• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Işılın sözleşmesi 2+1 senelik. Son sene sadece Avrupa opsiyonu var.

Çok güzel bir haber daha, zaten aksini beklemiyorduk.

Kupayı kaldırmadan gitmek yok.

Basketbol'un Arda'sı ! Yolun bizimle beraber açık olsun Büyük KAPTAN !

Sendeki yürek varya....
Ne yaptın sen Işıl ?
Fransa'nın kalbine resmen hançeri sapladın o üçlükle, en kritik anda, Çetin Yılmaz'ın deyimiyle maçın en önemli pozisyonunda...
O çocuğuda ağlattın ya :)
Dümerc'i maç boyu sahadan sildin...
Ne diyim, sana yetersiz diyenler utansın biraz...

Her şeyden öte Galatasaraylılığı temsil eden karakterlerden biri Işıl Alben...
Her zaman yeri olacak bu gönüllerde yıllar sonra bile

Firsati olmasina ragmen gitmeyip kalmayi tercih edenlerde vardir. Metin Oktay gibi, Isil Alben gibi..

[video=youtube;3QfkM3hSk2A]http://www.youtube.com/watch?v=3QfkM3hSk2A[/video]

Bence bu noktada Arda'ya haksızlık yapılıyor.

Galatasaray Medikal Park Avrupanın bu sene en iyi kadrosu ve daha önceki senelerde de ilerde böyle olacağının sinyalini veriyordu. Bayan basketbol Futbol'a göre yükselmesi kolay ve 2-3 senedir bugünlerin geleceğini hepimiz öngörüyorduk.

Yani demek istediğim Bayan Basketbolda Avrupada oynamakla Türkiyede oynamak aynı ayarda. Ama Futbolda Avrupe nere Türkiye nere durumu var. Galatasaraylılıktan önce durumu böyle düşünmekte yarar var.

Ardanın karakteri Işılda, Işılınki de Arda da olsa Arda yine giderdi Avrupa'ya, Işıl yine kalırdı Galatasarayda.

Arda hakkında yorum yapmayağım yeri burası değil ama bu olay Işıl Alben' e saygımı daha artırdı.

Videoda güzel ve yerinde olmuş artık ciddi başarılar ve kupalar istiyoruz kaptandan.

Saygılar.

Galatasaray Medikal Park Avrupanın bu sene en iyi kadrosu ve daha önceki senelerde de ilerde böyle olacağının sinyalini veriyordu. Bayan basketbol Futbol'a göre yükselmesi kolay ve 2-3 senedir bugünlerin geleceğini hepimiz öngörüyorduk.

Yani demek istediğim Bayan Basketbolda Avrupada oynamakla Türkiyede oynamak aynı ayarda. Ama Futbolda Avrupe nere Türkiye nere durumu var. Galatasaraylılıktan önce durumu böyle düşünmekte yarar var.

Ardanın karakteri Işılda, Işılınki de Arda da olsa Arda yine giderdi Avrupa'ya, Işıl yine kalırdı Galatasarayda.

Arda'ya kutsal Galatasaray forması verildi yetmedi, efsane 10 numaramız verildi yetmedi, "büyük kaptan" lık verildi yetmedi, babam gibi adam dediği Fatih Terim geldi aylarca dil dökmedi yetmedi, takımın en çok ihtiyacı olduğu dönemde, en olmadık yerde terkedip gitti... Gerçekten büyük Galatasaray'lılık..

Arda o ki gidecekti transfer sezonunun başında gitseydi, boşuna uğraştırmasaydı.

Neden 2 hafta kadar önce çıkıp Fatih Terim'in gelmesiyle Avrupa'ya gitmeyi rafa kaldırdım, tamamen kendimi Galatasaray'a odakladım diye bir açıklama yaptı beyefendi o ki gitmek için kendini yırtacaktı.

Farkında değilsiniz ama lig başlamak üzere, bütün planlarımızı Arda'nın üzerine yaptık ve gidişiyle bütün planları mahfetti.
Belkide takımdaki bütün sistem yeniden değiştirilmek zorunda onun yüzünden, bütün transfer planları da altüst olmuş durumda.

Transfer sezonunun başında gitseydi hepimiz üzülürdük ama kimse birşey söylemezdi, kabullenirdik.
Ona göre bir transfer rotası çizerdik, Fatih Terim ona göre bir takım kurardı kafasında.
Bu eksikliği bir şekilde çözerdik.
Ama Arda'nın bugün kaçıp gitmesinin hiçbir mantıklı açıklaması veya savunulacak bir tarafı yok.

Neyse bu konuda çok doluyum , sayfalarca yazabilirim..

Arda'nın şu anda Işıl'la karşılaştırılabilecek hiçbir tarafı yok.
Haksızlık etmeyelim lütfen Işıl'a, Işıl'ın Galatasaray'lılığına..

Berkan, Işıl´ın Galatasaray´a gelip Türkiye ve Avrupa´da gelecek vaat eden bir oyuncu olduğunu gösterdiği dönemde -bu sıralarda Galatasaray Avrupa´nın orta şeker takımlarından birisiydi- Fenerbahçe´nin yanısıra bir Rus ekibi bizim önerdiğimiz rakamın 4 katını teklif etti. Işıl Galatasaray´da kalmayı tercih etti, ki o dönemde kaptan bile değildi.

Birisi Türkiye´ye dönersem öncelik Galatasaray´ın derken, diğeri karşı yakadan gelen teklifi direk reddediyor. Bence bu ikiliyi kıyaslamayalım, Işıl´a büyük haksızlık etmiş oluruz.

Bu arada video çok güzel olmuş, ellerine sağlık Önder.

Onur abi ve Tutku Dinçer; söylediğiniz şeylere bir önceki iletimin içinde cevaplar var aslında.

1) Türkiye Kadın Basketbol Ligi Avrupanın en iyi 1-2 liginden biridir. Yani bu branşta Avrupada oynamak diye bir hedef yoktur.
2) Arda da Euro 2008den sonra biryere gitmedi. İstese gider miydi giderdi. Kaldı 1 sene sonra kaptan yapıldı. Ardaya sordular mı bak seni kaptan yapıyoz öyle Avrupa hayali falan yok artık diye? Kaptanlık verilmedi yetmedi, 10 numara verilmedi yetmedi? Ne yetmedi neyden bahsediosunuz? Türkiye liginde oynayan biri için açık ara Türkiyenin en iyi oyuncusu olan biri için Avrupada kendini kanıtlama istedğinden daha dopal ne var? Kaptanlık verildi, 10 numra verildi Yuh utanmaz hala Avrupa diye tutturuyor diye mi düşünüyorsunuz? Arda tanındığından bu yana er yada geç Avrupaya gideceğim diyordu.
3) 24 yaşına geldi artık ve Türk oyunculara zaten iyi gözle bakılmıyor Avrupada. Şimdi gitmezse birdaha fırsat bulamayabilirdi. En gerektiği zamanda gitmiyor Arda tam tersi yeni bir sistem kurulurken en geç 1 sene sonra Avrupaya gidecek oyuncunun olması mantııklı değil belki de.
4) Işıl Alben'in bir sevgilisi olursa ve onu normal bir gezmede görürsek taraftar kimisi alemde kimisi gece gezmesinde derse Işıl'ın tepkisi nolurdu acaba? DobErman öyle açıklama yapınca basın bunu manşetlerde taşıyınca böyle bir ülkede kalmak ister miydi acaba.
5) Işıl Albene çok abartı teklifler gelmiş olabilir ama Arda için de para değildi konu. Işıl biliyordu bu branş atılım yapacak, Avrupanın en büyüğü olmaya çabalayacak. Sıradan bir Avrupa takımı olarak kalmayacak. Işıl kendini Galatasarayda da kanıtlayabilir ayrıca.

Ardanın da hataları oldu, son transferinde de 2 ay önce niye değil de şimdi diye ben de kızıyorum ama sizler kadar yüklenemiyorum.

Uzar gider aslında. Açıkçası ben anlamıyorum siz neden bu kadar kabullenmek istemiyorsunuz olayı. Hemen Ardayı kötüleyip Işıl'ı ilah yapma çabalarına giriyoruz. Işıl Alben'i ben de seviyorum, Işıl'ı benden iyi tanıyanlar Ardadan çok daha iyi Galatasaraylı Işıl diyebilir ama şuan Işıl'ı yükseltirken taraftarın gözünde bak Arda böyle yaptı Işıl onca teklife hayır deyip takımda kaldı demek mantıklı gelmiyor, yukarıdaki sebeplerden.

Şuan aktif oyuncular içinde GS'ın Işıl en sevdiğim 3 oyuncudan biridir. Işıl'ı övmek için Arda'yı eleştirmeye gerek yok. Çünkü bir değil ikisinin durumu.

Neyse özür diliyorum Işıl Alben konusunda Ardayı tartıştığımız ve konuyu uzattığım için.

İki sporcumuz çok da aynı durumda olmadığı için karşılaştırmak gereksiz bence. Arda'yı sanki Tanju Çolak gibi Işıl'ı Metin Oktay gibi göstermek biraz abartılı değil mi? Yani herşeyi bir oyuncunun üzerine kurmak da sağlıklı değil. Işıl da gidebilir. Sonuçta profesyonel bir sporcu. 4 katını veriyorlarsa düşünmesi lazım bence. Ama o verilen 4 katı şuan Galatasaray'dan alıyordur muhtemelen. Ayrıca Işıl'ın Arda'ya benzemesi için önce Taurasi, Fowles felan bunlara takımda nefes aldırmaması, asist yapmaması, egosunu herşeyin önünde tutması ondan sonra gitmesi lazım. Arda'yı çok da sevenlerden değildim. Işıl'ın öyle bir sporcu olacağını düşünmüyorum.

'Işıl, Meral'den bile sonra gelir, takıma birşey vermiyor, istikrarsız, hücum bile kuramıyor.'

berkan en doğru yorumunu burda yapmış sbt

Berkan, 12 Nisan tarihli 22:36 saatli özel mesajıma baktım da birebir 'Işıl, Meral'den bile sonra gelir, takıma birşey vermiyor, istikrarsız, hücum bile kuramıyor.' Diyen birinin ne Işıl hakkında dediklerini ciddiye alırım ne de tartışırım. Art niyetli yaklaşım zaten ortada. Göz önünde böyle tartışmalara girmek istemezdim ancak insanlar da kimi ciddiye alıp almayacağını görsün. Arda'yı basın kaçırdı, siz de Işıl'ı mı kaçırmak istiyorsunuz?

Esmeralin FB'ye katkısı, Işıl'ın bize katkısından daha fazladır malesef. Hücum kurabiliyor mu? İstikrarlı mı? Işılı kaçırmak mı oluyor bu?

Ayrıca o mesajımda performans konuşuyoruz şimdi ise Galatasaraylılığını. Farklı iki konu.

'Takıma birşey veriyor mu?' diye sormayı unutmuşsun :) Özel mesajında yazdığın gibi yaz Işıl takıma birşey vermiyor diye de beni sana cevap vermeye zaman harcadığım için utandır!

Takıma birşey vermiyor kısmının tartışma esnasında yapılan bir mübalağa olduğu ortada. Onun dışındakilere katılmayanın Işıl'ı objektif izlediğinden şüphe ederim. Esmeral'in FB'ye katkısından daha mı fazla katkı veriyor saha içinde? İstikrarlı mı? İyi hücum mu kuruyor? Kaç senedir demiyor muyuz Işıl'ı tek guard olarak takımda tutmak hata yanına iyi bir guard lazım diye? Işıl'ın GS'lılığını överken herşeyi de süper yapıyor demek saçma oluyor. Henüz daha Birseli geçtim Esmeral bile değil Işıl.

Bunları tartışmak istemezdim ama konu açılmışken söyledim.

Tutku Bey Özel Mesajlarınıza bakar mısınız

Berkan bey,

Meral' in Fenerbahçe' de hucum kurduğu dakikalar bir maç içinde toplasanız 5' i geçmez. Kendisi 2 numara oynuyor ve genelde oyunda kaldığı dakikalarda hep yanında saf bir oyun kurucu oluyor. O yüzdendir ki yaptığınız benzetme tamamen hatalı. Elma ile armutu kıyaslayamazsınız. Birsel deseniz anlarım da Işıl' la Meral' i kıyaslamak saçmadır. Kimse burda Işıl' a süper oynuyor demiyor zaten. Işıl'ın iyi yapabildiği ve yetersiz olduğu özellikleri vardır basketbol adına. İyi yapabildiği özelliklerini süregelen bir şekilde devam ettirdiği sürece de fazlasıyla yeterlidir takım için. Ben burada hiç Işıl süper Galatasaray'lı ve süper oynuyor kelimelerini bir arada görmedim. Kötü oynayınca kötü, iyi oynayınca iyi oynadı deniliyor gördüğüm kadarıyla. İkisini karıştırmaya gerek yok.

Benim anlamadığım şey siz bu oyuncuyu seviyomruşsunuz gibi gösterip sürekli bir laf geçirme gayretindesiniz anlamsız. Vazgeçin bu huyunuzdan. Işıl'ın Galatasaraylılığı ile basketbolculuğunu karıştırmayın zira altında ezilirsiniz.

İlaveten Arda ile ilgili; Türkiye' ye transferinde öncelik Galatasaray' dır maddesi noktayı koyuyor herşeye. Öncelik yerine sadece Galatasaraydadır olsaydı çok şey değişirdi benim açımdan. Kaç tane dönebileceği takım var zaten burada bir düşünün? Işıl birgün Avrupaya gitse bile buraya döndüğünde Fenerbahçe'ye gitmez bana göre. Siz Arda' nın böyle birşey yapmayacağına inanıyormusunuz şu anda? Ardanın Fenere gitme ihtimali 100 ise Işılınki 0,01 dir bana göre.

Saygılar.

Onur abi ve Tutku Dinçer; söylediğiniz şeylere bir önceki iletimin içinde cevaplar var aslında.
2) Arda da Euro 2008den sonra biryere gitmedi. İstese gider miydi giderdi. Kaldı 1 sene sonra kaptan yapıldı. Ardaya sordular mı bak seni kaptan yapıyoz öyle Avrupa hayali falan yok artık diye? Kaptanlık verilmedi yetmedi, 10 numara verilmedi yetmedi? Ne yetmedi neyden bahsediosunuz? Türkiye liginde oynayan biri için açık ara Türkiyenin en iyi oyuncusu olan biri için Avrupada kendini kanıtlama istedğinden daha dopal ne var? Kaptanlık verildi, 10 numra verildi Yuh utanmaz hala Avrupa diye tutturuyor diye mi düşünüyorsunuz? Arda tanındığından bu yana er yada geç Avrupaya gideceğim diyordu.

Doğru Arda istese giderdi 2008'den sonra gitmedi de Galatasaray'ı kurtardı zaten. Gitmedi de ne verdi Galatasaray'a şu son 1,5 yıl?
Ha 2008 Avrupa şampiyonasından sonra zaten Avrupa kulüpleri kapımızda sıraya girmişlerdi Arda için de Arda bütün teklifleri geri çevirdi :).

Doğu söylüyorsun Berkan Arda o kadar iyi o kadar büyük bir oyuncuydu ki Galatasaray'ın büyüklüğü onun büyüklüğüne erişemedi.
Biz kimiz ki? 10 numara vermişiz, kaptanlık vermişiz, daha nicelerini vermişiz bunlar ne ki sanki? Az vermişiz, kulübün tapusunu da vermeliydik belki o zaman girerdik Arda'nın gözüne...

Bir de 10 numara ve kaptanlık verirken Arda'dan icazet almamız gerekiyordu, bu o kadar kötü birşey ki sormalıydık önce Arda'ya.

Hiç kimse ama hiç kimse Arda'ya sana Avrupa yasak ömür boyu Galatasaray'da kalacaksın diye birşey söylemedi. Arda isteseydi, uygun da bir teklif gelseydi giderdi, ki gitti de.

Yeni yönetim ve Fatih Terim geldikten sonra Arda'yı kadroda tutmak istediğimiz doğrudur. Zaten Fatih Terim de Arda'yı köşeye çekip konuşmuştur birkaç defa. Ki sonunda Arda da kalacağını söyledi ve biz de önümüzdeki sezonun bütün planlarını Arda'nın üzerine kurduk. Bunun aksini kimse iddia edemez, Arda dahi.

Ama zaten tarihimizin en kötü sezonundan çıkmışken, son 1-1,5 sezon Arda Galatasaray'a en ufak bir katkı vermemişken öyle bir anda çekip gitti ki " büyük kaptan "... Yahu lig başlamak üzere neredeyse, biz de kadrodaki sön rötuşları yapıyoruz ve bütün planlar alt üst oldu..

Neyse ne bu konuyu çok daha fazla uzatabilirim ama içimden gelmiyor yazmak.
Olan olmuş, giden gitmiş. Kimse Galatasaray'dan büyük değil. Arda da bundan sonra napıyorsa yapsın umrumda değil. İsterse devre arası Fenerbahçe'ye gelsin zerre umrumda değil artık.

Onu bugüne kadar o kadar çok savundum, o kadar çok kavga ettim ki, Arda için o kadar çok arkadaşımın kalbini kırdım ki... Şimdi hepsi için çok pişmanım..

Arda transfer sezonunun başında gitseydi hiç kızmazdım, aksine onun için, başarısı için dua ederdim.
Neyse olan oldu, dediğim gibi artık zerre umrumda değil. Kimse Arda'nın Galatasaray'a verdikleri edebiyatını da yapmaz umarım. Çünkü Glatasaray'ın ona verdiklerinin 10'da 1'ini bile vermedi Arda..

Doğru Arda istese giderdi 2008'den sonra gitmedi de Galatasaray'ı kurtardı zaten. Gitmedi de ne verdi Galatasaray'a şu son 1,5 yıl?
Ha 2008 Avrupa şampiyonasından sonra zaten Avrupa kulüpleri kapımızda sıraya girmişlerdi Arda için de Arda bütün teklifleri geri çevirdi :).

Doğu söylüyorsun Berkan Arda o kadar iyi o kadar büyük bir oyuncuydu ki Galatasaray'ın büyüklüğü onun büyüklüğüne erişemedi.
Biz kimiz ki? 10 numara vermişiz, kaptanlık vermişiz, daha nicelerini vermişiz bunlar ne ki sanki? Az vermişiz, kulübün tapusunu da vermeliydik belki o zaman girerdik Arda'nın gözüne...

Bir de 10 numara ve kaptanlık verirken Arda'dan icazet almamız gerekiyordu, bu o kadar kötü birşey ki sormalıydık önce Arda'ya.

Hiç kimse ama hiç kimse Arda'ya sana Avrupa yasak ömür boyu Galatasaray'da kalacaksın diye birşey söylemedi. Arda isteseydi, uygun da bir teklif gelseydi giderdi, ki gitti de.

Yeni yönetim ve Fatih Terim geldikten sonra Arda'yı kadroda tutmak istediğimiz doğrudur. Zaten Fatih Terim de Arda'yı köşeye çekip konuşmuştur birkaç defa. Ki sonunda Arda da kalacağını söyledi ve biz de önümüzdeki sezonun bütün planlarını Arda'nın üzerine kurduk. Bunun aksini kimse iddia edemez, Arda dahi.

Ama zaten tarihimizin en kötü sezonundan çıkmışken, son 1-1,5 sezon Arda Galatasaray'a en ufak bir katkı vermemişken öyle bir anda çekip gitti ki " büyük kaptan "... Yahu lig başlamak üzere neredeyse, biz de kadrodaki sön rötuşları yapıyoruz ve bütün planlar alt üst oldu..

Neyse ne bu konuyu çok daha fazla uzatabilirim ama içimden gelmiyor yazmak.
Olan olmuş, giden gitmiş. Kimse Galatasaray'dan büyük değil. Arda da bundan sonra napıyorsa yapsın umrumda değil. İsterse devre arası Fenerbahçe'ye gelsin zerre umrumda değil artık.

Onu bugüne kadar o kadar çok savundum, o kadar çok kavga ettim ki, Arda için o kadar çok arkadaşımın kalbini kırdım ki... Şimdi hepsi için çok pişmanım..

Arda transfer sezonunun başında gitseydi hiç kızmazdım, aksine onun için, başarısı için dua ederdim.
Neyse olan oldu, dediğim gibi artık zerre umrumda değil. Kimse Arda'nın Galatasaray'a verdikleri edebiyatını da yapmaz umarım. Çünkü Glatasaray'ın ona verdiklerinin 10'da 1'ini bile vermedi Arda..

Ben Arda Büyük Kaptan mı demişim? Okuduklarımı anlamadığınız besbelli çünkü Ardaya napalım tapumuzu mu verelim diyorsunuz. İşte bunu anlatmaya çalıştım ben de Arda herhangi birşey istemedi ki bizden napalım tapuyu mu verelim diyorsunuz kalması için.

Arda 1.5 senedir ne vermiş diyorsunuz? Işıl Alben ne vermiş diyeceğim tüm forum ahalisi coşacak yine. Öyle soruya böyle cevap olur kusura bakmayın. Sakatlıktan en çok çeken iki oyuncumuz olan Arda ve Işıl hakkında biri için ne verdi ki diyip diğerine çok şanssız sakatlıklar yaşadı demek de hiç adil değil.

Son paragrafınızın başına ben de katılıyorum tek hatası zamanlaması oldu. Ama Ardaya yapılan o ne verdi ki sitemlerine de katılmıyorum. Son 1 sene dışında ondan önceki 2-3 sene takımın en iyi oyuncusu değil miydi? 2008de şampiyonluğu kazandıran en önemli isimlerden biri değil miydi? Kupayı almamızı sağlayan maçta Sivası dağıtan isim değil miydi? Şuanda da bedava mı gitti? 33 trilyon kim kazandırmış bu klübe?

Çok farklı frekanslarda konuşuyoruz açıkçası Ardanın gözüne girmek kavramı nedir? Arda da en az bizler kadar Galatasaraylıdır. Avrupa hedefi olan basının her gün daha fazla saldırdığı, taraftarın destek çıkmadığı ortamda kalması saçma olurdu kendi adına. Bu sene de olası ilk başarısızlıkta Ardaya tepki verilmeyecek miydi?

Keita gider bir sene sonra gelse süper olur Popito deriz. Arda gider düşman ilan ederiz. Niye ortamız yok bizim acaba?

Berkan bey,

Meral' in Fenerbahçe' de hucum kurduğu dakikalar bir maç içinde toplasanız 5' i geçmez. Kendisi 2 numara oynuyor ve genelde oyunda kaldığı dakikalarda hep yanında saf bir oyun kurucu oluyor. O yüzdendir ki yaptığınız benzetme tamamen hatalı. Elma ile armutu kıyaslayamazsınız. Birsel deseniz anlarım da Işıl' la Meral' i kıyaslamak saçmadır. Kimse burda Işıl' a süper oynuyor demiyor zaten. Işıl'ın iyi yapabildiği ve yetersiz olduğu özellikleri vardır basketbol adına. İyi yapabildiği özelliklerini süregelen bir şekilde devam ettirdiği sürece de fazlasıyla yeterlidir takım için. Ben burada hiç Işıl süper Galatasaray'lı ve süper oynuyor kelimelerini bir arada görmedim. Kötü oynayınca kötü, iyi oynayınca iyi oynadı deniliyor gördüğüm kadarıyla. İkisini karıştırmaya gerek yok.

Benim anlamadığım şey siz bu oyuncuyu seviyomruşsunuz gibi gösterip sürekli bir laf geçirme gayretindesiniz anlamsız. Vazgeçin bu huyunuzdan. Işıl'ın Galatasaraylılığı ile basketbolculuğunu karıştırmayın zira altında ezilirsiniz.

İlaveten Arda ile ilgili; Türkiye' ye transferinde öncelik Galatasaray' dır maddesi noktayı koyuyor herşeye. Öncelik yerine sadece Galatasaraydadır olsaydı çok şey değişirdi benim açımdan. Kaç tane dönebileceği takım var zaten burada bir düşünün? Işıl birgün Avrupaya gitse bile buraya döndüğünde Fenerbahçe'ye gitmez bana göre. Siz Arda' nın böyle birşey yapmayacağına inanıyormusunuz şu anda? Ardanın Fenere gitme ihtimali 100 ise Işılınki 0,01 dir bana göre.

Saygılar.

Pardon da okuduğunuzu anlama problemi mi var?

Şuan Işıl'ın Galatasaraylılığını konuşuyoruz derken onun Galatasaraylılığını sorguluyoruz demedim. Kimse de sorgulayamaz hele Işıl'ı birebir tanımayan biri olarak ben hiç sorgulayamam.

Şu forumda ben çok denk geldim. Işıl kötü oynadığında her zaman Birselle karşılaştıranlar oluyordu. Yada Birsel kötü olunca bakın Işıl daha iyi diyenler. Birsel Işıldan bir gömlek daha üstün bir oyuncudur ve bunun tartışılacak bir noktası yokken Birsel-Işıl tartışmasının zarar verdiği ortadadır ayrıca.

Işıl'a sürekli laf geçirme çabasında değilim ben. Bu tür tartışmaların uzaması taraftarı hiç değilim. Arkadaşın dediği Esmeral daha iyi dediğim ileti de özel mesaj zaten. İstesemi laf geçirmeye çalışsam bu tür şeyleri özelden konuşmam.

Benim şurdaki tek amacım Işıl'ı gözümüzde yükseltmek için Ardayı küçültmeye gerek yok demek istemem. Çünkü tek ortak noktaları Galatasarayın 10 numaraları olmalarıdır. Durum böyleyken bizim bırakanlara inat Işıl Alben fln demek hoş olmuyor.

Konu gerçekten çok gereksiz büyüdü. Ben sadece bunu anlatmaya çalışırken zamanında bunu diyen zihniyetin sözünü dikkate almayın arkadaşlar diye de bir çıkış yaptı arkadaşımız. O dediğimin hala arkasındayım ama zaten benim için her zaman Işıl 1. sınıf değil 2. sınıf bir guarddı ama çok iyi bir Galatasaraylıydı. Hala öyleyim, gelişemez mi tabiki gelişir.

Ben Işıl'ı seviyorum bunu da kimseeye kanıtlamam söz konusu değil ama Ardanın omzuna basıp Işıl'ı öyle yükseltmeye çalışmaya gerek yok.

Eğer tartışma büyüyecekse lütfen özel mesajlarla devam edelim. Burda Ardayı tartışmak en başta çok sevdiğimiz Işıl Alben'e haksızlıktır.

Geri