2018-2019 Hazırlık Dönemi

Goksenin cok savruk oynuyor. Hayesin su ana kadar ki en kotu maci. Webster da tam alisamamis normal. Can i iyi gordum. Ege de kotu beklerken iyi cikti, savunma haric. Klobucar da pek yetenekli degil.
 
İlk yarı çift hanelerde geride bitirdik. Pek bişey anlamadım parkedeki oyundan. Gereksiz ve fazla fauller yaptık. Hücum organizasyonu Kunter dönemi gibiydi ya da ben öyle gördüm. Auguste biraz sivrildi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Şu takımın şu huyu bi değişmedi. Obradovic şurda bin tane maça çıkmıştır 1 kere topu oyuna sokamadıkları aklıma gelmiyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Berbat geçen ilk yarı sonrası takımın ikinci yarı reaksiyon göstererek maçı kazanma noktasına getirebilmesi önemliydi. Oyuncular hakkında yorum yapmak için ise henüz erken.
 
Ilk yari sikintiliydi. 13 sayi farkli kapattik. Ikinci yari uzun 5 le esitligi saglasakta son bolumde 9 sayi geriye dustuk. Ve mac erol can in ucluguyle 6 sayi farkla bitti. Yabancilarin hepsi oynadiginda fark kapandi. Ama turk rotasyonu girince yeterli olmuyor. Can haricinde. Ayberk ve Ege de fena sayilmazdi ama eurocup icin yeterli olur mu bilmiyorum. Goksenin ve caner yetersiz.
 
Fast breakte top kaybetti, berabereyken 0/2 attı 5-6 top kaybı saydım. Hepsini geçtim savunmada berbattı. Klobucar için çok büyük eksi bu maç. Ege’yi savunmada iyi gördüm ama oyunu öğrenmemekte ısrar ediyor. Spacing’e çok zarar veriyor hücum duruyor o oyundayken. Göksenin’in de artık şu sürekli anlamsız drive ermekten vazgeçmesi lazım. Bugün gördüğüm eksiler bunlar. Tai sakattı, Zach ve Nigel biraz hareketlenince döndük. Son çeyrek Çift haneden dönmemiz çok güzel bence kupanın favorisine karşı oynadık. Dış şut performansına rağmen son dakikada verdik maçı. Ek olarak Ayberk’i çok beğendim. Keşke Burakcan’ı alıp Egeyi kiralasaydık
 
Yenilgi umrumda değil.
2.yarıda gösterilen reaksiyon ve geri dönüş bana yeter.
Ben bugünden sonra müthiş ümitlendim.
Güzel günler göreceğiz güneşli günler :)
 
Yabancılar iyi oynadı ikinci yarıda. Klobucar keşke 0 la dönmeseydi çizgiden ama rakibin faul hakkı dolmuşken bile isteye o faulü alan da Klobucar’dı. Ben oyununu beğendim, en azından ne alacağımız belli oldu. Belki bahane değil ama çemberlerde de bi tuhaflık var gibiydi.
Ayberk istekliydi, ribaundlarda da fena değil, iyi bi rotasyon oyuncusu olacak gibi.
Arapovic de olacak gibi, tabi daha erken ama bu maçta izlenimlerim buydu.
İlk yarı 42 yedik ama 2.yarı çok çok iyi savunma yaptık, birlikte hareket ettik.
Takım oynadıkça birbirine alışacak ve Ertuğrul hocayla iyi işler çıkaracağız gibi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Öncelikle sonda söyleyeceğimi başta söylemek isterim; ben oldukça umutluyum takımdan..Maça gelirsek ilk yarıdaki top kayıpları korkunç seviyelerdeydi!! Zaten bu kadar top kaybı yapmasaydık muhtemelen maçı da kazanabilirdik..Bunu bir daha yaşayacağımızı sanmıyorum..Yenilmek veya yenmekten öte bizim için şu aşamada ortaya koyulan bu geri dönüşün çok değerli olduğunu düşünüyorum..

Maçın içinde Harrison iki numaraya, Hayes üç numaraya ve Arapovic de dört numaraya geçince çok verimli bir hale geldik..Hoca bu uzun rotasyonunu sıklıkla deneyecektir..Bir parantez de yerli oyuncularımız için açmak istiyorum..Can ve Ayberk'ten bu sezon katkı alacağız gibi gözüküyor..Ayrıca ben Ege'nin de topsuz oyununu biraz daha ilerlettiğini düşünüyorum zira bugün bunların izlerini gördük..Birkaç pozisyonda doğru durdu ve üzerindeki korkaklığı da atmış gözüküyor..Milli takımdan iyi dönmüş..

Geçen sezonu ele alıp şuan ki takımı değerlendirirsek.Özellikle top kayıplarımız devam ediyor bunu artık minimum düzeye çekmemiz lazım..Artı olarak söyleyebileceğim ribaund'larımız çok daha iyi duruyor..Ve tabi ki oyunu bırakmamamız çok önemli unsur..Bu tarz maçlar oynadıkça takımın kimliği ortaya çıkacaktır..Zaten sezona da fazla bir şey kalmadı..Hoca da rolleri oturttuktan sonra daha net konuşabiliriz..
 
Aaron Harrison: 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist

Nigel Hayes: 10 sayı, 3 ribaund, 1 asist

Zack Auguste: 9 sayı, 4 ribaund

Ege Arar: 7 sayı, 2 ribaund

Tai Webster: 6 sayı, 4 ribaund, 1 asist

Marko Arapovic: 5 sayı, 3 ribaund

Jaka Kloubucar: 5 sayı, 3 ribaund, 3 asist

Ayberk Olmaz: 5 sayı, 2 ribaund

Can Korkmaz: 3 sayı, 1 ribaund, 4 asist

Erolcan Çinko: 3 sayı

Göksenin Köksal: 2 sayı, 1 asist
 
Süreci düşündüğümde beklediğimden iyi bir takım buldum yabancılar Klobucar dişında iyi sayılır. Yapılacak 2-3 (Turk oyuncu )dokunuşla ligde süpriz yapabılırız.
 
İlk çeyrek hariç izlediğim kadarıyla ben de birkaç bir şey yazayım. İkili oyunlarda ciddi anlamda sorunumuz var. Hücum sahasında da genel olarak organizasyondan ziyade bire birler üzerinden oynuyoruz. Tabi ki her koçun farklı bir oyun tarzı vardır ama bu şekilde iyi savunma yapan takımlara karşı zorlanacağımızı düşünüyorum. Tabi sezon daha başlamadığından takımdaki setlerin oturmamış olma ihtimali de var ama bana daha çok tercihmiş gibi geldi. Son hücumda koçun çizdiği hücumu çok beğendiğimi de ekleyeyim.

Genel olarak takımın maçtan kopmaması ve gösterdikleri kararlılık herkes gibi beni de oldukça ümitlendirdi. Webster için acele etmenin anlamı yok ama Klobucar bu maçtaki performansıyla beni oldukça ürküttü. Umarım beni yanıltır.
 
Uzun rotasyonumuz savunma konusunda pek vaatkar değil. Korkarım ki, yine boyalı alanın otoban olacağı bir sezon bizi bekliyor.
 

Üst