2021-2022 Basketbol Süper Ligi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ligi ucuncu bitirebilme olasiligimiz nedir diye onumuzde bulunan Gaziantep ve Dackayla birlikte bizim kalan maclari inceledim.Gaziantep 18 galibiyetle 3.,Dacka bir maci eksik 17 galibiyetle 4. ve biz de 17 galibiyetle 4. siradayiz.Her iki takima karsi da ikili averajda gerideyiz.
Gaziantep’in kalan maclari : Bahcesehir (D) Anadolu Efes (İ) Bursaspor (D)
Antep buradan 2 maglubiyet alsa sasirtmaz herhalde.Ozellikle Efes ve Bursa maclari zor.Bahcesehir’in de play off iddiasi oldugu icin o macta oldukca zorlu gececektir.
Dacka’nin kalan maclari : Bahcesehir (D) Merkezefendi (İ) Besiktas (D) Karsiyaka (İ)
Dacka erteleme macinda bugun Bahcesehirle oynuyor.Bence bizim icin en kritik maclardan biri olacak.Cunku Dacka bu maci galip bitirirse onunde 3 mactan 2 maglubiyet alacagini sanmiyorum.Ama bugun Bahcesehir’e yenilirlerse Besiktas deplasmani veya icerideki Karsiyaka maclarindan birini kaybetmeleri halinde geciyoruz onlari.Tabi bizim hepsini kazanmamiz sartiyla.
Bizim kalan maclarimiz : Afyon (D) Tofas (İ) Telekom (D)
Afyon’u rahat geceriz,iceride Tofas’i da kazaniriz.Telekom’u deplasmanda en son 2013’te yenmisiz.Yani bize oldukca ters gelen bir deplasman ve sirf bu yuzden bence en zor macimiz.Ama isin istatistik kismini bir kenara birakirsak ve saha icinden bu maci analiz edersek bu macta takilacagimiza ihtimal vermiyorum cunku biz cok daha iyi bir takimiz.
Yani baktigimizda aslinda 3. bitirmemiz imkansiz bir sey degil.Biz hepsini kazanip rakiplerimizin en az 2 kez kaybetmesini bekleyecegiz.Bu da bugun basliyor aslinda :) Bahcesehir Dacka macinda hepimiz Bahcesehirliyiz :) Sonrasinda arkasi gelir umarim.
Bu arada 4. bitirmek daha avantajli olabilir yari finalde karsimiza Fenerbahce’yi alacagimiz icin.Fenerbahce’yi elbette kucumsemiyorum dun yendik diye ama karsimiza Efes’i almaktansa Fenerbahce’yi almak cok daha mantikli.Ama su an bunu ayarlamak zor.O yuzden cikabilecegimiz en ust noktaya cikmaliyiz.
Vay be resmen gerceklesti su olay :) İyi mi oldu yoksa kotu mu bilemedim ama :)
 
Efes'le finalde eşleşmekten daha iyidir en azından. Finale çıkana 40 sallayıp yolluyorlar çünkü. Ayrıca maçlar sahada kazanılıyor. Biraz romantik yorumlar olacak ama Pistiolis de kendi kurallarını koyup masaya yumruğunu vurdu ligde. Bu adamın da bir planı ve oyun mantalitesi var. 2 aydır bütün zorlu hedef maçlarını kazandı hem de deplasmanda çoğu. Tabii playofflar başka dünya. Ben asıl oradaki dokunuşlarını merakla bekliyorum. Bahçeşehir de bize ters gelen uyuz bir takım. Umarım vurup geçeriz.
Ben Antep'in Daçka'ya bir sürpriz yapabilme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Onun dışında Efes hariç sonuçları kestirmek güç.
 
Efes'le finalde eşleşmekten daha iyidir en azından. Finale çıkana 40 sallayıp yolluyorlar çünkü. Ayrıca maçlar sahada kazanılıyor. Biraz romantik yorumlar olacak ama Pistiolis de kendi kurallarını koyup masaya yumruğunu vurdu ligde. Bu adamın da bir planı ve oyun mantalitesi var. 2 aydır bütün zorlu hedef maçlarını kazandı hem de deplasmanda çoğu. Tabii playofflar başka dünya. Ben asıl oradaki dokunuşlarını merakla bekliyorum. Bahçeşehir de bize ters gelen uyuz bir takım. Umarım vurup geçeriz.
Ben Antep'in Daçka'ya bir sürpriz yapabilme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Onun dışında Efes hariç sonuçları kestirmek güç.
Takım çok komplike oynuyor hoşuma gidiyor yerliler katkı veriyor oyuncu gelişiyor bursa 3 maçlık sekansta fenere sürpriz yaparsa şaşırmam yabancı teknik adamlar bizdeki ve Bursa'da gelecek vaadeden koçlar umarım final yapıp şampiyon oluruz.

Ayrıca Euroleague özelinde alman şampiyonunu Euroleague alırken bütün sponsorlar bizdeyken bizim lige şans verilmemesi de değişik bir durum.
 
Son düzenleme:
Türk Telekom'un haline çok üzülüyorum. Yıllardır müthiş paralar harcanıyor ama zerre başarı yok. Sahi bu koçu nerden buldular? Adam bildiğin bizim Torrent gibi. Takıma zerre katkısı yok. Umarım toparlanırlar. Ankara seyircisine bunu borçlular.
 
Bursaspor’un Fenerbahce’ye surpriz yapma olasiligi hicte az degil ve sirf bu yuzden bastan 3.lugu istesem de 4. olmayi tercih edebilirdim.
Efes Karsiyaka eslesmesinde surpriz cikma olasiligi yuzde 3 falan.Muhtemelen Efes isi sansa birakmadan 2 0la gecer turu.
Dacka Antep bence her sonuca acik.Antepin elemesi surpriz olmaz.
Bahcesehir bize ters gelen bir takim.Kadrolari da oldukca iyi.Ama Pistiolis yonetiminde Bahcesehir’e falan seri vereceğimizi dusunmuyorum.Dun de yazdigim gibi su an eleniriz dedigim tek takim Efes.Onun disindaki hepsiyle basa cikariz.
 
Fenerbahce-Bursaspor serisinde sanslar esit. ( %50-50 ) Bana kalirsa Bursanin turu gecmesi surpriz olmaz. Efes-Karsiyaka serisinde maclar cok cekismeli gider. Kazanan Efes olur ama oynanacak tum maclarin son 1-2 dakikaya kadar kafa kafaya gidecegini dusunuyorum. Dacka-Antep serisinde favori bana gore Gaziantep. Dacka gercekten ligin en balli takimlarindan birisi. En az 4 5 maci enteresan sonuclarla kazandilar( oynamadan ve rakibinin(coachunun!) hediye etmesi sonucu... Galatasaray-Bahceshir serisinde favori tabiki biziz. Pistiolis hocam isini bilir. Coach farki guven veriyor. Ama 2 ay onceki manzarada kesinlikle eleniriz derdim.
 
Jamar Smith ve Sam Dekker'i durdurursak bizim için rahat bir seri olur.Bahcesehir iyi paralar harcanarak kurulmuş kötü bir koça sahip bir takım.
İyi bir koça sahip olsalar şanslar eşit derdim.
 
Efes - Karşıyaka maçı inanılmaz zevksiz geçiyor. Zaten tribünler boş sanırım. Varsa da bir avuç insan izlemeye gelmiştir. Tatsız tuzsuz hazırlık maçı kıvamında. Karşıyaka zaten rezil ötesi ; sahada yoklar bile. Kaç tane airball şut attılar saymayı bıraktım. Yani Efes B takımla bile çıksa güle oynaya çıkacak gibi. O kadar uykum geldi ki kapattım televizyonu. Bir saat sonra Bursa'nın final maçı için açarım tekrar.
 
Karsiyaka 5 yabancili sezon ortasindaki Afyon gibi..Hic bir varlik gosteremiyorlar.Onlar icin bu sezon cok buyuk hayal kirikligi.Sevmesem de basketbol kulturu Efes’ten sonra en yuksek olan 3 4 takimdan biri Karsiyaka bu ulkedeki.Gelecek sezon Mbaye haric yabancilari komple degistirirler gibi.
 
Bugrahan Tuncer ligin en klas yerli oyuncusu. Neden Avrupada hic sure alamiyor cok ilginc dogrusu.. James Anderson o kadar kilit bir oyuncu ki, bir cok Efes basarisinda bence en onemli 3 isimden biri.
 
Karşıyaka sezonu çok kötü bitirdi. Sanki 3.ya da 4.yüksek bütçe iken istedikleri hiç bir şeyi yapamadılar. Koç değişikliği de gelebilir...
 
Karsiyaka ancak saha disi olaylara konsantre olmaktan bugunlere geldi. Ergin hocamiza sebepsizce zamaninda agir derecede kufur edenler, spor dostluk baris ve kardeslik pankartinin asildigi Mustafa Kemal Ataturk spor salonu ismini hak etmeyen, agizlardan kadinli,erkekli,cocuklu kufur eksik olmayanlara bu basarisizliklar hak ola. Umarim daha kotu gunler(kume dusme) yasarlar.
 
Buğrahan'ı ben de beğeniyorum. Çünkü tek bir özelliğine saplanıp kalan boş yerlilerden değil. Komple bir oyuncu. Oyun görüşü, pas kanallarına top dağıtması, boş oyuncuyu bulması, olgunluğu... En önemlisi de; bunları kaliteli kumaşıyla harmanlayarak yapıyor. Ek olarak şutu da olan bir oyuncu olunca...
Ergin Ataman gençlere kolay kolay dal eğmiyor. Ben eğilmem, sen yüksel diyor. Forma verilmez, alınır mantığı ile hareket ediyor. Yani gördüğüm ve hocanın karakterini tanıdığımız kadarıyla böyle. Mükemmeliyetçi bir insan olduğu için zor sınırlar koyuyor. Muhakkak da haklıdır. Zamanında Nikolov ya da bir başka oyuncu için de hepimiz böyle yazıp , sonunda ''hoca haklıymış'' demiştik diye hatırlıyorum. Son Sertaç örneği de bunun nişanesidir diyebiliriz.
 
Buğrahan'ın ligin en yetenekli yerli kısası olduğunu düşünsem de savunma performansı son derece vasat. Özellikle Euroleague'de süre aldığında bu durum faciaya dönüşüyor. Muhtemelen süre alamamasının sebebi bu

Mesela her ne kadar Buğrahan'ı İsmet'ten daha yetenekli bulsam da tercih yapacak olsam takımıma İsmet'İ alırdım. Buğrahan'a göre savunmada çok daha sert ve baskı yapabilen bir oyuncu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst