2018-2019 Hazırlık Dönemi

Öncelikle hakikatten Eurocup'ın favorilerinden birine karşı oynadık ve gayet de sert başladılar maça. Birden fazla pozisyonu oynayabilecek ve savunabilecek isimleri var Kazan'ın. Hal buyken çift hanelerden geri dönebilmek beni çok sevindirdi. En büyük endişe kaynağım ise Klobucar oldu. Çok daha akılcı ve etkili olması gerekiyor. Takımdaki en iyi yönlendirici o çünkü. Top kayıpları hafiften can sıktı.
 
İlk periyot 29-22 önde kapattık. Hücumda çok iyi ve istekli başladık. Unics maçının ilk yarısına nazaran daha derli topluyuz. Özellikle Auguste’un hareketli uzun olması ve iştahlı oynaması çok işimize yarıyor. Savunmada 22 sayı biraz kolay oldu tabi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
İlk yarı 53 attık çift haneyle öndeyiz. Özellikle Webster ve ona Göksenin,Ayberk eşlik edince güzel şeyler izledik parkede. Mücadele ediyoruz, koşuyoruz, istiyoruz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Webster one man show yapiyor. Daha takima yeni katildi daha iyi olacak insallah. Bir gun hayes, bir gun harrison, bir gun webster ortaya cikiyor. Turk rotasyonumuzda kotu sayilmaz. Ayberk cok umut verdi. Ben bu takimdan umutluyum.
 
Kulupteki kaynagimla konusup yazmistim iyi savunma yapmiyo ve basit hatalar yapiyo takim ama milli oyuncularin donusuyle dahanet gorucez diye. Mesaji bulamadim admin silmis annasilan. 2 gundur cokiyi bi takim izliyoruz. Bukadar kisa surede butakimi kurup bu seviyeye getiren ertugrul erdogana helalolsun.
 
En azından bu sene heyecanla beklediğimiz bi takımımız oluşmuş basketbolda. Beni as kadrodan ziyade bench katkısı, kadro derinliği mutlu etti. Lig bir an önce başlasın artık.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Yine pötada iyi kesicimiz yök, bu da pek tabii ki uzun sezönda tavanımızı bayağı düşürecektir. Ancak Harrisön-Haynes, Klöbucar-Webster birbirini iyi tamamlayan özdeşler ölmuşlar. Ayberk de iyi ekleme, yıllar sönra sadece Galatasaray'da öynadığı icin icabeten milli takıma davet almadan ötesini yapabilecek bir öyuncu görmek höş. Dediğim gibi pötada bir savunma katkısı alamayacağımız aşikar, umarım Sarıca'nın Strawberry-Weems gibi atletik kısalarının yarattığı dış baskıyı sağlarız da hic yöktan dış alanda bir caydırıcılığımız ölur.
 
Takımımızın son 2 maçını ben de takip ettim. Hava oldukça olumlu fakat yorumlamak için henüz erken. Ege Arar'a güvenemeyeceğimiz aşikar. Umarım uzun konusunda bir bütçe ayarlanabilir. 5 milyon TL sponsorluk konusunun en kısa sürede sponsor olacak firmanın arzu ettiği gibi oyuncu maaşlarının ödeneceği şekilde sonlanmasını istiyorum.
 
İyi bir turnuva oldu bizim için. İyi takım olmuşuz. Sadece Zac Aguste 5 te baya yanlız kalıyor aslında ora kalabalık gibi duruyor ama ne Ege ne Ayberk nede Arapovic onu kapatamıyor. Keşke Ege biraz daha ilerlese Ayberk ve Arapovic ve zaman zaman Hayes 4 numarayı kapatıyor 4 te sorun yok. Hayes 3 numarada daha verimli. Webstar ve Harisson cuk olmuş diye biliriz. Bu arada Ayberk transferini anlamamıştım ama beklenenden daha iyi görünüyor. Umarım Ege biraz daha ileler yada kalıplı bir 5 lazım olabilir buda Semih Erden gibi duruyor
 
Son düzenleme:
Takım iyi yolda gibi. Yerlilerden biraz katkı alabilirsek keyifle salona gidebileceğimiz bir takımımız olabilir.

Bu arada dün akşam fenerin de maçını izledim cska ile. Taş gibi takım olmuşlar. Zaten iyilerdi ama geçen seneye göre daha sert bir takım olmuşlar şimdi. Bu sene hepsinin önünde euroleague favorisi fener bence.
 
Takım bana son derece olumlu sinyaller veriyor. Özellikle alınan net ribaund sonrası geçiş hücumlarımızın çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Sezonun gidiş hattını Nigel Hayes'in 4 numaradaki verimliliği ve Zach August'un arkasını nasıl dolduracağımız belirleyecek. Bir de Klobucar yerine daha skorer bir oyuncu alınabilirdi. Topu yönlendirme konusunda iyi olsa da skorerlik noktasında eksik. Bazen sete set hücumlarda zorlandığımız da düşünülünce skor katkısı daha yüksek olan bir isim, daha iyi olurdu sanki.
 
Net bi ribaundcu göremedim. Herkes taşın altına elini sokuyor ama rakipte uzun sizelı bir pivot olduğunda sıkıntı yaşayabiliyoruz. Yine de takım içi dayanışmayı, birlikte mücadele etmeyi sevdim. Bu dayanışmayı görmeyeli yıllar olmuştu. En azından kaybetsek de çok batmayacak gibi şu mücadeleyle.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
İki maç üzerinden analiz ne kadar doğru olur bilmiyorum ama yarı saha savunmasında herkesin yardımlaştığı ama açık sahada problemli bir takım gördüm. Hayes 4 numarada fiziksel olarak üstün olmadıkça problem yaşıyor üçe çektiğimizde daha verimliydi. Klobucar yarı saha hücumlarında oyunu iyi yönlendirdi. Gerektiğinde potaya kararlı gitti ama bitiremediği atışlar ve savunmada çok problem yaşadı. Harrison ilk maçta iyiydi. İkinci maça da iyi başladı ama şutların girmemesi biraz oyundan düşürdü. Harrisonda gördüğüm eksi pas oyununa pek katkı vermemesi oldu ama çözülemeyecek bir durum değil. İlk maçta sakattı ama ikinci maçta en beğendiğim oyuncu Webster oldu. Potaya gidişi, şut seçimleri bence sorunsuzdu. Arapovic de bence sezon sonuna idare edebilecek seviyede. Her ne kadar ikinci maçta iyi gözükse de Auguste konusunda olumsuzum. Savunmada yer tutamıyor, fiziksel olarak dezavantajı var. Hücumda ürettiğinin tamamını savunmadaki basit hatalarıyla yedi diyebilirim. Yerliler içinde Can ilk maçta iyiydi ama ikinci maçta atletizme karşı zorlandı perde sonraları topu iyi yönlendiremedi. Hocanım Erolcan üstünde yoğunlaşmasını bekliyorum ileride. Ayberk kusursuzdu gerçekten sahada ne yaptığımı biliyor olması, perde sonrası içeri dışarı devrilmeleri çok iyiydi. Göksenin ve Egeye girmek istemiyorum. Çünkü usandım.
 

Üst