• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Herkese selamlar. Forumda son dönemdeki gergin havayı dağıtmak, biraz umut aşılamak ve de artık forumda daha fazla yazma niyetinde olduğum için uzun bir kadro değerlendirmesi yapayım dedim. Başlıyorum:

Öncelikle kadro planlanırken ve transfer yapılırken birden fazla pozisyon ve rolde oynayabilen oyunculara yönelinerek esnek bir rotasyon kurulmaya çalışılmış. Yani aslında 12-13 olan rotasyonumuzu 14-15 olarak kullanabileceğiz ki bu uzun EL ve TBL maratonu için çok büyük bir artı.

1 numara pozisyonuna starter olarak Russ'ı aldık. Kendisini çok tanımıyorum ama yazılanlara bakılırsa hayal kırıklığı yaratacak biri değil gibi. Belki çok fark da yaratmayacak ama -umarım yaratır- stabil bir katkı sunacağını düşünüyorum. Back up olarak Can'ı aldık. Ligde 10-15 dakikalarda gayet iyi katkı verecektir ama EL'de Sinan ya da yeni alacağımız SG backleyecek muhtemelen orayı. Rotasyonumuzun en dar olduğu kısım burası.

2 numarada Sinan, Göksenin, Schilp, Diebler ve yeni gelecek SG ile birlikte çok geniş bir rotasyonumuz var. Schilp, Diebler ve hatta Göksenin'i daha çok forvet olarak kullanacağız muhtemelen ama yukarıda da dediğim gibi esnek kadromuzun avantajını sıkıştığımız zaman kullanabileceğiz. Diebler çok konuşuldu, ben memnunum transferden. Geçen sezon pota dövdüğümüz maçları hatırladıkça Diebler gibi usta bir ceza şutörünün takımda olması beni mutlu ediyor. Kendisinden tek beklentim 15-20 dklık oyununda ceza şutlarını yüzdeli sokması. Umarım yanıltmaz.

3 numarada da tıpkı 2'de olduğu gibi çok geniş bir yelpazeye sahibiz. Micov, Schlip, Diebler, Göksenin, Orhan ve hatta çok zorda kalınırsa Daye ile birlikte 6 kişilik bir rotasyon. Atletizm ve kalite olarak biraz zayıf görünse de oyunu yönlendirme ve şut sokma konusunda kabiliyetli oyunculardan kurulu bir forvet hattımız var.

4 numarada starter Daye, back up Deon. Ancak kadro esnekliğimiz sayesinde Micov ve Orhan'ı da buraya yazabiliriz. Daye belki de Avrupa'nın en skorer ve yetenekli uzunu. Bir aksilik çıkmaz ise oyunun hücum yönünde takıma en çok şey katacak oyuncumuz. Deon'ın da onu iyi back edeceğini düşünüyorum. Kendisinden beklentim sınırlı bu yüzden hayal kırıklığı yaratmayacağına eminim.

5 pozisyonu forumda en çok eleştirilen pozisyonumuz sanırım. Tyus, Krstic, Deon ve Ege'li bir rotasyonumuz var. Tyus her ne kadar geçen sezonu kötü geçirse de enerjisiyle yeni Lasmemiz olabilir. Takımın savunma tarafında da en güven veren isim ayrıca. Krstic hakkındaki fikrimi yazdım onun başlığına. Risk tutarsa inanılmaz katkı verecektir, umarım tutar. Ege de ligde alacağı kısa süreleri umarım iyi değerlendirir.

Genel olarak hücumda tıkanması çok zor bir takımımız var. Çok farklı şablonlarda çok farklı oyunlar oynayabilecek en kötü senaryoda dahi Daye, Russ ve olası bir yıldız transferinin eline topu verip sayı üretebilecek bir takıma sahibiz. İşin savunmak tarafı bireysel olarak bakınca sıkıntılı. Ancak çok atacağımız için çok yeme lüksümüz de olacak ve biraz olsun dirençli bir takım savunması da yapabilirsek içeride çoğu takıma kafa tutacağımızı düşünüyorum.

Yeni transferimiz açıklanana kadar, forumdaki tansiyonu da birazcık düşürmek için ümitvar, serin birkaç cümle karaladım. Umarım güzel bir sezon olur. İyi forumlar :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Krstic'e Ergin Hoca'da güvenmiyor zaten ki Thompson-Schlib hamleleri bunu kanıtlıyor.Bizim esas EL rotasyonumuz :
X-Smith
Sinan-Göksenin-Diebler
Micov-Schlib
Daye-Orhan-Ege
Tyus-Thompson -Krstic

Daye zaten 30 dk ya yakın süreler alacak onun back-up'ı aslında Micov ve bu yüzden bir tane tane ne olur olmaz diye 4 oynayabilen Orhan hamlesi geldi hocadan.Ben Thompson 4 oynasın diye geldiğini pek düşünmüyorum tabi süre alabilir ama zorda kalınırsa. Krstic hamlesi nin tutması çok çok düşük bir ihtimal olduğundan bu şekilde bir yapılanmaya gidildi .Ne kadar sevmesem ve takimda istemesemde eğer Krstic hamlesi bir mucize olur tutar ise hücum anlamında seviye atlarız,Krstic Avrupa'da psikolojik üstünlük demek çoğu rakibe karşı .Ama bu kadronun bence olması gereken uzun rotasyonu Daye-X(Atletik 3.5)-Micov /Tyus -X olmalıydı .

Ben en çok Daye nin performansından korkuyorum. Oyuncunun çok maçını izlemedim ama çok büyük beklenti var forum genelinde. Umarım boşa çıkmaz bu beklenti.
Forumda genelde abartılı yorum yapmayan ya da yapmaktan imtina eden arkadaşlar bile yetenek yelpazesinin geniş olması sebebiyle çok şey bekliyorlar Dayeden. Aslında Schilb de yetenekleri çok çeşitli bir adam. Lakin maç içinde çokça odaklanma sorunları yaşar. Umarım Dayede de aynı sorun olmaz.

Arkadaşlar hepiniz yeni oluşturulan kadroya bakıp kendi düşüncelerinize göre, pozisyonlarını yazıp bir sistem oluşturmaya çalışıyorsunuz haklı olarak, ama ben çoğunuzla aynı görüşte değilim. Benim gördüğüm kadro şöyle;

Smith-Can
Sinan
Miçov-Schlibb-Diebler-Göksenin
Daye-Orhan-Ege
Tyus-Kristiç-Thopmson

Pek dengeli kadro gibi gelmiyor bana.

Arkadaşlar hepiniz yeni oluşturulan kadroya bakıp kendi düşüncelerinize göre, pozisyonlarını yazıp bir sistem oluşturmaya çalışıyorsunuz haklı olarak, ama ben çoğunuzla aynı görüşte değilim. Benim gördüğüm kadro şöyle;

Smith-Can
Sinan
Miçov-Schlibb-Diebler-Göksenin
Daye-Orhan-Can
Tyus-Kristiç-Thopmson

Pek dengeli kadro gibi gelmiyor bana.
4 numaradaki Can?

Evet pardon Ege olacaktı

Acaba bu 2 isim kim. Transfer edecegimiz oyuncudan sonra sormak lazim digeri kimdi diye..

Sonuc olarak umarim en iyisi gelir. Khimki-Cska-Kazan deplasmanlarinda kar,buz,sis demeden takimi destekleyecegiz. Havalimanindan,otele otelden-salona kadar gidis gelislerde maytaplarla adeta gerekirse yakacagiz salonu.

Yaptirmak istedigimiz pankart. Ingilizce-Turkce olarak henuz kararlastirmadik ama.. Final-4 , sampiyonluk hedef gosteren, hirslandiran oyunculari,antrenorleri bir pankart sart.

Ilk Turkiye'ye gittigimde konfeti,maytap,havali korna gibi burada pahali,orada ucuz bir koli yapip almamiz lazim buraya.

Sonuc olarak : super bir 1-2 oynayan bir oyuncu ile hedeflere yaklasacagiz insallah.

Merak ettim ortalama kaç kişilik bir grupla deplasman yapıcaksınız acaba :)

Ty lawson olabilir mi facede dolanıyor adaylar diyen crawford jeter vb diye
Lawson level atlatır kesin

Ty Lawson gelirse top 8 icin oldukca umutlanirim ben. Delaney etkisi yaratabilir

Farmar'da deniliyor bu arada söylemek istedim... Gelirse ne olur bilinmez ama adı bizimle anılan isimlerden birisiymiş.

Ergin hoca üst düzey 3 tane oyun kurucu ile görüşüyoruz dediyse gerçekten,bu isimler twitterda yazılan jeter ,dentmon değil heralde.Benim beklentim arttı açıkçası

Ty lawson nasıl gelsin :D

Acaba bu 2 isim kim. Transfer edecegimiz oyuncudan sonra sormak lazim digeri kimdi diye..

Sonuc olarak umarim en iyisi gelir. Khimki-Cska-Kazan deplasmanlarinda kar,buz,sis demeden takimi destekleyecegiz. Havalimanindan,otele otelden-salona kadar gidis gelislerde maytaplarla adeta gerekirse yakacagiz salonu.

Yaptirmak istedigimiz pankart. Ingilizce-Turkce olarak henuz kararlastirmadik ama.. Final-4 , sampiyonluk hedef gosteren, hirslandiran oyunculari,antrenorleri bir pankart sart.

Ilk Turkiye'ye gittigimde konfeti,maytap,havali korna gibi burada pahali,orada ucuz bir koli yapip almamiz lazim buraya.

Sonuc olarak : super bir 1-2 oynayan bir oyuncu ile hedeflere yaklasacagiz insallah.

Öncelikle khimki euroleaguede yok. kazan ve cska deplasmanımız var.

İkincil olarak salonu yakacağız falan demeyelim ve yapmayalım lütfen, zaten çok çok sabıkalı bir deplasman tribünümüz var sabıkalarımıza ekleme yapmaya hiç gerek yok. Böyle bir olay sonucunda ceza alıp abdi ipekçide seyircisiz kaybedeceğimiz bir maç top8'i kılpayı kaçırmamıza neden olabilir, siz dahil kimse istemez bu durumu.

Üçüncül olarak pankart olayı bence de güzel olur, güzel bir organizasyon yaparsanız bütün taraftar adına ben teşekkür ediyorum.

Son olarak cska deplasmanımız 9 mart salı, kazan deplasmanımız 20 aralık salı ikisi de iki maç yapılan haftalarda, kaybetsek bile moralli döneceğimiz maçlar gerçekleşir umarım.
Ozellikle kazan maçından sonra içerde oynayacağımız maçlar kesin kazanmamız gereken efes, bamberg, zalgiris maçları, umarım seyircisiz oynanmaya neden olacak olaylar gerçekleşmez.

Benim fikrim ne Lawson Ne Crawford ne Jeter. Duymadığız bi isim gelir görürsünüz Ergin Ataman fiyat arttirmamak için ismi sizdirmaz.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Perşembe sabahı yeni tayin yerim Kars'a gideceğim inşAllah.
Orada internet sıkıntısı olabilir.
Tanju abi sana zahmet söyler misin en geç çarşamba gece 12'ye kadar açıklasinlar şu ismi :)

Lawson mu Crawford hangisini tercih edersiniz.

Heralde Kobe'yi basketbola dönüyoruz. Her duyan, bilen bir coşuyor, mükemmel oyuncu falan diyor. Coşulacak kim kaldı piyasada bilmiyorum ama bu kadar coştuğunuza göre olur inşallah.

Eurohoops haberine göre Aroyyo Galatasaray'a dönmek istiyormuş :/

Geri