• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Nasıl yok? Bizim ortadaki tek üst seviye ortamız aralıkta gelecek. Onların yuan gelene kadar elinde Korneluk eda aslı gibi isimler var en basitinden. Arina ve ana zaten dünyanın en iyi 5 smaçöründen ikisi. Vargas hem yerli hem en iyi 5 çaprazdan biri. Çok bariz şekilde fark var. Günün sonunda o cl şampiyonluğuna kurulmuş bi kadro sen cev cup. Üstüne onlarda bi şube hafızası var. Sezonu kötü geçirirler o başka ki ben geçtiğimiz sezon gibi kötü olacaklarını düşünmüyorum.
Zaten lig de fener’i geçemeyiz play off için diyorum. Lig de fener bizi geçer illa.Arina Ana Li bu üçlü aynı tip oyuncu saha da kalında manşetleri çöküyor eğer dediğim gibi Hande Meliha gibi doğru kullanılamazsa. Bence play off da feneri eleriz geçen sezon 1 milyon euro bütçeli kadro bile az kalsın eliyordu. Hande’nin nasıl kullanıldığı tamamen belirleyici olacak. Ama normal lig etabını zaten Fener 1. bile kapayabilir.

Ben şuan ki kadronun zaten hazır olduğunu düşünüyorum. Groblena yerine Egonu Ryk ikilisinden biri alınır. Timmerman yerine de iyi seviye bir yabancı daha çekersek Cl ve lig de şampiyonluk yarışında oluruz bence.Yatırım planı geçen sene kemik kadro kurularak başladı. Bu sene yerli kemik kadronun üstüne yabancılar eklendi. Seneye de iki yıldız transferine kupa peşinden koşarız. Ha zaten yönetim bu kadroyu bozmaya kalkarsa ilk eleştiren ben olurum.Hızlı oyun sistemini de güzel oturtuk oda çok güç katıyor bize.
Ligdeki iki tepe takımı da yerli smaçörlü ana planda oynamıyor. Gsnin yerli iskeleti sakat. İlkini seviyorum ama ilkinle Markova cazute arina ana ikilisiyle yarışamazsın. O yüzden yerli kadroda değişiklik zorunlu. Elif Cansu ikilisinden birini+jack hamlesini yapmaktan başka çaremiz yok.
Elif-Bongaerts
Haak-alexia
Zhu-sylla-ilkin-Bergmann
Jack-YuanYuan-kudiess-Yasemin
Eylül-Ayça
Anca böyle bi kadro olmalı

Zaten lig de fener’i geçemeyiz play off için diyorum. Lig de fener bizi geçer illa.Arina Ana Li bu üçlü aynı tip oyuncu saha da kalında manşetleri çöküyor eğer dediğim gibi Hande Meliha gibi doğru kullanılamazsa. Bence play off da feneri eleriz geçen sezon 1 milyon euro bütçeli kadro bile az kalsın eliyordu. Hande’nin nasıl kullanıldığı tamamen belirleyici olacak. Ama normal lig etabını zaten Fener 1. bile kapayabilir.
Sırf saha avantajı bile bizi elemeye yeter öyle diyim. Geçen seneyi baz alıyorsun da fb arina ana ikilisiyle son 3 senenin ikisinde şampiyon oldu. Birinde imocoyu yerle bir etti. Geçen seneyi baz almak mantıklı değil

Ligdeki iki tepe takımı da yerli smaçörlü ana planda oynamıyor. Gsnin yerli iskeleti sakat. İlkini seviyorum ama ilkinle Markova cazute arina ana ikilisiyle yarışamazsın. O yüzden yerli kadroda değişiklik zorunlu. Elif Cansu ikilisinden birini+jack hamlesini yapmaktan başka çaremiz yok.
Elif-Bongaerts
Haak-alexia
Zhu-sylla-ilkin-Bergmann
Jack-YuanYuan-kudiess-Yasemin
Eylül-Ayça
Anca böyle bi kadro olmalı
Tamam iyi kadro da bu kadroyu kurmak öyle kolay değildi. Jack Eczacının şuan en sevilen isimlerinden paraları varken salmazlar. Elif için bende diyorum Dilay onu kesecek gibi 2 seneye alınabilir ama şuan Naz zaten idare eder gelecek sezonda Naz okey. Ayça Vakıf’ın as liberosu Vakıf da para da var neden bize yedek olmaya gelsin zor isimler bunlar.Elimizdeki isimler zaten yeterli.
Naz Bongaerts
Alexia Egonu
Sylla Lukasik İlkin Frantti Aslı
YuanYuan Yasemin Ayçin Dannesi
Karmen
Eylül
Daha olası ve ligi de Cl yi de gayet alma ihtimali olan bir kadro çok zor yazan çoğu isim.

Sırf saha avantajı bile bizi elemeye yeter öyle diyim. Geçen seneyi baz alıyorsun da fb arina ana ikilisiyle son 3 senenin ikisinde şampiyon oldu. Birinde imocoyu yerle bir etti. Geçen seneyi baz almak mantıklı değil
Sonuç olarak bir gösterge var. Biz 1 milyon euro bütçeli kadromuz ile son sette elendik eğer son seti doğru oynasak finaldeydik ben Fener’in bizden çok üstün olduğuna katılmıyorum. Vakıf mesela kesin eler bizi diyorum çünkü hem kadroları daha iyi hem de sistemleri var.

Tamam iyi kadro da bu kadroyu kurmak öyle kolay değildi. Jack Eczacının şuan en sevilen isimlerinden paraları varken salmazlar. Elif için bende diyorum Dilay onu kesecek gibi 2 seneye alınabilir ama şuan Naz zaten idare eder gelecek sezonda Naz okey. Ayça Vakıf’ın as liberosu Vakıf da para da var neden bize yedek olmaya gelsin zor isimler bunlar.Elimizdeki isimler zaten yeterli.
Naz Bongaerts
Alexia Egonu
Sylla Lukasik İlkin Frantti Aslı
YuanYuan Yasemin Ayçin Dannesi
Karmen
Eylül
Daha olası ve ligi de Cl yi de gayet alma ihtimali olan bir kadro çok zor yazan çoğu isim.
Yanlış bi kadro planlaması olur. Cl falan da imkanı yok. Aaa kadroya egonu koyalım tamam… he bi de nazla oynayıp nasıl şampiyon olacağız? Eğer ben cl alacağım ligi de alacağım dersen böyle kadro kurmalısın başka türlü Vakıfbank’ın imoco’nun fbnin insafına kalırsın. Ya da ben şampiyonluk istemem dersin o zaman da hiç egonu falan almaya gerek yok yani. Alexia ile oynarız

Bongaerts
Egonu
Sylla (Lukasik-Frantti-İlkin)
YuanYuan Dannesi
Eylül
Şu kadro Cl kupasına aday neden olamıyor anlamadım.

14-21 Eylül haftasında olacak Fenerbahçe Kongresinde Ali Koç'un kaybetmesinden sonra yerine gelen başkan kim olursa olsun Voleybolda ve Basketbolda küçülmeye gideceğini düşünüyorum. Yeni gelen başkan ve yönetim ağırlığını futbola verecektir. Hatta kongre yenilgisinin öfkesiyle Ali Koç, Koç Holding ve bağlantılı şirketlerin sponsorluklarını bile bitirebilir. Ondan Fenerbahçe'yi kadın voleybolda şampiyonluğa oynayacak diyenler Eylül'ü beklesinler. 22 Eylül'den sonra şampiyonluk adayı olduğumuz ve hatta 3 kupalı bir sezona çok yakın olduğumuz net şekilde görünecek.

Son düzenleme:
14-21 Eylül haftasında olacak Fenerbahçe Kongresinde Ali Koç'un kaybetmesinden sonra yerine gelen başkan kim olursa olsun Voleybolda ve Basketbolda küçülmeye gideceğini düşünüyorum. Yeni gelen başkan ve yönetim ağırlığını futbola verecektir. Hatta kongre yenilgisinin öfkesiyle Ali Koç, Koç Holding ve bağlantılı şirketlerin sponsorluklarını bile bitebilir. Ondan Fenerbahçe'yi kadın voleybolda şampiyonluğa oynayacak diyenler Eylül'ü beklesinler. 22 Eylül'den sonra şampiyonluk adayı olduğumuz ve hatta 3 kupalı bir sezona çok yakın olduğumuz net şekilde görünecek.
Bende aynı şeyi düşünüyorum uzun zamandır. Aziz Yıldırım Başkan olmadan önce kadın voleybol başkanlığı yapmış alt branşların içinde olan biriydi başkan olunca Fener’in voleybolda yükselişini başlattı. Ondan sonra gelen Ali Koç futboldaki başarısızlığını alt branşlarla örtmeye çalıştı. Yeni gelen başkanın bende başarılı sayılmak için futbol odaklı gideceğini düşünüyorum. Oda 2 sene futbolda şampiyon olamasın onu da koltuktan alırlar çünkü.

Fb kadın voleybolda küçülmeye gidemez artık. Orada önemli bi kitle var böyle bi karar alınırsa büyük tepkiler alırlar. Zaten Ali koç da gitmez. Medicana gibi sponsorları da var. Fbli iş adamları bırakmaz kadım voleybolu yani.

Olamaz. Ayrıca Egonu'ya 2 milyona yakın para da vermek zor bizim için.
Neye dayanarak bunu söyledin mesela Vakıf Fener İmoco Milano Scandicci falan demeden neden olduğunu taktiksel olarak anlatırmısın. Mesela bu kadro da hangi bölge neyi eksik yapıyor diğerlerine göre neden aday olamaz merak ettim.

Neye dayanarak bunu söyledin mesela Vakıf Fener İmoco Milano Scandicci falan demeden neden olduğunu taktiksel olarak anlatırmısın. Mesela bu kadro da hangi bölge neyi eksik yapıyor diğerlerine göre neden aday olamaz merak ettim.
Taktik mi? Önce o seviyede organizasyon kur, sonra bütçe ayır, sonra taktik konusuruz belalım.

Her sene üstüne koymak çok üstü açık kalıyor. Kaç sene üstüne koyacağız? 2026-27 sezonuyla beraber kadromuz fb vakıf imoco seviyelerinde olmalı. Daha fazla beklemeye gerek yok. Gsnin elinde bu güç ve potansiyel var. Artık kullanmak zorunda

Bunu yapmak zor değil ama inatla kuruldan bütçe onayı her sene Nisan - Mayıs aylarında çıkıyor. Bunun önüne geçmek gerekiyor. En azından voleybol şubesine özel olarak bu bütçe ayarlama işi Kasım - Aralık - Ocak gibi aylarda yapılmalı.

Bu arada şunu eklemek istiyorum diğer yorumda Elif'i alırsak iyi olur gibi bir kadro kurmuşsunuz. Elif'i nasıl beğeniyorsunuz cidden anlamıyorum. Gerek ilk hafta olsun gerekse dün olsun Milli Takımda pasör olarak oynayan Dilay Elif'ten çok daha iyi olduğunu kanıtladı. Özellikle savunmada takıma büyük artı sağlıyor. Elifle ise savunma delik deşik oluyor. Elif'in iyi bir pasör olduğu kısmına katılmıyorum ki bir pasörde ilk olması gereken olay iyi pas dağılımı. Pasın ayarının iyi yapılması. Elif bu özelliğini yıllardır geliştiremedi. Savunmada da hiç yok. Bir tek boyu uzun olduğundan file önünde blok zaafiyeti yaşatmadığından mı alınmalı? Bu soruma cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Aslında bunu yapmak zor değil ama inatla kuruldan bütçe onayı her sene Nisan - Mayıs aylarında çıkıyor. Bunun önüne geçmek gerekiyor. En azından voleybol şubesine özel olarak bu bütçe ayarlama işi Kasım - Aralık - Ocak gibi aylarda yapılmalı.

Bu arada şunu eklemek istiyorum diğer yorumda Elif'i alırsak iyi olur gibi bir kadro kurmuşsunuz. Elif'i nasıl beğeniyorsunuz cidden anlamıyorum. Gerek ilk hafta olsun gerekse dün olsun Milli Takımda pasör olarak oynayan Dilay Elif'ten çok daha iyi olduğunu kanıtladı. Özellikle savunmada takıma büyük artı sağlıyor. Elifle ise savunma delik deşik oluyor. Elif'in iyi bir pasör olduğu kısmına katılmıyorum ki bir pasörde ilk olması gereken olay iyi pas dağılımı. Pasın ayarının iyi yapılması. Elif bu özelliğini yıllardır geliştiremedi. Savunmada da hiç yok. Bir tek boyu uzun olduğundan file önünde blok zaafiyeti yaşatmadığından mı alınmalı? Bu soruma cevap verirseniz sevinirim.
Elif pasör falan değil. Smaçör yada orta oynasın belki daha iyi our.

Olamaz. Ayrıca Egonu'ya 2 milyona yakın para da vermek zor bizim için.

Egonu 2 milyon euroya yakın para almıyor. Milano ile sözleşmesini 1 milyon euroya yeniledi. Türkiye'ye gelirse elbet daha fazla maaş ister ama şampiyonluk adayı olan Galatasaray'a da 1.5 milyon euro civarına gelebilir. Malum Milano'da her sene tabak alıyor en fazla. Hatta ben bu sene Milano'nun 2. olacağını da düşünmüyorum. Novara kadrosunu düşününce Milano için 3.lük de zor gözüküyor. Milano 4.olursa da Egonu koşa koşa bize gelebilir. Elbette Şampiyonlar Ligi'ne mutlaka gitmek gerekiyor. Ufukta önemli bir fırsat gözüküyor. Li Yingying için 800-900 bin euroları gözden çıkaran Galatasaray da gelecek sene bütçe arttığında Egonu için 1.5 milyon euroyu verebilir.

Şunu da eklemek istiyorum bu sene kadroda oynayan Grobelna ve Alexia ikilisinin çok düşük maaşlar aldığını mı zannediyorsunuz? Bu oyuncular minimum 300-400 bin eurolara oynuyorlar. Yani düşündüğünüz gibi 50-100 bin eurolar almıyorlar ki 8 ay oynayan oyunculardan bahsediyoruz. 8 ay oynayan hangi oyuncu aylık 10-15 bin euroya oynasın? Alexia olsun Grobelna olsun bunların aldığı maaşlar 8 aya oranlarsak 50 bin eurodan aşağı yani toplamda 400 bin eurodan aşağı değildir. Bu maaşın üzerine 1 milyon euro daha koyduğumuzda zaten Egonu'yu alabiliyoruz. Neden almayalım? Neden bu maaşın üzerine 1 milyon euro daha koymayalım?

Son düzenleme:
Elif pasör falan değil. Smaçör yada orta oynasın belki daha iyi our.

Aslında pasör için 1.88 ve üstü gerçekten uzun. O pasör inanılmaz çevik olmadıkça (Dilay, Naz ve Çinli pasörleri ayrı tutuyorum onlar büyük iş başarıyor) çok uzun boy da çok kısa boy da voleybol için iyi değil. Dikkat ederseniz bütün iyi pasörlerin belli bir boy ortalaması arasına dizildiği görülüyor. Elif'i zamanında pasör olması için teşvik edenler bu kıza en büyük kötülüğü yapmışlardır. 1.80-1.85m arası pasör için ideal gözüküyor. 1.90 a yaklaştıkça da oyuncu için de zor bir pozisyona evriliyor. Elbette Elif için tek sorun boy değil. Pas kalitesi de oldukça düşük.

Mesela en iyi savunmacılardan Lauren Carlini 1.85m boyunda yine iyi savunmacı pasör Alessia Orro 1.80m boyunda. Umarım altyapı antrenörleri de bu konuda oyuncuları daha doğru yönlendirirler.

Okuduğunu anlama özürlü müsün?

Organizasyonun yok, paran yok diyorum sen oyucu seviyesi diyorsun!
Sen bence voleybolu bilmiyorsun.Bu oyuncuların nerdeyse hepsi bizim kulübümüz de haberin var mı.Egonu Dannesi hariç hepsi bizde oynuyor.Sylla YuanYuan 2 senelik geliyor bu oyuncular bedavaya oynuyor sanıyorsun galiba olmayan bütçeyle bu oyuncular geldiyse helal olsun.Olmayan parayla Osimhene 75 milyon euro veriyor kulübümüze helal olsun hiç parasız nasıl yaptık bunları.

Onu da geçtim konumuz zaten bu değildi.Bu oyuncular CL kupası adayı olamaz demiştin.Neden aday olamaz onu açıklamanı istemiştim diye hatırlıyorum bilgin olmadığı için bulandırma konuyu.Bu oyuncuların yetmiyeceğini neden düşündün onu sormuştum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri