Halil Hocam Lütfen Bırak

  • Konbuyu başlatan Kürşat Kosovalı
  • Başlangıç tarihi
Halil Hoca cok hirsli bir insan bence de 2 senelik kotu gidisati kalip daha iyisini yaparak telafi etmeye calisacak... Hayirlisi onu bu gorevden alacak biri yok o da bu sartlarda istifa etmez bu benim kanim. Umarim seneye istifa sesleri arasinda birakmak zorunda kalmaz gorevini ...
 
Manisa’da düzenlenen play-out son gün maçında Büyük Kolej'i 83-89'luk skorla mağlup eden Galatasaray'da baş antrenör Halil Üner, gelecek sezon play-out'da değil, finallerde mücadele etmek istediklerini belirtti.

Off bitmeyecek mi artik bu kabus yaa?

Ne günah işkedikte bu işkenceye yıllarca katlanmak zorunda kaldık :(. Belkide düşmemiz daha hayırlı olurdu diyecegim ama yine gitmezdi bu adam..
 
Arkadaşlar benim fikrim Sayın Halil Üner'e bir şans daha verilmeli ilk 2 yıl üst üste başarısız olmuş olabilir ancak gelecek sene için iddalı konuşmuş bırakalımda bu sene tüm meziyetlerini göstersin.LÜTFEN bari bu sene tek yumruk olalım ve çatlak seslerin çıkmasına engel olup tüm gücümüzle Takımımızı destekleyelim bu imkansız değil biz 3 yıl önceki gibi pay-off oynayabiriz Fener'le Beşiktaş'ı eze eze yenebiliriz LİG 3. olabiliriz yeter ki Teknik Ekibe karşı sonsuz bir güven duymayalız.Sonuç oarak bir yıl sadece bir yıl daha bekleyelim ve takımımızı iyi sonuçtasa kötü sonuçtada yanında olalım bence bu yıl çok güzel olacak HALİL HOCA KALMALI.....
 
Ben Galatasarayi seneye gorev verilirse sampiyon yaparim :)

Bak bende iddiali konustum ...

Sevgili Saygin bunlar sadece konusmayla olsaydi zaten 2 senedir euroleague i falan alirdik hep konusuluyor ama imkanlar sinirli... onun icin artik en ufak bir yenilgi de tekrar umutsuzluk cikacak ortaya onun icin artik bi kan degisikligi lazim. Bu seneki kadronun hakki kesinlikle play out deildi benim fikrime gore son senelerdeki en iyi kadrolardan biri idi. burada bi basarisizlik varsa bunu biraz da olsun Halil Hoca da aramak lazim. onun icin artik kan degisikligi sart . Ama kendisi cok ozverili bir insan bunun icinde insallah daha yuksek bi mevkide gorev alir ve Galatasaray'a hizmetlerine devam eder.
 
SAYGIN AKEL' Alıntı:
Arkadaşlar benim fikrim Sayın Halil Üner'e bir şans daha verilmeli ilk 2 yıl üst üste başarısız olmuş olabilir ancak gelecek sene için iddalı konuşmuş bırakalımda bu sene tüm meziyetlerini göstersin.

Sevgili Saygın; bu konudaki hevesini kırmak istemem ancak Halil Uner'in bu tür röportajlarını pek ciddiye almamanı tavsiye ederim.. İşte gectigimiz sezon başında Halil Üner'le yapılmıs bir röportaj.. Hatirlatma babında koyuyorum, aynı zamanda ufak bir nostalji;


--------------------------------------------------------
BENDEN DAHA BÜYÜK GALATASARAYLI YOK...

Geçen seneden başlayalım?
Geçen seneye başlarken biraz baltalandık. Mesela Amerikalı oyuncu Lyday'i götürdüler burdan. Biraz zor takım kurduk, Arda'yı da son anda kurtardık. Yine de seneye iyi başladık. Lige yedide altı galibiyetle girdik ve Türkiye Kupası'nda Final Four'a kaldık. Arkasından da Arda'yı ve Buskevics'i satmak zorunda kaldık. Sata sata senenin sonunu getirdik ama ekonomik özgürlüğünü sağlamaya çalışan bir şubenin bu şekilde bir geçiş dönemi yaşamasıda normaldi. Başta Yalçın Granit olmak üzere şerefimizle sonuna kadar mücadele ettik ve yine de Türkiye Kupası'nda Final Four oynayarak çok zor şartlarda senenin sonunu getirdik.

Peki Ya Bu Sene?
Bu sene Galatasaray'ın 100. yılı... 100. Yılda klüpten de destek alarak iyi bir yerli oyuncu kadrosu kurduk. Genç ve istikbal vaad eden bir kadro bu. Şu an da teknik kadro olarakta Gürkan, Kemal ve Serkan arkadaşlarımızla beraber diğer bütün takımlardan daha iyi çalışıyoruz. Kişisel kondüsyon programlarıyla çalışıyoruz. Bunda da klübün futbol şubesindeki kondisyon ve tıp ekibi de bize destek oluyor. Şimdi ise bu takıma yabancı takviyesine geldi sıra. 2 ve 4 numaralı pozisyonlara yabancı düşünüyoruz. 2 yabancı ile lige başlayacağız ve sezon içinde yerli oyuncuların durumuna göre Ocak ayında tekrar takviye yapıp lige devam edeceğiz. 100. yılda teknik ve idari kadro olarak profesyonelliği bir kenara bırakarak elimizden geldiğinin en iyisini yerine getirerek bu sene Galatasaray'a yakışan bir sezon yaşayacağız.

Özerk bir basketbol şubesi mi yoksa klübe bağlı bir basketbol şubesimi sizin için daha ideal?
Para hangi şartta gelecekse o bizim için iyi. Maddi anlamda bu sene sıkıntı çekmek istemiyoruz.

Birazda taraftardan söz edermisiniz?
Taraftar senenin başında bir miktar gelmeye çalıştı ama yeteri kadar olayların içinde değillerdi. Bu sene Beşiktaş ta Fenerbahçe de çok kuvvetli takımlar kurdular. Seyirci ile bütünleştiğimiz anda bu kadro çok fazla başarı elde edebilir. 100. Yılda seyircininde işini gücünü bırakıp yalnız futbol olmadığını hatırlayıp tüm camianın basketbola dört elle sarılması lazım diye düşünüyorum.

Seneye hangi salonda maçları oynayacaksınız?
3 büyükler seneye Abdi İpekçi'de oynayacaklar.Seyirci gelmediğinde çok büyük bir salon olmasından dolayı boş tribünlere oynuyorsunuz ama mecburen orda oynayacağız.Ne Beşiktaş Akatlarda ne de biz başka bir yerde oynayacağız.

Birazda kadrodan bahsedermisiniz?.
Bu sene tekrar Arda'yı aldık. Arda İTÜ ile antremanlara orda arkadaşları olduğu için çıkmıştı.Bize gelmek istiyordu fakat onu geri getirmek için de o şartları oluşturmamız gerekiyordu ve oluşturduk. Şu an oyuncularada hiç bir borcumuz bulunmuyor. Yönetim geçen senede olan borçların hepsini ödüyor,vakti gelen oyuncu gidip parasını alıyor. Şu an kadroda altyapıdan İsmet ve Fatih'in de katılımı ile 12 oyuncu bulunuyor. 2 yabancı gelecek,yerli transferi ise bitti.

En son olarak Orhan Güler de takıma katıldı fakat transferini duyurmadınız?
Orhan Güler 2-3 senedir doğru dürüst antreman yapamamıştı ama Darüşşafaka'da oynadığı seneler Türkiye'nin en başarılı oyun kurucusu idi. Şimdi onun fiziksel eksikliğini giderip eski günlerine dönerse boş kontrata imza attığı Galatasaray'da çok başarılı olacak.

Peki ya sağlık durumu?
Doktor kontrolünden geçti, şu anda sağlık anlamında dört dörtlük ama kondüsyon olarak hazır değil. 2 ay sonra liginde başlaması ile oyun kurucu mevkinde sıkıntı çekmeyeceğiz diye düşünüyorum.

Gelecek sene ki hedefler ne?
Gelecek seneki hedefler yabancıların takıma oturmasıyla belli olur. Şu andaki Türk oyuncumuz kadrosu diğer kuvvetli takımların Türk oyuncu kadrosuna yakın bir seviyede ama yabancılar takım kimyasına da uyarsa o zaman yine yukarılara oynayacak bir takım kurmuş oluruz.

İnsanlar arasında Galatasaraylılığınız sorgulanıyor.Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Taraftarın hepsi beni destekliyor .Desteklemeyenler burdan ayrılan bazı antrenör arkadaşların dolduruşu sebebiyle böyle düşünenlerdir. O konulara girersek onlar üzülürler. Burdan takımlara oyuncu kaçıran arkadaşlar, dışarıdan Galatasaray'ı baltalayan arkadaşlar.Bunlar madem bu kadar Galatasaraylı idiler geçen sene takımda bir Lira para yokken ben takımın başında erkekçe sahaya çıktım, bu sene 100. yıl yine hiç para ve profesyonellik düşünmeden burdayım.Kim daha Galatasaraylı görüyoruz.

Antrenör olarak kendinize koyduğunuz bir hedef var mı?Nereye kadar gidebilirim diye düşünüyorsunuz?
Antrenör olarak görünen adamların hiç yaşamadığı bir geçmişim var.Benim hedefim onların hayal bile edemedikleri yerler, en yukarıları... Ama yabancıları alıp takıma oturtmadan kimseyi ürkütmeyeceğiz.Sessiz ve derinden gideceğiz.Bunları da ilk size söylüyoruz, benim burada antrenör olarak devam ettiğimin bile kimse farkında değil.Dediğim gibi sessiz ve derinden gidiyoruz.

Seneye Galatasaray'ın 100. yılı olacak...
Bizim için 100. yılda Galatasaray'ın başarısı herşeyden önemli ve bunun için her şeyi yapacağız. Bir kere 100. yıl yaşanıyor ve bu benim için de büyük bir onur. Ben ve arkadaşlarım bu onuru paylaşıyor ve güzel hatırlanacak bir yıl geçirmeyi istiyoruz.İnsanlar tarihe geçerler ama tarihe geçmek iyi yada kötü olur. Biz tarihe iyi geçenlerin tarafında olmak istiyoruz.

3 büyüklerin en büyük sıkıntılarında birisi altyapı çalışmaları.Galatasaray'da altyapı ne durumda?
Altyapı çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Mesela 88 doğumlu 2 yıldız takım oyuncusunu A takıma çıkarttık, bu yaşta 1. Lig tecrübesi kazanacaklar.

Türk Milli Takımı'nı nasıl buluyorsunuz?
Milli takım başarılı olsun istiyoruz. Milli takımın başına getirilen idari kadroyuda desteklemek Türkiye'de her antrenörün görevi. Bizde oyuncu vererek üzerime düşeni yapıyoruz ayrıca fikrimiz sorulursa onu da söyleriz. Ama milli takımın zaten birinci eleme grubu zayıf bir grup ve o grubu rahat geçeriz. Geçtikten sonra da kafalarındaki sistemi oturtmaya çalışacaklardır. Eğer sorarlarsa da 25 yıldır bu işin içinde olan bir spor adamı olarakta fikir veririz.

Son olarak eklemek istediğiniz...?
Ben geçen sene profesyonelliği bir kenara bırakıp Galatasaraylı olduğumu deklare ettim. Bunu ne klüp ne de taraftarlar daha çok sevsin diye yapmadım. Tek bir sebebi var o da hasta Galatasaray'lı olan ve altyapıda forma giyen çocuklarımın çok üzülmesi idi.Yıllarca hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'de çalıştım. Biribirinden oyuncu almaları bile olay olan bu klüpte birden herkesten daha fazla çalıştım. Bunun da sebebi benim taraftar olmam değil kabiliyetlerimdir. Ayrıca benden daha fazla Galatasaraylı olan varsa gelsin 2 senedir bu şartlar içinde hiç olmazsa bana yardım etsin. Geçen sene TRT'den gelecek 1 milyon dolar parayı hesaba katarak kafamızda 1,5 milyon dolarlık bir bütçe hesaplamıştık. Takım da o açıkladığımız hedeflere ilerliyordu ta ki TRT'in parayı vermeyeceği kesinleşene kadar. Eğer benim yerime başkası olsaydı “para yok hadi bana eyvallah” diyerek çekip gider ve çok başarılı bulunurdu.Ben ise en önemli ekipleriden bir yığın transfer teklifi olmasına rağmen zorlukları bile bile devam ettim. Başka klüplerde profesyonelce görevlerini yapıp ordan para alsalar bile Galatasaray ile ilgili ahkam kesen kişiler ben burda olduğum sürece beni karşılarında bulurlar. Burdan oyuncu kaçırmaya çalışmak Galatasaraylılık değil. Tribünde Galatasaray için tezahürat yapan herkesten daha fazla Galatasaraylı idik biz profesyonel yaşantıya başlamadan önce. Profesyonel ahlak herşeyden önce gelir.Sonuçta ben geçen sene profesyonel yaşantıya son verdik. Aileden Galatasaraylı olan ben çocuklarım nedeniyle bunu deklare etmem durumdan kaldım, ölende kadarda Galatasaylıyız. Benim onda birim kadar Galatasaraylı varsa buraya gelsin. Hodri meydan...

http://www.gsbasket.org/forum/viewtopic.php?t=44
 
Halil Üner'le yolumuza devam etmeliyiz. bu sezon Halil Ünerin hatalarıyla 4-5 maç versik bunlara katılıyorum yönetim ilgisizliğinin getirdiği sorunlar ve alınan mağlübiyetlerde hem takımda hem koçta motivasyon ve güven dorunu yarattığına inanıyorum. bu kadronun kalmasından yanayım sadece 3-4 takviyle başarılı oluruz.
 
Bir koc acaba ne zaman basarisiz oldugunu kabul eder? Basarisiz olundugunun kabul edilmesi icin illa takimin kume dusmesi mi gerekiyor?

Bu yil Galatsaray'in kadrosu, ligde 3. olan kadro da dahil, son yillarda kurulan en iyi Galatasaray kadrosuydu bence. Yonetimin ilgisizligini de lutfen kocun basariszligini ortmek icin kimse kalkan olarak kullanmasin, bir yil haric Galatasaray'in basketbolsubesine yonetim tarafindan uzun suredir ciddi alaka gosterilmedi, Amerikali oyuncularin taksidini Fatih Terim'in odedigi zamanlar da cok uzak degil, ancak o donemde bile daha zayif kadrolar hic buralara dusmedi.

Halil Uner'i seven ve begenen insanlarin fikrine saygi duyuyorum. Ancak herhalde onu sevenler de artik daha fazla yipranmasini istemezler.
 
Hic bir play*out macini izlemedim ama sezon boyunca iyi degildik.Gecen senede oyle.Bahaneler fazlasiyla olabilir ama sonuc ortada
Ama ne konusulursa konusulsun ayni seyler devam ediyor..

Verilen umutlar..Yikilan umutlar.

(Bu arada benim askerlik bitsin gelicem coach olarak merak etmeyin;) ) Burada turnuva var oyniyamazsam (dizden dolayi) kocluk yapicam :hi
 
Bence 2 sezon büyük bir şanstır insanın kendini göstermesi için. Halil Üner'in de Galatasaray'da 2 sezondur yaptıkları ortada. Bizim 3 sezon önce ligde 3. olduğumuz kadro, bu sezonki kadrodan daha iyi değildi. O yüzden Halil Hoca'ya bir yıl daha sabretmek hem takım açısından, hem de biz taraftarlar açısından üzüntüden öteye gitmez.
O yüzden, hocam lütfen...
 
19onur85' Alıntı:
Bence 2 sezon büyük bir şanstır insanın kendini göstermesi için. Halil Üner'in de Galatasaray'da 2 sezondur yaptıkları ortada. Bizim 3 sezon önce ligde 3. olduğumuz kadro, bu sezonki kadrodan daha iyi değildi. O yüzden Halil Hoca'ya bir yıl daha sabretmek hem takım açısından, hem de biz taraftarlar açısından üzüntüden öteye gitmez.
O yüzden, hocam lütfen...
3. olduğumuz sezon ligin kalitesi bu kadar yüksek değildi 3. olduk Efes,Ülker, Telekom ve Karşıyaka'yı yenemedik. buna nedemeli bir sezon sonra Beşiktaş'ta 3. oldu bu 4 takımıda yendi.
 
Ama bu play-out oynamamızı gerektirmez. Lig ne kadar kaliteli olursa olsun, Galatasaray'ın play-out oynamaması gerekir. Dünya'da hangi branş olursa olsun, -gerek futbol, gerek basketbol- bir takımın başarısı, o takımın başındaki isim sayesinde olur. Benim takımım başarılıysa, takımımın başındaki isme saygı duyarım, ama başarısızsa ona teşekkür edip başkalarına yol göstermesini isterim.
 
SEKO' Alıntı:
19onur85' Alıntı:
Bence 2 sezon büyük bir şanstır insanın kendini göstermesi için. Halil Üner'in de Galatasaray'da 2 sezondur yaptıkları ortada. Bizim 3 sezon önce ligde 3. olduğumuz kadro, bu sezonki kadrodan daha iyi değildi. O yüzden Halil Hoca'ya bir yıl daha sabretmek hem takım açısından, hem de biz taraftarlar açısından üzüntüden öteye gitmez.
O yüzden, hocam lütfen...
3. olduğumuz dezon ligin kalitesi bu kadar yüksek değildi 3. olduk Efes,Ülker, Telekom ve Karşıyaka'yı yenemedik. buna nedemeli bir sezon sonra Beşiktaş'ta 3. oldu bu 4 takımıda yendi.
Önder Abi çok haklısın o seneyi hatırladımda Fener ve Beşiktaş çerezdi.Galatasarayımızda ligi 10 mağlubiyetle kapatmıştı.Hatta 2. yarıda Tekel'e bile yenilmiştik.Ama eskiden bizim rakibiz olamayacak takımları en azından yenebiliyorduk.Şimdi eşitiz hatta adamlar bizi rahatça yenebiliyorlar :? :? :? :?
 
Abi kendinden güçsüz takımları yenemedikten sonra Efes,Ülker,Karşıyaka gibi takımları yensen de birşey olmaz.İlk önce belli bir seviyeye ulaşacaksın ki bu takımlara ondan sonra kafa tutacaksın.Erman Kunter döneminin doruk noktası olduğu kensinlikle kabul edilemez ancak başarılı olduğu da bence yatsınamaz.
 
Halil Üner başarısızdır, lamı cimi yok. Pek çok sorunla boğuşmuş olabilir; ama bundan kötüsünü kimsenin yapamayacağı da gün gibi meydandadır.

Halil Üner'i görevden alacak kimse olmadığı aşikar. Fakat Halil Üner'in kendi kendine bırakmayacağı da öyle. Bırakmama gerekçesi ise kendisinin şube üzerindeki şahsi emekleri dışında yönetimden kimsenin bu şubeyle ilgilenmediği. Oysaki zamanında aynı durumdaki Orhun bırakmış, şubeye mecburen de olsa yönetim tarafından sahip çıkılmıştı. Dahası bunu dışarıdan çözüm çabaları izlemiş, hatta Erman Kunter dönemindeki düzen ve görece başarı elde edilmişti.

Şimdi de Halil Üner bıraksa olacağı budur. Bakın seneye lig daha da hareketleniyor. Yönetim ya da yönetim dışından bir oluşum bu şubeyi ayakta tutmaya mecbur kalacak böyle her işi üstüne yıkabilecekleri bir kişi kalmadığında. Dolayısıyla bırakması en çok Galatasaray'ın menfaati icabıdır. Kendisi Galatasaraylı olduğunu vurguladığına göre öncelikle şubenin menfaati için bırakmalıdır. Alacağı kalıyorsa onu da dava edebilir, en doğal hakkıdır. Dolayısıyla "bırakırsa şubenin ortadan kalkacağı" gibi bir bahanenin ardına ne kendisi sığınmalıdır, ne de herhangi bir kimse böyle bir kanaat geliştirmelidir. Burası Galatasaray'dır; kişiler gider, kulüp ya da şube bir şekilde ayakta kalır, çınarın devrilmesine izin verilmez. Halil Üner'in üstüne düşen bunun bilincine vararak istifa etmesidir; bu bilince varmak istemez ise, ayrılmaması konusunda ama yanlış, ama doğru pek çok iddia üretilmesine de bizzat kendisi meydan vermiş olacaktır.
 

Üst