Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Bayram sonrasi Transfer yasaklari kaldirilip, Kadin basketin kadrosu olusturulmadigi taktirde sanirim kufur yeme rekoru kiracaktir bu yonetim.
 
Bugün yine twitter'da gündem çalışması olacakmış. Haykırsak duyarlar mı sesimizi diye böğürdüklerimiz bile ara sıra duyuyor bizi, bunlardan tık yok...

Tek bir kere bir basın toplantısında soru soruldu, eleştirileri kasıtlı buluyorum dedi. "Tribüncü" insanlar salça olmaya başladı millete biz ebesinin amındaki maça gittik siz nerdeydiniz o zamanlar diye... Bir halt yapacağı zaten yok yönetimin bari insanları birbirine saldırtmasa bari...
 
Malzeme sponsoru yok.
Transfer yasakları kalkmamış.
Antrenman yapılıyor tek bir foto yok.
2 oyuncu antrenmanda ama açıklanmamış.
Kadın takımı desen daha beter durumdalar.
Ama hala MC yönetimini savunanlar var!
Nasıl bir akıl tutulmasıdır bu, aklım hafsalam almıyor.

Kardeşim Galatasaray sizin düşündüğünüz, tahayyül ettiğiniz gibi sadece futbol kulubü değildir.
Bunu kafanıza sokun!
 
391d646666c147c394fb0c5537cd638c.jpeg


vay vay vay Yönetim Kurulu üyeleri takımımızı ziyaret etmişler
 
Şu satırları 31 Ağustos akşamında yazıyorum ve transfer yasakları devam ediyor. Mahmuti problemleri sürerken yöneticiler, medyadaki sözcüleri ve buradaki bazı arkadaşlar "Ağustos ayı içinde bu yasakların kalkacağını herkes biliyor, Mahmuti'nin bilmemesi imkansız" diyordu. Dikkat ederlerse Ağustos'ta da kalkmadığını göreceklerdir. Onlara-yöneticilere- yeni bir söylem geliştirmelerini tavsiye ediyorum. Şöyle olabilir mesela:

"Takımı aşağı yukarı kurduk, eninde sonunda kalkacak işte. Bu işleri fazla kurcalamayın, kafayı yersiniz. "

"31 Ağustos futbolda transfer dönemi için son gündü. Biz de son günü bekledik söz verdiğimiz transferler için. Bundan hemen sonra yasakları kaldıracağız." (Bu arada futbol takımına da dişe dokunur transfer olacağına pek ümitli değilim ya neyse...)

Yönetim neredeyse hiçbir şey yapmıyor ve neredeyse her yaptığıyla işleri daha da bozan Özbek'ten bu yönüyle daha iyi denebilir. Özbek işten anlamaz ama anlar gibi yaparak işleri batıran kötü niyetli ve bana göre kötü karaktere sahip biriydi. Mustafa Cengiz ne yazık ki basketboldan hiç anlamadığı halde şube hakkındaki cehaletini yansıtan demeçler verip şubeyi de inatla iş bilmez ve işten anlamaz kişilere verip Hidayet'in ve Ömer Yalçınkaya'nın kafasına göre şube yönettiren biri. Çok ümitliydim ama hiç ümidim yok. Futbolda şampiyonlar ligi oynamasaydık basketbolda "benzinlikten gelen oyuncuları" getirmez, güzel güzel küme düşerdik herhalde. Hoş, şimdi de kalacağımız garanti değil ya...
 
Bütün yaz klavye eskittik bildiğin, ne oluyor bu kadın basketbol takımında diye. Basketboldan sorumlu yöneticimiz bile futboldan transfer haberi verdi, kadın basket haberi çıkmadı.

Bugün futbolda transferin son günü. Lokum gibi kuranın da etkisiyle herkes iştahla transfer bekliyor. 3 ay önce olmuş bitmiş kadın basketbol haberlerini bir de birer ikişer saat arayla yeni transfermiş gibi duyuruyorlar...

Mustafa Cengiz yönetimi böyle bişey işte ne yazık ki...
 
Futbolda bir forvet alamadı diye kazan kaldırdı herkes. Basketbol aylardır can çekişiyor ama kimse takmıyordu. Yarın genel kurul olsa basketbol için tek laf etmeyecek insanlar eminim ki bir forvet alamadığımız için eleştiri yaparken zaten basketbolda durum içler acısı diye ekler.
 
Aslında bu konuya özel bir konu açmak lazım ama buraya yazayım dedim. Daha önce forumda söylediğim gibi 29 Eylül'de yönetim olağanüstü mali genel kurula gidiyor. Genel kurulun maddelerinden biri Basketbol&Voleybol AŞ. Bu konuda hepimiz bugüne kadar çokça yorum yaptık ve görüş belirttik. Fikir olarak desteklediğimiz bir işti fakat bir süre önce Başkan Mustafa Cengiz, AŞ kurulması halinde stopaj faydalanması yapamayacağımızı ve 10 milyon euro gelirden olacağımızı açıklamıştı. Şu zamana kadar ki söylem ve eylemlere baktığım zaman bu işin bu iki şubeden kurtulmak olduğunu düşünüyorum. İyi bir yönetim olsa 10 milyon euro üzerinde bir sponsorluk desteğiyle planlamasını önceden hazırlayıp son olarak GK'de kararı üyeleri aldırıp AŞ oluşturur fakat bu ekibin sponsor bulduğunu dahi sanmıyorum. Alın AŞ diyerek üzerinden sorumluluğu atmanın derdinde gibiler.

İşin enteresan tarafı çok yüksek ihtimal üyelerimiz maddeler içinde bizim için önemli olan bu maddenin üzerinde bile durmayabilirler. Bakalım ne olacak merakla bekliyor olacağım.
 
Bu ay yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın gündeminde Basketbol Spor Salonu inşaatı ve Basketbol A.Ş'nin kurulması varmış.

Bu yönetime bu yetki verilmez umarım.
Beceriksiz, çapsız, iş bilmez olan bu yönetim,malesef bu işi de eline ayağına dolaştırır ve beceremez...
 
Ben ne şekilde olursa olsun salon ve AŞ projesinin desteklenmesi taraftarıyım. Basketbol için bir ümit olacaksa ancak bu projeler ile olabilir. Yönetimlerin keyfine kalırsak atılım yapamayız. Her yönetim büyük vaatler ile geliyor ama koltuğa oturduktan sonra basketbolu yük olarak görmeye başlıyor.
 
Salon konusu cok hassas bikonu
Salon yapimi konusuna gelirsek Ulker Arena ornegi var onumuzde. Hic varsayimlar uzerinden konusmaya gerek yok. Direk varolan ornegi inceleyelim. Uguz Guzelin yaptigi gibi yalan yanlis hesaplarada gerek yok. Basitce neticeye bakalim. FB Dogus salonu kendi uzerine aldimi? Hayir.

Salon isletmek ekstra maliyet olmasa kendilerini kara gecirecek olsa almazmiydi. 2 sene once Ulker arenanin yillik gideri 7-8 milyon lira diye aciklanmisti. Simdi olsun 10 milyon lira. Gerci gecenlerde Ulker arenanin yillik giderleri 15 milyona yaklasiyor diye duydum ama bana pek mantikli gelmedi ve dogrulugunuda bilmiyorum. Bide o salon etrafinda binlerce zenginin evinin oldugu atasehirin icinde. Bikac dk yuruyerek geliyo insanlar. Bizimki kagithanede olcak. Futbol maci gunleri harici suankinden daha az seyirci olur. Seyrantepeye yapilacak stadin gelirleri ise suanki salon gelirlerine ek olarak aylik 3-5 bin lira bufe basi kira ve baska etkinlikler yapilirsa o etkinliklere kiralama. Yaratilcak diger gelirlerle en fazla 3 milyon lira gelir elde etse bile salon isinden kar elde etmeyi unutun. Bayan ve erkek takimlarinin yillik kirasi 1 milyon lira civari.

Bu demek degilki salon yapilmasin. Bende salon yapilmasini dogru buluyorum ama kaziklanmadan ve kaziklayarak yapilmasi lazim. Sponsor yapcak ve isletecek adini verecek bizde idaresini devralip gidip oyniyicaz boylece bayan erkek basketbol ve voleybol tekerlekli sandalye basketbol ve gelisim ligi takiminin salon kiralarindan kurtulucaz. Yanina bide ufak idman salonu olmazsa altyapilar icin cok sorun olur ama. Her sezon parke degismek gerekir. Idman saatlerinin ayarlanmasinda vakit sorunuda olur.

Yani salon yaptirmak tekbasina cozum degil. Isletmesini almadan idaresini almak cok onemli. Sozlesme asamasinda kaziklanmamak cok onemli. Yillik 1 milyon kira masrafindan kisicaz diye daha fazla gideri kucagimizda bulmamak cok onemli.
 
Salon konusu cok hassas bikonu

Ben arkadaslar gibi dusunmuyorum. Akilli bir proje ile en az 4 veya 5 milyon usd net gelir alinabilir. Buna sponsorluk ve diger gelirlerle yillik 7,5 veya 8 milyon usd gelirimiz olur. Ayrica salon da yalnizca erkek basketbol takimi oynamasi gerekiyor. Bayan takim , voleybol takimi vs baska salonda oynamamasi gerekiyor. Salonun asil amaci en fazla gelir getirecek salon tipinde olmasi gerekiyor.
 
Ben arkadaslar gibi dusunmuyorum. Akilli bir proje ile en az 4 veya 5 milyon usd net gelir alinabilir. Buna sponsorluk ve diger gelirlerle yillik 7,5 veya 8 milyon usd gelirimiz olur. Ayrica salon da yalnizca erkek basketbol takimi oynamasi gerekiyor. Bayan takim , voleybol takimi vs baska salonda oynamamasi gerekiyor. Salonun asil amaci en fazla gelir getirecek salon tipinde olmasi gerekiyor.
Ayni sekilde dusunup dusunmemek sizin karariniz ama farkli dusunuyosaniz fikirlerinizi destekleycek verileri dinlemek isterim. 4 veya 5 milyon usd net gelir getirecek proje cok guzel olur. Bugunku kurla yillik 30 milyon Turk lirasi yani aylik 2,5 milyon Turk lirasi net gelir getirecek projeler neler olabilir bikac ornek verebilirmisiniz
 
Son düzenleme:
Son üç maçını kaybeden hiç bir hedefi olmayan takımın maçına gelen taraftarı gördünüz dün değil mi sayın yöneticiler. Utandınız mı acaba hiç? Galatasaray'da basketbolun ne demek olduğunun siz de bir gün idrak edeceksiniz ama o zaman buralarda olur musunuz bilmem!
 
150 bin Tl için Engelsiz Aslanlar'ı, 10 bin euroya sutopu takımını Avrupa'ya göndermeyen yönetimdir! Tarihe not düşülsün. Dursun Özbek bile bu rezillikleri yaşatmadı.
 

Üst