NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
İlk defa LeBron karşısında saçma sapan draft yapmayan biri olunca takımlar dengeli kuruldu ama ağırlık koyacak gard farkıyla ve tatum gibi işi ciddiye alan oyuncularla, sonda maçı imza bir şutla bitirme yarışı olmasa skora daha da fazla yansıyacak şekilde, rahat bir galibiyet aldı Giannis'in takımı. LeBron bu formatta ilk kez kaybetmiş oldu ama 2.yarı ufak sakatlık nedeniyle kendini riske etmeyip oynamaması biraz söndürdü ateşi.

Cuma gününü saymazsak ben bu seneki all-star haftasonuna geçer not veririm. İyi denebilecek bir üçlük yarışmasını net şekilde gölgede bırakan bir smaç yarışması izleyebildik nihayet. Yine de NBA'de oynamayan bir adamı yarışmacı diye çağırmaları pek hoş bir durum değil. Gerçi Philly'den çift taraflı kontrat aldı ama almasaydı da çoktan çağırılacaktı zaten. NBA oyuncularında artık mit haline geldiğini düşündüğüm smaç yarışmasında aman abi rezil oluruz filan takıntısı bu olayın içine etti hem de üçlük yarışmasındaki gününde olmama ya da ritim bulamama ihtimali yüzünden "rezil olma" ihtimali daha yüksekken yıldız oyuncuların yer almaktan çekinmemesi ortada dururken.
 
Son düzenleme:
Gece S Sportta Cleveland-Boston maçını izledim.

Boston'da Tatum,Al Horford ve R.Williams yoktu.Üstelik Boston 1 gece önce 2 uzatma oynayıp gelmişti maça.Ona rağmen son çeyreğin son bölümlerine kadar çok üstün götürdüler maçı.Cleveland Stevens'ın son çeyrekte savunmadaki çabaları ve hücum ribaundlarıyla maça tutundu.

Son 24 sn kala uzun aradan sonra Cleveland öne geçti.Ardından hemen Derrick White 3'lükle Boston'u 2 sayı öne geçirdi.Son 5 sn kala Mitchell çizgiden 2 de 2 attı maçı eşitledi.

Son 5 sn Pritchard kendi potasından topla çembere gitti kaçırdı ve 0.8 sn kala Grant Williams'a faul yapıldı ve %83 serbest atış atan Williams çizgide 2 de 0 attı.

Uzatmada ise 2 günde 3 uzatma oynayan Jaylen Brown artık bayılcak gibiydi,Stevens'ın yine ekstra ön plana çıktığı bölümle beraber Cleveland kazanmış oldu.

Kaan Kural uzatma başında Williams'ın oyunda olmaması üzerine,Mazzulla sanırım oyundan almadı salondan kovmuşta olabilir Williams'ı diyor :D

 
Lakers takas donemini iyi gecirdi. Verim alinamayanlari kesip iyi eklemeler yaptilar. Mo mamba da sakatligi atlatirsa iyi bir rotasyonlari olacak.
Bati takimlari fiyakali gorunup playofflarda zorlanan tipte takimlar, son 4-5 maci iyi gecirip 6. Sira filan yapabilirlerse ilginc isler cikabilir.
 
Pek takip etmediğim için soruyorum.
NBA’de bu sene hangi takım şampiyon olur?
Boston şampiyon olabilir mi?
Garnett döneminden beri şampiyon olamadılar diye hatırlıyorum.

Batı hengamesinden Phoenix çıkamazsa Doğudan Milwaukee, Boston ya da Philly şampiyon olur görünüyor. Hafta içi Boston Milwaukee'ye ve tüm rakiplerine Milwaukee'yı deplasmanda farka boğarak mesaj verdi ama play-offta neler olur göreceğiz. Bence Milwaukee-Boston Doğu finali olur ve kazanan NBA şampiyonu olur. Milwaukee bir tık önde şimdilik. Ama Boston için çok daha kritik geçen seneki finalde kaçan şampiyonluktan sonra. Dediğin gibi 2008'den beri şampiyonluk göremediler.
 
Benim şampiyonluk adayım Phoenix çünkü vasat üstü bir savunmayla birlikte Nba'nin tek durdurulamaz oyuncusuna sahipler. Yine Lakers da takaslardan sonra çok dengeli bir takım oldu, Davis çok formda LeBron iyi dönerse yabana atılmayacak bir takım mesela Milwaukee'ye çok ters geliyorlarlar.
Doğuda ise Williams sağlıklı olsa Boston çok net favori olurdu şampiyonluk içinde işte bellerini büküyor bu iş yine de Milwaukee ile kapışabilirler. Phi ise malesef yarı finalde kendilerine en ters gelen takımla eşlecekler.
 
S Sportta Philadelphia-Boston maçının ilk 3 çeyreği beni fazla heyecanlandırmadı,takımlarda çok fazla kasmadılar ama son çeyrek nispeten daha iyi maç oldu.

Embiid takımının 103 sayısının 52'sini attı.Üstelik 25 de 20 isabetle.Phi'de yan parçalar yeterince işlemiyor.Özellikle zorluk seviyesi yüksek maçlarda Embiid'in kenarda olduğu bölümlerde ciddi seri yiyorlar,oyunu götüremiyorlar.Embiid'e yardım geldiğinde ceza şutlarını istikrarlı sokamıyorlar.

Hele Maxey,Harden oyunda yokken ne zaman Embiid'ê top indirmek istese top kaybı oluyor.Embiid neredeyse topu tepede alacak,onuda bir zahmet becer Maxey.

Jaylen Brown oynuyor olsa bence Boston'ın kazanacağı bir maç olabilirdi.Tatum'un fazla içinde olmadığı maçta son pozisyona kadar maçın içinde kaldılar.
 
LeBron bir çaylağın yapmayacağı hatalar yaptı son çeyrek, hocaya yakıştıramadık. Schröder müthiş oynadı, galibiyet çok net ona yazar. Russell'in formsuzluğu da umarım sadece bu maçlıktır. Memphis ile eslestik. İlk 3'ten dişimize en uygun takım bence, konferans finaline kadar Denver ile eslesmiyoruz. hayal kurmak için çok erken ama biz yine de şampiyonluk hesaplarına başlayalım..
 
Minnesota kendi ayağına sıktı. Gobert'e özür sonrası ceza vererek, Gobert'ten çok takıma zarar verdi üstelik de McDaniels kendini sakatlamışken. Bu maçta herşey iyi giderken Towns faul problemine girince 10 sayı fark bandında maç seyretse de Lakers saçmalamadığı takdirde maçı alacağı belli olmuştu. Nitekim TOWNS erken 4 ve 5. faulleri alınca 2.yarının çoğunu kısacık 5 ile oynadılar ve maç ortaya geldi. Özellikle ilk yarıda eksikler nedeniyle pota altı çevresinde güçlü olmadıklarını da bildiklerinden üçlüklerle çözüm aradılar ve yüzde ellinin üstünde isbet oranında kalaraka maçı kontrollerinde tuttular ama özellikle son çeyrekte oyun sertleştiğinde bu isabetler bulunamamaya başladı. Tabi saçmalayan tek başına Minnesota değildi Lakers da alabildiğine saçmaladı. Hatta en çok da LeBron LeBalonluk performansıyla önderlik etti.

Geçen sene en az ilgi çekici eşleşme gibi gözüken Memphis-Minnseota 2-7 esleşmesi en çekişmeli ve hikayesi bol ilk tur serisi olarak keyif vermişti. Minnesota eline gelen fırsatı kritik maçlarda saçma maç sonlarıyla rakibine itelemişti. Bu yıl rövanşını izlemek keyifli olacaktı ama olmadı. Ama Lakers'dan cacık olmaz olmasın da. Memphis'e karşı favori değiller ve geçseler bile yarı finalde Golden State'in geleceğini düşünerek şans vermiyorum. Golden State çok zorlanacaktır kendilerine ters gelebilecek bir takımla saha avantajı oolmadan oynadıkalrı için ama eninde sonunda almaları yüksek ihtimal. Zaten batı şampiyonu diğer taraftan çıkar her halükarda. Benim 1 no.lu adayım Phoenix. NBA şampiyonu da Doğudan çıkar hem daha iyiler hem de üstüne saha avantajı da şampiyonluk adayı doğu takımalarında olacak. Lakers ise çok ümitlenmesin. Onlar zaten gelecek yıla birşeyler devşirmek istiyorlar bu yılki serüvenden. Asıl amaç gelecek yıl o yüzden de bu yıl yeterince ümitlenmemelerini sağlayacak sonuçlar benim için kafidir. Hollywood'un şımarık çocuklarına su yok!😂
 
Son düzenleme:
Brooklyn Embiid'i hem sert savunma yaparak hemde çoğu zaman gelen yardımlarla iyi durdurdu.

Fakat unutulan bir şey var ki o da Embiid'e yardıma gidildiginde Embiid çok kolay boşu bulabiliyor.Bu yönünü bayağı geliştirdi.Savunma tek oyuncuya ağırlık verdikçe Maxey bulduğu isabetlerle maçın yıldızı olmuş oldu.Embiid'in hücumda istenileni veremedikçe savunmada gösterdiği ekstra çabalarda müthişti.

Brooklyn'in en büyük sorunu hücumda sahne alacak oyuncu sayısının azlığı.Bridges-Cam Johnson dışında oyuncu yok.Hem oyuncuların yetenekler sınırlı,hem pota altı Claxton'dan katkı gelmiyor,hemde rakibin pota altında bekleyen dev olunca Brooklyn 2-0 geriye düşmüş oldu.
 
Sacramento seyircisi acayip acıkmış play off'a. valla çok büyük baskı kuruyorlar rakiplerine, hakemlere falan düdük çaldırıyorlar. evlerindeki maçları izlemek büyük keyif veriyor.
 
İnternete ödediğimiz paranın karşılığını aldık Kings-Golden maçıyla :)

Yalnız bu Draymond Green'in yaptığını insan insana yapmaz.Sabonis hatalı mı evet Green'in ayağını tutuyor.Fakat sonrasında Green'in tekme atması vicdansızlıktır.Nba'de nefret ettiğim birkaç oyuncudan birisi.Seri boyunca yine çirkefliğini göstererek devam ediyor.
 
Curry'nin sahada olduğu bir playoff serisinde ilk defa 2-0 geri düşmüş Gsw. Dubs'ta ilk maç büyük fark atacaklar bence ama 4. Maç enteresan bir maç olabilir.
 

Üst