• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Ne kadar doğru bilmiyorum gs voleybol'a yakın birisi transferi söyleyemeyeceğini ama Çinli bir oyuncu olduğunu.Aralık da geleceğini Aralığa kadar Timmerman ile oynayıp Aralıkta Timmerman'dan çıkılacağını duydum dedi.Ne kadar doğru bilmiyorum ama bu dedikleri bana Yuan Yuan'ı canlandırdı eğer o gelirse bir Dannesi almış kadar oluruz.Ama dediğim gibi kafadan da atılmış olabilir sadece kulüp içinden birisiymiş sanırım o yüzden doğruluk ihtimali olabilir gibi geldi.
O zaman bu haber doğruymuş YuanYuan Sylla kadar etki yaratacak bir transfer. Danesi Kurtagic gelir mi o seviyelere çıkabilir miyiz derken o seviyeler de Çinden bulduk getirdik.

Bongaerts ve Timmerman'ın Hollanda'nın VNL 3.hafta kadrosunda olumlu bir durum. Bu oyuncuların Milli Takımdaki performansını görüp üstüne kulübümüzde de gösterdikleri performansı kıyaslayarak oyuncu seviyeleri hakkında daha net bir yorum yapabiliriz. VNL 3. haftasına katılan bir oyuncunun da 2. haftasına katılabileceğini söylemiş olayım ve daha önceki argümanlarımı da az çok haklı çıkaran bir kanıt olur.

Bongaerts ve Timmerman yaz boyunca isterlerse hiçbir turnuvaya katılmayabilirler gibi yorum yapan arkadaşlara da Allah'tan akıl, fikir dağıtmasını tavsiye ediyorum ki Galatasaray gibi büyük bir kulübün hiçbir oyuncuya aşırı tolerans sağlamaması gerektiğini farkına varmalarını diliyorum. Bu oyuncuların daha önce seviyesini kıyaslamıştım ancak bu oyuncular seviye yükselten bir Galatasaray'da hedefler için ne oranda gerekliler bunu görebileceğiz Milli Takım performansları sayesinde. Umarım bundan sonra da bu branşa futbol odaklı yaklaşılmaz da yaz sezonunun her oyuncu için özellikle formda olması gereken oyuncular için önemli olması gerektiğini fark ederler.

Yeni transferlere gelirsek Sylla da (eğer olursa) Frantti gibi piyango hamlesi diyebiliriz. Takımın seviyesini yükseltir. Bakın direkt smaçör olarak çok etki edeceğini inanılmaz bitirici olduğunu söylemiyorum ama hücum ve savunma dengesi, blok konusunda İlkin ve Frantti'den daha iyi olması, Frantti'yi gerekirse çaprazda kullanabilme ihtimalimizi arttırması olsun harika bir transfer olur. Bazen oyunculara tek yönlü bakmamak gerekiyor.

Orta oyuncu transferi gerekliydi. Umarım bu çok iyi isim olur çünkü kaliteyi inanılmaz arttırmayacak bir orta oyuncuyla şu anda bile başarabilme ihtimalimizin yüksek olduğu CEV Cup'ı kazanabilme hedefimiz dışında bir artısı olmaz. Ligde ilk 2'yi Sylla hamlesi ve çok iyi bir orta oyuncu transferiyle bile %30 ihtimalde görebilirim çünkü pasör çaprazları rotasyonu olarak Fenerbahçe ve Vakıfbank baya ilerideler. Yine de iyi bir orta oyuncu ve Sylla hamlesi bizi 3. yapabilir. İşte burada 3. olabilme ihtimalimizin iyi bir yabancı orta oyuncuya dayanması gerektiğini düşünüyorum. Umalım da o hamle bizi hayal kırıklığına uğratmasın. Eğer orta oyuncu transferi sıradan bir oyuncuysa ve taraftarın %50 sini tatmin ederse o zaman Timmerman hamlesinin yine ne kadar gereksiz olduğu ve çok daha öncesinde daha keskin bir hamleyle belki de tek yabancı orta oyuncu hamlesini düşünerek daha yıldız bir isme gitmek gerekliliği ortaya çıkar.

Şu anda beni en meraklandıran orta oyuncunun seviyesi. Yıldız oyuncu olmasını umalım.

Final ihtimali tamamen Fenerbahçe'ye bağlı.Vakıf'ı geçme ihtimalimiz çok zor hem kadroları çok kaliteli hem de bir sistemleri var.Fenerbahçe kadro olarak çok güçlü ama her sene böyle çıkıp tökezliyor geçen sene elimizden son sette kaçtılar.Fenerbahçe Hande transferini iyi kullanamazsa Fener'i lig de geçmek zor ama play off turunda manşete Hande kullanamayan bir Fener'i eleriz geçen sene Meliha senaryosu olursa.Fener sistemi oturtmakta zorlanan bir takım bunu bekliycez.YuanYuan geldiği takdirde Eczacı'yı geçeceğimizi en kötü 3. olacağımızı düşünüyorum ama belli olmaz bu işler.

Bongaerts ve Timmerman'ın Hollanda'nın VNL 3.hafta kadrosunda olumlu bir durum. Bu oyuncuların Milli Takımdaki performansını görüp üstüne kulübümüzde de gösterdikleri performansı kıyaslayarak oyuncu seviyeleri hakkında daha net bir yorum yapabiliriz. VNL 3. haftasına katılan bir oyuncunun da 2. haftasına katılabileceğini söylemiş olayım ve daha önceki argümanlarımı da az çok haklı çıkaran bir kanıt olur.

Bongaerts ve Timmerman yaz boyunca isterlerse hiçbir turnuvaya katılmayabilirler gibi yorum yapan arkadaşlara da Allah'tan akıl, fikir dağıtmasını tavsiye ediyorum ki Galatasaray gibi büyük bir kulübün hiçbir oyuncuya aşırı tolerans sağlamaması gerektiğini farkına varmalarını diliyorum. Bu oyuncuların daha önce seviyesini kıyaslamıştım ancak bu oyuncular seviye yükselten bir Galatasaray'da hedefler için ne oranda gerekliler bunu görebileceğiz Milli Takım performansları sayesinde. Umarım bundan sonra da bu branşa futbol odaklı yaklaşılmaz da yaz sezonunun her oyuncu için özellikle formda olması gereken oyuncular için önemli olması gerektiğini fark ederler.

Yeni transferlere gelirsek Sylla da (eğer olursa) Frantti gibi piyango hamlesi diyebiliriz. Takımın seviyesini yükseltir. Bakın direkt smaçör olarak çok etki edeceğini inanılmaz bitirici olduğunu söylemiyorum ama hücum ve savunma dengesi, blok konusunda İlkin ve Frantti'den daha iyi olması, Frantti'yi gerekirse çaprazda kullanabilme ihtimalimizi arttırması olsun harika bir transfer olur. Bazen oyunculara tek yönlü bakmamak gerekiyor.

Orta oyuncu transferi gerekliydi. Umarım bu çok iyi isim olur çünkü kaliteyi inanılmaz arttırmayacak bir orta oyuncuyla şu anda bile başarabilme ihtimalimizin yüksek olduğu CEV Cup'ı kazanabilme hedefimiz dışında bir artısı olmaz. Ligde ilk 2'yi Sylla hamlesi ve çok iyi bir orta oyuncu transferiyle bile %30 ihtimalde görebilirim çünkü pasör çaprazları rotasyonu olarak Fenerbahçe ve Vakıfbank baya ilerideler. Yine de iyi bir orta oyuncu ve Sylla hamlesi bizi 3. yapabilir. İşte burada 3. olabilme ihtimalimizin iyi bir yabancı orta oyuncuya dayanması gerektiğini düşünüyorum. Umalım da o hamle bizi hayal kırıklığına uğratmasın. Eğer orta oyuncu transferi sıradan bir oyuncuysa ve taraftarın %50 sini tatmin ederse o zaman Timmerman hamlesinin yine ne kadar gereksiz olduğu ve çok daha öncesinde daha keskin bir hamleyle belki de tek yabancı orta oyuncu hamlesini düşünerek daha yıldız bir isme gitmek gerekliliği ortaya çıkar.

Şu anda beni en meraklandıran orta oyuncunun seviyesi. Yıldız oyuncu olmasını umalım.
Timmerman Bonagerts mevzusu gereksiz uzadı bence.Derya da 2. hafta sakat diye yoktu ama bu hafta var gibi düşünelim.Sylla ve Orro da geçen hafta arkadaşımızın düğünü var dediler kadroya girmediler.Fenerin ortası Yuan Vnl de yok gibi gibi çok şey var.Ve Timmermen zaten sakat olduğu için yoktu Bongaerts da hakkıdır kafa tatili verdi.Wolozs Maja kendi pozisyonunun en iyi ikilisi Wolozs 30 dan beri milli takıma gelmiyor Maja Vnl de dinlenmeyi seçiyor senelerdir yaşından ötürü.VNL de oynamıyorsun disiplinli değilsin kimseye diyemem Bosko 3-4 yıldır finaler harici süre almıyo Vnl de.Gereksiz uzattık bence yıldız oyuncuların yarısı bu sene VNL de yok zaten çoğu takım gençleşmeye gitti bu yüzden çok eleştiremiyorum oyuncuları.

Timmerman Bonagerts mevzusu gereksiz uzadı bence.Derya da 2. hafta sakat diye yoktu ama bu hafta var gibi düşünelim.Sylla ve Orro da geçen hafta arkadaşımızın düğünü var dediler kadroya girmediler.Fenerin ortası Yuan Vnl de yok gibi gibi çok şey var.Ve Timmermen zaten sakat olduğu için yoktu Bongaerts da hakkıdır kafa tatili verdi.Wolozs Maja kendi pozisyonunun en iyi ikilisi Wolozs 30 dan beri milli takıma gelmiyor Maja Vnl de dinlenmeyi seçiyor senelerdir yaşından ötürü.VNL de oynamıyorsun disiplinli değilsin kimseye diyemem Bosko 3-4 yıldır finaler harici süre almıyo Vnl de.Gereksiz uzattık bence yıldız oyuncuların yarısı bu sene VNL de yok zaten çoğu takım gençleşmeye gitti bu yüzden çok eleştiremiyorum oyuncuları.

Ben en azından 2. haftaya katılmaları gerektiğini düşünüyordum ki o fikrimin hala arkasındayım. VNL ilk haftasını genellikle oyuncular pas geçiyor ama Boskovic gibi süperstar oyuncuları saymazsak oyuncuların %90 ı 2.haftadan itibaren katılıyor. Katılmak zorunda değiller ama katılmaları gerekiyor. Bazı şeyler vardır yapmak zorunda değilsindir ama genel olarak o kesimin %95 i yaptığından olağan hale gelir. İşte aynı o duruma denk geliyor. Bongaerts ve Timmerman 1 hafta geç katıldılar turnuvaya. Diğer Hollandalı oyuncular 2 haftadır beraber oynuyorlar ki alışmaları da kolay oluyor takım uyumunda. Bu hafta o kadroyla ilk kez maçlara çıkacak olan oyuncularımız iyi performans gösteremezse onlar hakkında kesin bir kanıya varamıyoruz çünkü takım uyumu 3-4 maç sonra başlar genelde. Belki bu hafta iyi performans gösteremeyecekler ve Hollanda antrenörü Felix Koslowski onları Dünya Şampiyonası'na çağırırken bu maçları göz önünde bulunduracak. Bunu bilemeyiz.

Ayrıca bir taraftar gözüyle de bakarak takımımızdaki oyuncuların ne halde olduğunu bilmek en doğal hakkımız. O yüzden buradaki birçok arkadaşa kızdım. Her taraftar kendi takımında oynayan oyuncuları daha yakından takip etmek ister. Buna ek olarak bu konuda da gerektiğinde taraftar olarak gerek Milli Takım hocalarına gerekse de oyunculara daha sık baskı yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Hem oyuncularımızın arkasında durmak için hem de form kazanmaları için. Wolosz'un durumu ayrı. Aynısını Grobelna için söylemiyorum. Çünkü onun da durumu ayrı Milli Takımıyla ilgili sorunları var. Daha önceki koçuyla sorunlar yaşadı. Kişisel sorunu olan oyuncular için bir şey demiyorum. Bu demek değildir ki Grobelna çok iyi oyuncu. Sebebi var çünkü. Timmerman ve Bongaerts için bu aynı değildi. Kaç zamandır bahsettiğim de tam olarak buydu.

Neyse en azından 3. hafta ne yapacaklarını göreceğiz. İlk maçlarının bizimle olması da test açısından iyi. İlk maçlarıydı bahaneleri istemiyorum burdaki hiçkimseden çünkü geç katılmak kendi tercihleri. Muhtemelen o tarz bir bahane geleceğini düşünüyorum. Nedendir bilinmez üst sıraları hedefleyen ve artık vizyonunu değiştiren Galatasaray voleybol şubesinde orta seviye oyunculara fazla tahammül edildiğini düşünüyorum.

Çıkan isimlere göre genel yorum yapmak istiyorum. Sylla transferinin harika olacağını söylemiştim. Frantti'ye gelirsek hem smaçör hem pasör çaprazı pozisyonunda oynayabilmesi bir artı lakin son 2 senede çok az maça çıktı. O yönden korkmuyor değilim. Bir de Frantti için kronik sakat lafları ortaya atıldı ne kadar doğru bilmiyorum eğer öyleyse Sylla transferi o yönden de önem kazanıyor çünkü Frantti'ye güvenilerek yola çıkmayacağımız gerektiğini gösterir.

Büşra Güneş 5. orta oyuncu değil de 4. orta oyuncu oluyor çünkü yabancı kuralından dolayı Timmerman'ın tribünde kalması kesinleşiyor. Sanki Büşra Güneş yerine daha iyi bir yerli orta oyuncu alıp Ayçin'in 4. orta olmasını sağlasak daha iyi olmaz mıydı? Zeynep Sude'yi Beşiktaş almadan ikna edebilir miydik acaba? ya da Berka Buse'yi Vakıfbank almadan getirebilir miydik? Deniz'i Vakıfbank'ın elinden alabilir miydik? Keşke hangi oyuncunun ne kadar maaş alabildiğini bilseydik aşağı yukarı bir tahmin yapabilirdik. Aslı Tecimer'e gelirsek ben o transferi pek beğenmedim. Allah korusun İlkin'e bir şey olursa yerli smaçörümüzün seviyesi aşırı düşük olmamalıydı ki bugün Milli Takım kampında sakatlandığına dair söylentiler yayıldı. Tamam Alexia oynarsa 2 yabancı smaçör yapabiliriz ancak İlkin'in sakat olduğu bir senaryoda Alexia iyi performans veremezse takımın eli kolu bağlanıyor. Belki forumdaki arkadaşlar kızacak ama ben Cansu Çetin'i Aslı Tecimer yerine isterdim. Çok daha kaliteli bir oyuncu ikisini kıyaslarsak.

Bütün transferleri konuştuğumuza göre sırada son orta oyuncu transferi için çıkan isimler hakkında yorumuma geleyim. Açık açık söyleyeyim Fetisova'yı beğenmiyorum. Wang Yuanyuan olursa çok daha iyi olur. O zaman takımın seviye atlamasına yardımcı bir oyuncu aldık diyebilirim lakin Çin Ligi'nde oynayan kariyerinde Fenerbahçe'de çok az süre aldığı dönem harici Avrupa'da bile oynamamış bir oyuncuyu alıp sezon içinde risk almamızı doğru bulmuyorum. Wang çok mu Avrupa'da oynadı diyeceksiniz haklısınız ancak Rusya'nın turnuvalara alınmadığını da unutmayalım. Wang en azından uluslararası arenada kendini gösteriyor. Üstelik Wang fiziksel (boy olarak) olsun, smaç ve blok yüksekliği olsun Fetisova'dan en az 2-3 gömlek üstte bir oyuncu. Umarım Wang alınmıştır.

Sylla transferini bile zor gerçekleştirdik duyurmak için Milano'nun smaçör rotasyonunu doldurup kadrosunu tamamlamasını bekliyoruz Sylla'yı fırsat transferi olarak bile zor almışken Danesi'yi almamızı beklemeyin. Bu kadro CEV Cup kazanır ligde de bir şekilde ilk 3 veya ilk 4 e kendini atıp Şampiyonlar Ligi bileti alırsa o zaman seneye Antropova da gelir Danesi de. O yüzden bu sene mutlaka iyi bir orta oyuncu transferiyle hedefimize ulaşmamız gerekiyor. En azından şu kupa açlığı bitsin. Bu branştaki taraftarın en çok istediği şey Galatasaray'ın kupa hasretini dindirmesidir.

Aklıma gelmişken şunu da eklemek istiyorum. Gelecek sene transfer sürecini bu kadar uzatmamalı ve Kasım ayında bahsettiğimiz Antropova, Danesi gibi takımın seviyesini inanılmaz yükseltecek oyuncuların transferi için girişimleri başlatmalıyız. Hatta 4 ay içinde bu süreç başlamış gibi bir şey oluyor. Belki bu sene Dünya Şampiyonası olduğundan süreç Aralık ayına sarkabilir ancak elimizi çabuk tutmamız gerekiyor.

Sylla yanık yarattı diger tarafta; hep derim sen yatırım yap bu ülkede yanina her branşta kimse yaklaşamaz...

Size kesinlikle katılıyorum. Galatasaray bu branşlara yatırım yapmamalı, gereksiz masraf diyenlerin şu hamlelerle bile rakip taraftarı nasıl rahatsız ettiğimizi görmesi gerekiyor. Galatasaray'da dünya yıldızı oyuncuları izlemek onları o kadar rahatsız ediyor ki her iyi transferimize bir leke sürme peşindeler. Galatasaray bu branşlarda da kupa için mücadele ettikçe en çok onlar rahatsız olacaklar.

Yuan yuan o seviyelerdi bir isim değil. Danesi Avrupa voleyboluna damga vurmuş biri YuanYuan henüz Avrupa’da bile oynamadı. Yuan xinyue de gelirken ooo falan yapıldı danesi kadar var mıymış tabiki hayır! Voleybolcuların belli seviyelere çıktığını söylemek bu kadar kolay olmamalı YuanYuan neyi başarmış mesela? Bizim seviyemize belki iyi gibi durabilir ama eğer 2 senelik bir sözleşme imzalanacaksa elimizi kolumuzu bağlayacak bir hamle bir sonraki sezon için.

YuanYuan elit seviye bir ortadır bunu mu red edicez şimdi de. YuanYuan’ı izleyen kişiler zaten neler yapabildiğini biliyor. Li de kariyeri boyunca Avrupa da oynamadı demek ki boş oyuncu bu argümana göre. Dannesi Kurtagic seviyesine çıktık demek Dannesi aldık demek olmuyor zaten onların kalibresinde oyuncu aldık demek oluyor. Hatta YuanYuan benim nezlimde Kurtagic den daha iyi seviye de şuan.

Geçez yaz ki Türkiye-Çin maçlarını da baştan izlemenizi öneririm. Vnl de ve Olimpiyata karşılaştık.Çok net hatırlıyorum özellikle Vnl maçında üst düzey iki ortaları var belki de dünyanın en iyi orta oyuncu ikilisine sahip takımı Çin çok dikkat etmeliyiz sözünü defalarca söyledi spiker zaten özetlerini ulaşılabiliyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Boş oyuncu diyen kim? YuanYuan danesi ayarında bir orta demek saçmalıktan öte değil. Banane spikerin ne söylediğinden yahu spiker söylüyor diye doğru mu kabul edeceğiz? Danesi dünyanın en iyi blokçusu. Yuanyuanla danesi aynı seviyenin isimleri değil. Korneluk seviyesinde olabilir yuan en fazla. Danesi Rasic maja poljak gibi isimler görüp görülecek en üst seviye ortalardır YuanYuanın da bu isimlerle seviye olarak alakası yoktur. Benim için konu kapalı

Bunun dışında bize elbette faydası olacaktır. Özellikle cev cupta yuan yuan timmerman oynayabiliriz. Ama benim için en önemlisi 2026-27 sezonu için danesi şansımızı devam ettiril ettirmemek… Sylla alırsak cl biletiyle danesi egonu üçlemesini tamamlayabilirdik. Bunu kaybetmeyi hiç istemiyorum.

YuanYuan iyi dememek için bu kadar kıvranmaya gerek yok. Dannesi daha iyiydir ama Dannesi Kurtagic istiyoruz ama çok zor Milano bırakmaz diyordu taraftar bu konuşuluyor 1 aydır onları alamadım ama o kalibre bir oyuncu aldık anlamında yazdığım onu bariz. YuanYuan iyi transfer şöyle böyle bir oyuncu demek yerine Dannesi ile karşılaştırma yapmaya mı karar verdin. Helal olsun şu şartlarda yapılacak en iyi transfer yapıldı leke sürülmesin umarım biter de her takımın isteyeceği bir ortaya sahip oluruz.

Bir soru sorabilir miyim; YuanYuan'ı mi aldik?

Yuan çok iyi orta. Aldıysak büyük iş. En az Danesi kadar iyi hatta ondan da iyi olabilir.

Bu isimlerin konuşulup, daha iyisinin beklenmesi ve tartisilmasi bile bu bransta seviye atladiğimizin göstergesidir. Yuan ve Sylla ikiside umarim alinmistir.

Yuan çok iyi oyuncu.
Bize seviye atlatır.
Ama bir Danesi değil.

YuanYuan iyi dememek için bu kadar kıvranmaya gerek yok. Dannesi daha iyiydir ama Dannesi Kurtagic istiyoruz ama çok zor Milano bırakmaz diyordu taraftar bu konuşuluyor 1 aydır onları alamadım ama o kalibre bir oyuncu aldık anlamında yazdığım onu bariz. YuanYuan iyi transfer şöyle böyle bir oyuncu demek yerine Dannesi ile karşılaştırma yapmaya mı karar verdin. Helal olsun şu şartlarda yapılacak en iyi transfer yapıldı leke sürülmesin umarım biter de her takımın isteyeceği bir ortaya sahip oluruz.
YuanYuan danesi seviyesinde diyen sensin. Doğal olarak Danesi ile karşılaştırmaya sen sokuyorsun.
Ne lekesi yahu!!! Hedefimize göre iyi bir transfer ama danesi seviyesinde bulan biri voleybolu bilmiyordur. Çok basit şekilde söyliyim danesiyi alsak ortalık yıkılır… aradaki seviye farkı bu. YuanYuan benim için Korneluk seviyesindedir danesi de bunların üzerinde bir orta oyunculuğa sahip. Aksini söyleyebilmem için YuanYuanı Avrupa’da bir şeyler başarıyorken görmem lazım. Sizin kadar beğenmek zorunda mıyım? Hayır. Ben hiçbir zaman çoğunluğa göre fikir belirtmem. Kimseden onay almak için de yazmam konuşmam

Bir de şunu söylemek istiyorum; skills videoları izleyerek voleybolcu yorumlama işini doğru bulmuyorum. Bir voleybolcu için fikir belirteceksek o oyuncunun en üst seviyede neler başarabildiğine neler yapabildiğine bakmak, istatistiğe düşmeyen yansımayan oyununu da görebilmek lazım. Tekrar ediyorum en üst seviye… bunu henüz görmediğimiz her voleybolcu potansiyeldir. Örneğin YuanYuan bir potansiyeldir. Burada birkaç senede danesi konumuna gelebilme potansiyeli olabilecek bir orta oyuncudur. Ama mevcutta böyle bir konumu yoktur.

Kendisinin olası transferi bizim takımımız için gayet iyi olur. Yalnız ben transfer işine daha karmaşık bakıyorum. Eğer bu takımın hedefi 2026-27 sezonunda şampiyonluk ve clde başarı ise danesi transferinde elimiz kolumuz bağlı olsun istemiyorum. Bu her pozisyon için geçerli.

Söylediklerimin çarpıtılmasından bunaldım bu forumda artık!

Çünkü isim veremem insanlar bana herkese söyliyim diye söylemedi bunu. İyi bir orta seveceksiniz ama danesi seviyesi de değil. Danesi ismi neden yalanlanmıyor anlamış değilim. Ayıp taraftara yani.
Bu da burada dursun.

Bir de şunu söylemek istiyorum; skills videoları izleyerek voleybolcu yorumlama işini doğru bulmuyorum. Bir voleybolcu için fikir belirteceksek o oyuncunun en üst seviyede neler başarabildiğine neler yapabildiğine bakmak, istatistiğe düşmeyen yansımayan oyununu da görebilmek lazım. Tekrar ediyorum en üst seviye… bunu henüz görmediğimiz her voleybolcu potansiyeldir. Örneğin YuanYuan bir potansiyeldir. Burada birkaç senede danesi konumuna gelebilme potansiyeli olabilecek bir orta oyuncudur. Ama mevcutta böyle bir konumu yoktur.

Kendisinin olası transferi bizim takımımız için gayet iyi olur. Yalnız ben transfer işine daha karmaşık bakıyorum. Eğer bu takımın hedefi 2026-27 sezonunda şampiyonluk ve clde başarı ise danesi transferinde elimiz kolumuz bağlı olsun istemiyorum. Bu her pozisyon için geçerli.

Söylediklerimin çarpıtılmasından bunaldım bu forumda artık!
Burada kendinizi ve fikirlerinizi çok guzel ve naif bir dil ile anlatmışşınız. Söylediklerinizin çarpıtılmasi benim kendi gördügüm kadari ile söyluyorum , soylemlerinizde genelde daha sivri ve karsi tarafi rencide eden dil kullanimiz olabilir. Bu yazida soyledikleriniz, soylediklerinizin altini doldurus diliniz benim gibi voleybolu çok bilmeyenler icin gayet net, aciklayici , okumasi keyifli ve anlasir olmus, bu tip yazilarinizin birileri tarafindan carpitacagini sanmiyorum. Iyi gunler dilerim.

Yuan yuan o seviyelerdi bir isim değil. Danesi Avrupa voleyboluna damga vurmuş biri YuanYuan henüz Avrupa’da bile oynamadı. Yuan xinyue de gelirken ooo falan yapıldı danesi kadar var mıymış tabiki hayır! Voleybolcuların belli seviyelere çıktığını söylemek bu kadar kolay olmamalı YuanYuan neyi başarmış mesela? Bizim seviyemize belki iyi gibi durabilir ama eğer 2 senelik bir sözleşme imzalanacaksa elimizi kolumuzu bağlayacak bir hamle bir sonraki sezon için.

Şu anda Danesi'yi almamız imkansıza yakın gerçekçi olmak gerekiyor. O yüzden Yuanyuan transferine burun kıvırmamalıyız Fetisova'yı düşününce. Ancak ben şu hamleden korkuyorum. Eğer Yuanyuan gelir de 1 yıldan fazla sözleşme imzalanırsa o zaman sonraki seneler için yine 2 yabancı orta oyuncu yaptığımız durumda 2 tane kaliteli orta oyuncu alınır mı takıma? Bu hamle yönetimin vizyonunu belirler. Yuanyuan'ın yanına Danesi vs tarzı bir orta oyuncu alınırsa o zaman yönetime benden tam puan gelir tabii ki iyi bir pasör çaprazı transferini de unutmamak kaydıyla.

Yuanyuan dünya yıldızı bir orta oyuncu olmasa da Timmerman'ı düşündüğümüzde çok iyi bir ekleme olur. Ligde de yerli avantajı ve Sylla faktörüyle Zeren'in önüne geçebileceğimizi düşünüyorum. Hatta bu oyuncu Eczacıbaşı maçlarında da bloklarıyla Ebrar'ın aklına girebilirse o zaman Eczacıbaşı'nı da geçebiliriz.

Genel bir yorum daha yapayım VNL'de 3. haftadaki kadrolar açıklandıktan sonra. Ne yazık ki beklediğimi bulamadım. Timmerman, Bongaerts, İlkin, Alexia, Ayçin gibi oyunculardan hiçbiri kadroya alınmadı. Koçların tercihi olduğundan bir şey diyemiyorum ancak oyuncularımızı yakından takip etmek açısından önemliydi. Kadroya giren tek oyuncumuz Eylül. En azından onu 2 maçta da olsa izleriz diye düşünüyorum. Diğer 5 oyuncumuzdan da 3 tanesinin final haftasına kalırsak kadroya girmesinin imkansız olduğunu söyleyebilirim. Alexia ve Bongaerts belki kendi takımlarında final haftasında kadroya alınabilir ancak Timmerman, İlkin ve Ayçin'in kadroya girmelerinin zor olduğu kanaatindeyim. Koskoca boşa giden bir 3-4 ay diyeceğim Dünya Şampiyonası hazırlıkları başlayana kadar.

Umalım ki bu 5 oyuncudan hepsi ya da en azından 4'ü final haftasında kadroya girsin lakin ihtimal düşük.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri