Bongaerts ve Timmerman'ın Hollanda'nın VNL 3.hafta kadrosunda olumlu bir durum. Bu oyuncuların Milli Takımdaki performansını görüp üstüne kulübümüzde de gösterdikleri performansı kıyaslayarak oyuncu seviyeleri hakkında daha net bir yorum yapabiliriz. VNL 3. haftasına katılan bir oyuncunun da 2. haftasına katılabileceğini söylemiş olayım ve daha önceki argümanlarımı da az çok haklı çıkaran bir kanıt olur.
Bongaerts ve Timmerman yaz boyunca isterlerse hiçbir turnuvaya katılmayabilirler gibi yorum yapan arkadaşlara da Allah'tan akıl, fikir dağıtmasını tavsiye ediyorum ki Galatasaray gibi büyük bir kulübün hiçbir oyuncuya aşırı tolerans sağlamaması gerektiğini farkına varmalarını diliyorum. Bu oyuncuların daha önce seviyesini kıyaslamıştım ancak bu oyuncular seviye yükselten bir Galatasaray'da hedefler için ne oranda gerekliler bunu görebileceğiz Milli Takım performansları sayesinde. Umarım bundan sonra da bu branşa futbol odaklı yaklaşılmaz da yaz sezonunun her oyuncu için özellikle formda olması gereken oyuncular için önemli olması gerektiğini fark ederler.
Yeni transferlere gelirsek Sylla da (eğer olursa) Frantti gibi piyango hamlesi diyebiliriz. Takımın seviyesini yükseltir. Bakın direkt smaçör olarak çok etki edeceğini inanılmaz bitirici olduğunu söylemiyorum ama hücum ve savunma dengesi, blok konusunda İlkin ve Frantti'den daha iyi olması, Frantti'yi gerekirse çaprazda kullanabilme ihtimalimizi arttırması olsun harika bir transfer olur. Bazen oyunculara tek yönlü bakmamak gerekiyor.
Orta oyuncu transferi gerekliydi. Umarım bu çok iyi isim olur çünkü kaliteyi inanılmaz arttırmayacak bir orta oyuncuyla şu anda bile başarabilme ihtimalimizin yüksek olduğu CEV Cup'ı kazanabilme hedefimiz dışında bir artısı olmaz. Ligde ilk 2'yi Sylla hamlesi ve çok iyi bir orta oyuncu transferiyle bile %30 ihtimalde görebilirim çünkü pasör çaprazları rotasyonu olarak Fenerbahçe ve Vakıfbank baya ilerideler. Yine de iyi bir orta oyuncu ve Sylla hamlesi bizi 3. yapabilir. İşte burada 3. olabilme ihtimalimizin iyi bir yabancı orta oyuncuya dayanması gerektiğini düşünüyorum. Umalım da o hamle bizi hayal kırıklığına uğratmasın. Eğer orta oyuncu transferi sıradan bir oyuncuysa ve taraftarın %50 sini tatmin ederse o zaman Timmerman hamlesinin yine ne kadar gereksiz olduğu ve çok daha öncesinde daha keskin bir hamleyle belki de tek yabancı orta oyuncu hamlesini düşünerek daha yıldız bir isme gitmek gerekliliği ortaya çıkar.
Şu anda beni en meraklandıran orta oyuncunun seviyesi. Yıldız oyuncu olmasını umalım.