NBA Geyiği

• Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Cedi kesinlikle daha büyük yetenek değil ama yapabileceğinin en iyisini verebilen biri. Bunda bulundukları takımlardaki konumlarının da etkisi var ama sadece bu değil mesele, Cedi çok daha istikrarlı ve çalışkan.

Son olarak dün gece yaptıklarını NBA TV'den izledim. Hem o gecenin "Türk Mirası Gecesi" ilan edilip etkinlikler yapılması hem de eksik Clippers'a karşı farkı erken açıp aldığı sürede sorumluluğunun artmasının da katkısıyla 7/7 üçlük atarak kulüp rekorunu egale etti. 29 sayıyla kariyer rekorunu da egale etmiş. 11/13 ile oynarken kaçırdığı 2 şuttan biri bomboş turnikede çemberin etrafından dönüp kaçtı bir diğeri ise 45 sn kala denediği gereksiz yüzde bozan bir denemeydi.

Zaman zaman az şans buluyor veya maça iyi giremeyince katkı veremiyor ama genel sezon planlamasında ne vereceği bilinen bir oyuncu. Cleveland'ın yeniden yapılanamsında kendine yer bulamadığı gözden düşüp oynatılmadığı ve takas için adı geçen bir dönem vardıgeçen yıllarda ama oradan iyi ayağa kalktı. Zaten sevilen de bir karakter olunca bu performansı fazla bile geliyor. Tüm NBA kariyeri burada geçti ve kolay kolay da gönderilmez başka bir yere. Bunun etkisiyle dünkü performansıyla Cleveland forması altında en çok üçlük isabet bulan oyuncularda 6.sıraya yükselmiş ve JR. Smith'in sadece birkaç üçlük altına geldi yakında ilk 5 olur ki o listede lider olarak LeBron dışında Kevin Love ve Ktrie Irving gibi isimler var.

Ben topu Doncic'ten alıp Doncic-Irving arasında paylaştırmak olarak yorumladım.Enteresan olacak,Doncic sadece takımın sayı veya asist lideri değil,tamamen lideriydi.

Kontrat uzatmazlarsa mantıksız hamle değil. Dinwiddie boş topçu, Finney-Smith fena değil ama yapacak bir şey yok diğer türlü Doncic takımı playoff a sokmak için gebertecek zaten. Ben aslından Siakam 'ı yakıştırıyordum Dallas' a hem 5 oynayabiliyor hem savunmacı top yönlendirmesi de var cuk diye oturuyordu.
Esas mevzu Durant'te kopacak eğer onu takaslamaya kalkarlarsa fena değişecek dengeler.

İlk defa LeBron karşısında saçma sapan draft yapmayan biri olunca takımlar dengeli kuruldu ama ağırlık koyacak gard farkıyla ve tatum gibi işi ciddiye alan oyuncularla, sonda maçı imza bir şutla bitirme yarışı olmasa skora daha da fazla yansıyacak şekilde, rahat bir galibiyet aldı Giannis'in takımı. LeBron bu formatta ilk kez kaybetmiş oldu ama 2.yarı ufak sakatlık nedeniyle kendini riske etmeyip oynamaması biraz söndürdü ateşi.

Cuma gününü saymazsak ben bu seneki all-star haftasonuna geçer not veririm. İyi denebilecek bir üçlük yarışmasını net şekilde gölgede bırakan bir smaç yarışması izleyebildik nihayet. Yine de NBA'de oynamayan bir adamı yarışmacı diye çağırmaları pek hoş bir durum değil. Gerçi Philly'den çift taraflı kontrat aldı ama almasaydı da çoktan çağırılacaktı zaten. NBA oyuncularında artık mit haline geldiğini düşündüğüm smaç yarışmasında aman abi rezil oluruz filan takıntısı bu olayın içine etti hem de üçlük yarışmasındaki gününde olmama ya da ritim bulamama ihtimali yüzünden "rezil olma" ihtimali daha yüksekken yıldız oyuncuların yer almaktan çekinmemesi ortada dururken.

Son düzenleme:
Gece S Sportta Cleveland-Boston maçını izledim.

Boston'da Tatum,Al Horford ve R.Williams yoktu.Üstelik Boston 1 gece önce 2 uzatma oynayıp gelmişti maça.Ona rağmen son çeyreğin son bölümlerine kadar çok üstün götürdüler maçı.Cleveland Stevens'ın son çeyrekte savunmadaki çabaları ve hücum ribaundlarıyla maça tutundu.

Son 24 sn kala uzun aradan sonra Cleveland öne geçti.Ardından hemen Derrick White 3'lükle Boston'u 2 sayı öne geçirdi.Son 5 sn kala Mitchell çizgiden 2 de 2 attı maçı eşitledi.

Son 5 sn Pritchard kendi potasından topla çembere gitti kaçırdı ve 0.8 sn kala Grant Williams'a faul yapıldı ve %83 serbest atış atan Williams çizgide 2 de 0 attı.

Uzatmada ise 2 günde 3 uzatma oynayan Jaylen Brown artık bayılcak gibiydi,Stevens'ın yine ekstra ön plana çıktığı bölümle beraber Cleveland kazanmış oldu.

Kaan Kural uzatma başında Williams'ın oyunda olmaması üzerine,Mazzulla sanırım oyundan almadı salondan kovmuşta olabilir Williams'ı diyor :D

Lakers takas donemini iyi gecirdi. Verim alinamayanlari kesip iyi eklemeler yaptilar. Mo mamba da sakatligi atlatirsa iyi bir rotasyonlari olacak.
Bati takimlari fiyakali gorunup playofflarda zorlanan tipte takimlar, son 4-5 maci iyi gecirip 6. Sira filan yapabilirlerse ilginc isler cikabilir.

Pek takip etmediğim için soruyorum.
NBA’de bu sene hangi takım şampiyon olur?
Boston şampiyon olabilir mi?
Garnett döneminden beri şampiyon olamadılar diye hatırlıyorum.
Batı hengamesinden Phoenix çıkamazsa Doğudan Milwaukee, Boston ya da Philly şampiyon olur görünüyor. Hafta içi Boston Milwaukee'ye ve tüm rakiplerine Milwaukee'yı deplasmanda farka boğarak mesaj verdi ama play-offta neler olur göreceğiz. Bence Milwaukee-Boston Doğu finali olur ve kazanan NBA şampiyonu olur. Milwaukee bir tık önde şimdilik. Ama Boston için çok daha kritik geçen seneki finalde kaçan şampiyonluktan sonra. Dediğin gibi 2008'den beri şampiyonluk göremediler.

Benim şampiyonluk adayım Phoenix çünkü vasat üstü bir savunmayla birlikte Nba'nin tek durdurulamaz oyuncusuna sahipler. Yine Lakers da takaslardan sonra çok dengeli bir takım oldu, Davis çok formda LeBron iyi dönerse yabana atılmayacak bir takım mesela Milwaukee'ye çok ters geliyorlarlar.
Doğuda ise Williams sağlıklı olsa Boston çok net favori olurdu şampiyonluk içinde işte bellerini büküyor bu iş yine de Milwaukee ile kapışabilirler. Phi ise malesef yarı finalde kendilerine en ters gelen takımla eşlecekler.

S Sportta Philadelphia-Boston maçının ilk 3 çeyreği beni fazla heyecanlandırmadı,takımlarda çok fazla kasmadılar ama son çeyrek nispeten daha iyi maç oldu.

Embiid takımının 103 sayısının 52'sini attı.Üstelik 25 de 20 isabetle.Phi'de yan parçalar yeterince işlemiyor.Özellikle zorluk seviyesi yüksek maçlarda Embiid'in kenarda olduğu bölümlerde ciddi seri yiyorlar,oyunu götüremiyorlar.Embiid'e yardım geldiğinde ceza şutlarını istikrarlı sokamıyorlar.

Hele Maxey,Harden oyunda yokken ne zaman Embiid'ê top indirmek istese top kaybı oluyor.Embiid neredeyse topu tepede alacak,onuda bir zahmet becer Maxey.

Jaylen Brown oynuyor olsa bence Boston'ın kazanacağı bir maç olabilirdi.Tatum'un fazla içinde olmadığı maçta son pozisyona kadar maçın içinde kaldılar.