Su Topu Haberleri

Resmi sitemiz yine uykuda. Haberi ben vereyim. Len Trophy'de ilk maçımızda Karadağ'dan PVK Val Prcanj takımını 9-6 mağlup ettik. Gruptaki diğer maçta Rusya'dan Kazan, Fransız Douai takımını 13-7 yendi. Yarın Fransız takımıyla oynuyoruz. Maçlar İstanbul'da.
 
Len Trophy'de takımımız Fransız rakibi FNC Douai'yi 11-5 yenerek son 16'ya kaldı. Takımımız yarın Rusya'nın Kazan takımıyla grup liderliği için oynayacak. Takımımız grubu lider bitirirse diğer grupların 2.lerinden biriyle, 2. bitirirse diğer grupların 1.lerinden biriyle karşılaşacak.
 
Kurtuluş Yazıcı' Alıntı:
Len Trophy'de takımımız Fransız rakibi FNC Douai'yi 11-5 yenerek son 16'ya kaldı. Takımımız yarın Rusya'nın Kazan takımıyla grup liderliği için oynayacak. Takımımız grubu lider bitirirse diğer grupların 2.lerinden biriyle, 2. bitirirse diğer grupların 1.lerinden biriyle karşılaşacak.
Abi bilgisizliğimden soruyorum,bu kupadaki en büyük başarımız nedir,ilk 8 falan yaptık mı acaba daha önce?
 
Furkan, en çok bir üst gruba çıkabildik diye biliyorum. Sutopu'nda malesef henüz üst düzey takımlarla mücadele edebilecek düzeyde değiliz.
 
Bildiğim kadarıyla ilk kez gruplardan çıktık. Çeyrek final görmüşlüğümüz yok.
Biliyorsunuz su sporlarında ülke olarak Avrupa'nın çok gerisindeyiz. Hani futbol, basketbol vs. ile kıyaslanamaz bile. Sutopu gibi çok zor spor dalında da "iki tane yıldız transfer edeyim, şampiyon olayım" mantığıyla düşünemiyorsunuz. Bazı arkadaşlar başarının gelmemesini ligde rakibimiz olmamasına bağlıyor ama en büyük neden bu: Ülke olarak bu spora uzağız.

LEN Trophy 2 numaralı kupa. Bugün Kazan ile oynadığımız maçta 6-6 berabere kalarak averajla grubu 2. tamamladık. Eğer yanlış bilmiyorsam diğer grupların birincilerinden biriyle çeyrek finale yükselmek için kapışacağız. Bu takımlar da;
Panionios (Yunanistan), Oredea (Romanya), Klima Budapest (Macaristan), Spandau Berlin (Almanya), Grupama Budapest (Macaristan), Savona (İtalya), Nautico (İtalya). Berlin takımıyla bir önceki eleme grubunda birlikteydik. Muhtemelen onlar da kurada çıkamıyor. Rakiplere bakarsak hepsi su sporlarında ileri ülkeler.
 
Kurtuluş Bey, daha önce Len trophy'de bir kez daha gruptan çıkmıştık. Sonrasında bir Rus takımına elenmiştik. Senesi 2005 veya 2006 olmalı.

İtalyan takımları biraz daha iyi duruyor, inşallah en iyi mücadelemizi gösteririz.
 
Can Altay' Alıntı:
Kurtuluş Bey, daha önce Len trophy'de bir kez daha gruptan çıkmıştık. Sonrasında bir Rus takımına elenmiştik. Senesi 2005 veya 2006 olmalı.

İtalyan takımları biraz daha iyi duruyor, inşallah en iyi mücadelemizi gösteririz.

Evet gruptan çıkmışız ama çeyrek finale hiç kalmamışız sanırım. Dilerim eleriz.
 
Len Kupasinda Italyan takimi Rari Nantes'le macimiz varmis saat 20:00'de baslamis devam ediyor mu bitti mi acaba skoru bilen var mi?
 
PALLANUOTO: COPPA LEN ? EIGHT FINALS ? INCONTRO DI ANDATA - LA RARI VINCE A ISTANBUL. GALATASARY BATTUTO 10 A 6


Bellissima vittoria della Rari Nantes Savona, che nonostante sia scesa in vasca priva di Rizzo, influenzato, e Lapenna, timpano rotto è riuscita, questa sera, con grinta e cuore a vincere nella piscina del Galatasary ad Istanbul per 10 a 6 l?incontro di andata valevole per gli ottavi di finale della Coppa Len.

Partita combattuta per tre tempi poi nell?ultima frazione di gioco i biancorossi hanno premuto sull?accelleratore mettendo al sicuro il risultato come si evince dai parziali di 2 ? 2, 2 ? 3, 2 ? 2 e 0 ? 3.

Per la Rari sono andati in gol: 5 Janovic, vero mattatore della serata, 3 Goran Fiorentini,1 Deni Fiorentini ed 1 Astarita.

La partita di ritorno, valevole per gli ottavi di finale della Coppa Len, tra Carisa Savona e Galatasary si giocherà nella piscina di Corso Colombo a Savona sabato 18 dicembre alle ore 20,30.



Laura Sicco

Galatasaray sahasında ilk maçı yenildiGalatasaray Erkek Sutopu Takımı, Sekizli Final ilk maçında kaybetti.
0013 Kasım 2010 Cumartesi - 22:11
AA Galatasaray Erkek Sutopu Takımı, Avrupa Yüzme Birliği (LEN) Trophy Kupası'nda ''Sekizli Final''de eşleştiği İtalyan temsilcisi RARI Nantes Savona'ya ilk maçta İstanbul'da 10-6 yenildi.

Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki karşılaşmada rakibine yenilen sarı-kırmızılı takım, maçın rövanşında 18 veya 19 Aralık günü İtalya'da karşılaşacak.

Galatasaray, rakibini elemesi durumunda LEN Trophy Kupası'nda son 8 arasına kalan ilk Türk takımı olacak.
 
RARI Nantes Savona 15 - Galatasaray 3

Galatasaray Sutopu Takımı, LEN Trophy Sekizli Final rövanş maçında İtalya temsilcisi RARI Nantes Savona ile karşılaştı. Takımımız, mücadeleden 15-3'lük skorla mağlup ayrıldı.

Galatasaray Yüzme Havuzu'ndaki ilk maçta rakibine 10-6 kaybeden Galatasaray Sutopu Takımı, İtalya Serie A1'de dokuz hafta sonunda namağlup ikinci durumda bulunan RARI Nantes Savona'ya ikinci maçta da yenilerek LEN Trophy'den elenmiş oldu.


hayırlısı olsun buraya kadar geldik ya
seneye kupA inşallah....
 
Kupa zor. Bu spor dalında herhangi bir Türk takımının herhangi bir kupada yarıfinale yükselmesi bile çağ atlatacak bir başarıdır. Ancak Fenerbahçe Acıbadem'e verilen imtiyazlar gibi 5 yabancı oynatma hakkı olursa olabilir. Belki de yöneticilerimiz bu branşta lokomotif olma idealini ikinci plana itip federasyonun 5 yabancıya izin vermesi konusunda kulis yapmalılar;)
 
Yatirim yapmak lazim bu bransa. Nasil olsa hep Sampiyon oluyoruz diye Avrupa'yi önemsememek bize yakismaz. Fener masa tenisi, boks gibi branslarinda Galatasaray yok diye sirf Türkiye Sampiyonluguyla yetiniyor mu, hayir. Bizimkilerin de böyle düsünmesi lazim.
 
Avrupada başarı için bu branşta ligde birbiriyle çekişebilecek 2-3 takıma ihtiyaç var. Rakibsiz bir ligden Avrupada başarı gerlmez.
 
Ligde zaten rakip yok bu büyük bir dezavantaj ama sorun ligin ötesinde. Su sporlarının herhangi birinde Avrupa'yla aramızda ciddi seviye farkı var. Düşünün hala Derya Büyükuncu temsil ediyor milli takımı bazı branşlarda.Takım sporu olmasının getirdiği avantajla belki takıma bol yabancı takviyesi yapılırsa Avrupa'da başarı gelebilir. Zaten Türkiye'nin en iyi oyuncuları bizde.
Bayan sutopu takımımızın yeni yükseldiği 1.ligde (adı süper lig de olabilir emin değilim) şampiyonluğa oynayacağını düşünüyorum.
 
G.Saraylıların çoğu Fenerbahçeli Paylaş

17 Mart 2011
Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün: "Fenerbahçe sutopu branşını açarsa ilk senesinde şampiyon olur. Çünkü Galatasaray'daki sporcuların çoğu Fenerbahçeli."


2011 yılında İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sutopu Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Bu protokolle birlikte, Ataköy Yüzme Havuzu 10 yıllığına Sutopu Federasyonu'na devredildi. Uzun senelerdir özlemini çektiği havuzuna kavuşan Sutopu Federasyonu'nun başkanı Vedat Akgün ve Başkanvekili Ahmet Hacısoyu, Sabah Gazetesi'nden Emir Somer'e sutopu sporu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜK; OLMADI

"Sutopu sporunda bayrak takımımız hangisi?" sorusuna, "Tartışmasız Galatasaray... Her sene şampiyon oluyorlar. Hem de açık ara!" cevabı veren Akgün, "En büyük üzüntümüz, Fenerbahçe'nin bu yarışta olmayışıdır. Yıllardır özlemini kuruyoruz, en büyük hayallerimizden bir tanesi bu, fakat bir türlü olmadı. Aslında çok ön planda olmayan bir durum var. Galatasaray'da oynayan sporcuların çoğu Fenerbahçeli... Bugün Fenerbahçe branşını kursa, hepsi oraya gider. Gittikleri ilk sene de yüzde yüz şampiyon bitirirler" dedi. Rekabetin önemine değinen Akgün, "Tesisleri, havuzları hatta antrenörleri var. Her şey hazır ama şube yok. Birkaç kez girişimlerimiz oldu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve İkinci Başkan Nihat Özdemir ile görüştük fakat olmadı. Büyük bütçe de gerekmiyor. İkinci sene birinci lige çıktıklarında kulüpler arasında harika bir rekabet doğar. Fenerbahçe'ye bir defa daha çağrıda bulunuyoruz ve bekliyoruz" dedi. Akgün, "Sporumuza çok önemli renk katarlar. F.Bahçe-G.Saray rekabeti, hem sutopu sporunu hem de Türkiye'yi uçurur" şeklinde konuştu.


Bir klübün hiç mi seveni olmaz ya..........
 
Açıklama: Sabah Gazetesi

17 Mart 2011 tarihli Sabah Gazetesi’nde Sutopu Federasyonu Başkanı Vedat Akgün ile yapılmış bir röportaj yayımlanmıştır.

Federasyon Başkanı Vedat Akgün, “Fener Şube Açsa Herkes Oraya Gider” başlıklı röportajın içeriğinde kullanılan bazı cümlelerin kamuoyuna yanlış aktarıldığını Türkiye Sutopu Federasyonu’nun resmî web sitesinde yapmış olduğu açıklama aracılığıyla duyurmuştur.

Haber başlığındaki cümlelerin gerçeği yansıtmadığını belirten Akgün, oluşan yanlış anlaşılmadan dolayı kulübümüze özürlerini sunmuştur.

Galatasaray Spor Kulübü
 
Yüzücümüz Kıvılcım Günay'dan Havuz Dışında Önemli Başarı


5 yaşından beri havuzlarda olan Koç Özel Lisesi Öğrencisi, Milli Sporcumuz Kıvılcım Günay 9 yıldır keman çalıyor ve Uluslararası Royal Academy diplomasına hazırlanıyor. Sporun ve sanatın, insan üzerinde yarattığı pozitif etkinin çok yönlü düşünmeyi geliştirdiğini ve zorluklarla baş etmeyi kolaylaştırdığının bilincinde olan Kıvılcım Günay bunların yanında toplumsal uyum projelerinde de çalıştı. Günay, Uluslararası Duke Edinburgh’s Ödül programı Altın seviyesini almaya hak kazandı ve üç sene boyunca HMCE (Harvard Model Congress Europe) üyesi olarak toplantılara genç parlement sıfatıyla katıldı.

Geçtiğimiz yaz sezonunu kulübünün izniyle Harvard Secondary School Programında hem antrenman yaparak hem de derslere katılarak geçiren Milli yüzücümüz çok istediği doktorluk için en uygun olduğunu düşündüğü Johns Hopkins Üniversitesine kabul edildi.

Sporcumuzu bu değerli başarısından ötürü tebrik eder, sporun kendisine kazandırdıklarını üniversite hayatında da sürdüreceği ve yüzmeden kopmayacağı inancıyla başarılarının devamını dileriz…

Klübümüzde güzel işler olmuyorda değil
Böyle kişilikli yetenekli oyuncularımız olduğu sürece yine her kulvarda lider kalırız....
 

Üst