye-İspanya-İngiltere ligindeki kadroları güncelleme çalışması yaptım editörden.

Transfer edilen oyuncular 1 Temmuz'da katılıyor takımlara, taraftarın tepkisini ölçmek için direk atmadım oyuncuları, misal Uğur'un gidişine tepki gösteriyoruz :)

İsteyen olursa özel mesaj atabilir, msnden gönderebilirim çok küçük bir dosya zaten.
 
FM10'da 3 sezon bitirdim, şu an 4. sezonun başlarındayım.En son Süper Kupa maçında Bordeaux'yu yendim.

3 sezonda; 3 defa şampiyon oldum.13 tane kupa kazandım.188 maç oynadım; 186 galibiyetim, 2 beraberliğim (Bercelona ve Real Madrid maçları) var.188 maçta; 560 gol attım, 89 gol yedim.

Şu anda A takımda 31 futbolcum var.İlk 11'imde şu şekilde:

Akinfeev

Sabri - Gökhan Zan - Servet - Hakan Balta

Kacar - Gökhan İnler

Keita - Arda - Di Maria

Cardozo

İlginçtir Fb maçlarını rahat rahat kazanırken, Beşiktaş maçlarından zorlanıyorum.Bütün TFF Süper Kupa maçlarını Beşiktaş'la oynadım mesela.Ayrıca Beşiktaş acayip transferlerde yapıyor.
 
Umut yazma bari kardeşim kendimi vuracağım. :)

Ben İstanbul Belediye'den gol yeyince maçı çevireceğim diye bir tarafım çıkıyor. Kadronun da benimkinden çok bir fazlası yok, bazı yerlerde eksiği var hatta nasıl becerdin bu işi..? :)
 
ligde şampiyon oluyorumda.şampiyonlar liginde 2 senedir yarı finalde barcelonaya eleniyorum.Bakalım bu sene napıcam.
Kadrom
şAlex Smithies
Sabri Ali Turan Henrique Dodo

Gervinho Boateng Musa Arda

Lukaku Baros(Turgay)

Avrupada böle çıkıyorum.Türkiye liginde yabancılardan birini kesiyorum
 
Alperen, elimde öyle bir futbolcular vardı ki inanamazsın.Leo Franco ilk sezon, tam hatırlamamakla birlikte, 12 gol falan yedi.2. sezonda 15'den az yediğini biliyorum.3. sezonumda 10 gol yedi.Bütün sezonlarda 34 lig maçının tamamında oynadı.Avrupa maçlrını hatırlamıyorum ancak, o maçlarda da çok az gol yedi.Hatta yılın kalecisi seçildi.34 yaşına gelince bu sezon Akinfeev ile anlaştım.

Defansta Servet-Gökhan ikilisi mükemmel.Sanırsın Puyol-Pique oynuyor.Beklerimde çok iyi bindirmeler yapıyor.Sağda Sabri-Uğur-Serkan var.Solda Hakan-Alparslan-Berk var.Seçeneğim çok.

Benim kilit mevkim DMC ve MC.Gökhan İnler-Kacar-Selçuk İnan-Mehmet Topal-Barış-Cumhur elimde şu an.Sarp ve Ayhan'da vardı, onları değişik sezonlarda sattım.Başarımın sırrı burada diyebilirim.

Kanatlarda; Di Maria, Keita, Serdar Eylik, Aydın Yılmaz, Erhan Şentürk var.Zaman zaman Arda ve Elano'yuda kullanıyorum.Ortada Arda-Elano-Emre Çolak var.

Forvette; Cardozo-Özgürcan-Cem Sultan var.Cardozo tam bir gol makinası.Geçen yıl 32 maçta 56 gol attı ligde.ŞL'de gol kralı oldu.

Rakip kim olursa olsun Atak oynatıyorum takımı.Açıkcası bu işin sırrını bende bilmiyorum.11'i yapıyorum takım iyi oynuyor. :)
 
Valla tebrikler, zira benim kadrom seninkinden daha iyi de diyebilirim Umut; sorun bizim antrenörlük kabiliyetimizde herhalde beni genel menajer yapsın başkan. :)
 
Alperen Kaplan' Alıntı:
Valla tebrikler, zira benim kadrom seninkinden daha iyi de diyebilirim Umut; sorun bizim antrenörlük kabiliyetimizde herhalde beni genel menajer yapsın başkan. :)

Alperen, taktiksel kurgunu oyun şablonunu bir yansıtsana burada yardımcı olalım hemen. ;)
 
Hemen Doğan Abi. Genel olarak şu şekilde oynuyorum.

(GK)-------------------------------Ochoa------------------------------
(D)Uğur(Sabri)-------O.Vargas*-----------------Servet------------Balta
(DM)----------------Topal----------------------Gago------------------
(M)-------------------------------------------------------------------
(AM)Cazorla--------------------Tuncay-------------------------Di Maria
--------------------------------Dzeko---

Doğan Sağlam' Alıntı:
[quote="Alperen Kaplan":thfl5spu]Valla tebrikler, zira benim kadrom seninkinden daha iyi de diyebilirim Umut; sorun bizim antrenörlük kabiliyetimizde herhalde beni genel menajer yapsın başkan. :)

Alperen, taktiksel kurgunu oyun şablonunu bir yansıtsana burada yardımcı olalım hemen. ;)[/quote:thfl5spu]

Tanımanız gereken Osvaldo Vargas var. 20 yaşında Meksikalı bir regen. En son 11 milyon euroluk bir teklifi reddettim. Peşinde Avrupa'nın önemli ülkelerinden önemli takımlar var. Biraz güçsüz ve kafa hakimiyeti zayıf ancak inanılmaz bir tekniğe sahip mevkisine göre. Frikiklerden sürekli gol atar, banko oynar Milli Takım'ında.

Sağbek ve solbekleri wing back-attack olarak oynatıyorum. Topal'a Anchor Man, Gago'ya Deep Lying Playmaker-Support görevi veriyorum. Kanatlar winger-attack, Tuncay değişken, Dzeko Target Man oynuyor.

Genel mantalite, counter başlıyorum. Eskiden control başlardım, şu an daha başarılıyım o taktiğe göre. Kaleci yedekleri Hakan Arıkan ve Serdar Kulbilge, stoperde Ceyhun Gülselam-Gökhan Zan- Aydın Toscalı-Uğur Uçar alternatiflerim. Sağbek için Sabri-Abdurrahman ikilisi yedek, solbek için Wederson yedek. Anchor Man yedeklerim Sarp, Ceyhun Gülselam; Deep Lying yedeklerim Emre Belezoğlu, Selçuk İnan. İleride Sergey Krivets ve Riquelme yedek oyuncularım ofansif orta saha için. Forvet yedeklerim de Halil Altıntop, Umut Bulut ve Tuncay Şanlı...

Dünya'nın en pahalı beşinci takımıyız bu arada. :)
 
Emre'yi kadroya katmanı ayıpladım Alperen :p

Valla bir kez elinde Dzeko gibi bir silah var benim oyunda en ama en çok tuttuğum oyuncudur.Kendisi ile ne başarılar kazandık valla.

Di Maria süper tercih olmuş.Çok fazla asist yapıyor ara ara golleri ilede destek oluyor.Ama dediğim gibi asist yanı çok kuvvetli bence.Cazorla'da oyunun normal seyrine bıraktığında Real Madrid'in kaçırmadığı oyunculardan.

Ancak o bölgede özellikle Tuncay zayıf kalıyor bence.Teknik özellikleri fazlasıyla düşük arkadaşın.Hırsı ile çırpınıyor ama kısıtlı bir oyuncu.

O bölge için James Rodriguez veya Verratti sana tavsiyemdir.Çok potansiyelli gençler.Param var diyorsan Van der Vaart,Jadson gibi daha iş bitirici adamlara yönel derim.

Hee sende birde kontenjan problemi var.Bunun için kaleni Ufuk'a emanet et yada ne yap et Emre'de olduğu gibi gözünü kapa Volkan'ı kap derim sana.

Hamit,Nuri,Gökhan İnler,Ömer Toprak,Serdar Tasçı bunları kesinlikle kovala derim kardeşim.

Sol beg içinde bu kontenjan sorunu varken Türk bir legent için dua et derim :p
 

Üst