• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Yuan yuan o seviyelerdi bir isim değil. Danesi Avrupa voleyboluna damga vurmuş biri YuanYuan henüz Avrupa’da bile oynamadı. Yuan xinyue de gelirken ooo falan yapıldı danesi kadar var mıymış tabiki hayır! Voleybolcuların belli seviyelere çıktığını söylemek bu kadar kolay olmamalı YuanYuan neyi başarmış mesela? Bizim seviyemize belki iyi gibi durabilir ama eğer 2 senelik bir sözleşme imzalanacaksa elimizi kolumuzu bağlayacak bir hamle bir sonraki sezon için.

Bu arada Wang ile Xinyue aynı tip oyuncular değiller Wang çok daha iyi diyebilirim. Xinyue boyu nedeniyle daha hantal ne yazık ki. Voleybolda özellikle orta oyuncular için köşelere yetişme mevzusu önemli olduğundan 2 metre üstü fazla. Herhangi bir köşe oyuncusu olsa (ki smaçör için de fazla) pasör çaprazı hariç 2 metre üzeri boy olarak fazla. O boyda başarılı olan Zhu, Gamova hariç bir smaçör de yok. Orta oyuncu zaten hiç yok. Wang ise çok daha çevik. Bize katkısı olacağını düşünüyorum.

Sevgili forum üyeleri,

Burası bir forum olduğundan dolayı karakter sınırımız yoktur. Bundan dolayı istediğiniz uzunlukta mesajlar yazabilirsiniz. Art arda yazdığınız mesajlar okumayı güçleştirip olup, okuma kirliliği yapmaktadır. Sonradan bir şe eklemek istiyorsanız mesajınızı düzenleyerek buna devam edebilirsiniz. Lütfen bu hususa dikkat edelim. Aksi takdirde mesajlarınızı birleştirmek yerine toptan silmek zorunda kalacağım.

Şu anda Danesi'yi almamız imkansıza yakın gerçekçi olmak gerekiyor. O yüzden Yuanyuan transferine burun kıvırmamalıyız Fetisova'yı düşününce. Ancak ben şu hamleden korkuyorum. Eğer Yuanyuan gelir de 1 yıldan fazla sözleşme imzalanırsa o zaman sonraki seneler için yine 2 yabancı orta oyuncu yaptığımız durumda 2 tane kaliteli orta oyuncu alınır mı takıma? Bu hamle yönetimin vizyonunu belirler. Yuanyuan'ın yanına Danesi vs tarzı bir orta oyuncu alınırsa o zaman yönetime benden tam puan gelir tabii ki iyi bir pasör çaprazı transferini de unutmamak kaydıyla.

Yuanyuan dünya yıldızı bir orta oyuncu olmasa da Timmerman'ı düşündüğümüzde çok iyi bir ekleme olur. Ligde de yerli avantajı ve Sylla faktörüyle Zeren'in önüne geçebileceğimizi düşünüyorum. Hatta bu oyuncu Eczacıbaşı maçlarında da bloklarıyla Ebrar'ın aklına girebilirse o zaman Eczacıbaşı'nı da geçebiliriz.

Genel bir yorum daha yapayım VNL'de 3. haftadaki kadrolar açıklandıktan sonra. Ne yazık ki beklediğimi bulamadım. Timmerman, Bongaerts, İlkin, Alexia, Ayçin gibi oyunculardan hiçbiri kadroya alınmadı. Koçların tercihi olduğundan bir şey diyemiyorum ancak oyuncularımızı yakından takip etmek açısından önemliydi. Kadroya giren tek oyuncumuz Eylül. En azından onu 2 maçta da olsa izleriz diye düşünüyorum. Diğer 5 oyuncumuzdan da 3 tanesinin final haftasına kalırsak kadroya girmesinin imkansız olduğunu söyleyebilirim. Alexia ve Bongaerts belki kendi takımlarında final haftasında kadroya alınabilir ancak Timmerman, İlkin ve Ayçin'in kadroya girmelerinin zor olduğu kanaatindeyim. Koskoca boşa giden bir 3-4 ay diyeceğim Dünya Şampiyonası hazırlıkları başlayana kadar.

Umalım ki bu 5 oyuncudan hepsi ya da en azından 4'ü final haftasında kadroya girsin lakin ihtimal düşük.
Benim söylediğim şeyi söylüyorsun. Kimse gidip danesinin sözleşmesini kırdırın demiyor zaten. Gelen orta yıldız olarak değerlendirildiği için danesiyi almayacaklar ben de bunu söylemek istiyorum. Elimizde wang var neden danesi alalım denecek anlatabiliyor muyum? Hele bi de güzel bi para veriyorsak? Elimizi kolumuzu bağlar anlatabiliyor muyum?

Burada kendinizi ve fikirlerinizi çok guzel ve naif bir dil ile anlatmışşınız. Söylediklerinizin çarpıtılmasi benim kendi gördügüm kadari ile söyluyorum , soylemlerinizde genelde daha sivri ve karsi tarafi rencide eden dil kullanimiz olabilir. Bu yazida soyledikleriniz, soylediklerinizin altini doldurus diliniz benim gibi voleybolu çok bilmeyenler icin gayet net, aciklayici , okumasi keyifli ve anlasir olmus, bu tip yazilarinizin birileri tarafindan carpitacagini sanmiyorum. Iyi gunler dilerim.
Yani şöyle bi durum var ki benim söylediklerim çarpıtıldığında geriliyorum yapım böyle. Şimdi ben mesela yuan kötü bi transfer mi dedim hayır? Yuan kötü bi orta mı dedim hayır? Ama böyle söylemişim gibi konuşuluyor. Bu ilk değil bu foruma geldiğimden beri her türlü tiple uğraşıyorum. Trol oldum fbli oldum vs. Yuan iyi bi transfer dememek için kıvranıyormuşum komik şu yorum. Neden böyle bi şey yapayım dimi?

Aynen sızın gibi son derece normal bir insan neden böyle bişey yapsın değil mi ? Kim ya da kimler bunu dedi ise tesüf ediyorum.

Benim söylediğim şeyi söylüyorsun. Kimse gidip danesinin sözleşmesini kırdırın demiyor zaten. Gelen orta yıldız olarak değerlendirildiği için danesiyi almayacaklar ben de bunu söylemek istiyorum. Elimizde wang var neden danesi alalım denecek anlatabiliyor muyum? Hele bi de güzel bi para veriyorsak? Elimizi kolumuzu bağlar anlatabiliyor muyum?

Şu kısımda tekrar ayrılıyoruz. Yuan'ı yıldız olarak görmüyorsunuz lakin Danesi'yi yıldız görüyorsunuz. Yine aynı mesajınızda Korneluk'u da yıldız görmediğinizi ilettiniz. Ben bu kısma katılmıyorum. Sırf Rzeszow'da oynadığı için mi Korneluk yıldız değil? Ya da sırf daha Avrupa'da forma giymediği için mi Yuan yıldız olamaz. Belki bu sene harika bir performans gösterecek ve yıldız olduğu anlaşılacak. Aslında burada oyunculara soktuğunuz dar kalıplardan dolayı katılmadığımı söylüyorum. Bir oyuncunun Avrupa'da oynamaması transferi için şüphe yaratabilir ancak oyuncunun yıldız olmadığı argümanını oluşturmaz. Yuan Milli Takımında kendini göstermiştir birçok iyi Avrupalı oyuncuya karşı da iyi blok oranlarına ulaşmıştır ve bu onun yıldız olduğunu gösterir.

Her yıldız oyuncu da aynı seviyede olacak değil. Danesi, Thaisa, Rasic, Poljak, Akinradewo gibi oyuncular prime dönemlerinde en üst seviyede yıldızlarken onların bir alt seviyesi de yine yıldız diye adlandırılabilir.

Bir başka argüman da şu diyebiliriz. Li Yingying hiç Çin'den çıkmadı ama birçok takım istiyor. Yine Arina, Vargas gibi oyuncular Türkiye Ligi'ndeyken Çin Ligine gidip yarım sezon oynadılar. Şimdi bu oyuncular tekrar Türkiye'ye döndüğünde yıldız statüsünden çıkıyor mu? Hiç doğru bir yaklaşım değil bana göre.

Gerçekten Yuan alabiliyorsak Danesi'ye tercih ederim.

Şu kısımda tekrar ayrılıyoruz. Yuan'ı yıldız olarak görmüyorsunuz lakin Danesi'yi yıldız görüyorsunuz. Yine aynı mesajınızda Korneluk'u da yıldız görmediğinizi ilettiniz. Ben bu kısma katılmıyorum. Sırf Rzeszow'da oynadığı için mi Korneluk yıldız değil? Ya da sırf daha Avrupa'da forma giymediği için mi Yuan yıldız olamaz. Belki bu sene harika bir performans gösterecek ve yıldız olduğu anlaşılacak. Aslında burada oyunculara soktuğunuz dar kalıplardan dolayı katılmadığımı söylüyorum. Bir oyuncunun Avrupa'da oynamaması transferi için şüphe yaratabilir ancak oyuncunun yıldız olmadığı argümanını oluşturmaz. Yuan Milli Takımında kendini göstermiştir birçok iyi Avrupalı oyuncuya karşı da iyi blok oranlarına ulaşmıştır ve bu onun yıldız olduğunu gösterir.

Her yıldız oyuncu da aynı seviyede olacak değil. Danesi, Thaisa, Rasic, Poljak, Akinradewo gibi oyuncular prime dönemlerinde en üst seviyede yıldızlarken onların bir alt seviyesi de yine yıldız diye adlandırılabilir.

Bir başka argüman da şu diyebiliriz. Li Yingying hiç Çin'den çıkmadı ama birçok takım istiyor. Yine Arina, Vargas gibi oyuncular Türkiye Ligi'ndeyken Çin Ligine gidip yarım sezon oynadılar. Şimdi bu oyuncular tekrar Türkiye'ye döndüğünde yıldız statüsünden çıkıyor mu? Hiç doğru bir yaklaşım değil bana göre.
Ben o yıldız bu değil muhabbeti yapmadım. Öyle cümleler kurmadım. Aynı seviyeler değil dedim. Eğer ben danesi yıldız Korneluk ve YuanYuan yıldız değil dediysem gösterin!

Danesi ve Yuan Yuan aynı seviyede oyuncu değiller. Bunu kabul etmek lazım.

Ama 2 senelik Yuan Yuan transferine Danesi kadar sevinirim. Hali hazırda iyi bir oyuncu ve potanaiyel olarak çıkabileceği seviyeler de Danesi seviyeleri.
Bu açıdan uzun vadeli şekilde bir anlaşma ile gelirse (ki ileride de sözleşmesini uzatma duruöu da olabilir) çok sevinirim.

Son Vnl performansları özelinde göze çarpan oyunculardan bir tanesiydi

Dannesi Kurtagic istiyoruz ama alamayız keşke o seviyelere çıksak diyordu taraftar. YuanYuan o seviyelerde derken o kalibre de demeye çalıştım demez olaydım. YuanYuan 1.5 senelik gelecek seneye de bizle olacak alınırsa neden şimdiden gelirse kötülemek için ama 2 senelik olursa tepki gösteririm diye temel kazılıyor. YuanYuan gayet kaliteli oyuncu böyle oyuncular gelirken de eziklensin istemiyorum.Yönetim bence doğru bir transfer yaptı ben alkışlıyorum cidden ciddi seviye artışı var belki de 2017-2018 senesi ile beraber tarihimizin en iyi kadrosu kuruluyor.

Umarım 2026-27 sezonu için danesi-YuanYuan ortalarını konuşuruz öyle diyim. Clde olduğumuz an hedef direkt f4 olmalı. Danesiyi fbye kaptırmamak gerekir zamanla anlarsınız ne demek istediğimi

O konu da bende katılıyorum eğer Dannesi YuanYuan bütçesi ayrılırsa çok çok iyi olur. O konuda benimde lafım yok sadece bunları diyerek transferi şey yapmayalım demek istediğim bence yapılacak en doğru transfer yapıldı dediğin gibi seneye YuanYuan Dannesi olursa zaten tadından yenmez.

Umarım 2026-27 sezonu için danesi-YuanYuan ortalarını konuşuruz öyle diyim. Clde olduğumuz an hedef direkt f4 olmalı. Danesiyi fbye kaptırmamak gerekir zamanla anlarsınız ne demek istediğimi
Galatasaray'da başarının kokusu ve tadı alınırsa gerisi gelir. Bu sene cev kazanıp ligde de sağlam tepedeki ucluye karşı rekabetçi maçlar olursa seneye egonu ve danesi'yi de çeker bu takım. Taraftarın gücünü hafife almayın.

Thy seneye Cev Cup da olacakmış ama bize rakip olabileceklerini sanmıyorum şuan açık ara favori gibiyiz. Ama ne olursa olsun dikkatli olmak lazım Chieri Thy ikilisi boş değil yine.

Anlaşılan orta yarın açıklanacakmış

Geri