2023-2024 Euroleague

İlk 3 haftadaki fikstürün de sonucunda iki takımın birden ihtiyacı olunca Olympiakos-Partizan maçı bir 3 haftayı kurtaracak düzeyde tatmin yarattı. :) Olympiakos 3. periyodun ilk 8 dakikasında alışıldık şekilde hayalet olsa da devamında Partizan'ın sürekli 5 kısalı anlayışını etkin şekilde cezalandırdı. Partizan'ın sürekli 5 kısayla sahada olması demişken, beklenmedik noktalarda umulmadık büyük galibiyetler getirebileceği gibi 4 haftanın sonunda görüldüğü üzere ilk 8 için dahi ciddi eforu gerekli kılabilir. Dozier'in iki ucu keskin bıçak hali takımın da mevcut görüntüsünü özetliyor aslında. Bu cüretkar seçim sürecek mi, yoksa yakın dönemde uzun bakarlar mı diye merakla bekliyorum. Kaminsky vurgusunu duyar gibiyim fakat bugün Balsa Koprivica kadrodaydı. Kritik bölümde tercih üzerinden sahada yer almadı.
 
Dikkatimi bir şey çekti, üşenmedim hesapladım. Sertaç, Motley, Papagiannis rotasyonunun ilk 3 maçların tamamının toplamında 18 ribaundu bulunuyor. Yani bu üçlünün maç başına toplam ribaundu sadece 6. Birinin değil, üç tanesinin toplamı 6 yapıyor. Bazı maçlarda hiç ribaunt bile alamamışlar neredeyse. Bugünkü maçta da sanırım henüz ribaunt çekememiş bu üçlüden herhangi biri. Gerçekten çok enteresan. Hele hele böyle sizelı, dev boyda ve çok atlet gibi çok çeşitli özelliklerin bulunduğu bir rotasyon için gerçekten inanması güç bir istatistik.
Bu biraz algı operasyonu gibi söyleme şekline bakarak, sonuçta max 80 dk süre alır pivotlar, ama dediğin özde doğru, bu kadar az ribaund almayı nasıl beceriyorlar merak ediyorum:)
 
Özellikle savunma kısmında çok iyi işler yapıyor.
Beobouis bugün çok durgun. Anadolu Efes Clyburn ve Larkin'e çok bağlı takım olmuş. İşleri çok zor. İlk 8 bile yapamayabilirler.
Belki konuşmak için henüz erken ama sanki Euroleague, Erdem Can'a 2 3 gömlek büyük geldi.
Beaubouis geçiş hucumunda o üçlüğü sokmalıydı, eskiden sokardı artık sokamıyor. geçen sezon çoğu oyuncuyu geriye götürmüş gibi geldi bana. Larkin ve Clyburn konusunda da haklısınız hocam takım bu ikilinin eline bakıyor tümüyle. erdem can belki ileride çok büyük bir koç olur ama bu seviyeye hemen çıkmak yersizdi. Efes'in de böyle bir kadroyu sadece bir sene koçluk yapmış birisine vermesi anlamsızdı, salmışlık boşvermişlik var gibi Efes yönetiminde.
 
Ya Dunston gibi bir savunma direğinin gittiği yerde hangi akla hizmet Tyreke Jones alınıyor. Efes, gerekirse bütün parayı basıp Lessort çekmeliydi. 4 numaraya da Willis yerine daha ayakları çabuk 5 de oynayabilen bir uzun alınmalıydı. Hatta Blackshear bile yeterdi. Zizic ve Tibor'un ayak yavaşlğı bu sezon Efes'in başına çok iş açar.
 
Son düzenleme:

Üst