Gerald Fitch

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hayır bu haftaki macımızı maalesef ntv vermio cumartesi pınar karsıyaka -fbülker
pazar ise bjkcolaturca-oyakrenault macını verioo
 
1905' Alıntı:
fatihin profesyonel lig de tbl de 27 sayi attigi maç yok
Özür diliyorum.Fatih Solak, 2001-2002 sezonunda 27 Ekim 2001'de Beşiktaş Darüsşafaka maçında 27 değil 24 sayıyla oynadı.Artık bu konuyu uzatmanın bir anlamı yok.
Gerald Fitch umarım takımımız için hayırlı bir transfer olur.
 
hayırlı olsun takımımıza ama uyum sorunu değil.asıl dert oynamak istemesi.eğer isterse çok başarılı olur.nbade 7 sayı ortalama oynuyorsa türkiyede 20 sayı tutturur.taraftarımızında yeterli destek vereceğine inanıyorum. :atki :atki
 
öncelikle hayırlı olsun. Eleştirmeyelim deniliyor ama birkaç noktayı da sanırım belirtmek gerek. Fintch, öncelikle "kısa forvet değil". 2 numara oynayan bir adam. Yani Murat ve Tufan'la aynı pozisyonda oynuyor. Ha derseniz ki Beko liginde ona güçlük çıkaracak 3 numara yok ona fazla birşey diyemem. Ama ben ribauntlara katkı yapacak 2.00m boyutlarında bir adam bekliyordum. bu transferden sonra bence tufan ve Murat'ın oynadığı süreler azalacak. Tolga'nın süresinde pek bir değişiklik olmayacak ve holman ve Mcgowan'ın yanyana oynadığı süreler de azalacak diye düşünüyorum.

Disiplinsizlik konusu da ayrı bir olay. Adamın antremanlardaki tutumuna teknik ekip ne kadar dayanır bilemem. Birisi Varda ve Amin'i örnek vermiş ancak bence teşbikte hata var. Varda sahada problemli ve sahada sinirlerine hakim olmayan bir oyuncuydu. Ama antremanda hocaya posta koyan, antremanı bütün oyunculardan önce terk eden bir oyuncu değildi. Fintch cibona'da kendisinin takıma değil takımın kendisine muhtaç olduğunu düşünüp her türlü şımarıklığı yaptığından ipini çekmişlerdi. Umarım bu yaşadıklarından ders almıştır.

Bu arada ülker grubuyla yeni bir sponsorluk anlaşması daha yapmışız. Bugünki hürriyette okudum. o sponsoırluk anlaşmasının çocuğu da Fintch oldu. Ne diyelim hayırlı olsun.
 
murat özyer göreve geldikten sonra turkbasket sitede güncellemeyi yapip yardimci antrenörü menajeri falan sistemlerine geçirmislerdi ben halil üner in murat özyer li kadroda koordinatör olarak göründügünü söylemistim hatta bazi arkadaslar halil üner hala denklemdemi demisti
turkbasket sitesini yine güncellemis bu seferde sistemden koordinatör die yazdiklari halil üneri çikartmis idareci die hakan kutbay die 1 ini eklemis demek basketbol subesindeki bazi seyler basina yansimiyor
http://www.turkbasket.com/ErkBLGalatasaray.asp
 
sanırım fitch bize bir fayda saglamayacak öyle içime dogdu
 
Gerald Fitch'in gelmesinden sonra..

Galatasaray hakkında bir iki değerlendirme yapayım, keza son senelerdeki en iyi kadromuzu oluşturduğumuzu düşünüyorum. Kadroya olan inancım, beni tekrar Galatasaray'ı basketbol liginde desteklemeye itti. Tadım Türkiye Kupası'nda oynanan üç maçın yanında, Banvit maçını izledim Galatasaray'ın. Genel olarak hazır olmadığımız kanısına katılıyorum, fakat hazır olmasak da ligin çoğu takımlarından iyi durumdayız. Galatasaray lisesi mezunu Murat Özyer'in gelmiş olmasından - ki bunun Ülkerspor'un bir kıyağı olduğu da söyleniyor (!) - çok mutluyum. Öyle ki, Murat Özyer Türkiye'deki en iyi yerli koçlardan biri. Çok da iyi olmayan bir kadroyu, oynattığı sistemler ile bir şekile sokabilme yeteneği olması ve oyunu iyi okuyan bir koç olması; onu diğer koçlardan ayırıyor. Galatasaray'ın bu sene başına gelen en güzel şey olduğunu düşünüyorum zat-alinin. İyi bir gelişmede, çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen oyun kurucu vasıflarının hiçbirine sahip olmayan Dixon'ı göndermemiz iyi oldu. Onunla tekrar anlaşamamızda Murat Özyer'in de istememesinin rol oynadığı söyleniyor ki, Dixon Murat Özyer'in hayatta istemeyeceği bir oyun kurucu.

Yeni transferlerden bahsedeyim biraz.

Gerald FITCH - Çok iyi bir oyuncu. Yetenekli ve basketbolu biliyor. Kalitesi ve yetenekleri itibariyle TBL'nin çok üstünde bir oyuncu. Galatasaray'da bu sene çok iş yapacak, sanırım en iyi oyuncumuz da o olacak.

Darrell MITCHELL - Herşeyden önce genç bir oyuncu ve oyun kurucu, Lousiana State University'den yeni mezun. Geçen sene, ilk beşimizde oyun kurucumuz yoktu. Fakat bu sene olacak. Ve bu oyun kurucu ta kendisi olacak. İzlediğim maçlar kadarıyla, ceza şutu sokabiliyor, ikili oyunları oynayabiliyor, pas yeteneği var ve saha görüşü vasatın üstünde. Tam olarak hazır değil fakat yanında, yeteneği üst seviye olmamasına rağmen her zaman oynadığı her takımda tutunabilmiş, tecrübe abidesi Mithat'ın olması onun için çok büyük bir şans. Mithat ona eminim ağabeylik yapacaktır. Mitchell da ilerleyen dönemlerde Murat Özyer'in istediği kıvama gelecektir. Bunların yanında, kısa boyuna rağmen içeri topla beraber penetre edip sayı bulabiliyor, olağanüstü atletikliğinden dolayı. Bencil değil, topu paylaşmayı seviyor. Laubali değil, koçun dediklerini harfiyen uyguluyor ki böyle bir oyun kurucu çok işine yarar tüm takımların. Son olarak, iyi bir oyun kurucu aldık. Genç, yetenekli ve atletik. Galatasaray'a bu sezon çok şey katacak.

Glen MC GOWAN - Boyunla oranla ( 2.06 ) çok iyi top sektirebiliyor. Topla beraber içeri girebiliyor ve post - up üzerinden oynayabiliyor. Kısacası fundamental özellikleri üst seviye bir uzun kendisi. Gerektiği zaman içerde, gerektiğinde de dışarıda kullanabilecek olmamız, çok yönlü olmasının bir sonucu. Atletik ve ribaund alabiliyor. Fakat ben kendisini 3 numara izlemek istiyorum. Takımda varolan bir üç numara eksikliğini kendisi fazlası ile dolduracaktır. Nitekim o 3 numara olarak sahada olduğunda, Galatasaray'ın olağanüstü fizik üstünlüğü, hem savunmada hem de hücumda rakibe üstünlük sağlamamızı zemin hazırlayacaktır. Görebildiğim kadarı ile en büyük sorunu, fizik ve mental açıdan lige hazır olsa da, biraz olan egoistliği. Ya da egoistlik değil de, hırs diyeyim şuna. Karşısındaki savunmayı geçmekte zorlanıyorsa, alanı boşaltıp teke tek oynamaya çalışıyor. Zaman zaman, hatta genellikle başarılı olsa da ilerde bu zaafının sayısının artması, takıma zarar verebilir. İyi şut atamıyor, yine de bileği yumuşak ve stili iyi. Uzak mesafeden atamayacak olsa da, post - up üzerinden ve boş şutları atar. Transfer ettiğimiz en yetenekli oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ligde sayı krallığına oynayacaktır, hele dediğim gibi 3 numara oynama şansı bulabilirse sayı kralı olması muhtemel.

Jerry HOLLMAN - Bildiğiniz gibi eski Karşıyaka oyuncusu. Ülker'e gitmiş olmasına rağmen geçen sene, sakatlığın neden ile oynayamamıştı. Hazırlık maçlarında izlediğim kadarıyla, sakatlığın etkisini henüz tam olarak atamamış ve hazır değil. Fakat onun da oynanan maçlar itibariyle ritme gireceğini düşünüyorum. Fatih ile beraber sahada olduğunda, hücum olarak bocalayacak olsak da savunmada içeriyi karartırız. Bu sene ondan beklediğim yegane şey, pota altı savunması ve atletikliğini bu savunmada kullanması. Her halükarda 8 - 10 sayılarda ortalama tutturacağını düşünüyorum. Fatih'in oyunda olmadığı zaman ribaundlara yapacağı katkı çok önemli olacak.

Cemal NALGA - Çok genç ve mücadeleci bir oyuncu, uzun. Özellikle takıma dinamizm getirme bakımından, maçlarda çok yararlı olacağını düşünüyorum. İlk çıkamayacak belki ama, maçlarda bir çeyrekten fazla oynayacaktır. Ve tutubilip, yararlı olabilmesi için savunmada ve hücumda mücadeleci kimliğini ortaya koyması lazım. Keza hazırlık maçlarında gördüğüm kadarıyla, koyuyor da. Hücum olarak ondan da çok şey beklemiyorum. Sadece ikili oyunlardan sonra alacağı pasları iyi kullanmalı, zaten hiçbir maçta Cemal'i alçak post'a indirip, post - up oynamasını istemeyeceğizdir. Serbest atışları üzerine çalışması lazım, geliştirirse hücumda da beklediğimin üzerinde katkı yapacaktır.

Tufan ERSÖZ - Tekelspor'dan aldık. Kendisinin geçmişi hakkında pek birşey bilmiyorum. Ama gördüğüm kadarıyla, çok yaratıcı değil fakat şut atabilen, savunma yapabilen iyi bir görev adamı. İlk beş başlamanın ağırlığını kaldırabilecek bir oyuncu. Bu doğrultu da, set hücumundan oluşan boş şutları sayıya çevirerek takıma sayı yönünde katkısı olacaktır.

Murat KAYA - Bu sezon Galatasaray'ın yaptığı en iyi Türk oyuncu transferi. Çok yetenekli, henüz yaşı itibariyle sahip olduğu liderlik vasıflarını kullanamayacak olsa da, yaratıcılığını kullanmasına izin verecektir Murat Özyer. Topla beraber penetre yeteneği olağanüstü posizyonuna göre. Oyun kurucu mevkiinde oynayacak kadar saha görüşü ve fundamental'a sahip. Çok keskin bir şutör, el üzerinden şut atabiliyor. Topla beraber içeri girdikten sonra dışarıya çıkaracağı paslar çok bize çok yararlı olacaktır. Yine içeri girdiğinde, topu kendi kullanması sonucu atacağı basketler de çok işimize yaracaktır, skorda sıkıştığımız anlarda.

Tolga TEKİNALP - Hepimiz biliyoruz kendisinin olağanüstü kişiliğini. Her ne kadar Burak kaptan olsa da, takımın ak saçları ile lideri olacaktır. Hazırlık maçlarında gördüğüm kadarıyla, üçlük yüzdesini geliştirecek düzeyde şut çalışmış yazın. Türkiye standartlarının üzerinde bir üç numara fiziğine sahip, bu yüzden Galatasaray'ın oynayacağı tüm maçlarda bu posizyonda üstünlük sağmalasına neden olacaktır. Ayrıca uzunlarımız faul problemine girdiğinde, 4 numara oynayabilecek yeteneğe ve fiziğe de sahip.

Bu sezon belki de FB Ülker ve Efes'den sonra transfer piyasasında en iyi iş yapan Galatasaray Basketbol Şubesi idi. Ligde ilk 4'e girecek bir kadro oluşturdular ( Telekom'dan daha iyi bir kadromuz var, 3. için Banvit'le çekişiriz diye düşünüyorum ). Murat Özyer'in ligin en iyi kadrolarından biri olan bu takımı en iyi şekilde kullanıp, play-off'lara rahat bir şekilde sokacağını düşünüyorum. Eski oyunculardan Fatih, bu sene kendini iyiden iyiye geliştirdi. Her geçen gün pota altı savunmasında daha büyük bir tehdit olmaya başlıyor. Mithat, her zamanki Mithat. Başta tecrübesi ile olmak üzere, takıma çok şey katacaktır. Burak takımın kaptanı, yine şutlarıyla hücumda katkılı olacaktır.
 
Bugün kendisini çıplak gözle izledim.Ben NBA oyuncusuyum,coachu iplemem,takımın kralı benim havalarında değildi.Ara sıra tartışılabilecek şutlar attı ama hemen hemen hepsinde başarılı oldu.Zaten o girdikten sonra oyun koptu.
Oyun tarzı 3 numaradan çok 2 numarayı andırdı bana.
 
koch' Alıntı:
Bugün kendisini çıplak gözle izledim.Ben NBA oyuncusuyum,coachu iplemem,takımın kralı benim havalarında değildi.Ara sıra tartışılabilecek şutlar attı ama hemen hemen hepsinde başarılı oldu.Zaten o girdikten sonra oyun koptu.
Oyun tarzı 3 numaradan çok 2 numarayı andırdı bana.
Onur ztn boyunu goz onune alırsak 2numara olması normalmıs gıbıme gelıyor
ayrıca nba boy ortalamsınada baktımızda bu adamın 1num. olmadına dua edelim
ama senden anladıgım kadarıyla gayet iyi ve yararlı bır transfer olmus
 
biglion' Alıntı:
Onur ztn boyunu goz onune alırsak 2numara olması normalmıs gıbıme gelıyor
ayrıca nba boy ortalamsınada baktımızda bu adamın 1num. olmadına dua edelim
ama senden anladıgım kadarıyla gayet iyi ve yararlı bır transfer olmus
Doğan abi,Fitch'i 3 numarada sorun yaşadığımız için aldık.Takımdaki açığı kapatması için 3 oynaması gerekiyor.Bizim ligimizde 3 numara oynaması için yeterli sayılır boyu.
Kalitesi zaten ortada.Ben basketçiyim diye bağırıyor. :)
 
Maç topicindede yazdığım gibi 3 numara oynamaz gibi geliyor bana.
2 de oynıcak.Tufan 3 te böyle oynasın yeter.s
 
ewt dogru soluyorsun abi tufanda gayet iyi katkı yapmıs o bolgede bole bi istikrar yakalarsa iyi olur
ayrıca murat kayanın neden 0 sayıda olduunu solermısınız?
 
Ayrıca maç sonu havluyuda tribünlere fırlatması gözden kaçmadı :)

Murat Kayaya gelince iyi gününde değildi diyelim.Bu takımda iniş çıkışlar çok olucak şaşırmayalım.Çok skorer var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst